Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2018)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Γερόλυκος
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

Aristos έγραψε:Για αυτό είπα κ εγώ παραπάνω την άποψη μου ότι φέτος είναι λίγες οι πιθανότητες στηριζόμενος σε αυτό που είπε ο ΑΝΥΕΘΑ... Ωστόσο επειδή είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βγει για να ανανεωθεί το στράτευμα πιθανολογώ ότι από το 2019 και πέρα θα βγει...

Συμπληρώνονται και δέκα χρόνια από την τελευταία φορά...

''; Ωστόσο επειδή είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βγει'' Από που πηγάζει το δεδομένο; Η ανανέωση στο στράτευμα Που αναφέρεις θα

επιτευχθεί μέσα από τον θεσμό των ΟΒΑ Στους οποίους πιστεύω θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης [Βλέπε ΣΥΟΠ ΕΦ] και θα αποτελέσουν την συνέχεια του θεσμού των ΕΠΟΠ.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Γερόλυκος έγραψε:
Aristos έγραψε:Για αυτό είπα κ εγώ παραπάνω την άποψη μου ότι φέτος είναι λίγες οι πιθανότητες στηριζόμενος σε αυτό που είπε ο ΑΝΥΕΘΑ... Ωστόσο επειδή είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βγει για να ανανεωθεί το στράτευμα πιθανολογώ ότι από το 2019 και πέρα θα βγει...

Συμπληρώνονται και δέκα χρόνια από την τελευταία φορά...

''; Ωστόσο επειδή είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βγει'' Από που πηγάζει το δεδομένο; Η ανανέωση στο στράτευμα Που αναφέρεις θα

επιτευχθεί μέσα από τον θεσμό των ΟΒΑ Στους οποίους πιστεύω θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης [Βλέπε ΣΥΟΠ ΕΦ] και θα αποτελέσουν την συνέχεια του θεσμού των ΕΠΟΠ.

Οι οβα απέτυχαν, και καμία ανανέωση δε θα δοθεί. Μπήκε η σαρα και η μαρα χωρίς μορια χωρίς αθλήματα κλπ

Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Δεν γίνονται αυτά τ πράγματα υπάρχουν τόσα άτομα π θέλουν ν μπουν στρατό παρόλο π γίνονται αυτά τα σκηνικά με τους Τούρκους Ένας από αυτά τ άτομα είμαι κ εγώ π υπηρέτησα στρατό ξηράς(αλεξίπτωτα)απ'το 2012 π απολυθηκα και μέχρι τώρα περιμενω μια προκυριξη οπως και πολυ αλλοι και θέλω να επισημάνω πως αν γίνει ποτέ αυτό να κοιτάνε Όχι μόνο αυτους που έχουν απολυτήρια ΑΕΙ ΤΕΙ και διάφορα άλλα..

Αλλά να έχουν τ κατάλληλα προσόντα(σωματική κ υγιεινή εικόνα)

Και να μν επεμβαίνουν τα βισματα γτ πολυ βαζουν βισμα και ειναι ακατάλληλοι

Να γίνει άμεσα μια προκυριξη ευχαριστώ

Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Δεν γίνονται αυτά τ πράγματα υπάρχουν τόσα άτομα π θέλουν ν μπουν στρατό παρόλο π γίνονται αυτά τα σκηνικά με τους Τούρκους

Ένας από αυτά τ άτομα είμαι κ εγώ π υπηρέτησα στρατό ξηράς(αλεξίπτωτα)απ'το 2012 π απολυθηκα και μέχρι τώρα περιμενω μια προκυριξη οπως και πολυ αλλοι και θέλω να επισημάνω πως αν γίνει ποτέ αυτό να κοιτάνε Όχι μόνο αυτους που έχουν απολυτήρια ΑΕΙ ΤΕΙ και διάφορα άλλα..

Αλλά να έχουν τ κατάλληλα προσόντα(σωματική κ υγιεινή εικόνα)

Και να μν επεμβαίνουν τα βισματα γτ πολυ βαζουν βισμα και ειναι ακατάλληλοι

Να γίνει άμεσα μια προκυριξη ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από greenalexyo »

D.Y.K έγραψε:
Ανώνυμος έγραψε:Τι χρειάζεται για να μπεις Εποπ; Μετρανε ξενες γλωσσες πτυχια ΑΕΙ κλπ; Πότε έγινε η τελευταία προκηρυξη; Από οβα μπορείς να γίνεις μόνιμος; Ευχαριστώ.

Αν και υπάρχουν σχετικά νήματα και φυσικά έχουν απαντηθεί πολλάκις παρόμοιες ερωτήσεις, σου απαντάω επιγραμματικά:

- Ξεκινώντας από τα βασικά, για να γίνεις ΕΠΟΠ θα πρέπει πρώτα να βγει σχετική προκήρυξη. Η δυνατότητα του να δηλώσεις απλά ότι επιθυμείς να παραμείνεις μόνιμος στο στράτευμα έχει πάψει από το 2000. Το ελάχιστο προσόν πλέον για να συμμετάσχεις σε έναν διαγωνισμό για ΕΠΟΠ, είναι το απολυτήριο λυκείου και από εκεί και πέρα οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια // προσόντα αλλάζουν, ανάλογα με την ειδικότητα.

- Οι ξένες γλώσσες δίνουν μόρια (μιλάμε πάντα με βάση τις τελευταίες προκηρύξεις) και όπως σου έγραψα και πριν, ανάλογα με την ειδικότητα, ζητούνται και οι αντίστοιχες γραμματικές γνώσεις (πτυχία ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΙΕΚ / Απολυτήριο λυκείου κλπ).

- Οι τελευταίες προκηρύξεις για ΕΠΟΠ σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατολογία βγήκαν το 2009 και οι διαδικασίες μέχρι και την κατάταξη ολοκληρώθηκαν το 2010. Έκτοτε "ξέσπασε" η κρίση και δεν ξανά προσλήφθηκαν επαγγελματίες οπλίτες.

- Από ΟΒΑ να "μεταπηδήσεις" (εάν αυτό εννοείς) σε μόνιμος έτσι απλά όχι δεν γίνεται. Θα πρέπει να βγει σχετική προκήρυξη. Το καλό μόνο με τους ΟΒΑ, είναι ότι παίρνουν πολλά μόρια σε σχέση με τους υπόλοιπους στις προκηρύξεις για ΕΠΟΠ.

Ελπίζω να σε κάλυψα Εικόνα

Πώς ξες ότι οι οβα παίρνουν περισσότερα μορια;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από D.Y.K »

D.Y.K έγραψε:

Πώς ξες ότι οι οβα παίρνουν περισσότερα μορια;

Στην προκήρυξη του 2009 πχ για τον Στρατό Ξηράς (το ίδιο φυσικά ίσχυε και για τα υπόλοιπα σώματα), έπρεπε μεταξύ άλλων στην αποστολή των δικαιολογητικών να συμπεριλάβεις και μία αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για πρόσληψη ΕΠΟΠ στον ΣΞ που προκηρύχθηκε με την ΕΔΥΕΘΑ 45/2009/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο Άρθρο του Νόμου 1599/1986 στο οποίο συμπλήρωνες κάποια στοιχεία μεταξύ των οποίων και το αν υπηρετούσες ή είχες υπηρετήσει ως ΟΒΑ.

Διαβάζοντας την προκήρυξη στα κριτήρια της μοριοδότησης έγραφε πιο συγκεκριμένα:

στ. Υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες ∆ υνάµεις (Βαθµολογία 100 µονάδες Χ συντελεστή 1 = 100 µονάδες).

Και για να στο κάνω πιο λιανά, όπου συντελεστής 1 = τα χρόνια υπηρεσίας ως ΟΒΑ, όπου για κάθε χρόνο υπηρεσίας, έπαιρνες 100 μόρια. Συνεπώς όσοι είχαν υπηρετήσει μία 3ετία, τσίμπαγαν 300 μοριάκια για πλάκα ΜΌΝΟ απ'αυτό. Δεν το λες και άσχημα, καθώς αυτό ισοδυναμούσε αυτόματα με πρόσληψη, ειδικά στις ειδικότητες που απορροφούσαν πολλά άτομα.

Να μην ξεχάσω φυσικά να αναφέρω το πιο σημαντικό, που είναι το χρονοεπίδομα που λαμβάνουν όσοι είχαν υπηρετήσει ως ΟΒΑ και πλέον είναι ΕΠΟΠ. Και για να το πω και αυτό πιο απλά, παίρνουν περισσότερα χρήματα απ'τις σειρές τους λόγω αυτού.

ΥΓ1: Έχω ξανά γράψει για όσους με διαβάζουν, ότι γνωρίζω προσωπικά αρκετά άτομα, τα οποία πέρασαν σαν ΕΠΟΠ (κυρίως στην Αεροπορία) λόγω του ΟΒΑ.

ΥΓ2: Έχω όλη καλή διάθεση να σας βοηθήσω όσο μπορώ λόγω εμπειρίας ή και γνώσεων, αλλά θερμή παράκληση μάγκες για άλλη μια φορά, να μπαίνετε στον κόπο να διαβάζετε είτε τα προηγούμενα μηνύματα, μιας και οι περισσότερες απορίες έχουν απαντηθεί ή ακόμη καλύτερα και τις ίδιες τις (τότε) προκηρύξεις και θα σας λύνονται όλες οι απορίες. Αν πάλι υπάρχουν "μελανά" σημεία που δεν τα καταλαβαίνετε, εδώ είμαστε εμείς.

Φιλικά,

Γερόλυκος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

;

; Οι οβα απέτυχαν, και καμία ανανέωση δε θα δοθεί. Μπήκε η σαρα και η μαρα χωρίς μορια χωρίς αθλήματα κλπ

Ο θεσμός των ΟΒΑ θα συνεχιστεί και φυσικά σαν νέος θεσμός θα έχει τα προβλήματα του που με τον χρόνο θα αντιμετωπιστούν Ας μην ξεχνάς τα προβλήματα του θεσμού των ΕΠΟΠ που ξεκίνησε σαν ΟΠΥ το 1985 ΕΠΥ Στην συνέχεια Για να φτάσει στην σημερινή του μορφή με σχετικά μικρές διαφορές σε σχέση με την αρχική μορφή [ και μην πεις Για διαφορές ανάμεσα σε ΕΠΟΠ και ΕΜΘ]. Τώρα για το ότι μπήκε η σάρα και μάρα [όπως Αναφέρεις] εάν εξετάσεις την αρχή όλων των θεσμών που προανέφερα [ΟΠΥ ΕΠΥ ΕΠΟΠ ] θα διαπιστώσεις ότι ισχύει το ίδιο [ όχι ότι δεν υπήρχαν αξιόλογα άτομα] Μιλώντας πάντα με ποσοστά και οφείλεται όπως πιστεύω στην προχειρότητα των θεσμών στην αρχή τους. Τώρα οι ΟΒΑ και γιατρούς πέρασαν και στα αθλήματα εξετάστηκαν οι ΕΔ, και Όσο και μην αρέσει θα αποτελέσει την μετάλλαξη του θεσμού των ΕΠΟΠ, άλλωστε η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει πολλά, λαμβάνοντας υπόψη και την εξέλιξη των στρατών που ωθεί σε αλλαγές. Τελειώνοντας Ο ΕΣ Που τείνει προς το γήρας Μετά την μείωση θητείας χρειάζεται νέο αίμα στα χαμηλά στρώματα της ιεραρχίας, μην ξεχνάς ότι ο μικρότερος βαθμός αυτή την στιγμή που υπάρχει στις μονάδες είναι του Λχια με ότι προκύπτει από αυτό.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Γερόλυκος έγραψε:;

; Οι οβα απέτυχαν, και καμία ανανέωση δε θα δοθεί. Μπήκε η σαρα και η μαρα χωρίς μορια χωρίς αθλήματα κλπ

Ο θεσμός των ΟΒΑ θα συνεχιστεί και φυσικά σαν νέος θεσμός θα έχει τα προβλήματα του που με τον χρόνο θα αντιμετωπιστούν Ας μην ξεχνάς τα προβλήματα του θεσμού των ΕΠΟΠ που ξεκίνησε σαν ΟΠΥ το 1985 ΕΠΥ Στην συνέχεια Για να φτάσει στην σημερινή του μορφή με σχετικά μικρές διαφορές σε σχέση με την αρχική μορφή [ και μην πεις Για διαφορές ανάμεσα σε ΕΠΟΠ και ΕΜΘ]. Τώρα για το ότι μπήκε η σάρα και μάρα [όπως Αναφέρεις] εάν εξετάσεις την αρχή όλων των θεσμών που προανέφερα [ΟΠΥ ΕΠΥ ΕΠΟΠ ] θα διαπιστώσεις ότι ισχύει το ίδιο [ όχι ότι δεν υπήρχαν αξιόλογα άτομα] Μιλώντας πάντα με ποσοστά και οφείλεται όπως πιστεύω στην προχειρότητα των θεσμών στην αρχή τους. Τώρα οι ΟΒΑ και γιατρούς πέρασαν και στα αθλήματα εξετάστηκαν οι ΕΔ, και Όσο και μην αρέσει θα αποτελέσει την μετάλλαξη του θεσμού των ΕΠΟΠ, άλλωστε η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει πολλά, λαμβάνοντας υπόψη και την εξέλιξη των στρατών που ωθεί σε αλλαγές. Τελειώνοντας Ο ΕΣ Που τείνει προς το γήρας Μετά την μείωση θητείας χρειάζεται νέο αίμα στα χαμηλά στρώματα της ιεραρχίας, μην ξεχνάς ότι ο μικρότερος βαθμός αυτή την στιγμή που υπάρχει στις μονάδες είναι του Λχια με ότι προκύπτει από αυτό.

Ούτε γιατροι, ουτε αξιολογα άτομα.

Βυσματα του καμμενου που υπηρετησαν ολη την θητεία Ι3, και ως δια μαγείας γιναν Ι1.

Τα εζησα, μπροστά μου τα είδα.

Όταν τελειωσει η 3ετια τους, ας βγάλουν σοβαρη προκήρυξη στα πρότυπα των ΣΥΟΠ με μορια και δικαίωμα συμμετοχής σε ολους. Οι οβα είναι φανταροι που κάνουν 8ωρο, και πληρώνονται χαμηλότερα από τον ΥΕ του δημοσιου.

Επίσης δε θα βγει άλλη προκήρυξη, βγαλαν 3 προκηρύξεις για να συμπληρώσουν 1.000 άτομα και καλεσαν και επιλαχοντες απ την τελευταία αρχες του 2018, λογω των παραιτήσεων

Οι θέσεις στο Ναυτικό δεν συμπληρωθηκαν καν

Απόστολος

Δημοσίευση από Απόστολος »

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Είμαι 18 χρόνων και όπου να ναι τελειώνω το λύκειο Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : Όταν με το καλό με καλέσουν για την θητεία μου και συμπληρώσω τρεις μήνες θητείας και βγει προκυρηξη ΟΒΑ, θα μπορέσω να μπω;

ΟΒΑ 1η

Δημοσίευση από ΟΒΑ 1η »

Καταρχην καλησπερα, ειμαι ΟΒΑ 1η σειρα Ε. Δ τα ατομα δεν συμπληρωθηκαν μονο στις Ε. Δ κ στο ΠΝ και γ αυτο εβγαλαν ξανα προκυρηξη.Ολοι περασαμε απο γιατρους, τουλαχιστον στις ΕΔ (καρδιολογο, ψυχολογο, οφθαλμιατρο, γενικες αιματολογικες, ορθοπεδικο, κλπ.). Ολοι δωσαμε αθληματα, και μαλιστα κοψαν και πολλα ατομα στην διαδικασια επιλογης στα αθληματα που δωσαμε στην ΣΧΑΛ τουλαχιστον 50-60 ατομα κοπηκαν που δεν επιασαν τα ορια. Τωρα για γιωταδες ναι μπηκαν και αρκετα ατομα που ειναι ακαταλληλα αλλα τουλαχιστον στην μοναδα που υπηρετω, εχει αρχισει η διαδικασια για να τους διωξουν.. οσο για αυτο που λες για φανταρους επι πληρωμη, δεν ισχυει για ολους... αναλογα με το ποσο ικανος κ αξιος εισαι να φερεις εις περας διαφορα καθηκοντα ετσι κ θα σου συμπεριφερθουν οι ανωτεροι σου... αν εισαι εντελως ακαταλληλος θα εχεις κ συμπεριφορα αναλογη. Ελπιζω να σε καλυψα.

Ο θεσμος θα συνεχισει να υπαρχει με ανανεωσεις καθε 3ετια.

Greek Soldier

Δημοσίευση από Greek Soldier »

Με ολο τον σεβασμό ειναι λίγο αντιφατική η απάντηση σου φίλε... δηλαδη από την μια λες ότι όντως δεν συμπληρώθηκαν θέσεις.. Από την άλλη λες ότι θα συνεχιστεί με ανανεώσεις κάθε τριετία...Δηλαδή πως να συνεχιστεί...

Φιλικά !!

greek

Δημοσίευση από greek »

Καλησπέρα στην ομάδα. Ξέρετε αν έχει βγεί κανένα νέο περί της προκύρηξης; Αν θα γίνει τελικά προκύρηξη η οχι

Greek Soldier

Δημοσίευση από Greek Soldier »

Για την ώρα τίποτα νεότερο φίλε και λίγο χλωμό για φέτος!!!
Κατερινα Ιωαννίδου

Δημοσίευση από Κατερινα Ιωαννίδου »

Καλημέρα σας και καλή δύναμη σε όλους. Μολις διάβασα για τις προκήρυξεις ΕΠΟΠ κτλ.

Πραγματικά θα ήθελα σαν τρελή να πάω αλλά διάβασα κάτι που μου έκοψε τα φτερά. .

Ότο δεν με παίρνει λόγο ηλικίας.

Ισχύει;

Περπατάω στα 35.

Είμαι Διασωστης και γενικα από άποψη υγείας και φυσικής κατάστασης είμαι πολύ καλά... είναι πιο συμαντικη η ηλικία όντως;

Δεν το λέω υποτιμητικά σε καμιά περίπτωση απλά θα ήθελα να κου δώσετε τα φώτα σας στον ότι αν ισχύει η όχι το θέμα ηλικίας στην συμμετοχή μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

andrkyri
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από andrkyri »

Καλησπέρα! Θεωρώ, βάση λογικής παντα, πως εχει περισσότερες προοπτικές κάποιος έως 26 με 28 ετών να μπει ως εποπ για να εκπαιδευτεί καλύτερα, να μπορεί να στηρίξει το στράτευμα λόγω της νιότης του καθώς επίσης και να ανταποκριθεί περισσότερο τις επιταγές του του στρατού αποτι κάποιος που θα είναι πάνω από 30.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες