Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
gr_ar

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από gr_ar »

Marine993 έγραψε:Χαιρω πολυ... Ξερω τι σημαινει το ΣΠΕΕΠΟΕΔ και ρωτησα αν περναμε κατι παρομοιο η καποιου ειδους αλλη εκπαιδευση η και ΣΒΕΑ π ειναι τα βασικα... Κ Φυσικα εχω καταλαβει οτι δεν μπορουμε να περασουμε σχολεια ελευθερας η ΣΥΚ η οτι αλλο περνανε τα στελεχη.
Και φιλε μου δεν περιμενω απο το κρατος να μου δωσει ψωμακι η να με ταισει... Εχω υπεραρκετα για να ζησω και να κανω κ ποιοτικη ζωη... Απλα ειμαι απο τους λιγους που θελουν να μπουν στο στρατο επειδη το αγαπανε και τους αρεσει κ οχι για να παρω εναν μισθουλι 700-800 ευρω, να βολευτω και να ειμαι στ δημοσιο οπως θελει η πλειοψηφια εδω μεσα... Γιαυτο κ δν ρωταω για λιμενικο για αστυνομια κ για τπτ... Μονο στρατος με ενδιαφερει... Και μην αρχισετε με τις γνωστες ιστοριες τυπου 'γιατι δν διαβαζες να περασεις απο πανελληνιες' και τ σχετικα γιατι γινεστε κουραστικοι.

Θέλω να σε δω αν με το καλό σε πάρουν τι θα λες σε 3 χρόνια που το σενάριο να μη σε ανανεώσουν θα είναι υπαρκτό.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 48

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Όσοι θέλουν να κάνουν τα χαρτιά, παρόλο που δεν πληρούν τα κριτήρια , θα πουν στην στρατολογια για την παράγραφο 3γ της προκήρυξης. Από μόνοι τους δεν στην αναφέρουν, και σε διωχνουν συνοπτικά.

Επειδή πήγα σήμερα, και δε μου τα δεχόταν τα χαρτιά, μέχρι που του είπα για την παράγραφο. Έτσι είναι υποχρεωμένοι να τα στείλουν στο ΓΕΣ, με επιπλέον μια πράξη χειρογραφη κάτω απ την αίτηση με υπογραφή του στρατολογου και δικιά μου.

Μια παρατήρηση: έτσι όπως την βγάλαν χωρίς κριτήρια στην ουσία, θα μπει η Σάρα και η Μάρα.

Σήμερα κάναν αίτηση άτομα, που δεν ξεραν σε ποιο Α/Τ εκπαιδευτηκαν, σε ποια μοναδα ήταν κλπ

Ρωτουσαν μανάδες, πως θα μπει ο γιος τους αεροπορια... Μέχρι και κοπέλα ρώτησε αν μπορεί να κάνει την αίτηση.

Έπρεπε να χε σαν κριτήριο τουλάχιστον το απολυτηριο λυκείου, όπως στην Κύπρο.

Τώρα έτσι, έχει αποφασιστεί ήδη ποιοι θα μπουν.

peter

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από peter »

Εκτος απο Τις δυο αιτησεις που υπογραφεις τι αλλα χαρτια ζητανε Θελουνε οπως απολυτηριο ξενες γλωσσες κτλ Ενημερωσε σε παρακαλω ι
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Marine993 έγραψε:Χαιρω πολυ... Ξερω τι σημαινει το ΣΠΕΕΠΟΕΔ και ρωτησα αν περναμε κατι παρομοιο η καποιου ειδους αλλη εκπαιδευση η και ΣΒΕΑ π ειναι τα βασικα... Κ Φυσικα εχω καταλαβει οτι δεν μπορουμε να περασουμε σχολεια ελευθερας η ΣΥΚ η οτι αλλο περνανε τα στελεχη.
Και φιλε μου δεν περιμενω απο το κρατος να μου δωσει ψωμακι η να με ταισει... Εχω υπεραρκετα για να ζησω και να κανω κ ποιοτικη ζωη... Απλα ειμαι απο τους λιγους που θελουν να μπουν στο στρατο επειδη το αγαπανε και τους αρεσει κ οχι για να παρω εναν μισθουλι 700-800 ευρω, να βολευτω και να ειμαι στ δημοσιο οπως θελει η πλειοψηφια εδω μεσα... Γιαυτο κ δν ρωταω για λιμενικο για αστυνομια κ για τπτ... Μονο στρατος με ενδιαφερει... Και μην αρχισετε με τις γνωστες ιστοριες τυπου 'γιατι δν διαβαζες να περασεις απο πανελληνιες' και τ σχετικα γιατι γινεστε κουραστικοι.

Αυτό που λες για το "ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" δεν υπάρχει. Τι είναι το "ΒΑΣΙΚΑ";Βασικά σχολεία ονομάζονται τα σχολεία που είναι απαραίτητα για την απόκτηση της κάθε ειδικότητας. Από τη στιγμή που σου έχει απονεμηθεί η ειδικότητά σου,τα "ΒΑΣΙΚΑ" σχολεία τα έχεις περάσει. Οπότε δεν τίθεται θέμα να περάσεις οτιδήποτε άλλο.Σαν ΟΒΑ θα κάνεις ότι έκανες και σαν κληρωτός οπλίτης για ακόμη 3 χρόνια, με τη μόνη διαφορά ότι θα αποζημιώνεσαι. Τι άλλο θες δηλαδή να σου γράψουν οι φίλοι εδώ για να το καταλάβεις;
Άβαταρ μέλους
Marine993
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 16

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Marine993 »

gr_ar έγραψε:

Θέλω να σε δω αν με το καλό σε πάρουν τι θα λες σε 3 χρόνια που το σενάριο να μη σε ανανεώσουν θα είναι υπαρκτό.

Φιλε μου το παρερμηνευσες... Δεν ειπα οτι δεν ειναι υπαρκτο το σεναριο το να με διωξουν στα 3 χρονια σε περιπτωση που περασω... Υπαρκτο πιθανο και επικρατεστερο ειναι σαν σεναριο. Απλα εκφρασα την γνωμη μου και τι λεει απλη λογικη... Εχει μια βαση αυτο που λεω εστω κ αν θεωρειται δυσκολο... Δλδ ενας μικρος αριθμος ΟΒΑ να μπορεσει να απορροφηθει η κατι αναλογο... Ξερω πως ο θεσμος και η προκηρυξη λεει οτι τρωμε πουλο αλλα και τα ατομα που πηραν στην ΜΑΛ το 2014 εχουν δικαιωμα περαιτερω ανανεωσης 5+5. Θες να μου πεις οτι θα εχει υπηρετησει ενας ΟΒΑ 13 χρονια και θα τον διωξουν; Δεν το θεωρω πιθανο. Επισης με οσους στρατιωτικους φιλους μου εχω μιλησει μου εχουν πει οτι μεχρι τα επομενα τρια χρονια που θα ληξει η συμβαση θα εχει γινει τροποποιηση στην εγκυκλιο και θα ανοιξουν παραθυρακια για τυχον μονιμοποιησεις περιορισμενου αριθμου εξ'αυτων. Δεν την λεω σε κανενα ουτε προσπαθω να ανοιξω διαμαχη με καποιο μελος του φορουμ απλα λεω τι πιστευω και μεχρι εκει.
lolx
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από lolx »

Κάποιος που είναι 28 χρονών δηλαδη οριακα γεννημενος 4 μηνες πριν το 1990... Δεν μπορει να υποβαλει αιτηση με βαση την παραγραφο γ της προκηρυξης... Ή θα το απορρίψουν στην στρατολογια αμεσως Χωρις να σταλεί για εγκριση στο γες;τα τυπικα δικαιολογητικα ποια ειναι; Ευχαριστω εκ των προτερων. Ας μ απαντησει καποιος π να γνωριζει...

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από D.Y.K »

lolx έγραψε:Κάποιος που είναι 28 χρονών δηλαδη οριακα γεννημενος 4 μηνες πριν το 1990... Δεν μπορει να υποβαλει αιτηση με βαση την παραγραφο γ της προκηρυξης... Ή θα το απορρίψουν στην στρατολογια αμεσως Χωρις να σταλεί για εγκριση στο γες;τα τυπικα δικαιολογητικα ποια ειναι; Ευχαριστω εκ των προτερων. Ας μ απαντησει καποιος π να γνωριζει...

Έχουμε ήδη απαντήσει σε αυτό αλλά σου (ξανά) παραθέτω το απόσπασμα από την προκήρυξη:

Να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (δηλ. Γεννημένοι από 1 -1-1990 και μεταγενέστερα), κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.

Που σημαίνει ότι ΌΧΙ δεν έχεις δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό.

chris3
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από chris3 »

KΑλημερα να κανω μια ερωτηση τα δικαιολογητικα μπορω να τα καταθεσω στο ΚΕΠ;
Law

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Law »

Καλησπέρα, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε κάποιες φορές, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Καθότι η προκήρυξη αναφέρει ότι η πρόσληψη αφορά το χρονικό διάστημα των τριών ετών, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται η υποχρέωση στο κράτος να προσλάβει σε μόνιμη βάση όσους επιλεγούν. Προηγούμενες προκηρύξεις δεν έχουν καμία σημασία, καθώς κάθε προκήρυξη είναι αυτοτελής, δεν συνιστά νομολογία δηλαδή. Δεν μπορείς να ισχυριστεί κάποιος δηλαδή ότι επειδή προσέλαβαν κάποιους από παλιότερη προκήρυξη πρέπει να συμβεί το ίδιο με αυτόν. Υπάρχει φυσικά περίπτωση να ανανεωθεί η σύμβασή τους, είτε να μονιμοποιηθούν με μεταγενέστερη προκήρυξη, αλλά έννομη υποχρέωση για το κράτος δεν δημιουργείται.

Εάν στην προκήρυξη αναφερόταν ότι η πρόσληψη αφορά την χρονική περίοδο των τριών ετών και με την πάροδο αυτής όσοι είχαν επιλεγεί θα προσλαμβάνονταν σε μόνιμη βάση, θα ήταν το κράτος υποχρεωμένο να τους προσλάβει. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να κινηθεί νομικά κάποιος ενάντια στο κράτος - και πιθανότατα να δικαιωθεί. Αντίστοιχο είναι το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών, που στη σύμβασή τους αναφερόταν ρητά ότι θα προσλαμβάνονταν μόνιμα στο δημόσιο με τη λήξη της σύμβασης και αυτό δε συνέβη.

gr_ar

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από gr_ar »

Law έγραψε:Καλησπέρα, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε κάποιες φορές, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Καθότι η προκήρυξη αναφέρει ότι η πρόσληψη αφορά το χρονικό διάστημα των τριών ετών, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται η υποχρέωση στο κράτος να προσλάβει σε μόνιμη βάση όσους επιλεγούν. Προηγούμενες προκηρύξεις δεν έχουν καμία σημασία, καθώς κάθε προκήρυξη είναι αυτοτελής, δεν συνιστά νομολογία δηλαδή. Δεν μπορείς να ισχυριστεί κάποιος δηλαδή ότι επειδή προσέλαβαν κάποιους από παλιότερη προκήρυξη πρέπει να συμβεί το ίδιο με αυτόν. Υπάρχει φυσικά περίπτωση να ανανεωθεί η σύμβασή τους, είτε να μονιμοποιηθούν με μεταγενέστερη προκήρυξη, αλλά έννομη υποχρέωση για το κράτος δεν δημιουργείται.

Εάν στην προκήρυξη αναφερόταν ότι η πρόσληψη αφορά την χρονική περίοδο των τριών ετών και με την πάροδο αυτής όσοι είχαν επιλεγεί θα προσλαμβάνονταν σε μόνιμη βάση, θα ήταν το κράτος υποχρεωμένο να τους προσλάβει. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να κινηθεί νομικά κάποιος ενάντια στο κράτος - και πιθανότατα να δικαιωθεί.Αντίστοιχο είναι το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών, που στη σύμβασή τους αναφερόταν ρητά ότι θα προσλαμβάνονταν μόνιμα στο δημόσιο με τη λήξη της σύμβασης και αυτό δε συνέβη.

Αν εννοείς τους ΠΠΥ, μονιμοποιήθηκαν όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Πανος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Πανος »

Οι εφεδροι ανθυπολοχαγοι εχουν δικαιωμα συμμετοχης στον διαγωνσμο?
Άβαταρ μέλους
12pi
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από 12pi »

Γεια σας παιδια, στρατονομια τελειωσα με την 2015 Δ ΕΣΣΟ και σημερα κατεθεσα την αιτηση μου για ΟΒΑ, παρολο που δεν ζηταν για την ειδικοτητα μας, ο θεος βοηθος, καλη τυχη σε ολους ! Βυσματα δεκτα λογικα μαγκες !
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Πανος έγραψε:Οι εφεδροι ανθυπολοχαγοι εχουν δικαιωμα συμμετοχης στον διαγωνσμο;

Έχει απαντηθεί φίλος. Διάβασε τα προηγούμενα ποστ.
Χ.Τσατσος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Χ.Τσατσος »

Καλησπερα παιδια μια ερωτηση θελω να κανω. Οσοι κανουν την αιτησα για ΟΒΑ για ειδικες δυναμεις γνωριζει κανεις αν θα εχουμε το δικαιωμα να περασουμε καποια σχολεια; Οπως αλεξιπτωτιστη π. Χ
Γιώργος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Γιώργος »

Παιδιά τι δικαιολογητικά χρειάζονται; Υπάρχει περίπτωση να γίνουν μόνιμοι οι οβα;
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες