Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Παιδιά από την Άνοιξη του 2015 κυκλοφορούν Δημοσιεύματα "για 1000 ΟΒΑ", οπότε μέχρι να βγει κάτι ας κρατάμε μικρό καλάθι.Για τους παλιότερους που γνωρίζουν (μιας και ο θεσμός ΟΒΑ είχε καταργηθεί στις αρχές του 2010), οι ΟΒΑ δούλευαν οχτάωρο + υπηρεσίες ή μένουν μέσα 24h σαν απλοί οπλίτες δλδ;

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 48

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Nikos Chatzoglou έγραψε:Παιδιά από την Άνοιξη του 2015 κυκλοφορούν Δημοσιεύματα "για 1000 ΟΒΑ", οπότε μέχρι να βγει κάτι ας κρατάμε μικρό καλάθι.Για τους παλιότερους που γνωρίζουν (μιας και ο θεσμός ΟΒΑ είχε καταργηθεί στις αρχές του 2010), οι ΟΒΑ δούλευαν οχτάωρο + υπηρεσίες ή μένουν μέσα 24h σαν απλοί οπλίτες δλδ;

8ωρο και 8 υπηρεσίες το μέγιστο, ανά μήνα.

Νοικιαζουν κανονικά εξω, όπως τα υπόλοιπα στελέχη.

Δημητρης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Δημητρης »

Που κανουμε τα χαρτια για να μας παρουνε;

Άβαταρ μέλους
osfp7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 13

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από osfp7 »

http://www.ethnos.gr/ergasia/arthro/diagonismos_gia_1_000_neous_oplites_me_trieti_symbasi-65015744/
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Εάν θα ισχύσουν τα γραφόμενα του άρθρου, οι πιο ευεργετημένοι είναι οπλίτες της 2016 Δ' ΕΣΣΟ και οι αμέσως επόμενοι οι οπλίτες της 2016 Γ'. Όλα αυτά εάν θα βγει η απόφαση - σύμβαση τέλος Μαρτίου - αρχές Απρίλη.
Άβαταρ μέλους
osfp7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από osfp7 »

οι οβα δεν έχουν δικαίωμα να τρώνε στην λέσχη ώστε να γλιτώνουν λεφτά; απο το να κάθεται κάποιος και να μην βρίσκει δουλειά είναι η μόνη λύση να δηλώσει συμμετοχή

μερικοί θέλουν να έχουν και προϋπηρεσία όπως είπες για να δουλέψουν σαν security η και με την φύλαξη πλοίων όπως είπες και παραπάνω

άμα είσαι και ειδικές δυνάμεις και ειδικά αλεξίπτωτα θα περνεις και καλά από τα άλματα η δικιά μου γνώμη φαντάζομαι δεν ξέρω στα αλήθεια τη ισχύει

Θανος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Θανος »

Μια ερώτηση. εγω που πήγα δόκιμος αν βγει για οβα έχω πιθανότητες πιο πολλές η δεν παίζει ρόλο;
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

osfp7 έγραψε:οι οβα δεν έχουν δικαίωμα να τρώνε στην λέσχη ώστε να γλιτώνουν λεφτά;απο το να κάθεται κάποιος και να μην βρίσκει δουλειά είναι η μόνη λύση να δηλώσει συμμετοχή

μερικοί θέλουν να έχουν και προϋπηρεσία όπως είπες για να δουλέψουν σαν security η και με την φύλαξη πλοίων όπως είπες και παραπάνω

άμα είσαι και ειδικές δυνάμεις και ειδικά αλεξίπτωτα θα περνεις και καλά από τα άλματα η δικιά μου γνώμη φαντάζομαι δεν ξέρω στα αλήθεια τη ισχύει

Δεν νομίζω πως δεν μπορούν να πάνε στη λέσχη. Θεωρούνται κανονικά στελέχη, οπότε "λογικά" έχουν δικαίωμα να πάνε στη λέσχη. Θεωρώ και εγώ πως η προϋπηρεσία ως ΟΒΑ είναι κάτι στα πλεονεκτήματα - προσόντα ώστε να ασχοληθεί κάποιος με τα επαγγέλματα που προανέφερες, όπως επίσης πως αν δεν έχει κάποιος κάτι καλύτερο να κάνει, είναι και η περίπτωση του να υπηρετήσει την πατρίδα ως ΟΒΑ, μια καλή λύση, έστω και προσωρινή... Οι ΟΒΑ οι οποίοι είναι αλεξιπτωτιστές, εκτός από το μισθό τους θα έχουν και ένα "έξτρα" εισόδημα μια φορά το εξάμηνο, το επίδομα επικινδυνότητας (συντήρησης αλεξιπτωτιστή) το οποίο ανέρχεται κάπου στα 1600?. Δηλαδή θα έχει 3000? - 3500? παραπάνω στο ετήσιο εισόδημα από έναν άλλο συνάδελφο ο οποίος δεν είναι αλεξιπτωτιστής.
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 48

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Θανος έγραψε:Μια ερώτηση. εγω που πήγα δόκιμος αν βγει για οβα έχω πιθανότητες πιο πολλές η δεν παίζει ρόλο;

Παίζει να μην μπορούν καν να δηλωσουν οι δοκιμοι.

Περιμένουμε, τι θα λέει η προκήρυξη.

Άβαταρ μέλους
osfp7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από osfp7 »

βάλε και κάτι άλλα επιδόματα άμα έχει παιδιά κάποιος, για συμμετοχή σε ειρηνευτικες αποστολές που τα λεφτά εκεί είναι 2πλασια αλλά θέλει βύσμαοι οβα των ειδικών δυνάμεων μπορούν να περάσουν τα σχολεία που περνάνε και οι εποπ?

Θανος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Θανος »

Και άλλη μία ερώτηση. αν γίνεται να δηλώσω και την ειδικότητα σαν πολυβολητης που έιχα σαν δόκιμος. επειδη ζητάνε και πολυβολητης σαν ειδικότητα για οβα είναι έξτρα προσόν ή όχι;
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Περιμένετε να βγει η προκήρυξη και μετά ρωτήστε για τυχόν απορίες. Ότι και να λέμε πριν δούμε την προκήρυξη της σύμβασης, θα είναι λόγια του αέρα. Πιθανότατα θα μπορείς να δηλώσεις μόνο την ειδικότητα με την οποία υπηρέτησες, καθώς επίσης να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση ανακατάταξης, οι οπλίτες που υπηρέτησαν σε ειδικότητες οι οποίες περιλαμβάνονται στην προκήρυξη και μόνο αυτοί. Όπως έγραψα και σε άλλο ποστ, αν επιβεβαιωθούν τα όσα έχουν γραφτεί σε διάφορα άρθρα μέχρι στιγμής, εάν βγει η σύμβαση το επόμενο διάστημα (Μάρτη - Απρίλη), αυτοί που επωφελούνται της όλης κατάστασης, είναι οι οπλίτες των ΕΣΣΟ 2016 Γ' &Δ'.
Λεωνίδας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Λεωνίδας »

Μπορεί κάποιος που τα γνωρίζει ήδη να μου πει τα δικαιολογητικά;
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Παιδιά ζητάτε να σας δοθούν πληροφορίες περί δικαιολογητικών, περί τίτλων σπουδών περί ειδικοτήτων κλπ. Οκ θέλετε να μάθετε αλλά χωρίς να έχει βγει προκήρυξη (ούτε καν προσχέδιο προκήρυξης) είναι πρακτικά αδύνατο να απαντηθούν αυτά. Μόνο προσωπικές υποθέσεις μπορεί να κάνει ο καθένας.
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Nikos Chatzoglou έγραψε:Παιδιά ζητάτε να σας δοθούν πληροφορίες περί δικαιολογητικών, περί τίτλων σπουδών περί ειδικοτήτων κλπ. Οκ θέλετε να μάθετε αλλά χωρίς να έχει βγει προκήρυξη (ούτε καν προσχέδιο προκήρυξης) είναι πρακτικά αδύνατο να απαντηθούν αυτά. Μόνο προσωπικές υποθέσεις μπορεί να κάνει ο καθένας.

Έτσι όπως λες φίλε μου είναι. Τα έχω γράψει και εγώ πολλάκις αλλά κάποιοι φίλοι ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Δεν έχει βγει καν η προκήρυξη και όχι μόνο ρωτάνε για πράγματα που είναι αδύνατο να απαντηθούν από τη στιγμή που δεν υπάρχει η προκήρυξη αλλά συζητούν και είναι και βέβαιοι κάποιοι για μετέπειτα μονιμοποίηση. Αλήθεια, πόσοι από τους ενδιαφερόμενους γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει ΟΒΑ;
Διαπιστώνω καθημερινά ότι υπάρχει η απόλυτη άγνοια για το τι σημαίνει ΟΒΑ. Εμπλέκουν τους ΟΒΑ και τους παραλληλίζουν πάμπολλες φορές με τους ΕΠΟΠ και τους ΕΠΥ.
Θα το ξαναγράψω ακόμη μια φορά προς ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται και θέλουν πραγματικά να γνωρίζουν τι ισχύει με αυτούς τους θεσμούς. Οι ΕΠΥ και οι ΕΠΟΠ μπορούν να συσχετιστούν διότι στην ουσία είναι ο ίδιος θεσμός. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ είναι η μετεξέλιξη του θεσμού των ΕΠΥ. Καταργήθηκε ο θεσμός των ΕΠΥ και δημιουργήθηκε ο θεσμός των ΕΠΟΠ. Αυτοί οι θεσμοί είχαν στο τέλος της "υποχρεωτικής" θητείας (5 και 7 έτη αντίστοιχα) την επιλογή της μονιμοποίησης για όσους το επιθυμούσαν. Ο θεσμός των ΟΒΑ δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Οι ΟΒΑ είναι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης. Είναι δηλαδή οπλίτες οι οποίοι δηλώνουν επιθυμία να συνεχίσουν την θητεία τους επί πληρωμή. Ο θεσμός αυτός λοιπόν αναφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα (οπλίτες που έχουν μόλις εκπληρώσει την στρατιωτική τους υποχρέωση) και έχει χρονικό μέγιστο όριο τα 3 έτη. Ο θεσμός των ΟΒΑ δεν είναι κάτι νέο. Υπάρχει εδώ και 10ετίες και λειτουργεί παράλληλα με τους άλλους θεσμούς (ΟΠΥ, ΕΠΥ και ΕΠΟΠ) για το λόγο ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Επειδή όμως και ο θεσμός των ΟΒΑ κατά κάποιο τρόπο περιείχε πρόσληψη προσωπικού, έστω και προσωρινά, πάγωσε γιατί οι προσλήψεις απαγορεύτηκαν δια ροπάλου από τα μνημόνια. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες εξαιρέσεις όπου χρησιμοποιώντας κάποια-ες από αυτές μπόρεσαν και "ξεπάγωσαν" το θεσμό των ΟΒΑ και αυτό για συγκεκριμένα άτομα (ΕΣΣΟ).
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν υπάρχουν οι διαδικασίες που υπάρχουν σε μια πρόληψη προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις (συνέντευξη, διαγώνισμα, αθλήματα, ιατρικά), καθώς επίσης και το ότι δεν μπορούν να πάρουν μέρος όλοι (γυναίκες, πολίτες που έχουν απολυθεί εδώ και καιρό, πολίτες που δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρεωτική θητεία τους, οπλίτες που έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία τους αλλά σε ειδικότητα που δεν περιλαμβάνεται στην σύμβαση). Δεν υπάρχει βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και γενικότερα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι δηλαδή μια σύμβαση για συγκεκριμένα άτομα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τώρα όποιος δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα αυτά και επιμένει να πιστεύει τα δικά του, ας συνεχίσει να ρωτάει πράγματα του αέρα και να θεωρεί πως θα πάρει σύνταξη ως ΟΒΑ...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης