Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (2019)
- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Thanos888 Συμφωνώ με τα επιχειρήματα σου σχετικά με την άυξηση του ορίου ηλικίας. Σχετικά με το θέμα της φυσικής κατάστασης και της επίδοσης θέλω να αναφέρω από τη σκοπιά μου κάποια πράγματα. Δεν υπηρετώ στην ΕΛΑΣ αλλά στον στρατό, συγκεκριμενα υπηρετώ σε πλήρως επαγγελματική μονάδα καταδρομών. Ως γνωστόν λόγω της παρατεταμένης απουσίας προσλήψεων η πλειονότητα του προσωπικού είναι ηλικιακά 33-34+ αν και έχουμε και πολλούς σαραντάρηδες, παρ'όλα αυτά η συντριπτική πλειονότητα ανταποκρίνεται άψογα. Με πολύ δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης βέβαια. Αν ένας άνδρας 40 χρονών μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας επαγγελματικής μονάδας καταδρομών με συνεχείς ασκήσεις και μια καταπόνηση πραγματικά αδιάνοητη για τους περισσότερους ανθρώπους τότε για πιο λόγο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας αστυνομικής δύναμης με τις δικές της απαιτήσεις; Ολα είναι θέμα προσπάθειας, προετοιμασίας και θέλησης. Αυτά από εμένα.
- Ι' Μ.Α.Κ
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 660
- Επάγγελμα: Λοχιας
Laskaris δεν ειναι. στη φυσικη κατασταση το θεμα.. στο συνταξιοδοτικο ειναι. Θα πρεπει να κατσουν μεχρι τα 60+ αμα ανεβει το οριο! Storm εννοειται οτι εμεις που ειμαστε μεχρι 28 δε θελουμε να ανεβει το οριο. Επισης δε καταλαβαινω γιατι ολοι εσεις που ειστε πανω αππ 28 λετε οτι ειναι αδικο που δε σας δωθηκε η ευκαιρια να κανετε ποτε τα χαρτια σας.. γιατι σας ειχαν υπογραψει κανα συμβολαιο οτι θα βγαζει συνεχεια προκυρηξεις; Ας δινατε πανελληνιες. Σεβομαι οτι εχετε χαλασει λεφτα για μορια αλλα και γω εχω δωσει 3 φορες πανελληνιες και εχω χαλασει και λεφτα για μορια!!
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 422
Το ξανά λέω κι αυτοί που διαμαρτυρονται λένε μέχρι 32 γιατί και αυτοί δεν θέλουν να πάει μέχρι τα 35 γιατί αυξάνεται ο ανταγωνισμος... Αλλά επιχειρήματα του τύπου δν οτ δεν είχε ευκαιρία ένας 31 32 χρόνων είναι απλά αστεία. Επειδή τότε δν είχε τ μόρια δεν σημαίνει οτ δεν τ δόθηκε ευκαιρία... Επίσης το λιμενικό ήταν 29 πήγε 26 τ 15 γιατί ήθελε μόνο ειδικό δυναμίτες... Γενική πάντα 28 29 ήταν, και τέλος κάνεις δεν είπε να μην στέλουν επιστολές.. Ας κάνει ο καθενας ότι νομίζει και γ στέλνω επιστολές με άλλο όριο...
Αφήστε ρε μάγκες τα συνταξιοδοτικά σε τίποτα δε κάνει διαφορά στο θέμα της συνταξης ακόμα και ένσημα από αλλού να μην έχει κάποιος. Οπότε μη λέτε σάπια. Να είστε ειλικρινείς, και να πείτε πως δε μας συμφέρει γιατί αυξάνει ο ανταγωνισμός. Όπως ο φίλος πιο πάνω. Ο 28 παρά κάτι όμως, αν τυχόν γίνει καμιά στραβή και αργήσει λίγο η προκήρυξη τη "γαμησε", και τότε θα παρακαλεί γονυπετής να αυξηθεί το όριο, ενώ ο ιδιος τυπος λίγο καιρό πριν εσκουζε πως είναι μεγάλοι οι άνω των 28 και δε θα μπορούν να πάρουν σύνταξη.
Προσωπική άποψη, το όριο επρεπε να ειναι 21 μέχρι τουλάχιστον 32 σε όλα τα σώματα ασφαλείας. Και οχι να υπάρχει αυτή η μαλάκια που τροφοδοτεί εντάσεις και διαφωνίες κάθε φορά. Δε γίνεται ο εξωτερικός φρουρός να είναι μέχρι 32, λιμενικό 29, αστυνομία 26 ή 28 και παει λέγοντας. Αυτό είναι γελοίο. Και πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Προσωπική άποψη, το όριο επρεπε να ειναι 21 μέχρι τουλάχιστον 32 σε όλα τα σώματα ασφαλείας. Και οχι να υπάρχει αυτή η μαλάκια που τροφοδοτεί εντάσεις και διαφωνίες κάθε φορά. Δε γίνεται ο εξωτερικός φρουρός να είναι μέχρι 32, λιμενικό 29, αστυνομία 26 ή 28 και παει λέγοντας. Αυτό είναι γελοίο. Και πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
- Storm
- Posts in topic: 136
Πρωτα απ ολα δεν ειμαι πανω απο 28 και παρολα αυτα δε θα με πειραζε να ανεβει το οριο να παει 29-30 και ας αυξανοταν ο ανταγωνισμος! Και προτιμω να αυξηθει και να περασουν ατομα που χουν αρκετα μορια κτλ παρα να παραμεινει το ιδιο και να περασουν αν παρει 1500 ατομα καποιοι που χουν απολυτηριο 10 κτλ και θα μπουν με 2200 - 2300.
Επισης θα προτιμουσα χαν και εξτρα μορια για τριτοβαθμιας εκπαιδευσης πτυχια οπως εβαλαν στο λιμενικο, οσο τα χρειαζεται τα πτυχια 3βαθμιας εκπαιδευσης ενας λιμενοφυλακας, τα χρειαζεται και ενας ε. Φ... Η μορφωση ειναι μορφωση!
Μετα σε οποιον λεει γτ να παει στα 32 και οχι στα 35 ειναι απλα για να το πει γτ δε θελει να πει οτι δεν τον συμφερει προσωπικα... Τα 32 ειναι ορια αρκετων ευρωπαικων χωρων, δεν ειναι απλα επειδη θελουν καποιοι, ασχετα αν στην επιστολη που εβγαλαν δεν τα αναφερουν και τοσο
σωστα...
Μετα οσο αναφορα το συνταξιοδοτικο δεν υπαρχει καμια σχεδον διαφορα αν το οριο παει απο 28 - 30... Απλα οι περισσοτεροι λετε πραγματα που δεν γνωριζετε... Ουτε απο εργατικη νομοθεσια ξερετε ουτε απο ασφαλιστικο...
Επισης αμα το παμε ετσι εγω θελω να καταργηθουν οι πολυτεκνιες κτλ να δουμε ποσοι θα κλαιγονται μετα!
Επισης θα προτιμουσα χαν και εξτρα μορια για τριτοβαθμιας εκπαιδευσης πτυχια οπως εβαλαν στο λιμενικο, οσο τα χρειαζεται τα πτυχια 3βαθμιας εκπαιδευσης ενας λιμενοφυλακας, τα χρειαζεται και ενας ε. Φ... Η μορφωση ειναι μορφωση!
Μετα σε οποιον λεει γτ να παει στα 32 και οχι στα 35 ειναι απλα για να το πει γτ δε θελει να πει οτι δεν τον συμφερει προσωπικα... Τα 32 ειναι ορια αρκετων ευρωπαικων χωρων, δεν ειναι απλα επειδη θελουν καποιοι, ασχετα αν στην επιστολη που εβγαλαν δεν τα αναφερουν και τοσο
σωστα...
Μετα οσο αναφορα το συνταξιοδοτικο δεν υπαρχει καμια σχεδον διαφορα αν το οριο παει απο 28 - 30... Απλα οι περισσοτεροι λετε πραγματα που δεν γνωριζετε... Ουτε απο εργατικη νομοθεσια ξερετε ουτε απο ασφαλιστικο...
Επισης αμα το παμε ετσι εγω θελω να καταργηθουν οι πολυτεκνιες κτλ να δουμε ποσοι θα κλαιγονται μετα!
- Ι' Μ.Α.Κ
- Αντισυνταγματάρχης
Τι σχεση εχουν τα πανεπιστημια με τον Ειδικο Φρουρο ρε παιδια; Στη Διας και στη Δελτα θες κομαντα και αντρες ετοιμους επιχειρισιακα να αντιμετοπισουν την οποιαδηποτε κατασταση! Οπως και στους λιμενοφυλακες δε μετρανε τα πανεπιστημια, μονο στους σημαιοφορους!!
Storm έγραψε:Πρωτα απ ολα δεν ειμαι πανω απο 28 και παρολα αυτα δε θα με πειραζε να ανεβει το οριο να παει 29-30 και ας αυξανοταν ο ανταγωνισμος! Και προτιμω να αυξηθει και να περασουν ατομα που χουν αρκετα μορια κτλ παρα να παραμεινει το ιδιο και να περασουν αν παρει 1500 ατομα καποιοι που χουν απολυτηριο 10 κτλ και θα μπουν με 2200 - 2300.
σωστα...
Αν θες να δεις υπάρχει μια ομάδα στο φεις από αυτούς που θέλουν ν ανέβει το όριο μπορείς να στείλεις στα παιδιά αν έχεις να προσθέσεις κάτι
- Storm
Πηγαινε στο φεκ του 19 της προκηρυξης για τους λιμενοφυλακες και θα δεις αν. μετρανε τα πτυχια τριτοβαθμιας ή οχι... Και για τις τριτεκνιες κτλ για να μην πει κανεις τπτ, ειμαι στην κατηγορια των τριτεκνων.
Πολλοι εδω μεσα λενε πραγματα απλα για να. τα πουν χωρις να. γνωριζουν!
Πολλοι εδω μεσα λενε πραγματα απλα για να. τα πουν χωρις να. γνωριζουν!
- Ι' Μ.Α.Κ
- Αντισυνταγματάρχης
Δε καταλαβαινω ολοι εσεις που εχετε τελειωσει Τει και Αει γιατι οταν δινατε πανελληνιες δε βαλατε Αστυνομια και δηλωσατε πανεπιστημιο; Και οταν ειδατε τα δυσκολα παρακαλουσατε να βγει καμια προκυρηξη για να χωθειτε στο δημοσιο να σωθειτε!! Ενω καποιοι που ειμασταν ανεκαθεν ***** με το να μπουμε στην Αστυνομια, οπως και γω που εχω δωσει 3 φορες πανελληνιες αλλα επεσα πανω στις υψηλες βασεις. Και εχω χαλασει και λεφτα για μορια! Ποιο ειναι λοιπον το συμπερασμα; Οτι επρεπε να γινεται αλλιως η επιλογη των αστυνομικων, οπως στην Αμερικη που πας κανεις τα χαρτια σου στην Ακαδημια, περνας καποια συγκεκριμενα τεστ και γινεται η δουλεια, ουτε πανεπιστημια ουτε μορια ουτε αγγλικα κλπ!
Συμφωνω ΙΜΑΚ. Ε φ ρε παιδια θελει και οχι λογιστες και δασοπονους! Αει και τει οσοι πηγατε μην ζητάτε τωρα και απο εδω να σας κανουν χατηρια. Οταν ηταν να διαλεξετε διαλέξατε,
- Storm
Ποιο δημοσιο μου λες εμενα και ποια σκουρα... εχω πει σε παλιοτερη ανάρτηση οτι εχω δωσει πανελλαδικες 2 φορες και την πρωτη περασα αλλα δεν μπηκα επειδη δεν εδωσα αθληματα λογω ατυχηματος ενω ειχα περασει ψυχοτεχνικα και υγειονομικα και τη δευτερη ανεβηκαν οι βασεις στο θεο... Επισης για να μην καθομαι επειδη μετα δεν επαιρναν αστυνομικους απο παραγωγικες οπως ξερεις για 2-3 χρονια, τελειωσα πανεπιστημιο και εκανα μεταπτυχιακο.. εχω δουλεια δοξα το θεο και καθολου δε ζοριζομαι... Παρολα αυτα και μενα το ονειρο μου να μπω αστυνομια ηταν και ειναι.. αλλα οπως βλεπεις δεν κοιταω μονο. την. παρτη μου και οτι με συμφερει. Μακαρι να μπουν οσοι το αξιζουν αλλα οχι με τη λογικη του χαιρεκακου, δλδ οσο περισσοτεροι μεινουν απ εξω τοσεες περισσοτερες πιθανοτητες εχω εγω..
- Storm
Επισης οσοι νομιζουν οτι επειδη εχουν παει 9 μηνες καταδρομες οτι ειναι κομαντα κτλ κοροιδευουν τον ευατο τους... σε πληροφορω οτι το 90% αυτων που εχουν βγει απο καταδρομες δεν ξερει να. κανει μια απλη αλλαγη γεμιστηρα στο m4 σε συνθηκες εμπλοκης με εχθρικους στοχους... Ουτε το 50 -60 % απο αυτους που μπαινουν καταδρομες δε θα επρεπε να τις τελειωνουν πραγματικα...
που στα μισα μιας 50αρας πεφταν ανασκελα σαν τις ψεκασμενες κατσαριδες και τους κουβαλουσαν αλλοι...
Οταν θα μπεις και συ θα τα δεις ολα αυτα!
που στα μισα μιας 50αρας πεφταν ανασκελα σαν τις ψεκασμενες κατσαριδες και τους κουβαλουσαν αλλοι...
Οταν θα μπεις και συ θα τα δεις ολα αυτα!
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 127
Σύμφωνα με την προκήρυξη του 2011 οι εποπ παίρνουν 100 μόρια + 500 αν έχουν υπηρετήσει έστω και 9 μηνες στις ΕΔ. Αν κάνανε θητεία σαν δεα η προεδρική άλλα 500. Φτάνουν δηλαδή τα 1100 και μ ένα απολυτηριο 15 μόνο , έχουν 2600. Χαλαρά δηλαδή πλησιάζουν η ξεπερνάνε τα 3.000 μορια με τα υπόλοιπα. Αν πάει το όριο 32 που λέτε όπως στους σωφρονιστικους, καταλαβαίνετε ποιοι θα μπουν αέρα ε?
Τραβηγμένο σενάριο δεν είναι, κάναν αίτηση εποπ της τελευταίας σειράς για την 6κ στις φυλακές, που οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ χειρότερες από ΕΦ. Κάποιοι είναι και στα προσωρινά αποτελέσματα και θα παραιτηθούν για να μπουν σωφρον.
Τραβηγμένο σενάριο δεν είναι, κάναν αίτηση εποπ της τελευταίας σειράς για την 6κ στις φυλακές, που οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ χειρότερες από ΕΦ. Κάποιοι είναι και στα προσωρινά αποτελέσματα και θα παραιτηθούν για να μπουν σωφρον.
- Ι' Μ.Α.Κ
- Αντισυνταγματάρχης
Μα προσπαθουν να αλλαξουν ενα οριο που υπαρχει εδω και πολλα χρονια επειδη λενε ειναι αδικο. Τι εννοουν αδικο; Τους ειχε υπογραψει κανεις συμβολαιο οτι θα βγαινουν συνεχεια προκυρηξεις; Δε μπορω να καταλαβω.. δεν εχουν καμια δουλεια τα πανεπιστημια με τους ειδικους φρουρους, πανω στη μηχανη για την αντιμετοπιση του εγκλατος δε χρειαζεται να ανεβουν λογιστες, πολιτικοι μηχανικοι ή δικηγοροι! Ειναι κατασταλτικη υπηρεσια η Διας και η Δελτα δεν ειναι γραφειο με χαρτια πρωτοκολλησης!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες