Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
chockos

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από chockos »

το ίδιο είναι αλλά οι οβα είναι με σύμβαση και έχουν άλλοι βαθμολογική εξέλιξη
Δοκιμος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Δοκιμος »

Καλησπέρα σας μήπως γνωρίζετε αν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο θεσμό ΟΒΑ όσοι υπηρετησαν ως δοκιμοι εφεδροι αξιωματικοι;
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Κροταλιας έγραψε:Τι ακριβώς είναι η ΟΒΑ και ποιος είναι ο ρόλος τους; Ειναι το ιδιο με τα ΕΠ. ΟΠ;

Το μόνο σίγουρο είναι πως ΟΒΑ δεν είναι γκόμενα και ΕΠΟΠ δεν είναι αντικείμενα. Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 36

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από greenalexyo »

Γνωρίζει κανείς πόσο καιρό χρειάζεται για να μας ενημερώσουν για το πότε ξεκινάμε;
Μιχάλης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Μιχάλης »

μάγκες κάποιος που παίρνει απαλλαγή μπορεί να μου απαντήσει αν υπάρχει σχετική διαταγή γιατί εδω στην 15τρεξε δεν μας τα λένε καλα.
ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 32

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ »

Εμένα πάντως ο. προισταμενος μου είχε πρωτομπει σαν ΟΒΑ και αυτός και τώρα είναι ανθυπασπιστής..
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 48

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ έγραψε:Εμένα πάντως ο. προισταμενος μου είχε πρωτομπει σαν ΟΒΑ και αυτός και τώρα είναι ανθυπασπιστής..

Η μονη περιπτωση να εχει γινει αυτο , ειναι απο οβα να μπηκε ΕΠΥ-ΕΜΘ οι οποιοι στα 25 χρονια γινανε ανθυπασπιστες.

Δεν εγινε απο οβα, μεσω αλλου θεσμου ανεβηκε βαθμολογικα.

Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 36

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από greenalexyo »

Μη μαλώνετε ρε σαν μικρά παιδιά, @αερονομε άμα θες να βρίζεις , μη το κάνεις εδώ που το thread φτιάχτηκε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Άνοιξε καινούργιο μόνος και βριζε αβερτα.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Nassos »

Ήρεμα και κόψτε τις λαλακιές. Οι ΟΒΑ πρωτοεμφανίστηκαν το 2006-2007. Πιο πριν δεν υπήρχε άλλος θεσμός πλήν των ΟΠΥ-ΕΠΥ.
Scorpion

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Scorpion »

Γινεται καποιος λογο σπουδων να υπηρετησει καπου κοντα στον τοπο διαμονης του; ας πουμε εγω που σπουδαζω Αθηνα γινεται με καποιο τροπο να ειμαι στο χαιδαρι η εστω αυλωνα στην επομενη σειρα; Δεν φοβαμαι την παραμεθοριο καθως ημουν ελδυκαριος διαβιβαστης στην κυπρο και πηγα με δικη μ θεληση αλλα τωρα λογο σπουδων δε θελω να χανω πολλα μαθηματα ειμαι απογευματινος στη σχολη οποτε δε θα χω θεμα με τις υπηρεσιες
chockos

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από chockos »

και ούτε αυτός ο θεσμός είχε επιτυχία;
ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 32

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ »

Σαφώς και δεν θέλω να βρίζω φιλτατε δεν έχω δώσει τετιο δικαιώμα εγώ θέλω να μιλάω με παιδιά που είναι ΟΒΑ και. να. λεω τι μαθαίνω από τη μονάδα μου μήπως και φανώ χρήσιμος σε κάποιο συνάδελφο αλλά αν. με. προσβαλει ο άλλος τι θες να τον χαρίσω; Δεν το νωμιζω...
Chris lok
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 126

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Chris lok »

Δεν δίνω καμία συνέχεια στο θέμα. Αν εσύ αερονομε θες να δώσεις συνέχεια μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα να σου δώσω φβ ή ότι άλλο θες να δούμε αν αυτές τις λέξεις που χρησιμοποίησες χθες τις λες και όταν δεν μιλάς απρόσωπα. Επίσης δεν έχω καιρό στο σάιτ μόνο κάτι μήνες ουσιαστικά απο τότε που έγινε το όλο θέμα με τους οβα. Έχω χαζέψει σχεδόν όλα τα νήματα και μπορώ να πω ότι είναι αξιόπιστο ως προς τις πληροφορίες που παρέχουν κάποια μέλη και είναι σοβαρό. Αλλά πείτε μου σε ποιό άλλο σάιτ ένα άτομο που έβρισε όπως έβρισε χθες ο αερονομος θα είχε ακόμα το acc και το δικαίωμα να σχολιάσει. Ίσως να μουν και εγώ υπερβολικός με την απάντηση που έδωσα όταν είπε αυτό για τον οβα που πλέον είναι ανθυπασπιστης αλλά εδώ υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Εγώ δεν εβρισα κανέναν με τον τρόπο που έκανε αυτός. Συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο μου αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο.
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από zlatan »

Η απάντηση που έδωσε ο "αερονόμος" ήταν απαράδεκτη, αλλά και η επίθεση που του κανες απρόκλητη. Τέσπα, αστεία πράγματα.

Σχετικά με το θεσμό των ΟΒΑ βλέπω στη σχετική ανάρτηση του e-amyna πως είναι νόμος του 1990, κι όχι του 2006-2007 όπως είπε ο Νάσσος.

Σίγουρα ισχύει ότι τη δεκαετία του 1990 υπήρχε κόσμος που ξεκίνησε επαγγελαμτικά σαν ΟΒΑ. Στη μονάδα μου (μοίρα ΚΔ) είχα κάνει κουβέντα με έναν ΕΜΘ αρχιλοχία. Μου είπε ότι μπήκε φαντάρος το 1996, έκανε τη θητεία του, παρέμεινε μετά για άλλους 18 μήνες ως ΟΒΑ και κατόπιν έγινε ΕΜΘ, δηλαδή μόνιμος. Το 2013 ήταν αρχιλοχίας.

SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

ΑΕΡΟΝΟΜΟΣ έγραψε:Εμένα πάντως ο. Προισταμενος μου είχε πρωτομπει σαν ΟΒΑ και αυτός και τώρα είναι ανθυπασπιστής.

Μεγάλε θα μας τρελάνεις; Τι είναι αυτά που λες και παραπληροφορείς τον κόσμο εδώ μέσα που προσπαθεί να βγάλει μια άκρη και να αντλήσει πληροφορίες; Είναι δυνατός ανθυπασπιστής άνθρωπος να σου είπε κάτι τέτοιο; Με εσένα δυο κοινά μπορεί να συμβαίνουν:
Η΄ δεν υπάρχει καν αυτός ο προϊστάμενος που ισχυρίζεσαι και όλο αυτό είναι μια μυθοπλασία δική σου ή είσαι τόσο ποντικαράς που εκτός του ότι δεν βλέπεις δεν ακούς κιόλας τι σου λένε οι συνάδελφοί σου (πχ ο προϊστάμενός σου) και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες