Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:
ποιπ έγραψε:ποιο χρονοβόρα και από τους ειδικούς φρουρούς;αφού είναι έτοιμη γιατί δεν την έβγαλαν τόσο καιρό;

σαν τι άλλο θεσμό να βγάλει;

Προκηρύξεις μονίμων (ΕΠΟΠ-ΕΦ) είναι χρονοβόρες.

Άλλες διαδικασίες, άλλα κονδύλια κλπ.

Η προκήρυξη των ΟΒΑ 1,5 μήνα έχει που βγήκε το ΦΕΚ της και τώρα που έβγαλαν και θέσεις και έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες, λόγο πρόωρον εκλογών πάγωσαν όλα.

Μπορεί να βγει και καινούργιος θεσμός όπως είπε και ο Διασώστης 31 πιο πάνω.

και στις πανελλήνιες γιατί βγαίνουν γρήγορα;

Θα ισχύουν για μετά τις εκλογές ή πάλι απο την αρχή?

πόσους θεσμους να αλλάξουμε; είχαμε οπυ, επυ, εμθ και εποπ και τους οβα που είναι συμβασιούχοι

τι παραπάνω θα έχει αυτός ο θεσμός αν τον βγάλουν;

καλύτερα οβα λέω πρώτα να μαζεύουμε μόρια γιατί κακά τα ψέματα είναι ο μόνος θεσμός που δεν περνουν γυναίκες η οποίες να τρώνε τις θέσεις, δεν είμαι μισογυνης αλλά κάτι ξέρουμε και εμείς που πήγαμε στρατό και βλέπαμε τις γυναίκες βολεμενες στα γραφεία και να μας χώνουν στις υπηρεσίες τους επειδή είχαν δύσκολες μερες

Alex

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Alex »

Ξέρουμε αμα θα πάρει οβα η αεροπορια;
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 198

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Fanis K. »

Πανελλήνιες κάθε χρόνο βγάζουν όπως και να έχει.

Η προκήρυξη των ΟΒΑ όπως και άλλες ενδέχεται να προχωρήσουν μετά τις εκλογές.

Αν βγάλουν καινούργιο θεσμό μπορεί να μην έχει τίποτα παραπάνω, μπορεί να αλλάξουν μόνο την ονομασία. Τρίχες δηλαδή.

Εννοείται πρώτα καλύτερα ΟΒΑ, αλλά συμφέρει για αυτούς που δεν έχουν απολυθεί πάνω από 3 χρόνια και να το θέλουν πολύ.

Γιατί πολλοί τον θεσμό τον υποτιμούν πολύ.

Σχετικά με τις γυναίκες καλά τα λες, δυστυχώς οι περισσότερες(δεν λέω όλες γιατί υπάρχουν έστω και λίγες μάχιμες)είναι όπως τα περιγράφεις.

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Alex έγραψε:Ξέρουμε αμα θα πάρει οβα η αεροπορια;

Προς το παρόν μόνο για ΣΞ έχουν αναφέρει ότι θα βγάλουν.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

εγώ έχω 1χρονο που απολύθηκα 18ιουνιου 352 σειρά
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ποιπ έγραψε:εγώ έχω 1χρονο που απολύθηκα 18ιουνιου 352 σειρά

Καλά είσαι.
Εγώ απολύθηκα 14 Αυγούστου 353.
Ειδικές Δυνάμεις ή πεζικό ήσουν?
ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:

Καλά είσαι.

είμαι παλιός απο εσέναΕικόνα

δυστυχώς πεζικο, και το λέω επειδή έπεσαν όλοι πάνω μου τράβα πεζικο έχει μονάδα στο σπίτι σου θα βάλουμε βύσμα να μείνεις εδώ, έκατσα στο αγγούρι μετά Κομοτηνή φαγαμε ασκησεις, καθάρισμα ορχων κάθε μέρα, βολες, σκοπιές, επιθεωρησεις

να πήγαινα ειδικές δυνάμεις που το ήθελα θα τράβαγα αυτά αλλά θα επερνα τον πράσινο μπερε και τα μόρια

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ποιπ έγραψε:
Fanis K. έγραψε:

Καλά είσαι.

είμαι παλιός απο εσέναΕικόνα

δυστυχώς πεζικο, και το λέω επειδή έπεσαν όλοι πάνω μου τράβα πεζικο έχει μονάδα στο σπίτι σου θα βάλουμε βύσμα να μείνεις εδώ, έκατσα στο αγγούρι μετά Κομοτηνή φαγαμε ασκησεις, καθάρισμα ορχων κάθε μέρα, βολες, σκοπιές, επιθεωρησεις

να πήγαινα ειδικές δυνάμεις που το ήθελα θα τράβαγα αυτά αλλά θα επερνα τον πράσινο μπερε και τα μόρια

Παλιοσειρά πέφτω για κάμψεις τώρα Εικόνα

Νομίζω ότι αν γίνεις ΟΒΑ και είσαι πεζικό, μπορείς με αίτηση να πας ειδικές δυνάμεις.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:Παλιοσειρά πέφτω για κάμψεις τώρα Εικόνα

Νομίζω ότι αν γίνεις ΟΒΑ και είσαι πεζικό, μπορείς με αίτηση να πας ειδικές δυνάμεις.

δεν χρειάζεται να πέσεις για κάμψεις

ισχύει ψηφίστηκε; Αν αλλάξει κυβέρνηση τι θα γίνει;

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ποιπ έγραψε:δεν χρειάζεται να πέσεις για κάμψειςισχύει ψηφίστηκε; Αν αλλάξει κυβέρνηση τι θα γίνει;

Η προκήρυξη έχει ψηφιστεί και ενδεχόμενος να βγει μετά τις εκλογές.

Αν αλλάξει η κυβέρνηση (που μάλλον θα αλλάξει)

δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι.

Υπάρχουν κι άλλες προκηρύξεις που ο Μητσοτάκης πιστεύω θα τις αφήσει να εξελιχθούν.

Διάβασε την δημοσίευση αν δεν την έχεις δει.

https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-1963-proslipseis-me-nees-prokiryxeis-monimoi-epohikoi

Υπομονή μέχρι να γίνουν οι εκλογές και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

δεν νομίζω να βγει τόσο γρήγορο, δεν θα πρέπει να ορκιστεί πρώτα οι κυβέρνηση; μπορείς να βάλεις βύσμα για την μετάθεση και την επιλογή;

αν θα δηλώσω να πάω ειδικές δυνάμεις θα με παρουν σίγουρο ή είναι απόφαση του γες?

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ποιπ έγραψε:δεν νομίζω να βγει τόσο γρήγορο, δεν θα πρέπει να ορκιστεί πρώτα οι κυβέρνηση; μπορείς να βάλεις βύσμα για την μετάθεση και την επιλογή;

αν θα δηλώσω να πάω ειδικές δυνάμεις θα με παρουν σίγουρο ή είναι απόφαση του γες?

Όχι αμέσως αμέσως, μπορεί προς τέλη Ιουλίου ή μέσα στον Αύγουστο.

Στη χειρότερη να βγει του χρόνου.

Κάνεις αίτηση στην μονάδα σου για να πας ειδικές δυνάμεις.

Ίσως και στην αρχή όταν βγει προκήρυξη να κάνεις αίτηση.

Βύσμα για ειδικές δυνάμεις δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται, επειδή θέλουν άτομα.

ποιπ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ποιπ »

Fanis K. έγραψε:Όχι αμέσως αμέσως, μπορεί προς τέλη Ιουλίου ή μέσα στον Αύγουστο.Στη χειρότερη να βγει του χρόνου.

είναι χρονοβόρα η διαδικασία για την επιλογή των οβα;

μπορεί να συμπληρώσουν τα άτομα για την επιλογή στις ειδικές δυνάμεις και να μείνω έξω, τα λεφτά για τις συντηρήσεις δεν με ενδιαφέρουν πάρα μόνο η εμπειρία και η δράση

την αίτηση για να την κάνω μπορώ απο την πρώτη μέρα που θα πάω στην μονάδα ή περιμένω σήμα;

coca_cola

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από coca_cola »

Καλησπερα σε ολους.
1η σειρα ΟΒΑ εδω.Βλεποντας οτι εχετε γραψει, θελω να σας ενημερωσω οτι με τη νοοτροπια που εχετε καποιοι, δεν ειστε σε καλο δρομο ωστε να μπειτε ΟΒΑ.
Το λεω αυτο με την καλυτερη θεληση, καθως απτη μερα που μπηκαμε οι ΟΒΑ, παρατηρω οτι ατομα με παρομοιες αντιληψεις, δεν εχουν παραμεινει στο στρατευμα.
Πρωτα απο ολα, μην εχετε ως ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ σκοπο το σιγουρο μηνιατικο. Αυτη η δουλεια εχει το καλο οτι καθε μηνα εχει το σιγουρο μισθο, ΑΛΛΑ αν δεν την θελεις, δεν μενεις και το λεω με πληρη σιγουρια. Εχοντας δει ενα μεγαλο ποσοστο να αποχωρει καθως πιστευε οτι εισαι ενας φανταρος επι πληρωμη, κατεληξα κ εγω και οι περισσοτεροι σε αυτο το συμπερασμα.
Δευτερον. Μην εχετε τη νοοτροπια - απαιτηση να μονιμοποιηθειτε απτην πρωτη μερα που μπειτε. Δειτε τις περιπτωσεις των ΕΜΘ που οι ανθρωποι ηταν συμβαση στη συμβαση.
Απο κει και περα. ΔΕΝ ειμαστε εμεις αυτοι που θα κρινουν τι ειδικοτητες θα παρει ο στρατος. Η ηγεσια και οσοι βγαζουν την προκηρυξη, ξερουν πολυ καλυτερα τι αναγκες εχει το στρατευμα. ΔΕΝ σημαινει οτι επειδη δε θελουν την ειδικοτητα μας, οτι ειναι λαθος !
Να μπειτε πρωτα με το καλο, να δειτε πεντε - δεκα πραγματα γιατι οταν εισαι στελεχος ειναι μερα με τη νυχτα η ζωη σε σχεση με φανταρος. Εννοω σε θεμα ευθυνων, ποστου, ασκησεων και ολα τα υπολοιπα.
Καλα και τα μορια, καλα και ολα, αλλα να ειναι συνειδητη επιλογη και επειδη πραγματικα το θελετε. Και το λεω γιατι με τον καιρο ολοι θα νιωσουν το αισθημα να φυγουν, αλλα σε κραταει μονο η θεληση για αυτο που κανεις.

Μην ασχολειστε απο τωρα για το αν θα πατε ειδικες δυναμεις, για το αν το ενα κ το αλλο.

Πιστεψτε με, οταν θα πεφτει το "μανικι " δε θα εχετε το κουραγιο να ασχοληθειτε με τα εξτρα χρηματα, αλλα με σημαντικοτερα θεματα οπως η εκπαιδευση. Κοινως, η νοοτροπια που εχει ο υπολοιπος δημοσιος τομεας, δε χωραει στο στρατο (αν κ δημοσια υπηρεσια).

Ξαναλεω, ολα τα παραπανω δεν τα λεω με κακη προθεση. Τα λεω για να μην βρεθειτε προ εκπληξεων ΑΝ και με το καλο βγει προκηρυξη και ΑΝ καταφερετε να μπειτε. Γιατι πολλοι φευγοντας ειπαν οτι πηγαν χαμενα 2 χρονια απτη ζωη τους. Φροντιστε να μην κανετε το ιδιο λαθος.
Και το κυριοτερο, να μην ξεχνατε οτι στο στρατο το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ειναι η πειθαρχια. Το λεω γιατι οσους ειδα να μπαινουν και να το παιζουν οτι ειναι παντογνωστες, δημοσιοι υπαλληλοι και οτι δεν μπορει να τους διωξει κανεις, ηταν οι πρωτοι που πανω στο 5μηνο υπεβαλλαν αναφορα παραιτησης.

Τους χαιρετισμους μου απο Εβρολιγκα.

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ποιπ έγραψε:
Fanis K. έγραψε:Όχι αμέσως αμέσως, μπορεί προς τέλη Ιουλίου ή μέσα στον Αύγουστο.Στη χειρότερη να βγει του χρόνου.

είναι χρονοβόρα η διαδικασία για την επιλογή των οβα;

μπορεί να συμπληρώσουν τα άτομα για την επιλογή στις ειδικές δυνάμεις και να μείνω έξω, τα λεφτά για τις συντηρήσεις δεν με ενδιαφέρουν πάρα μόνο η εμπειρία και η δράση

την αίτηση για να την κάνω μπορώ απο την πρώτη μέρα που θα πάω στην μονάδα ή περιμένω σήμα;

Όταν υπηρετούσα ρωτούσα τους ΟΒΑ πως και πόσο καιρό είναι η διαδικασία.

Μου είπαν κάνα 2μηνο είναι.

Να βγει η προκήρυξη, να κάνεις χαρτιά, να έχεις τα κριτήρια που ζητάει η προκήρυξη.

Εφόσον είσαι εντάξει με αυτά συνεχίζεις με ιατρικές εξετάσεις και μετά αθλήματα που κάνουν μόνο αυτοί που είναι ειδικές δυνάμεις.

Μετά σε ενημερώνουν αν είσαι επιτυχόν ή σε βάλουν επιλαχόντα.

Για ειδικές δυνάμεις πας μετά και για 3 βδομάδες για εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ.

Δεν γνωρίζω αν οι άλλοι κλάδοι του στρατού έχουν εκπαίδευση.

Αν τελικά γίνεται να πας κατευθείαν ειδικές δυνάμεις με αίτηση σου, αν είσαι αρκετά καλός στα αθλήματα τόσο το καλύτερο για σένα.

Γιατί για ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων στα αθλήματα υπάρχει μοριοδότηση. Έχει κάποια όρια στα αθλήματα που αν τα ξεπεράσεις παίρνεις ακόμα περισσότερα μόρια.

Όλα αυτά με βάση την τελευταία προκήρυξη που βγήκε το 2017.

Μπορεί τώρα με την νέα προκήρυξη(όταν βγει με το καλό)να έχει αλλά κριτήρια αν και δεν νομίζω.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: legendary και 4 επισκέπτες