Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από iron man »

Οβα έγραψε:Iron man, δεν έχουν δικαίωμα για σπίτι ά#@^&@! ν, και μπορούν να περάσουν σχολεία, όπως των αλεξίπτωτων, ή για τους πιο μάχιμους ουκ, με την αντίστοιχη συντήρηση κιόλας που παραδόξως είναι σημαντική, για οβα αλεξιπτωτιστη αγγίζει τα 1500? το 6 μηνο

σχολεία έχουν δικαίωμα όλοι ή αποκλειστικά των ειδικών δυνάμεων;

Για αεροπορία έχεις δικαίωμα για 31μεεδ?

άποψή μου για φανεί ενδιαφέρον θα πρέπει να γίνει όπως τους εθελοντές τις πυροσβεστικής να τους έχει δικαίωμα να δώσουν πανελλήνιες για στρατιωτικές σχολές με χαμηλές βάσεις

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από Laskaris »

Φίλε Διασώστη οι πληροφορίες που διαθέτεις σχετικά με τον θεσμό των ΟΒΑ είναι εσφαλμένες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οδηγούν σε παραπληρόφορηση. Όπως είπε ο ΟΒΑ ο μισθός είναι 820 ευρώ, επιπλέον πληρώνεσαι για ασκήσεις όπως 4ήμερα επιχειρησιακά, αντάρτες κ. τ. λ. ό, τι ακριβώς παίρνει και ένας ΕΠΟΠ. Όσοι ΟΒΑ είναι αλεξιπτωτιστες λαμβλανουν κανονικά συντήρηση. Έχεις ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως τα υπόλοιπα στελέχη. Δικαούσε απαλλαγή από την υπηρεσία μετά από κάθε υπηρεσία. Σε αρκετές μονάδες κάνουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών όπως οι ΕΠΟΠ. Όσο για τα εξοδόχαρτα που λες είναι απλώς αστειότητες ποτέ και κανένας ΟΒΑ σε καμμία μονάδα δεν ανέφερε ΠΟΤΕ κάτι για εξοδόχαρτα. Σιγουρα η αντιμετώπιση από μονάδα σε μονάδα διαφέρει και προβλήματα υπάρχουν. Όπως ότι δεν έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρις στιγμής να περνούν σχολεία έστω και μικρής διάρκειας όπως T.C.C.C , ΧΕΛ. κ. λ. Αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με φαντάρους όπως το παρουσιάζεις. Αυτά γνωρίζω ότι ισχύουν για τους ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων, δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλς μονάδες. Επειδή γνωρίζω τα πράγματα καλώς εκ των έσω επίτρεψέ μου να έχω μια πιο πληρη εικόνα της κατάστασης. Φιλικά
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 5

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Laskaris έγραψε:Φίλε Διασώστη οι πληροφορίες που διαθέτεις σχετικά με τον θεσμό των ΟΒΑ είναι εσφαλμένες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οδηγούν σε παραπληρόφορηση. Όπως είπε ο ΟΒΑ ο μισθός είναι 820 ευρώ, επιπλέον πληρώνεσαι για ασκήσεις όπως 4ήμερα επιχειρησιακά, αντάρτες κ. τ. λ. ό, τι ακριβώς παίρνει και ένας ΕΠΟΠ. Όσοι ΟΒΑ είναι αλεξιπτωτιστες λαμβλανουν κανονικά συντήρηση. Έχεις ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως τα υπόλοιπα στελέχη. Δικαούσε απαλλαγή από την υπηρεσία μετά από κάθε υπηρεσία. Σε αρκετές μονάδες κάνουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών όπως οι ΕΠΟΠ. Όσο για τα εξοδόχαρτα που λες είναι απλώς αστειότητες ποτέ και κανένας ΟΒΑ σε καμμία μονάδα δεν ανέφερε ΠΟΤΕ κάτι για εξοδόχαρτα. Σιγουρα η αντιμετώπιση από μονάδα σε μονάδα διαφέρει και προβλήματα υπάρχουν. Όπως ότι δεν έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρις στιγμής να περνούν σχολεία έστω και μικρής διάρκειας όπως T.C.C.C , ΧΕΛ. κ. λ. Αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με φαντάρους όπως το παρουσιάζεις. Αυτά γνωρίζω ότι ισχύουν για τους ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων, δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλς μονάδες. Επειδή γνωρίζω τα πράγματα καλώς εκ των έσω επίτρεψέ μου να έχω μια πιο πληρη εικόνα της κατάστασης. Φιλικά

Η αύξηση στον μισθό, έγινε αργότερα σ αυτό έχετε δίκιο.

Υπάρχουν μονάδες που οι οβα κάνουν 6 7 σκοπιες, και οι εποπ 3 κάμερες. Τήλο πχ που ξέρω, και Ξάνθη.

Επίσης υπάρχουν οβα βυσματα υγειονομικου που πήραν μετάθεση σε νοσοκομείο που δεν είναι μονάδα εκστρατείας, και δεν κάνουν τίποτα.

Συντήρηση παίρνουν οσοι είναι στις ΜΑΛ, πηγε κάποιος ΜΑΛ χωρίς να είχε βγάλει το σχολείο στην θητεία του?

Στους φαντάρους δεν αφήνουν να βγάλουν σχολεία, οχι στα στελέχη.

Αν σας αρέσει καθίστε, απλά είναι μια εκμετάλλευση για 3 χρόνια και το μόνο που θα πάρετε είναι 100 μόρια για εποπ.

Στην αεροπορια τους βγάζουν με εξοδοχαρτα, και ρώτα να μάθεις τι περνάνε αυτοι του ναυτικου, οσοι έχουν μείνει...

iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

@laskari αυτό με τα σχολεία είναι σίγουρο; μηπως ειναι θεμα διοικητη να μην φεύγουν άτομα για να υπάρχει δύναμη; είσαι οβα εδ και ξέρεις;

iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

με λίγο σπρώξιμο γίνεται να πας ζ μακ η και στην ετα
Δημήτρης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Nassos έγραψε:Η συζήτηση συνεχίζεται εδώ.
ξέρετε ποτε θα βγει προκυρπρο οβα;

iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

iron man έγραψε:με λίγο σπρώξιμο γίνεται να πας ζ μακ η και στην ετα

λόγω βιασύνης ξέχασα να βάλω ;

iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

οβα στο ναυτικό μπορείς να πας στα zubr η στα υποβρύχια; περνεις κάποια επιδόματα για εκει?
Άβαταρ μέλους
Vasss
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από Vasss »

Παίδες, για εμένα δεν αξίζει με την καμία να μείνει κάποιος ΟΒΑ. Ουσιαστικά δεν είσαι στέλεχος. Είσαι φαντάρος για 3 χρόνια. Ο μισθός είναι ψίχουλα, και η μοριοδότηση για ΕΠΟΠ γελοία. Καλύτερα κάποιος να κάνει κάτι άλλο μέχρι να βγει προκύρηξη για ΕΠΟΠ.

iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

είναι και η προϋπηρεσία που θα έχεις μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το security που βοηθάειεγώ θα το ήθελα να περνω και μέρος σε συνεκπαιδευσης και ασκήσεις και δε στις ειδικές δυνάμεις

oba2017a

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από oba2017a »

Ειχα καιρο να τα πουμε και γραφτηκαν διαφορα για ΟΒΑ λοιπον παρουσια 29-5-2017 απολυση 1-10-2018 το ταγμα και ο δ/της αστερια 5 υπηρεσιες το μηνα οι ΕΠΟΠδεν παλευονται εχουν κομμα με ΕΜΘ 817ευρο φιχ αν παρεται τιποτε αλλα να το γραψεται ενοκιο σπιτιου -φαι γιατι δεν στρατονιζεσαι εισητηρια φως νερο τηλεφωνο και παγια εστελναν και οι δικοι μου 120-150 ευρο τον μηνα
Οβα

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από Οβα »

Φίλε οβα 2017 α.. Δικαιούσαι και διαμονή και διατροφή χωρίς αμφισβήτηση.. το εάν οι εποπ κάνουν 5 υπηρεσίες και εμείς 7 δεν μου λέει κάτι, στις αρχές κάναμε 3 μήνες από 16,17 υπηρεσίες, οι 7 είναι καλές, τα χρήματα φτάνουν να περνάς αξιπρεπεστατα, σκέψου παιδιά από σχολή στυα, με 3 χρόνια υπηρεσίας και 2 τις σχολής παίρνουν 780... επομένως μην είμαστε αχάριστοι..
Οβα

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από Οβα »

Τι αποζημίωση πήρες τώρα που έφυγες;
iron man

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

μένουν κανονικά μέσα μαζί με τους στρατιώτες;
ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 9

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2018)

Δημοσίευση από ARN »

Οι οβα μπορούν να έχουν διατροφή εντός στρατοπέδου όπως και διαμονή.Σε κάποιες μονάδες μένουν ξεχωριστά σε άλλες μαζί με τους φαντάρους, αναλόγως τις εγκαταστάσεις που διαθέτει το κάθε στρατόπεδο και τι διαθεσιμότητα υπάρχει.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες