Laskaris έγραψε:Φίλε Διασώστη οι πληροφορίες που διαθέτεις σχετικά με τον θεσμό των ΟΒΑ είναι εσφαλμένες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οδηγούν σε παραπληρόφορηση. Όπως είπε ο ΟΒΑ ο μισθός είναι 820 ευρώ, επιπλέον πληρώνεσαι για ασκήσεις όπως 4ήμερα επιχειρησιακά, αντάρτες κ. τ. λ. ό, τι ακριβώς παίρνει και ένας ΕΠΟΠ. Όσοι ΟΒΑ είναι αλεξιπτωτιστες λαμβλανουν κανονικά συντήρηση. Έχεις ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως τα υπόλοιπα στελέχη. Δικαούσε απαλλαγή από την υπηρεσία μετά από κάθε υπηρεσία. Σε αρκετές μονάδες κάνουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών όπως οι ΕΠΟΠ. Όσο για τα εξοδόχαρτα που λες είναι απλώς αστειότητες ποτέ και κανένας ΟΒΑ σε καμμία μονάδα δεν ανέφερε ΠΟΤΕ κάτι για εξοδόχαρτα. Σιγουρα η αντιμετώπιση από μονάδα σε μονάδα διαφέρει και προβλήματα υπάρχουν. Όπως ότι δεν έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρις στιγμής να περνούν σχολεία έστω και μικρής διάρκειας όπως T.C.C.C , ΧΕΛ. κ. λ. Αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με φαντάρους όπως το παρουσιάζεις. Αυτά γνωρίζω ότι ισχύουν για τους ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων, δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλς μονάδες. Επειδή γνωρίζω τα πράγματα καλώς εκ των έσω επίτρεψέ μου να έχω μια πιο πληρη εικόνα της κατάστασης. Φιλικά
Η αύξηση στον μισθό, έγινε αργότερα σ αυτό έχετε δίκιο.
Υπάρχουν μονάδες που οι οβα κάνουν 6 7 σκοπιες, και οι εποπ 3 κάμερες. Τήλο πχ που ξέρω, και Ξάνθη.
Επίσης υπάρχουν οβα βυσματα υγειονομικου που πήραν μετάθεση σε νοσοκομείο που δεν είναι μονάδα εκστρατείας, και δεν κάνουν τίποτα.
Συντήρηση παίρνουν οσοι είναι στις ΜΑΛ, πηγε κάποιος ΜΑΛ χωρίς να είχε βγάλει το σχολείο στην θητεία του?
Στους φαντάρους δεν αφήνουν να βγάλουν σχολεία, οχι στα στελέχη.
Αν σας αρέσει καθίστε, απλά είναι μια εκμετάλλευση για 3 χρόνια και το μόνο που θα πάρετε είναι 100 μόρια για εποπ.
Στην αεροπορια τους βγάζουν με εξοδοχαρτα, και ρώτα να μάθεις τι περνάνε αυτοι του ναυτικου, οσοι έχουν μείνει...