Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

H4nnibal έγραψε:Ωραια λοιπον, επειδη αρκετα περιαυτολογησαμε, αν περνουσε απο το χερι μου δεν θα πηγαινε καμμια γυναικα στο στρατο, οσο γραφεικρατικες θεσεις και να υπηρχαν. Η γυναικα σημερα εχει χασει την μπαλα. δεν ξερει γιατι εχει ερθει σ'αυτη τη ζωη και ποιος ειναι πραγματικα ο ρολος της. προσπαθει να κανει τα παντα για να αποδειξει κατι, πανω στο οποιο τελικα δεν εχει καποιο προσωπικο ψυχολογικο ωφελος για τον εαυτο της. Εγω δεν ειπα να κατσει σπιτι και να σιδερωνει κλπ, απλα να παψει να αμφισβητει τους παντες και τα παντα σαν ηλιθιος εφηβος.

Φιλε H4nnibal , ... σαν ηλίθιος έφηβος; Έλα τώρα. Εάν υπήρχε ισότητα και όχι διακρίσεις μεταξύ των 2 φίλων όλα θα ήταν μέλι - γάλα. Οκ , δεν λέω ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να τα καταφέρει σαν έναν άντρα , αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε να προσπαθήσει.

Υ. Γ: Εάν θυμάμαι καλά το τόπικ άρχισε με τις απορίες 2-3 γυναικών για το άν θα μπορούσαν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις , για την πατρίδα μας. Εάν είναι να εξελιχθεί το τόπικ σε κάτι άλλο με όλες αυτές τις διχογνωμίες κλπ : πχ η Χάρις προσπαθεί να υπερασπιστεί την άποψή της και πέφτουν όλοι να την φάνε (παράδειγμα έφερα , χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν), καλό θα ήταν να το κλέισουμε αυτό το τόπικ και να ανοίξουμε ένα άλλο που να έχει τον τίτλο : ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και να κάτσετε να τις θάβετε όλοι σας.

Υ. Γ(2) : Φίλε H4nnibal , πάλι απευθύνομαι σε εσένα.
"... Εάν περνούσε από το χέρι μου καμία γυναίκα δεν θα πήγαινε στο στρατό όσο γραφειοκρατικές θέσεις και να υπήρχαν... "

Γιατί είσαι ΤΟΣΟ αρνητικός προς τις γυναίκες στο στρατό;
Χάρις
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Χάρις »

Αγαπητέ ανώνυμε, πρώτα απ' όλα σε συγχαίρω για τον ευγενέστατο τρόπο σου! Και για να μην πολυλογώ, η απάντησή μου σε όλες τις ερωτήσεις σου είναι ναι. Μια ειλικρινέστατη κατάφαση και δεν θα μπορούσα να σου απαντήσω διαφορετικά, ειδάλλως δεν θα έγραφα καν στο forum τόσον καιρό! Θα μπορούσα να σου τεκμηριώσω έκαστη ερώτησή σου, όμως δεν είναι το προσωπικό μου forum, ελπίζω να γίνομαι κατανοητή. Απλά εν συντομία και γενικευμένα θα σου πω, πως ο στρατός λίγο πολύ είναι σαν την καθημερινή ζωή. Εξευτελισμοί, φασισμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, στέρηση ελευθερίας σε πάμπολα πράγματα, κούραση και καταπόνηση ψυχή τε και σώματι, κολλημένα μυαλά. Μόνο που (όπως και στην καθημερινή ζωή,)εάν λατρεύεις αυτό που έχεις επιλέξει και έχεις ψυχάρα και ιδανικά, ηθικές αρχές και πείσμα δεν υπομένεις τίποτα. Όλα σου φαίνονται φυσική κατάληξη αυτού που διάλεξες. Για άλλη μια φορά σ' ευχαριστώ που ασχολήθηκες σοβαρά και ώριμα, δίχως κατακρίσεις και ειρωνίες, είναι σίγουρα υπέρ σου!

Υ. Γ: Συμφωνώ επίσης με τον/την κανένα. Και κάτι άλλο... τα μυαλά όπως και τ' αλεξίπτωτα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά.
Εικόνα
Anonymous

Αγαπητή Χάρις, Χαίρομαι που μπορούμε να ανοίγουμε τέτοια κουβέντα σε πολιτισμένο τρόπο, ο καθένας με τα επιχειρήματα και τις απόψεις του. Είναι πολύ σπάνιο να το βλέπεις στο ιντερνετ γενικά και στο σαϊτ αυτό ειδικά όπου βλέπω κατά 90% σκουπίδια (ταπεινή μου άποψη) και τα 10% τεκμηριωμένες απόψεις (που γι'αυτες αξίζει να βλέπεις το υπόλοιπο 90%). Εξάλλου οποισδήποτε στο ιντερνετ μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Εγώ μπορεί να είμαι το καλύτερο κομάντο (που δεν είμαι) ή ο χειρότερος χαρτογιακάς που γράφει μέσα από το κλιματιζόμενο γραφείο του με την καλοσιδερωμένη 8γ του (ο επονομαζόμενος και 8γαμάτος ) ή οτιδήποτε άλλο στο ενδιάμεσο. Θεώρησέ το περιέργεια, αλλά θα ήθελα να τεκμηριώσεις όλες τις απαντήσεις σου, αν και πιστεύω ότι οι περισσότερες από αυτές τεκμηριώνονται μόνο με έργα (στην πράξη) γιατί το να λές ναι, ότι μπορώ π. χ. να βγάλω πορεία 50 χλμ με φόρτο, με ρυθμό ΚΔ, με... με... σημαίνει ότι όντως το έχεις δοκιμάσει στην πράξη και το έχεις πετύχει. Όχι τίποτα άλλο αλλά θα βουλώσεις στόματα... καλοθελητών. Λυπάμαι για την ανωνυμία μου (στερεί το δικαίωμα προσωπικής επικοινωνίας) αλλά είμαι στέλεχος του ΕΣ κι έχω δεί αρκετές φορές στελέχη να υπόκεινται συνέπειες στην καριέρα τους εξαιτίας των απόψεών τους στο διαδίκτυο μετά από αποκάλυψη της ταυτότητάς τους. Θέλω να βοηθώ άτομα που δείχνουν ότι αξίζουν να υπηρετούν την πατρίδα τους από τέτοιες θέσεις (ανεξαρτήτως φύλου) και μακάρι οι στόχοι σου να επιτευχθούν. Από την πλευρά μου έχω να σου πώ τα εξής : 1. Αν έχεις ακόμα την επιλογή των πανελληνίων κυνήγησε την ΣΜΥ-Όπλα. Οι ΕΠΟΠ δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη προσοχή της ηγεσίας και γυναίκα αξκός των ΕΔ δεν έχει βγεί ακόμα και ούτε θα βγεί εγγυημένα για αρκετά χρόνια. Η ηγεσία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τέτοιο γεγονός ούτε και οι γυναίκες ευέλπιδες επιθυμούσαν η επιθυμούν τέτοιου είδους καριέρα). Απεναντίας υπάρχουν γυναίκες υπαξκοί που έχουν ακολουθήσει τέτοιο δρόμο κι έχουν επιτύχει. Τα σιγανά ποταμάκια κάνουν την πολλή δουλειά. Σκέψου π. χ. την δομή μιάς επιχειρησιακής ομάδας του ΕΤΑ (κατά τον ΠΟΥ) :1 αξκός και 14 οπλίτες. Οι ΕΔ θέλουν (και πρέπει να ηγούνται από) ένα μάχιμο, λεβέντη αξκό αλλά η ουσιαστική δουλειά γίνεται από τους υφιστάμένούς του υπαξκούς. Ο αξκός είναι πρώτα το μυαλό πίσω από τα μπράτσα που διοικεί, ηγείται, κατευθύνει το περίπολό του και μετά είναι το 15ο Μ4 του που θα κάνει πυρά. 2. Κάθε στόχος απαιτεί και θυσίες. Θα χρειαστεί να θυσιάσεις πολλά για να πετύχεις και ένα από αυτό θα είναι η θυληκότητά σου. Θα ξερυθμίσεις εγγυημένα τον κύκλο σου και πιθανόν και να έχεις σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα. Σκέψου τις πρώτες γυναίκες ιπταμένους της ΠΑ. Αρκετές υπέστησαν ολική μητρεκτομή, συνέπεια των υψηλών επιταχύνσεων(G's) που τράβηξαν στην εκπαίδευση με τα jet (και οι άντρες δεν είναι καλύτεροι, πολλοί μένουν στείροι επιδή σπάνε τα τριχοειδή αγγεία των όρχεων). Είσαι διατεθιμένη για κάτι τέτοιο; Γιατί κάποια στιγμή τελειώνουν τα νιάτα, η όρεξη για δράση και ξεκινά η σκέψη για πιο προσγειωμένα πράγματα όπως η οικογένεια και τα παιδιά. Η σκέψη σου λοιπόν να είναι αρκετά μακροπρόθεσμη γιατί μπορεί η κορυφή να είναι συναρπαστική αλλά μπορεί να την κατακτήσεις και φτάνοντας να καταλάβεις ότι στην πορεία έχασες τον ίδιο σου τον εαυτό. Κάνε το ισοζύγιο και σιγουρέψου ότι αυτά που θα κερδίσεις θα είναι περισσότερα από αυτά που θα χάσεις. Ότι σου δίνει η πατρίδα σε διακριτικά, λεφτά, συγκινήσεις, ικανοποιήσεις κάθε είδους σου τα παίρνει με το παραπάνω σε σωματική και ψυχική υγεία και ευτυχία στην προσωπική σου ζωή. Είναι σαν το καζίνο, σπάνια βγαίνει χαμένο. Αν είσαι όμορφη τότε... καλωσόρισες στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. Την τελευταία φορά που πέρασα, ήταν λές και μπήκα σε πρακτορείο μοντέλων... ούτε μια άσχημη δεν υπήρχε, ήταν όλες καρακουκλάρες. 3. Μίλησες για στέρηση ελευθερίας. Από αυτό, ο ΕΣ έχει μπόλικο. Από στέρηση φυσικής (εγκλεισμός) μέχρι πνευματικής (να ξέρεις ότι ο προϊστάμενός σου λέει ***** αλλά εσύ να μην μπορείς να του το πείς με οποιοδήποτε τρόπο-γιατί πού απλά είσαι υφιστάμενος-...
Χάρις
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Χάρις »

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες ότι δεν μπορώ να τεκμηριώσω μέσα απ' το forum. Οι πράξεις μιλούν καλύτερα, οπότε το βρίσκω λίγο ανούσιο να αρχίσω να περιαυτολογώ (π. χ έχω κάνει αυτό, εκείνο κ. τ. λ...). Για μονιμότητα θα το σκεφτόμουνα, πραγματικά δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο, ειδικά έτσι όπως έχει γίνει ο στρατός τώρα! Η πρωταρχική μου νύξη σε αυτό το forum, ήταν για το ότι δεν υπάρχει μονάδα γυναικείων ειδικών δυνάμεων (και συγκεκριμένα στα Μ. Υ. Κ) ως θητεία (12μηνο), καθώς πιστεύω πως θα ήταν απόλυτα δίκαιο να υπήρχε μια τέτοια ωραιότατη επιλογή και για τις γυναίκες! Αλλιώς αν ήθελα μονιμότητα θα έδινα εξετάσεις και θα πέρναγα (στα σίγουρα). Απλά θα ήταν ισορροπημένο και όμορφο το δικαίωμα επιλογής όπως έχετε κι εσείς...nothing less,nothing more! Εικόνα
H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Γραφίστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από H4nnibal »

Ανώνυμε δεν ξέρω αν πήγες ΕΔ, τι έκανες εκεί που ήσουνα και γενικότερα αν πήγες στρατό.
Εγώ όταν έφτασα στη Ρεντίνα και άρχισε η θητεία μου, το μόνο που ήξερα ήτανε οτι θα είναι δύσκολα. Δεν μου είπε κάποιος οτι "να, θα κάνεις αυτό και θα κάνεις εκείνο, και θα σας κάνουν έτσι κ αλλιώς". Για μένα δεν υπήρχε επιλογή, επρεπε να κάνω αυτό που μου βάζαν να κάνω και ούτε ήξερα τι θα επακολουθούσε. αλλο είναι να αναφέρεσαι αναλυτικά στις λανθασμένες πληροφορίες που έχεις για το τι περνάς για να γίνεις κομάντο, και αλλο πράγμα είναι να μη ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και τι θα σου κάνουν την επόμενη μέρα.

Πείτε με φαλλοκρατικό γουρούνι, πείτε με ότι χαρακτηρισμό εσείς γουσταρετε (που επικοινωνείτε ταχα μου δήθεν και σε στύλ επίσημης επιστολής, ετσι για να φανείτε αλλου επιπέδου. Εγω βαριέμαι να γραφω ευγένεια, μιλάω με ευγένεια, πρόσωπο με πρόσωπο, οχι πίσω απο μία οθόνη και ο κεθένας λεει την παπαριά του (αν και δηλώνοντας αυτό θα πρέπει να βάλω και τον εαυτό μου μέσαΕικόνα)).

Τέλως πάντων. κάντε ότι θέλετε. Εγω εδώ το δηλώνω μπροστά σε όλους, οτι αν η Χάρις πάει ΕΔ και περάσει την θητεία της όπως της την ορίσουν, χωρίς υπεκφυγές και βύσματα, να έρθει να με βρεί και να μου τρίψει το μπερέ στη μούρη και να κάτσω να με δείρει κιόλας.

Ξέρεις τι σου λείπει Χάρις; Το πείσμα και το τσαγανό. Νομίζεις πως έχεις πείσμα, αλλα στην πραγματικότητα είμαι σίγουρος πως δεν έχεις πισμώσει αρκετά για κάτι.
Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ »

Αδερφέ μην συνεχίζεις άλλο αυτό το θέμα. Να σου πω κάτι άλλο.Ήμουνα Κάλυμνο για διακοπές. Πέτυχα όλους τους τρελλο Καλύμνιους, πήγα και Κω, πέρασα από την μονάδα και την είδα. Όπως έφευγα αεροπορικώς πέτυχα τον εποπ Τσαβ... και τον Λχια Παυλ... τον βάτραχο. Μου είπαν ότι ο Μαργ είπε εκείνο το βράδυ ότι όποιος και όποια δεν γουστάρει να φύγει και να πάει για ύπνο, αλλά δεν έφυγε καμία τους. Βγήκανε μετά με τον Μαργ οι εποπ και στελέχη για καγέ και ο Μαργ ήταν πολύ στεναχωρημένος. Αυτά...
H4nnibal
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Γραφίστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από H4nnibal »

Hλυσιακός-Ι ΜΑΚ έγραψε:Αδερφέ μην συνεχίζεις άλλο αυτό το θέμα. Να σου πω κάτι άλλο.Ήμουνα Κάλυμνο για διακοπές. Πέτυχα όλους τους τρελλο Καλύμνιους, πήγα και Κω, πέρασα από την μονάδα και την είδα. Όπως έφευγα αεροπορικώς πέτυχα τον εποπ Τσαβ... και τον Λχια Παυλ... τον βάτραχο. Μου είπαν ότι ο Μαργ είπε εκείνο το βράδυ ότι όποιος και όποια δεν γουστάρει να φύγει και να πάει για ύπνο, αλλά δεν έφυγε καμία τους. Βγήκανε μετά με τον Μαργ οι εποπ και στελέχη για καγέ και ο Μαργ ήταν πολύ στεναχωρημένος. Αυτά...

Αρε αδέρφι, πόσο μακριά είσαι, και πόσο πολύ καταλαβαίνεις αυτα που λέω...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από yandr »

Ανώνυμος έγραψε:Τέλος μου κάνει εντύπωση που τιτλοφορήθηκες Ανθλγός στο άβατάρ σου. Το έχεις κερδίσει όντως το αστέρι σου ή όπως και οι υπόλοιποι του φόρουμ ένιωσες μειονεκτικά χωρίς ένα κατιτίς στο πέτο σου; Εγώ προσωπικά δεν χρειάζεται να φορέσω τη στολή μου για να νοιώσω καλά.

Ως προς αυτό, οι βαθμοί στο forum μπαίνουν αυτόματα ανάλογα με τα μηνύματα που έχει γράψει κάθε χρήστης.

Εγώ έχω ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό αυτό και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από κανένα χρήστη. Το βρήκα αρκετά διασκεδαστικό και καλύτερο από τα newbie,super user και λοιπές χαζομάρες της default εγκατάστασης.

Τώρα ως προς την συζήτηση, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να την βγούμε ο ένας στον άλλο. Ας καταθέτει ο καθένας τις απόψεις του με ήρεμο και όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο τρόπο για να βγουν τα συμπεράσματα που πρέπει.

Πραγματικά είναι αστείο να προσπαθούμε να προσβάλλουμε τον 'συνομιλιτή' μας και νομίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο συζήτησης.

ΒΑΣΩ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ΒΑΣΩ »

Δικιο εχεισ δεν γινεται ολεσ οι γυναικεσ να τα καταφερουν. Ομωσ γιατι να μην βασιστουμε σε αυτεσ που μπορουν. Γιατι να μην δωσουμε μια ευκερια. Δεν μπορω να καταλαβω αυτη την αρνητιτη σταση προσ τισ γυναικεσ που θελουν να μπουν στισ ειδικεσ δυναμεισ. ειναι το ονειρο τουσ και αν θα το καταφερουν η οχι ειναι δικο τουσ θεμα.
Anonymous

... Όλα αρχίσανε με το αν μπορούν ή αν δεν μπορούν οι γυναίκες στην ΜΥΚ. Στο κάτω κάτω της γραφής να και αν μπορούν, να και αν δεν μπορούν. Το θλιβερό της ιστορίας είναι να βλέπουμε καταδρομείς να τσακώνονται μεταξύ τους. Και εσύ ρε ανώνυμε μην τον προκαλείς άλλο και τον ειρωνεύεσαι. Άντε θυμηθείται κάτι μπας και συμφιλιωθείται...

Ισως το καλυτερο ποστ που εχω δει εδω μεσα. Μπραβο στον κομαντο της Ι' ΜΑΚ για την προσπαθεια συμφιλιωσης! Το να εκθετεις καταστασεις θελει κοτσια. Το να προσπαθεις να συμβιβασεις τα ασυμβιβαστα ομως χωρις να εχεις κανενα ωφελος απο αυτο ομως θελει πολυ περισσοτερα @ρχ*δια. Αυτοι που δεχονται παντα τα περισσοτερα πυρα στον πολεμο ειναι οι κυονοκρανοι και οι τραυματιοφορεις. Καποιος ποιητης ειχε πει : Στα γραναζια του κοσμου, να ειστε το λαδι και οχι η αμμος. Να προσπαθουμε να βρισκουμε μια κοινη γραμμη συνεννοησης και να επικοινωνουμε με σκοπο το καλυτερο και οχι το χειροτερο. Και για να ληξουμε αυτο το θεμα και να προχωρησουμε σε πιο εποικοδομητικα εχω να πω τα εξης :

1. Οι γυναικες στην ΜΥΚ δεν επιτρεπονται. Το τι θα γινει στο μελλον ουτε ξερω, ουτε μπορω να κανω κατι για να αλλαξει αυτο το καθεστως, γιατι δεν περναει ουτε θα περναει ποτε απο το χερι μου. Οσες επιθυμουντες μπορουν να δοκιμασουν τον εαυτο τους και τις αντοχες τους στο σχολειο αυτοδυτων της ΔΥΚ ή της ΜΑΚ (ΠΑ).

2. Γυναικεια μοναδα ΕΔ δεν υπαρχει, ουτε επιτρεπεται να υπαρξει διοτι ειναι αντιθετο στους Στρατιωτικους κανονισμους και στο Ελληνικο Συνταγμα να υφισταται στρατιωτικο (και μη) τμημα που να αποκλειει τη συμμετοχη σε αυτο βασει φυλου. Ειναι καθαρα αντισυνταγματικο και παρανομο, αντικειται στην αρχη περι ισοτητας των φυλων.

Αυτα για τωρα

Μακαρι να δουμε πιο νορμαλ λογια εδω μεσα

"Ο Στελεχος"

Parianos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Parianos »

Αν ενδιαφέρεσαι ακόμα αντε σε ένα Κ. Ε. Π κ θα σου δώσουν τιν προκύρηξη που μόλις βγήκε... Είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου η κατάθεση χαρτιών... Αντε ν αν θέσ ακόμα να μπείς μαλλον θα τα πούμε μέσα παρέα... Εικόνα
Anonymous

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από yandr »

Άρχισαν να διαγράφονται τα υβριστικά και προσβλητικά μηνύματα.

Θέλω απλά να εξηγήσω ότι με την διαγραφή αναφέρθηκα σε μηνύματα και όχι σε χρήστες, άλλωστε αν ήμουν υπέρ των διαγραφών δεν θα έφτιαχνα forum!

Επίσης, ενοούσα ότι θα διαγράφων τα μηνύματα όλων όσων κάνουν επιθέσεις έναντι άλλων χρηστών και όχι μόνο των ανδρών ή των γυναικών.

Ορισμένοι το κατάλαβαν και ευχαριστώ για την κατανόησή τους. Για τους υπόλοιπους (των οποίων τα μηνύματα διαγράφονται), θέλω να πω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό. Το forum είναι για να ανταλλάζουμε απόψεις και να προσφέρουμε πληροφορίες. Το να ανταλλάζουμε προσβολές δεν βοηθά και απλά τρώει χώρο στον server.

Επίσης ρίχνει το επίπεδο του forum και προσωπικά αγωνίζομαι για το αντίθετο.

Σας ευχαριστώ όλους.
ΒΑΣΩ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ΒΑΣΩ »

πωσ γινεται να κανεισ την θητεια σου στισ ΕΔ μεσω πανελληνιων εξετασεων;

Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

ΒΑΣΩ έγραψε:πωσ γινεται να κανεισ την θητεια σου στισ ΕΔ μεσω πανελληνιων εξετασεων;

μπαινοντας στην ευελπιδων η υπαξ
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες