Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2019)
-
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 161
Θυμαμαι ενα παλικαρι με τη προκηρυξη ΕΠΟΠ του 9 νομιζω, ειχε μπει και ειχε κανει καταθεση ψυχης εδω μεσα. Εγραφε για το Ναυτικο ως ΕΠΟΠ που ηταν και μονο τα ζουμια δεν μας πηραν. Πραγματικα δεν εχω ακουσει τοσα χρονια εναν να λεει οτι ειναι καλα και να μη θελει να φυγει απο εκει.
-
- Αντιστράτηγος
Λοιπον... ΛΚ... Ειδικες δυναμεις μπαινουν αντρες ΚΑΙ γυναικες πλεον ! Αμα εχεις λιγο τον αθλητισμο μεσα σου και το λεει η ψυχουλα σου τοτε θα τελειωσεις το σχολειο των καταδρομων και θα εισαι πρασινη κι εσυ ! Τεχνικο προσωπικο ειναι οπως το ειπες αναλογα την ειδικοτητα που ζητανε και να εχεις το αναλογο πτυχιο. Ναυτικο δεν πανε πολλα ατομα (ή αν πανε μετα ζητανε να φυγουν) ειναι διοτι θα τρελαθεις να εισαι συνεχεια στο καραβι και να κανεις ταξιδια και εκτος αυτου (γιατι ενταξει δεν θα εισαι κ παντα στο καραβι) οι ειδικοτητες που εχουν ειναι αθλιες και κατα εναν περιεργο τροπο το Ναυτικο συμπεριφερεται πολυ σκαρτα απεναντι στους ΕΠΟΠ (το γιατι δεν το ξερω) . Οσο για τη συνηπηρετηση μαζι με τους αντρες τους επειδη ο 1ος μου ξαδερφος ειναι στην αεροπορια χρονια τωρα (κοντευει να βγει σε συνταξη και ειχε μπει απτους πρωτους ΕΜΘ τοτε) σκεψου πως παντρευτηκε μια μεσα απτο στρατοπεδο και οταν πηραν μεταθεση επρεπε να κανουν παιδι ωστε να τους φερουν και παλι μαζι (και λιγο δοντακι) . Δεν ξερω αν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις αλλα δεν ειναι και ολα ροδινα. Ο εβρος θα σε φαει αν πας πεζικο, κατα 99% εκει πανε ολοι. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αλλα ΝΟΜΙΖΩ πως δηλωνεις σε ενα σωμα, αν παλι κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος που το βλεπει και εχει γνωση πανω σε αυτο. Ελπιζω καπως να σε καλυψα σε οσα γνωριζω ή εστω οσα γνωριζα γιατι πολλα αλλαζουν ξανα και ξανα.
Lefteris, σ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Όσο αναφορά τις εδ λίγες γυναίκες πιστεύω θα δήλωναν γιατί είναι δύσκολα, διότι πάνω κάτω περνάν τις ίδιες δοκιμασίες με τους άντρες. Μονο μετά δεν ξέρω αν βολεύονται σε γραφείο. Ισωσ μόνο έτσι να δήλωναν κάποιες. Οσο αναφορά την συνηπηρετηση, αυτό για το παιδί δεν το ξέρω. Μπορεί και να ισχύει. Αλλά πόσες νομίζεις είναι παντρεμένες με ένστολους για να το κάνουν αυτό?! Ο βασικός λόγος που δεν θα δηλώσουν πιστεύω πολλές γυναίκες στρατό-αεροπορια-ναυτικό, είναι οι μεταθέσεις. Οσο αναφορά το θέμα των πτυχίων... Δεν έχω καταλάβει, αν εμείς που έχουμε πτυχίο βοηθάει αυτό εν τέλει(βέβαια μπορεί να πάρουν κ μόνο ιατρίκο-νοσηλευτικό προσωπικό οπότε οκ εκεί είναι ξεκάθαρα τι πτυχία θέλουν) . Δηλαδή οκ παίρνεις πολλά μόρια με πτυχιο αει, αλλά μπορείς πχ να μπεις αεροπορια ή θέλουν μονάχα συγκεκριμένα; Διότι αποτι έχω δει υπάρχουν ειδικότητες που οπωσ και να το κάνουμε δεν έχουν σχέση με κανένα πτυχίο. (συγνώμη αν σας ζάλισα απλά τα ρώτησα αυτά για να φύγουν και οι απορίες)
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 36
Μπορείς να κάνεις και στα 3 σώματα αίτηση ταυτόχρονα. Αεροπορία προτιμάνε και λόγο μεταθέσεων ( οι πιο δύσκολες φαντάσου είναι Σκύρο, Λήμνο, Ρόδο και Μύκονο...), και επειδή είναι κολέγιο μπροστά στα άλλα δύο.
-
- Αντιστράτηγος
Η αεροπορια δεν εχει τοσες μεταθεσεις σε σχεση με αλλα σωματα. Τωρα οσο για τις Ε. Δ σαφως και ειναι δυσκολα απλα αμα υπαρχει θεληση θα περασεις αν τωρα πας (οχι εσυ, γενικα) μονο κ μονο για να μπεις μονιμος τοτε δεν νομιζω να μπορεσεις να το βγαλεις το σχολειο διοτι θελει οπως ειπα κ νωριτερα να εχεις μερακι και να το λεει η ψυχουλα σου. Τωρα για τα γραφεια που λες να πανε μετα κανεις δεν το ξερει. Εκει παιζει ρολο το δοντι που εχεις, το στρατοπεδο τι αναγκες εχει, ποσες γυναικες υπαρχουν, τι υπηρεσιες χρειαζονται κτλπ κτλπ. Αν θες ριξε μια ματια στη προκηρυξη του 09' να παρεις λιγο μια γευση (αν δεν την εχει δει ηδη) στο τι ζητουσαν στις ειδικοτητες τοτε και τι πτυχια θελανε. http://kesyp-ampel.att.sch.gr/epop_2009.pdf
-
- Αντιστράτηγος
Και δεν ζαλιζεις κανεναν εδω περα. Αυτο το φορουμ που ανοιξε ο Νασσος το εκανε για να βοηθαμε και να λεμε τα νεα απο προκηρυξεις ΕΠΟΠ. Οτι χρειαστεις να ρωτησεις, καντο ελευθερα αλλα να ξερεις πως υπαρχουν και συγκεκριμενα θεματα ηδη ανοικτα πχ (εποπ Ναυτικο ή αεροπορια μεταθεσεις) οπου μπορεις να διαβασεις εκει μηνυματα και απο παλαιοτερα παιδια και θα σου λυθουν πολλες αποριες.

- δημητρης98
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 66
Lefteris 2αμαλ έγραψε:Αυτοιι που τελειωσαν το σχολειο των ΟΥΚ ειναι οι ΟΒΑ του πολεμικου Ναυτικου και ΜΟΝΟ αυτοι μπορουν. Επισης για να μπεις ΕΤΑ υπαρχει ηδη ενα θεμα σχετικα με αυτο αλλα με λιγα λογια πρεπει να χεις τουλαχιστον 100 αλματα να χεις βγαλει κεοαχ κεαπ και το 99% των αξιωματικων εκει εχουν βγαλει ΟΥΚ. Επισης τα ΕΤΑ ειναι τελειως ξεχωριστη επιχειρησιακη μοναδα σε σχεση με αλλες. Η μοναδα τους μοιαζει σαν ξενοδοχειο και δεν υπαρχει αυτο με τα 100 κρεβατια στο στρατο μαζι παρα δωματια με 2 κρεβατια μεσα μονο. Τα ΕΤΑ μεταξυ τους ειναι οικογενεια και τα στελεχη ειναι τουλαχιστον 35 ετη με πολλα αχολεια στη πλατη τους οποτε ΟΒΑ δεν πας εκει ουτε ο θεος ο ιδιος να κατεβει. Οι ΟΒΑ με λιγα λογια πλεον δεν περνανε τα σχολεια που μπορεις σαν ΕΠΟΠ. Τους εχουν καθαρα για σκοπετα 24/7 ωστε να χαλαρωνουν τα εποπια και για καμια γοπα και κουζινα.
εχεις παει στις εγκαταστασεις τις ετα;
και βυσμα να εχεις δεν θα κανει τιποτα; Τα 100αλματα, κεαπ, κεοαχ, ουκ ειναι σαν υποχρεωτικα για να σε παρουν;
υποθετω πως σε ολες τις επιλεκτες μοναδες υπαρχει μεταξυ τους καποιο δεσιμο σαν οικογενεια μην πω και παραπανω
@ARN να μου πεις οι σπουδαστες των στρατιωτικων σχολων μενουν μεσα αλλα ειναι διαφορετικο πραγμα
σου επιτρεπουν να μεινες βασει καποιου νομου ή σου κανουν χαρη λογω οικονομικων
@Διασωστης31 τοσοι οβα ειχαν παραιτηθει και εγινε θεμα σε τοσα στρατιωτικα site και μη και τον χαρακτηρισαν αποτυχημενο θεσμο, αλλα πουθενα προκυρηξη για εποπ
κανονικα αυτος ο στρατιωτης που μπηκε οπο κλιμακιο στον κεντρο που ζηταγαν για τους ουκ, θα μεινει στην δυκ ή θα παει σε μοναδα ειδικων δυναμεων;
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 66
Διασωστης31 έγραψε:Μπορείς να κάνεις και στα 3 σώματα αίτηση ταυτόχρονα.Αεροπορία προτιμάνε και λόγο μεταθέσεων (οι πιο δύσκολες φαντάσου είναι Σκύρο, Λήμνο, Ρόδο και Μύκονο... ), και επειδή είναι κολέγιο μπροστά στα άλλα δύο.
γιατι τις λες δυσκολες; Ειδικα η ροδος και η μυκονος το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει

Να είσαι καλά αλήθεια. Δεν περίμενα τόσο γρήγορες απαντήσεις. Κ ούτε τέτοια αντιμετώπιση σε γυναίκα. Σε σχόλια σε διάφορα θέματα στο forum, έβλεπα κάτι συμπεριφορές... Τι να πω, το λιγότερο απαρχαιωμενες και μισογυνηδες άντρες. Το ότι υπάρχουν γυναίκες που πλέον τουσ νοιάζει μόνο το εύκολο χρήμα και που ξεβρακωνονται κλπ είναι άλλο θέμα δεν κολλάει εδώ.. Αλλά δεν είμαστε όλες έτσι. Ευχαριστώ και για τις ειδικότητες στην προκήρυξη. Δεν τις είχα ξαναδεί. Είδα κάποιες ειδικότητες που δεν θέλανε πτυχίο.. Εγω όμως που έχω πτυχίο αει, θα μπορώ να το δηλώσω απλά για να πάρω μόρια; Ακόμη κ για υπηρεσία που θέλει απλά να είσαι τουλάχιστον απόφοιτος γυμνασίου - λυκείου. Πχ είχε κάτι για οδηγούς, αλλά να φανταστώ θα θέλει και δίπλωμα οδήγησης άσχετα αν δεν το αναφέρει κάπου. Αυτό που δεν γνωρίζω για τις ειδικότητες είναι το εξης: αν βγει προκηρυξη θα ζητήσουν συγκεκριμένες ειδικότητες; Όχι γενικά και αόριστα τεχνικό προσωπικό. Οπότε ανάλογα τις ειδικότητες που θα ζητήσουν, αναλόγως πράττει κάποιος.. μακαρι εν τέλει να βγει προκηρυξη, θα το ήθελα πολύ. Αγχώνομαι λίγο για το αν μετράνε το πτυχίο. Έχω 15,7 απολυτήριο αν θυμάμαι κλ, πτυχίο αει,lower αγγλικών κ ecdl, έστω και μια μικρή πιθανότητα να έχει κάποιος όπως εγώ, να μην το βάζετε κάτω. Όλα καλά θα πανε
-
- Αντιστράτηγος
Δεν εχω παει ο ιδιος και τα πραγματα που γνωριζω (τα λιγα δηλαδη γιατι τα ΕΤΑ εχουν ακρως μυστικες αποστολες και επκαιδευσεις που τους κανει να ειναι ισαξιοι των ΟΥΚ) ειναι λιγα αλλα οπως και δηποτε πρεπει να εχεις βγαλει σχολειο της ΔΥΚ / και ελευθερας πτωσης = 50 ή 100 αλματα στατικου ιμαντα αν θυμαμαι καλα για να μπορεσεις να πας για ελευθερη πτωση μετα, κεοαχ και γενικα θελει να εχεις και καποια χρονια ηδη στον στρατο γιατι οπως σου ειπα η μοναδα τους δεν εχει πανω απο 50 ατομα και ολοι τους ειναι 30+ ηλικιες. Οσο για αν ειναι οικογενεια τα ΕΤΑ η ΔΥΚ και η Ζ ΜΑΚ ειναι αδελφια. Αλλα ξεφευγουμε απτο θεμα των ΕΠΟΠ εδω οποτε ας κλεισει εδω το θεμα παρακαλω πολυ.
Εδω θα βρεις τα παντα με αυτο που ψαχνεις απο παλαιους Ετατζιδες. http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=1260&PN=2
Εδω θα βρεις τα παντα με αυτο που ψαχνεις απο παλαιους Ετατζιδες. http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=1260&PN=2
Παιδιά πιστεύεται να πάρουν σειρά και ο στρατός μετά την αστυνομία η τζάμπα η υπομονή μας;
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 11
Το ότι υπάρχουνε ανάγκες σε αυτά τα σώματα υπάρχουνε... Το θέμα είναι εάν θα πάρουνε Οβα ή ΕΠΟΠ καθώς γιατί οι Οβα είναι για 5 χρόνια πλέον ενώ οι Εποπ μέχρι να φύγουνε από το σώμα... Οβα προσωπικά δεν συμφέρει να πάρουνε γιατί είναι μόνο για 5 χρόνια και + το ότι έφυγαν αρκετοί με σύνταξη... Μάλλον για ΕΠΟΠ θα παει
-
- Αντιστράτηγος
Δεν ξερω πως μιλανε οι αλλοι, αλλα εδω μεσα, τουλαχιστον απο εμενα δεν θα εχεις τετοια σκαρτη αντιμετωπιση και θα προσπαθω να βοηθαω εσενα και τους παντες με οτι γνωσεις εχω. Ξερω καποια ατομα του κοντινου μου κυκλου που ειχανε μπει το 9 ή 10 δεν θυμαμαι ακριβως σαν ΕΠΟΠ και ειχανε μπει μονο με απολ. Λυκειου / ξενες γλωσσες και Αει ή Τει πτυχιο. Τωρα δεν ξερω αν ειχανε καποιο δοντακι να βοηθησει αλλα και παλι το να εχεις Αει πτυχιο /ξενες γλωσσες /ecdl / διπλωματα αυτοκ ή μηχανης ολα βοηθανε παντα. Τωρα αναλογα τη προκηρυξη αν ζητανε οδηγους προφανως και θα θελει και το διπλωμα αλλα πολλες φορες στο βγαζει και ο στρατος μεσα οπως κανει η αστυνομια με το διπλωμα μηχανης (τουλαχιστον ετσι ηξερα παλια) . Αλλα με λιγα λογια οτι ζηταει η θεση / η προκηρυξη και η ειδικοτητα τοτε θα πρεπει να προσκομισεις και τα εγγραφα που πρεπει και ζηταει. Δοντακι αν εχεις βοηθαει και αυτο παντα και παντου. Τωρα στο θεμα του αν θα βγει για ΕΠΟΠ ή οχι, το 14' θελανε να παρουν ΕΠΟΠ και τοτε ειχανε ριξει ακυρο απτο υπουργειο οικονομικων και πηρανε με το ζορι καμποσους ΟΒΑ. Τον τελευταιο χρονο παλι ειχανε ζητησει οι ενοπλες δυναμεις προσωπικο αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ εννοειται ειναι κατα των ενοπλων δυναμεων και των σωματων ασφαλειας οποτε εφαγε και απο εκει ακυρο. Τωρα παλι ζητησανε οι ενοπλες δυναμεις προσωπικο γιατι το 70% (νουμερα που εχουν πει οι αξιωματικοι) ειναι ανω των 40 και πολλοι πανε στο δρομο της συνταξης, οποτε ΠΙΣΤΕΥΩ θα βγει καποια προκηρυξη φετος ή του χρονου. Αν θελεις διαβασε και αυτο το αρθρο του workenter https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-yp-amynas-400-sta-stratiotika-nosokomeia?fbclid=IwAR11e7nvbBV39Nkt9OIL1k78iCPP2bfm1Qrv8uq_PgFO0w81y7BFf_GL66I Το ειχα στειλει πριν 2-3 μερες απλα λεω μηπως δεν το ειδες τιποτα. Συγνωμη και για την ολοκληρη εκθεση που εγραψα

-
- Αντιστράτηγος
Πετρο δεν νομιζω να παρει ΟΒΑ διοτι πολυ απλα κανεις δεν παει. Απτα 200 ατομα τελευταια που ειχανε παρει με το ζορι μπηκανε οι 100 (και αλλοι φυγανε στα 2 χρονια) . Αν βγαλουν θα ειναι ισως για 500 ΟΒΑ και οι αλλοι ΕΠΟΠ. Κανεις ομως δεν ξερει ακομα τιποτα. Τον σεπτεμβρη πιστευω θα ξεκαθαρισει το τοπιο διοτι θα μπουνε προτασεις στη βουλη για ψηφισμα οποτε κατι περισσοτερο θα ξερουμε. Απλα η αναμονη σκοτωνει και η ζεστη δεν βοηθαει

Lefteris, μην ζητάς συγνώμη για την έκθεση όπως λες. Καλά κάνεις, θα τα βλέπουν και άλλοι και θα τους λύνονται απορίες. Απλά επειδή διάβασα όλα τα forum, άκρη δεν έχω βγάλει. Υπάρχουν θέσεις που δεν ζητάνε κάποια πτυχία. Το θέμα είναι αν πχ μια θέση που θέλει τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου, αν θα μπορώ να προσκομμισω και το πτυχίο αει. Δηλαδή αν θα πάρω έξτρα μόρια ή θα με κόψουν επειδή έστειλα επιπλέον χαρτί. Κάπου είδα ότι λέγαν, πως αν ζητήσουν πχ τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου μπορείς να προσκομισεις επιπλέον χαρτιά, αν ζητάει όμως μόνο απολυτήριο και όχι "τουλάχιστον" στέλνεις μόνο το απολυτήριο. Αποτι έχω καταλάβει τα πτυχία αει-ΤΕΙ σου δίνουν μόρια μονο αν η θέση ζητάει το συγκεκριμένο πτυχίο. Κατά τ άλλα μπορεί να μην στα μοριοδοτουν και είναι κρίμα. Κρίμα δηλαδή ένας με ξένη/ες γλωσσα/ες αει - ΤΕΙ να μην μοριοδοτειται έξτρα. Τώρα αν μοριοδοτουν ecdl δεν ξέρω. Όπως επισησ δεν είχα δει να μοριοδοτουν διπλώματα οδήγησης σε ένα σαιτ που σ υπολογίζει τα μόρια για προκηρύξεις εποπ με βάση το '10
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Nik007 και 9 επισκέπτες