Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (2019)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Σωτηρης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 59

Δημοσίευση από Σωτηρης »

apan έγραψε: Σωτήρης Ευχαριστώ για την απάντηση. Με την επιμέλεια ανήλικου τέκνου τι εννοεις; πχ Εάν χωρίσω και έχω την επιμέλεια των παιδιων μετατίθεμαι στο τόπο συμφερόντων λόγω πχ μόνιμης κατοικίας στον τοπο;
Να Σάι καλά φίλε μου. Ακριβως αυτό. Σε περίπτωση διαζυγίου να αναλάβεις την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων. Κοιτα συγκεκριμένα για Γιάννενα όπως και στην δική μου περίπτωση που είμαι Λαρισαίος πράγματι είναι δύσκολο να πάρεις μετάθεση γιατί υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι συνεπώς πρέπει να παραμείνεις αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Απο την άλλη όμως θα σου πω το εξής: Από τον Νοέμβριο και μετά προάγονται στον βαθμό του αστ/κα και η 7η σειρά που σημαίνει ότι ως ΕΦ θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί που εντάχθηκαν στο σώμα (80 άτομα)ως 8 σειρά και η 9η που θα εισέλθετε σύντομα. Αυτο που θέλω να επισημάνω είναι ότι στην ουσία εάν ανοίξει πχ μια οργανική θέση ΕΦ στα Γιάννενα θα ανταγωνιζεσαι τα άτομα της σειράς σου και τους 80 πρώην δημοτικους που σημαίνει ότι έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να προηγεισαι αυτών. Δεν νομίζω να είναι τόσοι πολλοί από τα Γιάννενα έγγαμοι και με τέκνα και πόσο μάλλον περισσότερα από εσένα στην ηλικία των 28.
lamdar92
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από lamdar92 »

Kirios τι να πω ρε φίλε πραγματικά ότι να ναι ο καθενας λέει τα δικά του.. το κάθε τμήμα λέει ότι θέλει.. εγώ πήρα τηλέφωνο σε αυτό τις προκηρύξεις και με είπαν αυτό που έγραψα.. εδώ για αυτούς π ου έχουν τελειώσει το ιεκ, θέλουν μόνο την βεβαίωση του ΙΕΚ και όχι την πιστοποίηση.. Μόνο στην Ελλάδα αυτά.. Ελπίζω πάντως να είναι έτσι όπως τα λες εσύ και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων
lamdar92
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από lamdar92 »

Kirios τι να πω ρε φίλε πραγματικά ότι να ναι ο καθενας λέει τα δικά του.. το κάθε τμήμα λέει ότι θέλει.. εγώ πήρα τηλέφωνο σε αυτό τις προκηρύξεις και με είπαν αυτό που έγραψα.. εδώ για αυτούς π ου έχουν τελειώσει το ιεκ, θέλουν μόνο την βεβαίωση του ΙΕΚ και όχι την πιστοποίηση.. Μόνο στην Ελλάδα αυτά.. Ελπίζω πάντως να είναι έτσι όπως τα λες εσύ και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων
Άβαταρ μέλους
Spyros D.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 73

Δημοσίευση από Spyros D. »

Σωτηρης έγραψε:
Player7 έγραψε: Φιλε θα εισαι σιγουρα 10-12 χρονια Αθηνα... Μετα αναλογα τα μορια που εχει ο καθενας. Πολυ δυσκολες οι μεταθεσεις!
ποιος ορίζει το 10-12 χρόνια που λες φίλε μου; Δεν υπάρχει στα ταρ χρόνος παραμονής στην Αθήνα. Παιζουν διάφορα κριτήρια για μετάθεση όπως από πού είσαι και τι ζήτηση υπάρχει. Καλο είναι αν δεν είστε σίγουροι για κάτι να μην παραπληροφορειτε έστω άθελά σας υποψηφίους. Βλεπω κάτι σίγουρα 8-10-15 χρόνια που γράφετε... Ποιος σας το είπε αυτό;

Το "σίγουρα" είναι πράγματι λάθος λέξη, αλλά αρκετοί είναι ήδη στο σώμα, άλλοι έχουν φίλους και συγγενείς που παλεύουν για τη μετάθεση οπότε δεν είναι και απ'την κεφάλα μας. Στην τελική, καλύτερα κάποιος να έχει το κακό σενάριο στο μυαλό του και να πορευτεί με αυτό, παρά να θεωρεί δεδομένο πως θα πάρει τη μετάθεση στα 5 χρόνια όπως έγραφαν ορισμένοι πιο πίσω και να βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης...
apan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από apan »

Σωτηρης έγραψε:
apan έγραψε: Σωτήρης Ευχαριστώ για την απάντηση. Με την επιμέλεια ανήλικου τέκνου τι εννοεις; πχ Εάν χωρίσω και έχω την επιμέλεια των παιδιων μετατίθεμαι στο τόπο συμφερόντων λόγω πχ μόνιμης κατοικίας στον τοπο;
Να Σάι καλά φίλε μου. Ακριβως αυτό. Σε περίπτωση διαζυγίου να αναλάβεις την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων. Κοιτα συγκεκριμένα για Γιάννενα όπως και στην δική μου περίπτωση που είμαι Λαρισαίος πράγματι είναι δύσκολο να πάρεις μετάθεση γιατί υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι συνεπώς πρέπει να παραμείνεις αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Απο την άλλη όμως θα σου πω το εξής: Από τον Νοέμβριο και μετά προάγονται στον βαθμό του αστ/κα και η 7η σειρά που σημαίνει ότι ως ΕΦ θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί που εντάχθηκαν στο σώμα (80 άτομα)ως 8 σειρά και η 9η που θα εισέλθετε σύντομα. Αυτο που θέλω να επισημάνω είναι ότι στην ουσία εάν ανοίξει πχ μια οργανική θέση ΕΦ στα Γιάννενα θα ανταγωνιζεσαι τα άτομα της σειράς σου και τους 80 πρώην δημοτικους που σημαίνει ότι έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να προηγεισαι αυτών. Δεν νομίζω να είναι τόσοι πολλοί από τα Γιάννενα έγγαμοι και με τέκνα και πόσο μάλλον περισσότερα από εσένα στην ηλικία των 28.

Ευχαριστώ πολύ. Άρα μόνο με αναμονή και υπομονή χωρίς να ξέρεις πόση θα χρειαστεί στο τέλος, θα δούμε άσπρη μέρα , αν και όταν με το καλό μπούμε.

Άβαταρ μέλους
Ι' Μ.Α.Κ
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 660
Επάγγελμα: Λοχιας

Δημοσίευση από Ι' Μ.Α.Κ »

Τα πραγματαλέμε ειναι τραγικα οσον αφορα την ευρεση σπιτιου στην Αθηνα. Πριν ειχε και ρεπορταζ σε μια εκπομπη και ελεγε για τα ενοικια βαση τετραγωνικων!

Θανος2468
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 428

Δημοσίευση από Θανος2468 »

Είμαι αθηναίος 8 μηνες εκανα να βρω σπιτι με την δικιά μ στο Γαλάτσι είχε μονο ερείπια βικτορια κατο πατησια πατησιον... εχω νοικιάσει ένα 50 τετραγωνικα 300 εύρο... πριν 7 χρόνια με 300 εύρο επερνες σπιταρονα... προσέξτε πολυ θελει ψάξιμο
Kirios
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 251

Δημοσίευση από Kirios »

Η προκ εχει διαφορετικη παραγραφω για τα διπλοματα και αλληγια τα χαρτια που λεει μεχρι 31 και αναφερει οτι κανεις δηλοση οτι θα το προσκομισεις εσυ μολις περιελθει στη κατοχη σ αυτα ηταν τα λογια του υπαστυνομου σμρ απο 2 διαφορετικα ατ
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 354

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Το εχουμε πει αυτο με το διπλωμα, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Πρωτα πας τη φωτοτυπια διπλωματος απτο μηχανολογικο και μετα πρεπει να προσκομισεις το γνησιο διπλωμα στο πενθημερο που οριζει η προκηρυξη. Ανεκαθεν ετσι ηταν !
Μάχιμος

Δημοσίευση από Μάχιμος »

Καλησπέρα και από μένα. Θα ήθελα να σας λύσω κάποιες απορίες που έχετε περί των μεταθέσεων.

Πιο πάνω ρώτησε ένας φίλος που είναι από τα Ιωάννινα πότε θα πάρει μετάθεση στα πάτρια εδάφη εάν μπει στην αστυνομία. Η απάντηση είναι οτι 10 χρόνια μπορεί και 15 μπορεί και 20 ο λόγος είναι γενικά δεν βγαίνουν θέσης για επαρχία. Ειδικά για μέρη όπως π. χ Κοζάνη Καρδίτσα Πάτρα. Άμα κάνεις και τρίτο παιδί βάση π. δ δικαίου σε κατ εξερεση μετάθεση μόνο που εφαρμόζεται επιλεκτικά δηλαδή μπορεί να κάνεις αίτηση και να μην σε πάνε και να πρέπει να προσφύγεις στα δικαστήρια το οποίο είναι και χρονοβόρο και έχει πολλά έξοδα. Γενικά το θέμα των μεταθέσεων είναι πλήγμα. Και γενικά μην ελπίζετε σε γρήγορη μετάθεση εκτός αν έχετε καταγωγή από νησιά που έχουν πρόβλημα με τους μετανάστες όπως τα Δωδεκάνησα ας πούμε. Ελπίζω να βοήθησα

Kirios
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 251

Δημοσίευση από Kirios »

Lefteris 2αμαλ έγραψε: Το εχουμε πει αυτο με το διπλωμα , ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Πρωτα πας τη φωτοτυπια διπλωματος απτο μηχανογραφικο και μετα πρεπει να προσκομισεις το γνησιο διπλωμα στο πενθημερο που οριζει η προκηρυξη. Ανεκαθεν ετσι ηταν !
εχειαλλαξει διαβασε προκ
Anastasios123
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 124

Δημοσίευση από Anastasios123 »

ellinas13 έγραψε:
Pavlaras έγραψε:Γνωρίζει κάποιος πόσο πάνε τα ενοίκια στην αθήνα ;

Φίλε εξαρτάται από την περιοχή που θα μείνεις και τι σπίτι ψάχνεις. το θέμα είναι ότι κάποτε με 300-350 έβρισκες ένα πολύ καλό σπίτι τώρα ειναι δυσκολότερο εξαιτίας του rbnb αν το γράφω σωστα.

Τώρα η μετάθεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, η χιλιομετρική απόσταση, η ύπαρξη σημαντικών προβλημάτων υγείας καθώς και από τις θεσεις που υπάρχουν σε μια διεύθυνση (δηλαδή αν φυγουν πολλά ατομα θα ανοίξουν θέσεις).

Ενοίκιο 350 euro, κοινόχρηστα, ρευμα, νερό ακόμα 100, πάμε 450. Αποδοχές 900 euro μηνιαίως. Μενουν 450, με μετακινήσεις κ. λ. π. Προοπτικη 15 χρόνια για μετάθεση στην Επαρχία... Και το σημαντικότερο... Τα καλύτερα παραγωγικά χρόνια ενός νέου... μέσα στο χάος της Αθήνας... Εκμετάλλευση απόλυτη... Χαμένη ζωή...
Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από δημητρης98 »

Θανος2468 έγραψε:Είμαι αθηναίος 8 μηνες εκανα να βρω σπιτι με την δικιά μ στο Γαλάτσι είχε μονο ερείπια βικτορια κατο πατησια πατησιον... Εχω νοικιάσει ένα 50 τετραγωνικα 300 εύρο... Πριν 7 χρόνια με 300 εύρο επερνες σπιταρονα... Προσέξτε πολυ θελει ψάξιμο

αν δεν βρεις σπιτι γινεται να ζητησεις απο το διοικητη σου να μεινεις στα οικηματα που θα κανεις πρακτικη μεχρι να βρεις καποιο σπιτι;

Άβαταρ μέλους
Νικ1992
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από Νικ1992 »

Υπαρχει κανενας με το βεκ που να εχει καταθεσει τα χαρτια του
Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Όπως τα λέει ο Lefteris2αμαλ είναι. Ήμαρτον εδω μέσα. Δηλαδή άμα κάνει το δίπλωμα να έρθει κάνα 20ημερο επιπλέον θα σου δώσουν τα μόρια εσένα, επειδή πήγες μια βεβαίωση όλη κι όλη. Λοιπόν, καλώς ή κακώς από σήμερα και μέχρι την 31/8 οφείλουν όσοι έχουν πάει ΜΟΝΟ Βεβαίωση, να προσκομισουν και το γνήσιο δίπλωμα. Ειδάλλως δεν προσμετρουνται τα μόρια. Δεν είναι όπως βολεύει το καθένα τα πράγματα. Υπάρχει νομικό πλαίσιο που οριοθετεί τα πράγματα είτε βολεύει είτε ξεβολευει κάποιον. Εντός 5 ημερών μετά το πέρας των αιτήσεων, ήτοι σήμερα 26/8 ως τελευταία μέρα, έχετε +5 μέρες, δηλαδή μέχρι την 31/8. Φιλικά πάντα.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες