16 ΤΥΠ - Διδυμότειχο

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Stratos 22
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

16 ΤΥΠ - Διδυμότειχο

Δημοσίευση από Stratos 22 »

Μια που, πολίτης πλέον, έχω λίγο χρόνο θα γράψω μερικά πράγματα για το ΤΥΠ που τόσο δυσκολεύτηκα να βρω πληροφορίες.16 ΤΥΠ =τάγμα υποστήριξης (υπάρχει και στον Βόλο ΤΥΠ που εκει σημαίνει τάγμα υποστήριξης ΠΕΖΟΝΑΥΤΏΝ) Γενικά από τα πιο χαλαρά στρατόπεδα του Έβρου. Μην περιμένετε φυσικά να κοιμάστε όρθιοι και να σας λένε μπράβο, αλλά οι υπηρεσίες είναι αρκετά πιο χαλαρές σε θέματα προβλεψιμοτητας από άλλες μονάδες εκεί πάνω. Εννοείται δύο φορές το μήνα εξωτερική έφοδος όπως επίσης και ασκήσεις συναγερμού ΟΑΣ και ολα τα σχετικά.

Γενικά θα νιώσετε στρατό όσοι πάτε εκεί πάνω (μην ξεχνάτε βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από Τουρκία). Σε θέματα διαβίωσης, οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά παλιές, πλήρως ακατάλληλες για το πολικό ψύχος (-20 βαθμούς τον Γενάρη του 2017) τα καλοριφέρ δυστυχώςδεν δεν ανάβουν όλη μέρα και οσοι πάτε γενικά Έβρο ετοιμαστείτε να φάτε πολύ κρύο. Συχνές διακοπές νερού λόγω κακού δικτύου υδροδότησης, κοριοι ειδικά το καλοκαίρι παίζουν πάρα πολύ. Οπλιστείτε με υπομονή, εκεί θα σκληραγωγηθειτε και θα ζήσετε καταστάσεις που μάλλον δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξανα συναντήσετε (να παλεύετε με τους πάγους για παράδειγμα).

Η πόλη του διδυμοτειχου προσωπικά δεν μου άρεσε αλλά όπως όλη η Βόρεια Ελλάδα έχει πολύ καλό και φθηνό φαγητό. Τιμητικες όσο ήμουν εκεί πάνω δεν παίζουν εύκολα, αλλά με καλή παρέα θα περάσουν οι μήνες της θητείας αρκετά ευχάριστα, μια και τα στελέχη με τα οποία έτυχα ήταν νορμάλ. Το μόνο που με δυσκόλεψε προσωπικά ήταν ότι για να πάρω άδεια έπρεπε να κάνω σχεδόν 1000 χιλιόμετρα με το τρένο για να βρεθώ Αθήνα! Για όσους πάνε εκεί πάνω και γενικα στον Έβρο υπάρχει C130 το οποίο δύο φορές την βδομάδα κάνει δρομολόγια προς Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης και κάποιων νησιών και μπορεί ο καθένας με μια αίτηση ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΌΡΕΣΤ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΊΑΣ ΤΟΥ και θέλει να το επιλέξει σαν μέσω μεταφορας.

Φυσικά είναι δωρεάν και ασφαλώς υπάρχει θέμα προτεραιότητας οπότε κάποιες φορές μπορείτε να μείνετε και εκτός. Υπομονη σε όσους πάνε εκεί πάνω και καλή διάθεση, το στρατοπεδο όπως το είδα εγώ είναι νορμάλ και αν δεν υπήρχε ο δριμυς χειμώνας θα ήταν ακόμα καλύτερα. Για την ιστορία τους 4.5 μήνες που έκατσα εκεί πάνω με πήγε μια μια πλην ελάχιστον εξαιρέσεων. Γενικά όσοι μπουν Σεπτέμβρη η το πολύ Νοέμβρη θα προλάβουν καμία 15-20 άτομα εκεί πάνω που με τις υπηρεσίες (σκοπιά, θαλαμοφυλακες, περίπολα) θα τους πάει περίπου 1-1. Μετα από Φλεβάρη υπάρχει μεγάλη εμπλοκή καθώς οι σειρές μικραίνουν και ο Έβρος δεν είναι και πιο δημοφιλής προορισμός για τους φαντάρους που έχουν βύσμα.

Αυτά από μένα! Ελπίζω να βοήθησωκαποιους, καθώς εγώ δεν έβρισκα τπτ όταν το έψαχνα πληροφορίες!
Άβαταρ μέλους
Private Panikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

16 ΤΥΠ - Διδυμότειχο

Δημοσίευση από Private Panikas »

Για τα C130 που μπορει κανεις να ενημερωθει;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες