Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Προς τον φιλο Σωτηρη παραπανω, ουτε εμενα με πιανει απλα δε μπορω παρα να μην ευχηθω καλη επιτυχια σε οσους δοκιμασουν.
Αγαπητε lolx το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις καποιο τηλεφωνο σε καποιο αρμοδιο στρατολογικο γραφειο που να σχετιζεται με την πορκηρυξη.
Αγαπητε lolx το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις καποιο τηλεφωνο σε καποιο αρμοδιο στρατολογικο γραφειο που να σχετιζεται με την πορκηρυξη.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
- psofos
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Αντι να κλεισουν μερικα αχρηστα στρατοπεδα, ωστε να αυξηθει η επανδρωση στην ΑΣΔΕΝ και στο Δ Σς, παιρνουν ΟΒΑ.FUCK LOGIC! Τεσπα, καλη επιτυχια σε ολους!
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλησπερα κ απο μενα και καλη επιτυχια σε οσους λαβουν μερος! Ενα φιλαρακι ενδιαφερεται για τους οβα αεροποριας τα κριτηρια μοριοδοτησης ποια ειναι; Υ. Γ εψαξα την προκηρυξη δν βρηκα κατι 

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Η προκύρηξη έφερε λύπηση διότι τελείωσα Ειδικές αλλά δεν έχω καμία από τις 2 ειδικότητες οπότε δεν πρόκειται να δηλώσω, καλή τύχη σε όλους!
- Nikitas13
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Εγω που απολυθηκα σαν εφεδρος Ανθυπολοχαγός και εχω ειδικοτητα τ/φ μπορω να κανω τα χαρτια... Και θα χαθει ο βαθμος μου σε περιπτωση που περασω.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 48
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Γελαω απλα με την προκηρυξη. Καθαρα φωτογραφικη , δεν πας στη μοναδα που απολυθηκες αλλα σ αυτη που θα διαλεξει ο καμμενος ! Το λεει καθαρα !
Δηλαδη καποιος που υπηρετησε στο πενταγωνο και ετυχε να παρει ειδικοτητα που υπαρχει στην προκηρυξη , μπορει να κανει χαρτια. Ενω εγω επειδη ειμαι ΤΦ οχι !
Οτι να ναι πραγματικα, λες και αυτοι που πηραν τις ειδικοτητες ριξαν ποτε με Α\Τ. Μερικοι δε το χουν δει καν.
Δηλαδη καποιος που υπηρετησε στο πενταγωνο και ετυχε να παρει ειδικοτητα που υπαρχει στην προκηρυξη , μπορει να κανει χαρτια. Ενω εγω επειδη ειμαι ΤΦ οχι !
Οτι να ναι πραγματικα, λες και αυτοι που πηραν τις ειδικοτητες ριξαν ποτε με Α\Τ. Μερικοι δε το χουν δει καν.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Η μοριοδοτιση θα γινει μονο με αθληματα; Εγω π εχω περασει σχολειο αλεξιπτωτιστων θα παρω καποια επιπλεων απο καποιον που ηταν απλα κδ
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Τί είναι αυτό

- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 3
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Γειά χαρά κομάντος. Επιτέλους βγήκε! Ευχάριστο, δυσάρεστο... θα δείξει! Λοιπόν, ερώτηση πρωτη: απολυθηκα 28 μαρτιου 2014. Με πιάνει, σωστα;
Οι εφεδροι ανθυπολοχαγοι είμαστε κρατάμε κάποιο βαθμό ή μπαίνουμε ως οπλιτες;
Έχω ειδικότητα χειριστή όλμου. Φαντάζομαι με παίρνει και από εκεί... ε;
Ξέρει κανείς αν ύστερα από τα 3 χρονια, μας εύχονται καλό υπόλοιπο και μας στέλνουν σπίτια μας;
Και τι θα γίνει με τη μοριοδοτηση και τα αθλήματα ρε παιδες;
Οι εφεδροι ανθυπολοχαγοι είμαστε κρατάμε κάποιο βαθμό ή μπαίνουμε ως οπλιτες;
Έχω ειδικότητα χειριστή όλμου. Φαντάζομαι με παίρνει και από εκεί... ε;
Ξέρει κανείς αν ύστερα από τα 3 χρονια, μας εύχονται καλό υπόλοιπο και μας στέλνουν σπίτια μας;
Και τι θα γίνει με τη μοριοδοτηση και τα αθλήματα ρε παιδες;
- Ουκ εωμεν αρχειν ανθρωπον, αλλα τον Νομον -
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Εισαι μεσα φιλε μπορεις να κανεις τα χαρτια σου. Τωρα για αυτο που λες αν σας στελνουν σπιτι σας δυστηχως ετσι ειανι σας στελνουν σπιτια σας μετα απο το περας των 3 χρονων καλη επιτυχια να εχεις!
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 94
- Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
- Επικοινωνία:
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ έγραψε:Γειά χαρά κομάντος. Επιτέλους βγήκε! Ευχάριστο, δυσάρεστο... Θα δείξει!Λοιπόν, ερώτηση πρωτη: Απολυθηκα 28 μαρτιου 2014. Με πιάνει, σωστα;Οι εφεδροι ανθυπολοχαγοι είμαστε κρατάμε κάποιο βαθμό ή μπαίνουμε ως οπλιτες;Έχω ειδικότητα χειριστή όλμου. Φαντάζομαι με παίρνει και από εκεί... Ε;Ξέρει κανείς αν ύστερα από τα 3 χρονια, μας εύχονται καλό υπόλοιπο και μας στέλνουν σπίτια μας;Και τι θα γίνει με τη μοριοδοτηση και τα αθλήματα ρε παιδες;
Λοιπόν, ερώτηση πρώτη: Απολύθηκα 28 Μαρτίου 2014. Με πιάνει, σωστά;
Αν καταθέσεις τα χαρτιά του μέχρι 28 Μαρτίου, σε πιάνει, με την προϋπόθεση ότι οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί έχουν δικαίωμα υποβολής. Το λέω από την άποψη ότι ο θεσμός των ΟΒΑ αφορά ανακατάταξη οπλιτών και όχι αξιωματικών. Κάνε μια ερώτηση στο στρατολογικό σου γραφείο πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη ενέργεια καλού κακού.
Οι έφεδροι ανθυπολοχαγοί είμαστε κρατάμε κάποιο βαθμό ή μπαίνουμε ως οπλίτες;
Αυτό θα σου το απαντήσουν στο στρατολογικό σου γραφείο με βεβαιότητα. Ρώτα βασικά αν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου. Σύμφωνα με το Παράρτημα "Δ", φαίνεται πως αν τελικά γίνεις δεκτός, δεν κρατάς το βαθμό σου. Κάνε μια ερώτηση στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις γιατί πιθανότατα να μην μπορείς να δηλώσεις για τους εξής λόγους που αναφέρονται στο Παράρτημα "Δ" :
1.Οι ΟΒΑ ανακατατάσσονται ή επανακατατάσσονται με τον βαθμό και την ειδικότητα που είχαν πριν από την ανακατάταξη ή επανακατάταξη. Με αυτό θα έπρεπε να μπεις ως Ανθλγος. Ο Ανθλγος όμως είναι Αξκος. Ο ΟΒΑ είναι οπλίτης.
2.Είναι αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων οπλιτών, που εκπληρώνουν στρατεύσιμη ή εφεδρική ή πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση και νεότεροι των ομοιοβάθμων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ.) ή εθελοντών οπλιτών. Δεν αναφέρει τίποτα για Έφεδρους ή Μόνιμους Αξκους και γενικότερα για Αξκους.
3.Διέπονται από τους κανονισμούς και τις διαταγές, που ισχύουν για τους οπλίτες, που εκπληρώνουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση. Οι Ανθλγοι δεν διέπονται από τους κανονισμούς και τις διαταγές, που ισχύουν για τους οπλίτες.
4.Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης για θέματα πειθαρχίας, υγειονομικής εξέτασης, ένταξης σε κατηγορίες σωματικής ικανότητας ή χορήγησης αναβολής εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης για λόγους υγείας, τήρησης και διακίνησης των ατομικών εγγράφων, χορήγησης απολυτηρίου και ένταξης στην εφεδρεία, διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τους οπλίτες, που εκπληρώνουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση. Και εδώ αναφέρει τις διατάξεις που ισχύουν για τους οπλίτες και όχι για τους Αξκους.
5.Στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που ανακατατάσσονται ή επανακατάσσονται και υπηρετούν στις ΕΔ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.1911/1990 (ΦΕΚ Α΄ 166), χορηγούνται... Το συγκεκριμένο ΦΕΚ επίσης αναφέρεται σε οπλίτες.
Έχω ειδικότητα χειριστή όλμου. Φαντάζομαι με παίρνει και από εκεί... Ε;
Από ειδικότητα είσαι οκ!
Ξέρει κανείς αν ύστερα από τα 3 χρόνια, μας εύχονται καλό υπόλοιπο και μας στέλνουν σπίτια μας;
Αυτό που θα υπογράψεις θα είναι για τρία χρόνια. Μετά, αν δεν αλλάξει κάτι, απολύεσαι χωρίς περαιτέρω διαδικασίες. Όπως απολύθηκες όταν υπηρετούσες τη θητεία σου.
Και τι θα γίνει με τη μοριοδότηση και τα αθλήματα ρε παίδες;
Τι εννοείς τι θα γίνει. Θα κάνεις τις αθλητικές δοκιμασίες και αναλόγως τα αποτελέσματά σου, θα μοριοδοτηθείς. Να θυμάσαι ότι πρέπει να είσαι καλύτερος από τον χειρότερο νεότερό σου. Συγκεκριμένα εσύ, μιας και θα είσαι από τους παλαιότερους, αν όχι ο παλιότερος, πρέπει να δώσεις τα μέγιστα για να έχεις πιθανότητες.
Σου εύχομαι να έχεις δικαίωμα να δηλώσεις και να τα καταφέρεις να ανακαταταχτείς, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν ρωτήσεις, γράψε μας τι σου είπαν, προς ενημέρωση τυχών και άλλων ενδιαφερόμενων που ήταν Δόκιμοι.
;Καλή επιτυχία και πάλι!
- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 3
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Ευχαριστώ κύριοι! Αύριο θα επικοινωνήσω και με ΣΥ για περισσότερες πληροφορίες! Καλή επιτυχία σε όλους!
- Ουκ εωμεν αρχειν ανθρωπον, αλλα τον Νομον -
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλησπέρα έχω τελειώσει αλεξίπτωτα οδηγός αλλά την ειδικότητα μου δεν την έχει άρα δεν μπορώ... Στην αεροπορια που έχει οδηγούς μπορώ να κάνω αίτηση;
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Μια ερώτηση τι μισθό θα παίρνουν οι οβα αν βάλουμε μέσα και το επίδομα παραμεθορίου; Καμία 800αρα και?
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Μανόλης678 έγραψε:Καλησπέρα έχω τελειώσει αλεξίπτωτα οδηγός αλλά την ειδικότητα μου δεν την έχει άρα δεν μπορώ... Στην αεροπορια που έχει οδηγούς μπορώ να κάνω αίτηση;
Δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου στην Αεροπορία όχι διότι δεν υπηρέτησες σε αυτό το Όπλο.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες