Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:Όταν υπηρετούσα ρωτούσα τους ΟΒΑ πως και πόσο καιρό είναι η διαδικασία.Μου είπαν κάνα 2μηνο είναι.

Να βγει η προκήρυξη, να κάνεις χαρτιά, να έχεις τα κριτήρια που ζητάει η προκήρυξη.

Εφόσον είσαι εντάξει με αυτά συνεχίζεις με ιατρικές εξετάσεις και μετά αθλήματα που κάνουν μόνο αυτοί που είναι ειδικές δυνάμεις.

Μετά σε ενημερώνουν αν είσαι επιτυχόν ή σε βάλουν επιλαχόντα.

Για ειδικές δυνάμεις πας μετά και για 3 βδομάδες για εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ.

Δεν γνωρίζω αν οι άλλοι κλάδοι του στρατού έχουν εκπαίδευση.

Αν τελικά γίνεται να πας κατευθείαν ειδικές δυνάμεις με αίτηση σου, αν είσαι αρκετά καλός στα αθλήματα τόσο το καλύτερο για σένα.

Γιατί για ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων στα αθλήματα υπάρχει μοριοδότηση. Έχει κάποια όρια στα αθλήματα που αν τα ξεπεράσεις παίρνεις ακόμα περισσότερα μόρια.

Όλα αυτά με βάση την τελευταία προκήρυξη που βγήκε το 2017.

Μπορεί τώρα με την νέα προκήρυξη (όταν βγει με το καλό) να έχει αλλά κριτήρια αν και δεν νομίζω.

είχες υπηρετήσει ειδικές δυνάμεις; Σε αυτή την μονάδα που θα απολύθηκες εκεί θα σε πανε;

έχει και ψυχοτεχνικα τεστ; Για την διαδικασία αυτή πόσες μέρες σε περνει;

τι εκπαίδευση κάνεις στο κεεδ; Στο κεαπ δεν στέλνουν;

στα αθλήματα σου ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εκεί; Σίγουρα θα πέσει τηλέφωνο εκεί

επιλαχοντας τι περιμένεις αν φύγει κάποιος για να μπεις εσύ;

coca_cola

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από coca_cola »

Αφού υποβάλλεις την αίτηση στην στρατολογία του τόπου σου, θα κληθείς σε σύντομο χρονικό διάστημα για υγειονομικές εξετάσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ ομως. Τα ονόματα όσων καλέσουν , θα αναρτηθούν στο army.gr λογικά όπως και με εμάς. ΔΕΝ θα σε καλέσουν τηλεφωνικά. Εφόσον περάσεις εξετάσεις από ειδικότητες ιατρών, θα περάσεις την τελευταία μέρα από μια επιτροπή η οποία θα δώσει το τελικό οκ. Θα πάρεις μια κλασική απάντηση η οποία θα είναι ότι θα σε ειδοποιήσουν. Όπως γίνεται και όταν πας για συνέντευξη σε δουλειά. Σε περίπτωση που σε κρίνουν ικανό για ΟΒΑ, θα ενημερωθείς περίπου 1 εβδομάδα πριν την κατάταξη σου. Στράτος ξηράς (όλα τα σωματα και όπλα) εκπαιδεύονται Αυλώνα , ειδικές Δυνάμεις στο κεεδ , ναυτικό στο Σκαραμαγκά και αεροπορία στην Τρίπολη. Την τελευταία μέρα της εκπαίδευσης , θα μάθεις την μονάδα στην οποία θα υπηρετήσεις. Εκεί θα παρουσιαστείς μετά από μια άδεια την οποία θα σου δώσουν. (2ημερη σε εμάς). Στην μονάδα θα εκπαιδευτείς πάνω σε στρατιωτικούς κανονισμούς (1 βδομάδα σχολείο + τελικό διαγώνισμα) και αργότερα θα περάσεις σχολείο ειδικότητας ( 2 εβδομάδες). Θεωρείσαι ήδη εκπαιδευμένος οπότε η εκπαίδευση θα διαρκέσει λίγο ώστε να θυμηθείς κάποια βασικά. Η ουσιαστική εκπαίδευση θα γίνει στην μονάδα σου και σίγουρα τις πρώτες μέρες κάποια στελέχη θα προθυμοποιηθουν να σε έχουν ως "διπλανό" τους ώστε να μάθεις αρκετά γρήγορα δίπλα τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1 : όσοι του στρατού ξηράς θέλουν μετάταξη στις ειδικές δυνάμεις, το δηλώνουν στις μονάδες τους και όχι στο κέντρο. Και αυτό όταν θα έρθει το κατάλληλο χαρτί - διαταγή για κάτι τέτοιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: στα κέντρα εκπαίδευσης, δηλώνεις τόπους προτίμησης. Άποψη μου, μη δηλώνετε κοντά στα σπίτια σας εφόσον θα πάτε παραμεθόριο. Ο λόγος είναι απλός. Χίλιες φορές αν είσαι απο Αθήνα πχ να δηλώσεις πόλεις όπως η Ξάνθη η Κομοτηνή παρά να δηλώσεις Χαλκίδα, Αθήνα, Γιάννενα κτλ. Ο λόγος είναι ότι επειδή θα καταλήξεις κατά πάσα πιθανότητα σε περιοχές παραμεθορίου , καλύτερα αυτή η παραμεθόριος να είναι Αλεξανδρούπολη, Ξανθη, Κομοτηνή παρά σε κάποιο νησί του βόρειου Αιγαίου η κάνα Διδυμότειχο. Κυρίως λόγω ενοικίων και ζωής εκτός στρατοπέδου το λέω...

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 198

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Fanis K. »

Ειδικές Δυνάμεις στην Ρεντίνα ήμουνα.Για το που θα πας υπάρχει μια υπεύθυνη δήλωση που βάζεις τα στοιχεία σου και δηλώνεις 4 μονάδες όπου θες να πας.

Συνήθως όμως πηγαίνεις εκεί που υπηρέτησες.

Ψυχοτεχνικά τεστ δεν μου είπαν ότι υπάρχουν.

Βασική εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ θα'ναι μάλλον σε φάση όπως έκανα εγώ Ρεντίνα 3 βδομάδες εκπαίδευση για να πάρω μπερέ. Βολές, ασκήσεις, ειδικότητα, σκοινάκια, κάνα καψωνάκι, γυμναστική κλπ.

Για τα αποτελέσματα θα σε ενημερώσουν από το τηλέφωνο.

Τηλέφωνο θα πέσει αλλά αν στα αθλήματα είσαι κουραμπιές (γενικά μιλάω μην παρεξηγήσεις) δεν μπορεί να σε κάνει και πολλά το τηλέφωνο.

Άντε ένα δύο τέτοιους να τους περάσει, αλλά και αυτό με χίλια ζόρια.

Αν είσαι επιλαχόν μέχρι το τέλος του έτους αν παραιτηθούν κάποια άτομα μπαίνεις εσύ. Με βάση προτεραιότητας εννοείται.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:Ειδικές Δυνάμεις στην Ρεντίνα ήμουνα.Για το που θα πας υπάρχει μια υπεύθυνη δήλωση που βάζεις τα στοιχεία σου και δηλώνεις 4 μονάδες όπου θες να πας.

Συνήθως όμως πηγαίνεις εκεί που υπηρέτησες.

Ψυχοτεχνικά τεστ δεν μου είπαν ότι υπάρχουν.

Βασική εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ θα'ναι μάλλον σε φάση όπως έκανα εγώ Ρεντίνα 3 βδομάδες εκπαίδευση για να πάρω μπερέ. Βολές, ασκήσεις, ειδικότητα, σκοινάκια, κάνα καψωνάκι, γυμναστική κλπ.

Για τα αποτελέσματα θα σε ενημερώσουν από το τηλέφωνο.

Τηλέφωνο θα πέσει αλλά αν στα αθλήματα είσαι κουραμπιές (γενικά μιλάω μην παρεξηγήσεις) δεν μπορεί να σε κάνει και πολλά το τηλέφωνο.

Άντε ένα δύο τέτοιους να τους περάσει, αλλά και αυτό με χίλια ζόρια.

Αν είσαι επιλαχόν μέχρι το τέλος του έτους αν παραιτηθούν κάποια άτομα μπαίνεις εσύ. Με βάση προτεραιότητας εννοείται.

εκεί που θα δηλώσεις θα πας 100%?

αν βάλω βύσμα μπορεί να μείνω στην μονάδα τις περιοχής μου αφού δεν υπηρέτησα εκεί;

στην βασική εκπαίδευση στο κεεδ, μένεις μέσα;

σου είπαν περιπτώσεις ατόμων που δυσκολεύοταν στα αθλήματα;

και αν δεν παραιτηθεί κανένας, δεν σε περνουν?

η ρεντινα είναι μακριά απο την Θεσσαλονίκη;

Γιωργος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Γιωργος »

Οταν λες μανηκι δεν αξιζει να μπουμαι;
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δεν είναι σίγουρο.Εκεί που θες το δηλώνεις πρώτο από τις 4 μονάδες που θες και λες αν έχεις κάποιον για να βοηθήσει λίγο παραπάνω.

Μόνο εξόδους πρέπει να έχει.

Για τα αθλήματα μου είπαν ότι όταν πήγαν Ρεντίνα για να δώσουν, ζητούσαν 91 άτομα, δίνανε 200 άτομα. Και κόπηκαν οι 100.

Πάνω κάτω οι ΟΒΑ με έχουν πει αν στα αθλήματα είσαι αρκετά καλός και με το παραπάνω δεν θα έχεις πρόβλημα.

Συνήθως υπάρχουν κενά γιατί μπαίνουν κάποιοι ΟΒΑ, αλλιώς τα περιμένουν αλλιώς τα βλέπουν.

Η Ρεντίνα από την Θεσσαλονίκη μία ώρα είναι πάνω κάτω.

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Γιωργος έγραψε:Οταν λες μανηκι δεν αξιζει να μπουμαι;

Αν θες να μπεις ΟΒΑ γιατί το θες και όχι μόνο για τα λεφτά, μπες.

Εγώ προσωπικά θέλω να μπω γιατί θέλω.

Τώρα κάποιοι που λένε ότι είσαι ο τελευταίος τροχός και δεν σου συμπεριφέρονται καλά δεν θα έλεγα ότι ισχύει και τόσο.

Υπάρχουν οι ΟΒΑ που θέλουν και δουλεύουν, κάνουν τα πάντα γενικά και οι ανώτεροι μέχρι και αξιωματικοί τους συμπεριφέρονται μια χαρά, διότι προσφέρουν.

Τώρα για κάποιους ΟΒΑ που γκρινιάζουν, κάθονται και περιμένουν πότε θα μπει το κασέρι λογικό είναι μετά να μην σου συμπεριφέρονται καλά και να σε καμπανιάζουν.

Όταν βγει η προκήρυξη με το καλό σκέψου το καλά.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:Δεν είναι σίγουρο.Εκεί που θες το δηλώνεις πρώτο από τις 4 μονάδες που θες και λες αν έχεις κάποιον για να βοηθήσει λίγο παραπάνω.

Μόνο εξόδους πρέπει να έχει.

Για τα αθλήματα μου είπαν ότι όταν πήγαν Ρεντίνα για να δώσουν, ζητούσαν 91 άτομα, δίνανε 200 άτομα. Και κόπηκαν οι 100.

Πάνω κάτω οι ΟΒΑ με έχουν πει αν στα αθλήματα είσαι αρκετά καλός και με το παραπάνω δεν θα έχεις πρόβλημα.

Συνήθως υπάρχουν κενά γιατί μπαίνουν κάποιοι ΟΒΑ, αλλιώς τα περιμένουν αλλιώς τα βλέπουν.

Η Ρεντίνα από την Θεσσαλονίκη μία ώρα είναι πάνω κάτω.

στις κάμψεις, ελξεις κοιλιακούς έχω πρόβλημα, τι με συμβουλεύεις να κάνω; εν το μεταξυ κάνω κάθε μέρα κάμψεις και δεν βλέπω βελτιώσει

η περιοχή ασπροβαλτα δεν λέγεται;

αν παραιτηθείς δεν θα έχεις κυρώσεις;

όταν ήσουν ρεντινα έβλεπες την εκπαίδευση που έκαναν οι μόνιμοι/υποψήφιοι;

Γιωργος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Γιωργος »

Οκ φιλε με καλυψες και εγω δεν το βλεπω για τα λεφτα μπαινω γιατι μου αρεσει οσο για τα αθληματα τι καναται ειναι δυσκολα; σαν οβα σε γενικες γραμμες ειναι οκ;
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Εγώ σου προτείνω να βάλεις ένα πρόγραμμα και όχι κάθε μέρα γυμναστική. Μέρα παρά μέρα καλά είναι, πρέπει να ξεκουράζεσαι και λίγο. Ψάξου και με βίντεο στο ίντερνετ.Όλο και κάτι θα βρεις.

Πολύ σημαντικό είναι οι επαναλήψεις των ασκήσεων να είναι σωστές γιατί ακυρώνουν.

Μην κοιτάς να κάνεις πολλές επαναλήψεις και να είναι λάθος.

Σωστές και καλές επαναλήψεις, με όλο το εύρος της κίνησης και με τον καιρό θα βελτιωθείς.

Κάνα 20λεπτο από την Ασπροβάλτα είναι η Ρεντίνα.

Αν είσαι ΟΒΑ και παραιτηθείς δεν γίνεται τίποτα.

Αλλά σε επόμενη προκήρυξη ΟΒΑ δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου.

Πάνω κάτω και οι ΟΒΑ τα ίδια με εμάς έκαναν από θέμα εκπαίδευσης.

Λίγα παραπάνω πράγματα επειδή είναι στελέχοι.

Να ρίξουν παραπάνω βολές ή να ασχολούνται περισσότερο με κάποια πράγματα παραπάνω.

Γιατί εμείς σαν στρατιώτες που ήμασταν μόνο 3 βδομάδες ήταν η εκπαίδευση για τον μπερέ και τα κάναμε πολύ γρήγορα.

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Γιωργος έγραψε:Οκ φιλε με καλυψες και εγω δεν το βλεπω για τα λεφτα μπαινω γιατι μου αρεσει οσο για τα αθληματα τι καναται ειναι δυσκολα; σαν οβα σε γενικες γραμμες ειναι οκ;

Τα αθλήματα για τους ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων(γιατί για πεζικό δεν έχει αθλήματα)

είναι:2 μίλια σε 16:55,40 κάμψεις σε 2 λεπτά,50 κοιλιακούς σε 2 λεπτά και έλξεις.

Αυτά με βάση την προκήρυξη του '17.

Αν αυτά τα όρια τα ξεπεράσεις καλύτερα για σένα γιατί παίρνεις περισσότερα μόρια.

Εγώ δεν είμαι ΟΒΑ αλλά μπορώ να σου πω ότι γενικά είναι οκ. Το λέω αυτό επειδή γενικά τους ΟΒΑ τους παρακολουθούσα γενικά τι έκαναν, τους ρωτούσα ότι απορία είχα.

Να'ναι καλά τα παιδιά γιατί έβλεπαν το ενδιαφέρον που έχω για να μπω ΟΒΑ και όσο μπορούσαν με βοήθησαν.

Γνώμη μου είναι όποιος θέλει να μπει ΟΒΑ πρέπει να το θέλει όπως εσύ και εγώ και να έχει ατσάλινα νεύρα. Γιατί θα αδικείσαι πολλές φορές αλλά όλα στο πρόγραμμα είναι.

Στην τελική όποιος δεν θέλει ΟΒΑ παραίτηση και αντίο.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:Εγώ σου προτείνω να βάλεις ένα πρόγραμμα και όχι κάθε μέρα γυμναστική. Μέρα παρά μέρα καλά είναι, πρέπει να ξεκουράζεσαι και λίγο. Ψάξου και με βίντεο στο ίντερνετ.Όλο και κάτι θα βρεις.

Πολύ σημαντικό είναι οι επαναλήψεις των ασκήσεων να είναι σωστές γιατί ακυρώνουν.

Μην κοιτάς να κάνεις πολλές επαναλήψεις και να είναι λάθος.

Σωστές και καλές επαναλήψεις, με όλο το εύρος της κίνησης και με τον καιρό θα βελτιωθείς.

Κάνα 20λεπτο από την Ασπροβάλτα είναι η Ρεντίνα.

Αν είσαι ΟΒΑ και παραιτηθείς δεν γίνεται τίποτα.

Αλλά σε επόμενη προκήρυξη ΟΒΑ δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου.

Πάνω κάτω και οι ΟΒΑ τα ίδια με εμάς έκαναν από θέμα εκπαίδευσης.

Λίγα παραπάνω πράγματα επειδή είναι στελέχοι.

Να ρίξουν παραπάνω βολές ή να ασχολούνται περισσότερο με κάποια πράγματα παραπάνω.

Γιατί εμείς σαν στρατιώτες που ήμασταν μόνο 3 βδομάδες ήταν η εκπαίδευση για τον μπερέ και τα κάναμε πολύ γρήγορα.

έχω δει βίντεο στην σχαλ πως κάνουν κάμψεις και οι περισσότερη λιγηζουν την λεκάνη

τις κάνω σωστές σε αυτό τον τομέα τα πάω καλά

αν παραιτηθείς μπορείς αν περνεις μέρος σε άλλες προκυρηξεις των σωμάτων ασφαλείας και του δημόσιου;

περνουν και ειδικότητα ή με αυτή που είχαν στην θητεία τους;

τι σχολεία διεξάγονται εκεί; έχω δει στο site και κάποικάποια μου φαινόταν άγνωστα και δεν μπορούσα να φανταστώ με τι ασχολούνται

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

ποιο δύσκολα αθλήματα πρέπει να έχει και από την εισαγωγή στην σχαλ, ουκ και εποπ στις ειδικές δυνάμεις μου φαίνεται
Γιωργος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Γιωργος »

ευχαριστω πολυ φιλε στους οβα πεζικο δεν εχει τιποτα αθληματα ; ξερουμαι κατα ποσο συγουρο εινσι οτι θα βγαλει για οβα;
Fsasa

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Fsasa »

ποιπ έγραψε:έχω δει βίντεο στην σχαλ πως κάνουν κάμψεις και οι περισσότερη λιγηζουν την λεκάνητις κάνω σωστές σε αυτό τον τομέα τα πάω καλά

αν παραιτηθείς μπορείς αν περνεις μέρος σε άλλες προκυρηξεις των σωμάτων ασφαλείας και του δημόσιου;

περνουν και ειδικότητα ή με αυτή που είχαν στην θητεία τους;

τι σχολεία διεξάγονται εκεί; Έχω δει στο site και κάποικάποια μου φαινόταν άγνωστα και δεν μπορούσα να φανταστώ με τι ασχολούνται

Έλεος ρε μεγάλε, αλλάζεις ψευδώνυμα και ρωτάς τα ίδια και τα ίδια, βρες και ασχολησου με κάτι, ήμαρτον.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες