Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 30

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Soap »

Πετρος1995 έγραψε:Καλησπερα παιδια, να κανω μια ερωτηση. Οσοι δηλωσαν ειδικες δυναμεις, θα τους καλεσουν ολους πχ και τους χιλιους ωστε να περασουν τα αθληματα και συμφωνα με την μοριοδοτηση να επιλεχθουν η 300; Γνωριζει καποιος;

Ακριβως οπως το ειπες αρκει αυτοι οι 1000 που χρησιμοποιησες στο παραδιειγμα να εχουν τα τυπικα προσοντα του παραρτηματος Β και Α.

Δηλαδη μια απο τις απαιτουμενες ειδικοτητες και λιγοτερα απο τρια ετη Απολυσεως σε συνδυασμο με μεγιστη ηλικια τα 28 ετη. Ολες οι υπολοιπες αιτησεις Που δεν εχουν τα τυπικα προσοντα αποστελονται στο ΓΕΣ και απο κει και περα πανε στον καδο των αχρηστων συνοπτικα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απαντηση που σου εδωσα ειναι συμβατη με το παραδειγμα σου, δηλαδη των 1000 αιτησεων για ειδικες δυναμεις. Αν ο αριθμος των αιτησεων για ειδικες δυναμεις ειναι παρα πολυ μικροτερος τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να προκυψει καποια λιστα επιλαχοντων που εκει μεσα προφανως θα ειναι ατομα που φαινομενικα δεν εχουν τα τυπικα προσοντα εισαγωγης του παραρτηματος Β οποτε και θα πρεπει να κληθουν για αθληματα και πληθος αυτων το ατομων ή και ολοι ανεξαιρετως οι αιτουντες αν οι αιτησεις για ειδικες δυναμεις ητανε συνολικως παρα πολυ λιγες πραγμα πολυ δυσκολο κατα την γνωμη μου.

Κατα την προσωπικη μου εκτιμηση οσον αφορα την προκηρυξη των ειδικων δυναμεων και μονο, οσοι δεν εχουνε την ειδικοτητα αλλα εχουνε ομως τα ετη απολυσεως θα πρεπει να διατηρουν τις ελπιδες του και να μην απογοητευονται. Οσον αφορα τωρα αιτησεις που δεν εχουνε ουτε την ειδικοτητα αλλα ουτε και τα ετη απολυσεως (οπως η δικη μου αιτηση πχ) θα πρεπει να ειναι ηδη προετοιμασμενοι για το αρνητικο σεναριο το οποιο μοιαζει αναποφευκτο και να αντιμετωπισουνε με αξιοπρεπεια και με ψηλα το κεφαλι την επικειμενη αποτυχια.

Προσωπικα μυριζομαι ΠΑΡΑ πολυ χαμηλη προσελευση και χαμηλο ενδιαφερον μονο και μονο για την προκηρυξη του ΠΝ αλλα για καμια απο τις προκηρυξεις των υπολοιπων κλαδων.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
katadromeas27

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από katadromeas27 »

Πηγα να ρωτισο σημερα στην στρατολογια τι γινετε με τιν προκηριξη και μου ειπαν πως η υποβολη αιτησεων πηρε παραταση εως 10 απριλιου...
Μίστερ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Μίστερ »

Εγώ είμαι 1,77 και 88 κιλά, γυμνασμενα ομωσ , ασ υποθέσουμε ότι με καλέσουν θά έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά;
ΣΠΠΜ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από ΣΠΠΜ »

Αυτό ισχύει μόνο για το ΠΝ...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από D.Y.K »

Παράταση για τις προσλήψεις ΟΒΑ σε Πολεμικό Ναυτικό και Στρατό.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία έληγε στις 27 Μαρτίου. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πρόκειται να καταταγούν 600 ΟΒΑ στον Στρατό Ξηράς,200 στο Πολεμικό Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία, όπου υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις.

Η παράταση αφορά την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ανακατάταξη ή επανακατάταξη διακοσίων (200) οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό, για βραχεία περίοδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη που προκηρύχθηκαν με το (ζ) όμοιο, μέχρι και 10 Απρ 17. Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Δ», έως την 1θ Απριλίου 2017 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα). Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν κατά τελευταίο τρίμηνο και τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες πριν από την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον απολύονται οριστικώς από 10 Μαΐου έως 10 Ιουλίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν με τηλεομοιοτυπία (αριθμός FAX 2106551096) στο ΓΕΝ/Β4 τη συγκεντρωτική κατάσταση με τα στοιχεία των υποψηφίων που υπέβαλαν εμπροθέσμως δικαιολογητικά, έως την 10 Απριλίου 2017. » Για τους οπλίτες, εφόσον απολύονται οριστικά από 10 Μαΐου έως 10 Ιουλίου 2017. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται έως την 10 Απριλίου 2017 από τους οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, κατά το τελευταίο τρίμηνο και τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες, πριν από την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον απολύονται οριστικώς από 10 Μαΐου έως 10 Ιουλίου 2017.

Dikaiologitika

Άβαταρ μέλους
alexiptwtisths45
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από alexiptwtisths45 »

Δηλαδη για να γινει ποιο κατανοητο η παραταση υσχιει μονο για το πολεμικο ναυτικο; Εμεις που δηλωσαμε για ε. Δ πρεπει να περιμενουμε ως 10 απριλιου να γινουν ολες ι αιτισης και μετα θα βγει καποια ανακοινωση για το επομενο βημα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι αφορά μόνο το Πολεμικό Ναυτικό η παράταση που δόθηκε.
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύουν τα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, παρόλα αυτά το παραθέτω προς ανάγνωση - ενημέρωση όσων έχουν κάνει αιτήσεις ή απλά ενδιαφέρονται για το θέμα, με κάθε επιφύλαξη ξαναλέω για την εγκυρότητα των αναγραφόμενων.
Χ.λοκ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Χ.λοκ »

Η παράταση που δόθηκε αφορά το πολεμικό ναυτικό και τον στρατό ξηράς. Υπομονή παιδιά!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από D.Y.K »

SKY DIVER έγραψε:Δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύουν τα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, παρόλα αυτά το παραθέτω προς ανάγνωση - ενημέρωση όσων έχουν κάνει αιτήσεις ή απλά ενδιαφέρονται για το θέμα, με κάθε επιφύλαξη ξαναλέω για την εγκυρότητα των αναγραφόμενων.

Θα μπορούσε να έχει μια δόση αλήθειας το παραπάνω άρθρο σε ότι έχει να κάνει με την δυνατότητα συμπλήρωσης των θέσεων που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό, καθότι πάντοτε αντιμετώπιζε αντίστοιχα προβλήματα (βλέπε προκηρύξεις για ΕΠΟΠ του παρελθόντος). Αλλά για τον Στρατό Ξηράς και πολύ δε περισσότερο την Πολεμική Αεροπορία, έχω τρομερές αμφιβολίες και θεωρώ ότι ήδη έχουν υπέρ καλυφθεί οι θέσεις από τις αιτήσεις που έγιναν.

rivers... .mesaa

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από rivers... .mesaa »

Διασωστης31 έγραψε:Ο μισθός του ΟΒΑ είναι αντίστοιχος του μονιμου λοχια ΣΜΥ.750-780 ? ξεκινάς Αυτοί τώρα θα υπογραψουν σύμβαση για 3 χρόνια, αλλά το θεωρώ σίγουρο ότι θα ανανεωσουν στη συνέχεια.

Εδώ έγιναν μόνιμες οι 8μήνες καθαριστριες, οι οβα δε θα γίνουν;

σίγουρα θα γίνουν μόνιμοι κ γι αυτό έβαλαν κ το όριο ηλικίας έως 28 ετών.

αν ήταν μονο για 3 χρόνια για πιο λόγο ένας 30 χρόνος μέχρι τα 33 του δν θα ήταν μια χαρά παραγωγικος;

GR ARMY

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από GR ARMY »

Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις η δημιουργηθούν κενά, γνωρίζει κάποιος τι γίνεται; Γενικά αναφέρομαι όχι στο πολεμικό ναυτικό.
Αεροπορος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Αεροπορος »

Η παραταση δόθηκε γιατι πολυ απλα δεν υπήρξε συμμετοχή. Το πρόβλημα φάνηκε απι την αρχή στις προκηρύξεις του ΠΝ και ΣΞ.

Οι μεν πρωτοι (ΠΝ) Θα υπηρετούν σε πλοία οι δε δεύτεροι (ΣΞ) Σε ακριτικα νησιά και Έβρο.

Οποτε ποιος νεος εως 26 ετων θα πάει σε τέτοια δουλεια ειτε ειναι εφεδρος ειτε φαντάρος; Με 700 ευρω που τα 2/3 θα πανε σε ενοικια νερο δεη ΣΜ κλπ κλπ κλπ; Να πηζει σε υπηρεσιες καμια 10αρια σίγουρα, Μακρια απι γκομενα και οικογένεια και χωρις προοπτική μετα τα 3 χρόνια.

Οποτε εκανε μπαμ οτι οσοι πανε θα πάνε γιατί πραγματικά το θελουν και φυσικα αεροπορια οι πιο πολλοί για τους λογους που ολοι ξέρουμε.

Πάντως εγω σας ειχα πει οτι η εικονα που ειχα ηταν πολυ μικρή συμμετοχή στην στρατολογια μου.

Υ. Γ καλη σταδιοδρομία σε ολους μας ειτε μπούμε ειτε όχι.

TZITZIKAKOS
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από TZITZIKAKOS »

Παιδια τι να παει να κανει κανενας ως οβα; Τον δουλο;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 8

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Κι εμένα δεν μου φαίνεται παράλογο. ΟΒΑ για 2+1 χωρίς καμία προοπτική μονιμοποίησης και στην παραμεθόριο αμετάθετοι. Καλύτερα να μην έπαιρνε καθόλου και αν κάποια στιγμή μπορέσει το ΓΕΕΘΑ να πάρει έστω και 500 ΕΠΟΠ.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες