Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Nassos έγραψε:Ήρεμα και κόψτε τις λαλακιές. Οι ΟΒΑ πρωτοεμφανίστηκαν το 2006-2007. Πιο πριν δεν υπήρχε άλλος θεσμός πλήν των ΟΠΥ-ΕΠΥ.

Εσένα πάλι Nassos πως σου ήρθε αυτό;
Τουλάχιστον πριν πετάξετε το μαργαριτάρι σας, ψάξτε το λίγο πρώτα...
Όπως προ είπες και εσύ, ο καθένας εδώ μέσα πετάει μια "λαλακία" και όποιον πάρει ο χάρος... Υπάρχουν φίλοι εδώ μέσα που προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες οι οποίες τους είναι απαραίτητες, είτε για την εργασία τους είτε για το μελλοντικό εργασιακό τους μέλλον και εδώ μέσα η παραπληροφόρηση και "λαλακία" πάει σύννεφο!
Με όλα αυτά, θα καταλήξει το φόρουμ να ανήκει στην κατηγορία ράδιο αρβύλα όπως είναι κάτι blogs τύπου Αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, συνεχίστε ακάθεκτοι, το πάτε μια χαρά!
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 36

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από greenalexyo »

Scorpion έγραψε:Γινεται καποιος λογο σπουδων να υπηρετησει καπου κοντα στον τοπο διαμονης του; Ας πουμε εγω που σπουδαζω Αθηνα γινεται με καποιο τροπο να ειμαι στο χαιδαρι η εστω αυλωνα στην επομενη σειρα; Δεν φοβαμαι την παραμεθοριο καθως ημουν ελδυκαριος διαβιβαστης στην κυπρο και πηγα με δικη μ θεληση αλλα τωρα λογο σπουδων δε θελω να χανω πολλα μαθηματα ειμαι απογευματινος στη σχολη οποτε δε θα χω θεμα με τις υπηρεσιες

Φιλε δεν ξερω με σιγουρια, το μονο που σου λεω με 100% σιγουρια ειναι οτι οι 1οι ΟΒΑ ΕΔ, πηγαν εκει που δηλωσαν, εμεις οι 2οι, δεν ξερω τι θα παιχτει, εδω δεν ενημερωθηκαμε ακομη.
Τωρα εσυ που εισαι πεζικο... Υποθετω θα εισαι παραμεθωριο...
αλλα μην θες Και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο. Πιθανον να χρειαστει να διαλεξεις 1 απο τα 2.
Scorpion

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Scorpion »

Και οι ειδικες δυναμεις που λες στο πεζικο συγκαταλεγονται βεβαια αν ειναι να παω παραμεθοριο μακαρι να με σε καμια ροδο εχω ακουσει οτι ειναι καλα για διαβιβαστες
ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 32

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ »

Ρε πασακα μου για πιο. λογο να σας πω ψέματα τι έχω να κερδίσω; Ο άνθρωπος σε συζήτηση. που κάναμε έτσι. με είπε ότι. ο πρώτος θεσμός που είχε μπει στη δεκαετία του 90 ήταν ΟΒΑ και τώρα πλέον μετά από 25-27 χρόνια υπηρεσίας έφτασε ανθυπασπιστής τώρα αν. ακολουθησε άλλο θεσμό μετά δεν ξέρω δεν τον ρώτησα περετερο πράγματα ότι μου είπε σας είπα το μόνο λάθος μου αν υπάρχει είναι τον πίστεψα αν μου είπε ψέματα από κει και πέρα τι. να πω βγάλτε ότι συμπεράσματα θέλετε...
ΑΝΤΡΕΑΣ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από ΑΝΤΡΕΑΣ »

Παιδια ξερετε ποτε θα μας ενημρωσουν για την καταταξη της 2ης προκυρηξης των οβα
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

ΑΝΤΡΕΑΣ έγραψε:Παιδια ξερετε ποτε θα μας ενημρωσουν για την καταταξη της 2ης προκυρηξης των οβα

Ακομα οχι φιλε, φημες λενε οτι στις 30 του μηνα πρεπει να παμε κεντρο... Υπολογιζω 2-3 μερες πιο πριν να πεσει το τηλεφωνο; Θα δειξει. Υπομονη :)
Νίκος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Νίκος »

Έχουμε κανέναν που είναι σε κανένα νησί να μας πει πως είναι η μεταχείριση πόσες υπηρεσίας κάνουν και γενικά να μας διαφώτιση ;
JOG

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από JOG »

greenalexyo έγραψε:
ΑΝΤΡΕΑΣ έγραψε:Παιδια ξερετε ποτε θα μας ενημρωσουν για την καταταξη της 2ης προκυρηξης των οβα

Ακομα οχι φιλε, φημες λενε οτι στις 30 του μηνα πρεπει να παμε κεντρο... Υπολογιζω 2-3 μερες πιο πριν να πεσει το τηλεφωνο; Θα δειξει. Υπομονη :)

Πάντως,30 του μηνός είνα Κυριακή. Οπότε ή 31 ή καλό Αύγουστο μετά...

Himmler

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Himmler »

Ρε μάγκες τοτε γιατι δηλώσατε αν θελετε να είστε διπλα στο σπιτι σας; "υπαξιωματικοι" στο στρατο πάτε να γίνετε όχι πρόσκοποι...
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

SKY DIVER έγραψε:
greenalexyo έγραψε:IsΧυει οτι οι ΟΒΑ μπαινουν με τον βαθμο που ειχαν ως φανταροι;

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Αν είχαν φυσικά βαθμό. Αν δεν είχαν συνεχίζουν κανονικά ως στρατιώτες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή κόλλημα όσο αφορά το βαθμό.

Δεν βρισκω πουθενα τον βαθμο του ΟΒΑ λχια. Μονο υποδεκανεα και δεκανεα βλεπω.
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

greenalexyo έγραψε:
SKY DIVER έγραψε:
greenalexyo έγραψε:IsΧυει οτι οι ΟΒΑ μπαινουν με τον βαθμο που ειχαν ως φανταροι;

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Αν είχαν φυσικά βαθμό. Αν δεν είχαν συνεχίζουν κανονικά ως στρατιώτες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή κόλλημα όσο αφορά το βαθμό.

Δεν βρισκω πουθενα τον βαθμο του ΟΒΑ λχια. Μονο υποδεκανεα και δεκανεα βλεπω.

Δεν νομίζω πως το έψαξες αρκετά ή τουλάχιστον δεν το έψαξες σωστά. Δες στην εικόνα που επισυνάπτω η οποία είναι από την επίσημη σελίδα του Στρατού Ξηράς .
Επίσης να σου υπενθυμίσω πως ο Υποδεκανέας δεν είναι βαθμός αλλά τιμητική διάκριση. Αυτό το λέω επειδή πολλές υπάρχει αυτή η παρερμηνεία από πολλούς και θεωρούν τους Υποδεκανείς βαθμοφόρους ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Ο κατώτερος βαθμός στον Ελληνικό Στρατό είναι ο Δεκανέας. Γι' αυτό το λόγο και για να σου απονεμηθεί πρέπει να περάσεις ειδική εκπαίδευση επάνω σε αυτό, ενώ για την τιμητική διάκριση δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αρκεί να σε προτείνει ο Δκτης σου και να εγκριθεί από το σχηματισμό που ανήκει η Μονάδα σου. Για τους βαθμοφόρους όμως, πρέπει να παρακολουθήσεις και να ολοκληρώσεις επιτυχώς την εκπαίδευση σε Λόχο Υποψήφιων Βαθμοφόρων, το γνωστό στους περισσότερους ως ΛΥΒ. Από εκεί, όσοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση με επιτυχία, κάποιοι γίνονται Λοχίες και κάποιοι Δεκανείς. Ανάλογα τις υπηρεσιακές ανάγκες και τον βαθμό αποφοίτησής τους από το εν λόγω σχολείο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

SKY DIVER έγραψε:
Δεν νομίζω πως το έψαξες αρκετά ή τουλάχιστον δεν το έψαξες σωστά. Δες στην εικόνα που επισυνάπτω η οποία είναι από την επίσημη σελίδα του Στρατού Ξηράς.
Επίσης να σου υπενθυμίσω πως ο Υποδεκανέας δεν είναι βαθμός αλλά τιμητική διάκριση. Αυτό το λέω επειδή πολλές υπάρχει αυτή η παρερμηνεία από πολλούς και θεωρούν τους Υποδεκανείς βαθμοφόρους ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κατώτερος βαθμός στον Ελληνικό Στρατό είναι ο Δεκανέας. Γι' αυτό το λόγο και για να σου απονεμηθεί πρέπει να περάσεις ειδική εκπαίδευση επάνω σε αυτό. Πρέπει δηλαδή να παρακολουθήσεις και να ολοκληρώσεις επιτυχώς την εκπαίδευση σε Λόχο Υποψήφιων Βαθμοφόρων, το γνωστό στους περισσότερους ως ΛΥΒ. Από εκεί, όσοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση με επιτυχία, κάποιοι γίνονται Λοχίες και κάποιοι Δεκανείς. Ανάλογα τις υπηρεσιακές ανάγκες και τον βαθμό αποφοίτησής τους από το εν λόγω σχολείο.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε! Βεβαια απο το ΛΥΒ δεν βγαινεις λοχιας πλεον. Αλλα γινεσαι λιγο Πριν απολυθεις.
Οι στρατιωτες ΟΒΑ Δεν βλπεω να εχουν καποιο διακριτικο απ οτι βλεπω για να ξεχωριζουν απο τους κανονικους στρατιωτες θητειας.
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

greenalexyo έγραψε: Σε ευχαριστω πολυ φιλε! Βεβαια απο το ΛΥΒ δεν βγαινεις λοχιας πλεον. Αλλα γινεσαι λιγο Πριν απολυθεις.
Οι στρατιωτες ΟΒΑ Δεν βλπεω να εχουν καποιο διακριτικο απ οτι βλεπω για να ξεχωριζουν απο τους κανονικους στρατιωτες θητειας.

Όχι δεν υπάρχει κάποιο διακριτικό για τους ΟΒΑ Στρ εκτός του ότι φέρουν το οπλόσημο του σώματος ή του όπλου που ανήκουν, αριστερά στον γιακά (όπως κοιτάς τον οπλίτη από εμπρός). Ως συνήθως όμως, τους προτείνει ο Δκτης για Υποδεκανείς και τις περισσότερες φορές γίνεται δεκτή και εγκρίνεται η πρότασή του. Έτσι μετά από λίγες ημέρες έρχεται η Δγη για να γίνει ο προτεινόμενος Υδνεας. Εάν είναι ΟΒΑ, τότε γίνεται ΟΒΑ Υδνεας μόνο με την Δγη του σχηματισμού και την απονομή του διακριτικού του την οποία την κάνει ο Δκτης της Μονάδος.Εικόνα

Εικόνα
Οβα

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Οβα »

Πότε θα πληρωθούμε; δεν πάει άλλο αυτό.. Καμία πληροφορία; δεν έχουμε ούτε για καφέ ρε παιδιά
Μίστερ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Μίστερ »

Λέει για τουσ όβα http://policenet.gr/article/ειδικά-μισθολόγια-δημοσιεύτηκε-η-εγκύκλιος-υπολογίστε-το-μισθό-σας

Οποιοσ μπορεί να υπολογίσει πόσα θα παίρνουμε καθαρά ας πει

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες