Που θα μπορούσε να απασχοληθεί ένας νέος;
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 9
Καλησπερα στους φιλους και φιλες του forum, οπως ολοι ετσι και εγω τελειωσα την θητεια στον στρατο και αναζητω μια εργασια να μπω στην βιοπαλη για να αγοραζω τα δικα μου πραγματα με δικα μου λεφτα να νοιωθω ανεξαρτητος, αυτο που θελω απο εσας ειναι να μου προτεινεται καποια εργασια εκτος απο σερβιτορος και deliveri που ειναι οι ποιο δημοφιλης εργασια για νεους (οχι οτι δεν ειναι καλες)
σας ευχαριστω
υγ ελπιζω να το εγραψα σε σωστη ενοτητα
σας ευχαριστω
υγ ελπιζω να το εγραψα σε σωστη ενοτητα
Καταρχάς αν και δεν ξέρω πότε ολοκλήρωσες την θητεία σου, να σου ευχηθώ καλός πολίτης και καλά μυαλά.
Από εκεί και πέρα για να μπει σε μία "βάση" η συζήτηση θα πρέπει να μας γράψεις κάποια πράγματα για σένα. Πχ, τι έχεις τελειώσει; Έχεις σπουδάσει κάτι; Σε ποιον κλάδο θα σε ενδιέφερε σε πρώτη φάση να απασχοληθείς; Μένεις στην Αθήνα ή στην επαρχία;
Σε γενικές γραμμές πάντως να ξέρεις ότι σχετικά εύκολα δουλειά (σε πρώτη φάση), θα μπορούσες να βρεις σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο ή να απασχοληθείς ως Security εάν είσαι απόφοιτος λυκείου (το πως μπορείς να το διαβάσεις στο σχετικό νήμα).
ΥΓ:Φρόντισε να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου. Αν κρίνω από το nickname σου είσαι πολύ μικρός και έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου για να εξελίξεις τις γνώσεις σου, να μορφωθείς και να αποκτήσεις εμπειρίες. Σκέψου επίσης την πιθανότητα του να ξανά δώσεις πανελλήνιες για να μπεις σε κάποια ένστολη υπηρεσία.
Από εκεί και πέρα για να μπει σε μία "βάση" η συζήτηση θα πρέπει να μας γράψεις κάποια πράγματα για σένα. Πχ, τι έχεις τελειώσει; Έχεις σπουδάσει κάτι; Σε ποιον κλάδο θα σε ενδιέφερε σε πρώτη φάση να απασχοληθείς; Μένεις στην Αθήνα ή στην επαρχία;
Σε γενικές γραμμές πάντως να ξέρεις ότι σχετικά εύκολα δουλειά (σε πρώτη φάση), θα μπορούσες να βρεις σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο ή να απασχοληθείς ως Security εάν είσαι απόφοιτος λυκείου (το πως μπορείς να το διαβάσεις στο σχετικό νήμα).
ΥΓ:Φρόντισε να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου. Αν κρίνω από το nickname σου είσαι πολύ μικρός και έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου για να εξελίξεις τις γνώσεις σου, να μορφωθείς και να αποκτήσεις εμπειρίες. Σκέψου επίσης την πιθανότητα του να ξανά δώσεις πανελλήνιες για να μπεις σε κάποια ένστολη υπηρεσία.
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Καλημερα ας ξεκινησουμε ειμαι 20 χρονων και μολις προσφατα τελειωσα τον στρατο, ειμαι αποφοιτος επαλ στην ειδικοτητα πληροφορικης μενω επαρχια
παντως αυτο που λες για τηλεφωνικο κεντρο ειναι δυσκολο μιας και αυτες οι εταιριες ειναι σε μεγαλες πολεις και δεν θελω να ξενιτευτω απο το σπιτι,security εχει γινει ολοι η ελλαδα ποιος θα το μπει
παλια ελεγαν αν δεν μπορεις να γινεις κομμωτης τωρα λενε securitas
δεν πολυ ψηνομαι να δωσω πανελληνιες ειναι και τα εξοδα για φροντιστηρια
παντως αυτο που λες για τηλεφωνικο κεντρο ειναι δυσκολο μιας και αυτες οι εταιριες ειναι σε μεγαλες πολεις και δεν θελω να ξενιτευτω απο το σπιτι,security εχει γινει ολοι η ελλαδα ποιος θα το μπει
παλια ελεγαν αν δεν μπορεις να γινεις κομμωτης τωρα λενε securitas
δεν πολυ ψηνομαι να δωσω πανελληνιες ειναι και τα εξοδα για φροντιστηρια
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 2
Πληροφορική με μια πιστοποιήση ΕΠΑΛ δύσκολο να εργαστείς φίλε πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο. Τι σου αρέσει;
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Και εγω αυτο λεω θα ανταγωνιστο εγω με ενα χαρτι τις πλακας τους αποφοιτους αει και τει με μεταπτυχιακα πολυ δυσκολο
δεν εχω κατι στανταρ πχ υπολογιστες, κινητα, αυτοκινητα
δεν εχω κατι στανταρ πχ υπολογιστες, κινητα, αυτοκινητα
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 2
Είναι δεδομένο οτι απο την στιγμή που είσαι απο επαρχεία η μετακόμιση σε κάποια άλλη πολη είναι δεδομένη ειδικά σε καμιά Αθήνα. Για κοίτα για καμιά Σιβιτανίδειο σχολή στην Αθήνα που είναι δημόσια έχει καλές προοπτικές.
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Ειναι πολυ δυσκολο να μετακομισω γιατι τα οικονομικα ειναι δυσκολα και αλλος λογος ειναι δεν θα ξερω κανεναν για να με κατατοπιση
Φιλε αν σε ενδιαφερει ο τομεας της πληροφορικης μπορεις να ξεκιμησεις καποια μαθηματα online οπου μπορεις να βρεις ειτε δωρεαν ειτε με πληρωμη, μερικες σελιδες ειναι το :
1) udemy
2) freecodecamp
3) codeacademy
και αλλα τετοια site. Ανα καιρους βαζουν προσφορες οπου μαθηματα απο τα 200 ευρω μπορει να κανουν 10 ευρω, επισης υπαρχουν και κουπονια για να τα παρεις δωρεαν (κανε μια αναζητηση το google ;) ). Επειδη ειναι ομως μια χρονοβορα διαδικασια θα σε συμβουλευνα να πιασεις μια δουλεια ως σερβιτορος η οτι αλλο εσυ επιθυμεις για καποιο διαστημα και να διαβαζεις παραλληλα. Οταν αποκτησεις καποιο επιπεδο γνωσεων ξεκινα μικρα project για να αποκτησεις portfolio το οποιο θα μπορεσεις να το παρουσιασεις οταν θα βρισκεσαι σε αναζητηση εργασιας. Ελπιζω να σε βοηθησα.
Για οποιαδηποτε απορια εχεις ευχαριστως να σε βοηθησω
1) udemy
2) freecodecamp
3) codeacademy
και αλλα τετοια site. Ανα καιρους βαζουν προσφορες οπου μαθηματα απο τα 200 ευρω μπορει να κανουν 10 ευρω, επισης υπαρχουν και κουπονια για να τα παρεις δωρεαν (κανε μια αναζητηση το google ;) ). Επειδη ειναι ομως μια χρονοβορα διαδικασια θα σε συμβουλευνα να πιασεις μια δουλεια ως σερβιτορος η οτι αλλο εσυ επιθυμεις για καποιο διαστημα και να διαβαζεις παραλληλα. Οταν αποκτησεις καποιο επιπεδο γνωσεων ξεκινα μικρα project για να αποκτησεις portfolio το οποιο θα μπορεσεις να το παρουσιασεις οταν θα βρισκεσαι σε αναζητηση εργασιας. Ελπιζω να σε βοηθησα.
Για οποιαδηποτε απορια εχεις ευχαριστως να σε βοηθησω
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Ο τομεας του software δεν με ενδιαφερει, για σερβιτορος δεν το πολυ ψηνω
Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλες εναλλακτικές (για Ελλάδα τουλάχιστον), χωρίς κάποιο χαρτί ή κάποια εξειδίκευση. Το γεγονός ότι μένεις στην επαρχία το καθιστά ακόμη πιο δύσκολο όπως καταλαβαίνεις.
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Λετε να βγαλω καμια καρτα ανεργιας λετε να βοηθησει?
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Μιας και μου αρεσουν τα κινητα και οι υπολογιστες να στειλω βιογραφικα στα τοπικα καταστηματα τηλεπικοινωνιω; Μην τα λεω και κανω διαφημιση αλλα και εκει δυσκολο θα θελει βυσμα
Χωρίς παρεξήγηση αλλά με ένα πτυχίο ΕΠΑΛ δεν έχεις ελπίδες για τέτοια πόστα και απ'ότι διαβάζω από προηγούμενα μηνύματα έχεις απορρίψει ήδη δουλειές που κάνουν παιδιά με απολυτήρια σαν και το δικό σου. Και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και παιδιά με πτυχία ΤΕΙ εργάζονται σεκιούριτι,delivery και σερβιτόροι, εδώ στην Αθήνα για να γίνεις σερβιτόρος σε καλό μαγαζί πρέπει να έχεις βγάλει και σεμινάρια.
Κατέβασε τον πήχη σου γιατί σε κόβω για πολύ καιρό άνεργο... Δες τι ποσοστό ανεργίας υπάρχει στην Ελλάδα και αναθεώρησε την στάση σου.
Φιλικά.
Κατέβασε τον πήχη σου γιατί σε κόβω για πολύ καιρό άνεργο... Δες τι ποσοστό ανεργίας υπάρχει στην Ελλάδα και αναθεώρησε την στάση σου.
Φιλικά.
- δημητρης98
- Ταγματάρχης
Για να σου πω την αληθεια για αυτο διαλεξα ποιο πολυ τον τομεα τις πληροφορικης για τετοιες δουλειες και για κανεναν διαγωνισμο του δημοσιου που ζητανε για πιστοποιησεις υπολογιστων για να μην βγαλω για ecdl και αλλα τετοια και πληρωσω
Στο τομέα της πληροφορικής και σε διαγωνισμός του δημοσίου υπάρχουν πτυχιούχοι ΤΕΙ/ΑΕΙ πληροφορικής, οι διαγωνισμού του δημοσιου έχουν και άλλα κριτήρια μοριοδότησης, με ένα πτυχίο ΕΠΑΛ δεν θα μπεις πουθενά μόνιμος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες