Θητεία στα 35 και πρόστιμο ανυποταξίας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ειμαι 34 χρονων, εχω ενα παιδι και περιμενω δευτερο τον Μαιο.

Ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου καθώς ζω και εργαζομαι στην αγγλια. Σκοπος μου ειναι να επιστρεφω στην πατριδα του χρονου καθως θα ειμαι 35 χρονων και απο οτι γνωριζω θα ειχα το δικαιωμα να πας στρατο για 45 ημερες και να εξαγορασω τους υπολοιπους 4.5 μηνες (νομιζω οτι πατερας με 2 τεκνα κανει 6 μηνες θητειας).

Διαβασασα σημερα οτι το διοικητικο προστιμο για ανυποταξια εχει παει απο 90 ευρω το μηνα στα 1000 ευρω και θα ηθελα να ρωτησω αν πιστευτε οτι το προστιμο αυτο ισχυει και για τους 35αρηδες που παρουσιαζονται για στρατευση. Σε λιγο θα κλεισω 11 χρονια στο εξωτερικο και νομιζω πως μπορω να παρω το πιστοποιητικο του μονιμου κατοικου εξωτερικου απο την πρεσβεια στο λονδινο.

Οντας μονιμος κατοικος πλεον νομιζω πως αιρεται η ανυποταξια και μετα μπορει καποιος να παει οποτε θελει για την θητεια του ισως και τμητατικα. Θα εκτιμουσα ενα σχολιο για την περιπτωση μου.

Φιλικα,
Βαγγελης Μπαντρας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

bantras
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από bantras »

Ευχαριστώ ειχα διαβασει τις ενοτητες πριν στειλω το μηνυμα μου απλα δεν ειναι ξεκαθαρο αν οποιος ανυποτακτος εξωτερικου παει φανταρος στα 35 εχει επιβολη διοικητικου προστιμου 6 μηνες επιπλεον θητει και αρα 1000 ευρω τον μηνα επιπλεον.

Φιλικα,
Βαγγελης
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Δεν μπορώ να σου απαντήσω 100% υπεύθυνα, αλλά από αυτά που γνωρίζω επιβάλλεται το πρόστιμο.

Από τα 35 και μετά 'γλιτώνεις' την 12μηνη θητεία και δικαιούσαι την εξαγορά της, αλλά όχι να γλυτώσεις και το πρόστιμο...
bantras
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από bantras »

Νομιζω οτι εχεις δικιο, αυτο που δεν ειναι σιγουρο ειναι το ποσο του προστιμου ακομα.1000 ευρω τον μηνα + το ποσο της εξαγορας ειναι ενα σεβαστο ποσο.

κατι αλλο που νομιζω ειναι οτι αν παρεις το χαρτι του μονιμου κατοικου εξωτερικου που εγω μπορω να παρω σε κανενα χρονο πας στην στρατολογια και παιρνεις νομιμη αναβολη ως κατοικος εξωτερικου μετα δεν τιθεται θεμα προστιμου καθως θα καταταγει καποιος νομιμα διακοπτοντας την αναβολη οποτε θελησει. Τελοσπαντων αυτα παθαινει οποιος δεν παει φανταρος στην ωρα του, μετα τρεχει με παιδια και δουλειες! Μακαρι να ημουνα τωρα 18 να πηγαινα να τελειωνα και να περναγα και καλα. Τωρα δυστυχως ειναι φορτιο.

ευχαριστω για τις απαντησεις
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Το πρόστιμο μειώθηκε στα 90 ευρώ το μήνα ξανά, για όσους διακόψουν την ανυποταξία τους εντός του 2009.
Αμφίβιος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Ενδιαφέροντα: Στρατος,Jet Ski,κ.α

Δημοσίευση από Αμφίβιος »

Αν εισαι ελληνας θα πας στρατο και χωρις να θελω να θηξω κανεναν αν δεν πας θα θεωρηθεις ανικανος της μοιρας σου συγνωμη που στο λεω αλλα ετσι ειναι εγω να φανταστεις ειμαι 16 και παρακαλαω να παω
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Για 16 χρονων καλα τα λες κατσε να εχεις δυο παιδια και γυναικα να φροντιζεις και μετα το σκεφτεσαι ξανα και εγω αμα ημουνα 18 χρονων θα πηγαινα εθελοντης. Μην μπερδευεις το στρατο με ικανοτητες και τετοια αλλο το ενα αλλο το αλλο καλη πορεια στην ζωη σου σου ευχομαι!
Αμφίβιος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Ενδιαφέροντα: Στρατος,Jet Ski,κ.α

Δημοσίευση από Αμφίβιος »

Φιλε και γυναικα να εχεις δεν παυει να ειναι στρατος και πατριδα στην μεση
Οτινανες

Δημοσίευση από Οτινανες »

Ναι μονο που η οικογενεια ειναι πιο συμαντικη απο ολα. Η πατριδα ειναι σε δευτερη μοιρα πλεον, το να την αγαπας δεν μου λεει και κατι αν αφηνεις αυτα τα ρεμαλια να μας κυβερνανε και να την πουλανε τμηματικα... Εγω πηγα φανταρος δεν το λεω για μενα αλλα οταν σου λεει ο αλλος οτι ειναι πατερας και του απαντας εσυ οτι εισαι 16 και θες να πας φιλαρακι χεστηκαμε στο κατω κατω. Για την πατριδα θα δωσω και το αιμα μου ο στρατος ομως ειναι μια μαλακια οπως τον εχουν κανει ομως οποτε τι πας τι δεν πας το ιδιο και το αυτο. Εκτος αν πας Ειδ. Δυναμεις που ολο και κατι θα μαθεις αν εχεις ορεξη και τα αυτια σου τεντωμενα...

Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Hyper »

Οτινανες έγραψε:Ναι μονο που η οικογενεια ειναι πιο συμαντικη απο ολα. Η πατριδα ειναι σε δευτερη μοιρα πλεον, το να την αγαπας δεν μου λεει και κατι αν αφηνεις αυτα τα ρεμαλια να μας κυβερνανε και να την πουλανε τμηματικα... Εγω πηγα φανταρος δεν το λεω για μενα αλλα οταν σου λεει ο αλλος οτι ειναι πατερας και του απαντας εσυ οτι εισαι 16 και θες να πας φιλαρακι χεστηκαμε στο κατω κατω. Για την πατριδα θα δωσω και το αιμα μου ο στρατος ομως ειναι μια μαλακια οπως τον εχουν κανει ομως οποτε τι πας τι δεν πας το ιδιο και το αυτο. Εκτος αν πας Ειδ. Δυναμεις που ολο και κατι θα μαθεις αν εχεις ορεξη και τα αυτια σου τεντωμενα...

Που το ξεθαψες ρε μεγαλεΕικόνα Κοιτα την ημερομηνια που γραφτηκαν τα προηγουμενα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες