Έρχονται προσλήψεις ΕΠΟΠ το 2017

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
BlackKnight
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από BlackKnight »

Και εσενα σου λεει κατι αυτο; Εγω θα ελεγα να μην ειμαστε σιγουροι για τπτ. Γιατι ετσι παιρνουμε στο λαιμο μας ατομα. Μια πολυ εγκυρη ιστοσελιδα ελεγε σε αρθρο της οτι εχουν παγωσει οι προσληψεις και την επομενη μερα βγηκαν ποσα αρθρα για προσληψη εποπ στην αεροπορια (βοηθοι νοσοκομων) και μια συνεντευξη του βιτσα που μιλαγε για προσληψη εποπ στο στρατο μεσα στο 17. Οπως λοιπον καταλαβαινεις δεν μπορεις να εισαι σιγουρος και απολυτος για τπτ γιατι οπως βλεπεις σαν χωρα γεωπολιτικα κινδυνευουμε απο πολλες απειλες και θα ηταν οτι πιο ανωριμο και παιδαριωδες να εχουμε στρατο μη ετοιμοπολεμο. Ας μην ξεχναμε και το γεγονος οτι ο μεσος ορος ηλικιας των στελεχων του στρατου εχει ανεβει κατα πολυ.
Μελανα24
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 9
Ενδιαφέροντα: ψωνια,γυμναστηριο,καφεδες,κλαμπιονια,σινεμα,ψαροντουφεκο,ζωγραφικη,φωτογραφισεις(diesel-calzedonia)
Επάγγελμα: φοιτητρια!!!!!

Δημοσίευση από Μελανα24 »

Ε καλα αυτο για την ηλικια το ξερω και απο πατερα μου!!! (Χαχαχαχα)

Μακαρι... μακαρι...

Εγω εβλεπα οταν μεναμε μεσα σε σοα οτι τους εποπ τους ειχαν πολυ του πεταματου παντως... ας πουμε μαζευοντουσαν οι γαντζα ολοι και καναν τρομερα καψονια

Ειμαι σε ηλικια που μπορεις να μου λες οτι θελεις... σε εχω συνδεμενο με καιρο :*
Άβαταρ μέλους
BlackKnight
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από BlackKnight »

Ανοιγω μια παρενθεση για να απαντησω στη Μελανα γιατι βγαινουμε εκτος θεματος. Απο την εμπειρια μου και μονο αυτους που ειχαν του πεταματου ηταν οι οβα. Χωρις να θελω να προσβαλλω καποιον αλλα τραβαγανε πολυ αγκαρια τα παιδια και ημουν και σε μαχιμη μοναδα. Και ειχα και το ερωτημα, προσλαμβανεις ατομα σε μοναδα καταδρομων για να κανουν αγκαριες επειδη δεν σου φτασαν οι φανταροι; Και φυσικα το αποτελεσμα ηταν οσους οβα γνωριζα να εχουν φυγει πριν την τριετια. Οσο για τους εποπ, στρατος ειναι και πρεπει να ανεχτεις καποια πραγματα. Φιλους πεζικαριους εποπ που εχω ειναι μια χαρα, τωρα για μοναδες καταδρομων εκει στραβωνει το θεμα μιας και κοψανε πολλα επιδωματα απο ασκησεις. Δεν λεω σε καποιον να μην παει για αυτο το λογο απλα να ξερει τι θα περιμενει. Αλλωστε θα πας γιατι το γουσταρεις κιολας και οχι γιατι θα σε πληρωνουν καλα.
Μελανα24
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Ενδιαφέροντα: ψωνια,γυμναστηριο,καφεδες,κλαμπιονια,σινεμα,ψαροντουφεκο,ζωγραφικη,φωτογραφισεις(diesel-calzedonia)

Σωστος!!! :) :) :) :)Dankeschon για την απαντηση :)

Ειμαι σε ηλικια που μπορεις να μου λες οτι θελεις... σε εχω συνδεμενο με καιρο :*
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Καλα μη χαιρεστε μ ενα αρθρο για 91 ΕΠΟΠ, εγω την προκηρυξη ΟΒΑ την περιμενω απ το 2014 επι Αβραμοπουλου, τοτε που ο Καμμενος ηταν αντιπολιτευση και ελεγε πρεπει να παρει ο στρατος 10.000 ατομα (οτι να ναι). Το πιο πιθανο ειναι να βγει για οβα, γιατι το καλοκαιρι ψηφιστηκε στη βουλη και εγκριθηκε και μπηκε κανονικα στον προυπολογισμο... Αλλα τιποτα ακομα!

Το οτι εστειλε αιτημα το ΓΕΑ, οτι χρειαζεται ατομα, δε σημαινει κατι. Και η προηγουμενη κυβερνηση προσπαθησε να παρει ΕΠΟΠ και την κοψανε οι Ευρωπαιοι φιλοι μας.

Μελανα24
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Ωχ... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από marsupilami »

Αυτο ξανα πεστο...
Tρ.Τζ.Χαν

Δημοσίευση από Tρ.Τζ.Χαν »

Παιδιά έχω κάποιες αποριε... όποιος ξέρει με σιγουριά να απαντήσει ; αρχικά καυι ειπώθηκε πριν ότι αν μπεις εποπ και έχεις τελειώσει ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα πέρνεις βαθμό ή γενικά έχεις καποιο όφελος σε σχέση νε τους υπόλοιπους.. ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι τι ισχυει. Υπαρχει περίπτωση να μην μου επιτρέψει η προκήρυξη(αν βγει)να κάνω τα χαρτιά μου σε περίπτωση που έχω κάνει ήδη τα χαρτιά μου σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ; Τέλος Εγώ που εχω τειωσει ΤΕΙ νοσηλευτικής θα μπω μονο σαν βοηθός νοσηλευτή;
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Tρ. Τζ. Χαν έγραψε:Παιδιά έχω κάποιες αποριε... Όποιος ξέρει με σιγουριά να απαντήσει ; Αρχικά καυι ειπώθηκε πριν ότι αν μπεις εποπ και έχεις τελειώσει ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα πέρνεις βαθμό ή γενικά έχεις καποιο όφελος σε σχέση νε τους υπόλοιπους. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι τι ισχυει. Υπαρχει περίπτωση να μην μου επιτρέψει η προκήρυξη (αν βγει) να κάνω τα χαρτιά μου σε περίπτωση που έχω κάνει ήδη τα χαρτιά μου σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ; Τέλος Εγώ που εχω τειωσει ΤΕΙ νοσηλευτικής θα μπω μονο σαν βοηθός νοσηλευτή;

Όσο αφορά το ή τα πτυχία που λες, δεν παίζουν κανένα ρόλο στην βαθμολογική εξέλιξη ή σε κάποιο άλλο όφελος έναντι των υπολοίπων συναδέλφων. Το πτυχίο παίξει καθοριστικό ρόλο στα μόρια και στην επιλογή της ειδικότητας. Δηλαδή παίζει ρόλο κατά την πρόσληψη και μόνο. Φυσικά θα σου αποδώσει και έναν μικρότερο αριθμό στο μητρώο σου που θα σε κάνει αρχαιότερο μεταξύ των ομοιόβαθμών σου αλλά αυτό θεωρώ πως έχει ελάχιστη ή και καθόλου σημασία στο θεσμό των ΕΠΟΠ.
Μπορείς να πάρεις μέρος σε όσους διαγωνισμούς επιθυμείς και να επιλέξεις όποιον επίσης επιθυμείς αν είσαι επιτυχών σε πάνω από έναν. Δεν μπορείς όμως να επιλέξεις να καταταγείς (εάν περάσεις σε ενδεχόμενο μελλοντικό διαγωνισμό ΕΠΟΠ) και μετά από κάποιο καιρό να ζητήσεις να φύγεις επειδή βγήκαν τα αποτελέσματα από κάποιον άλλο διαγωνισμό που είχες πάρει μέρος και ο οποίος σε ενδιαφέρει περισσότερο, ακόμη και αν είχες κάνει τα χαρτιά σου προγενέστερα από αυτά του διαγωνισμού των ΕΠΟΠ.
Εσύ τώρα που έχεις τελειώσει ΤΕΙ νοσηλευτικής όπως λες, όταν (και αν) θα βγει προκήρυξη για ΕΠΟΠ, θα διαβάσεις να δεις τι ειδικότητες έχει και σε ενδιαφέρουν. Σε κάθε ειδικότητα έχει και κάποια απαραίτητα προσόντα. Αν έχει την ειδικότητα νοσηλευτή δηλώνεις γι' αυτή. Αν έχει για βοηθό νοσηλευτή δηλώνεις για βοηθός. Αν πάλι έχει και τις δυο δηλώνεις και τις δυο. Το πτυχίο θα σε βοηθήσει να γίνεις δεκτός για την ειδικότητα που το έχει σαν απαραίτητο προσόν και φυσικά να σου δώσει τα ανάλογα μόρια βάση του βαθμού σου. Για να γίνω πιο κατανοητός, θα σου δώσω δυο παραδείγματα:
1. Ας πούμε πως η προκήρυξη έχει και τις δύο ειδικότητες (Νοσηλευτής και Βοηθός νοσηλευτή). Για τον νοσηλευτή έχει σαν απαραίτητο προσόν το πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής ενώ για τον βοηθό έχει σαν απαραίτητο προσόν το πτυχίο κάποιας σχολής νοσηλευτικής (πχ ΙΕΚ). Σε αυτή την περίπτωση εσύ μπορείς να δηλώσεις και για τις δύο ειδικότητες ενώ αυτός που δεν έχει το δικό σου πτυχίο μπορεί μόνο στην δεύτερη. Αν λόγο μορίων δεν περάσεις στην πρώτη σου επιλογή, θα προηγείσαι έναντι του άλλου που δεν έχει το πτυχίο σου για την επιλογή ως επιτυχών στην δεύτερη επιλογή σου.
2. Ας πούμε πως η προκήρυξη έχει μόνο την ειδικότητα Βοηθός νοσηλευτή με απαραίτητο προσόν απλά το πτυχίο κάποιας σχολής νοσηλευτικής (πχ ΙΕΚ). Σε αυτή την περίπτωση προηγείσαι πάλι έναντι αυτών που δεν έχουν το πτυχίο σου ώστε να επιλεγείς εσύ αλλά ως βοηθός νοσηλευτή. Δεν μπορείς να μεταπηδήσεις στην ειδικότητα του νοσηλευτή ακόμη και αν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοί σου (παλαιότερων σειρών - προκηρύξεων) οι οποίοι έχουν προσληφθεί με την ειδικότητα του νοσηλευτή οι οποίοι ίσως και να μην έχουν το πτυχίο που έχεις εσύ επειδή σε εκείνη την προκήρυξη δεν ήταν στα απαραίτητα προσόντα τις ειδικότητας του νοσηλευτή το ΤΕΙ νοσηλευτικής.
Με όλα αυτά θέλω να σου δώσω να καταλάβεις, πως παίξει ρόλο τι ανάγκες θα υπάρχουν όταν βγει η προκήρυξη. Αν έχουν ανάγκες για νοσηλευτές θα βάλουν την ειδικότητα του νοσηλευτή, αν έχουν για βοηθούς θα βάλουν για βοηθούς νοσηλευτή και αν έχουν και για τους δύο θα βάλουν και τις δύο ειδικότητες. Αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νοσηλευτές, τα απαραίτητα προσόντα θα είναι πιο χαλαρά. Δηλαδή πιθανότατα να γράφει "πτυχίο σχολής νοσηλευτικής (πχ ΙΕΚ) ή και ανώτερου ιδρύματος (πχ ΤΕΙ, ΑΕΙ) ". Σε αυτή την περίπτωση (τρίτο παράδειγμα αυτό), υπερτερείς έναντι αυτών που έχουν πτυχίο κάποιας σχολής και υστερείς έναντι αυτών που έχουν πτυχίο ΑΕΙ (δεν γνωρίζω αν υπάρχει, απλά ως παράδειγμα τ (... συνεχίζεται ...)
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

... Υπερτερείς έναντι αυτών που έχουν πτυχίο κάποιας σχολής και υστερείς έναντι αυτών που έχουν πτυχίο ΑΕΙ (δεν γνωρίζω αν υπάρχει, απλά ως παράδειγμα το θέτω για να σου δώσω να καταλάβεις). Αν επιλεγείς και μαζί με εσένα επιλεγούν και άτομα με πτυχίο ΑΕΙ αλλά και κάποιοι με πτυχίο μικρότερης σχολής (πχ ΙΕΚ), όταν με το καλό καταταχτείτε δεν θα έχετε καμία απολύτως διαφορά μεταξύ σας παρά μόνο όπως προανέφερα τον αριθμό του μητρώου σας. Ο ΑΕΙ θα έχει τον μικρότερο, ο ΙΕΚ τον μεγαλύτερο και ο ΤΕΙ κάποιον ενδιάμεσο. Αυτό παίζει ένα ρόλο στην ιεραρχία μεταξύ τον ομοιόβαθμων αλλά πίστεψέμαι πως στον θεσμό τον ΕΠΟΠ ο αριθμός μητρώου έχει πολύ μικρή σημασία. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμεύσει στον διαχωρισμό των υπηρεσιών. Δηλαδή στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη σε κόσμο για περίπολα και θα πρέπει να πάρουν 5 άτομα από την πιο νέα σειρά ΕΠΟΠ, οι οποίοι ας πούμε ότι κάνουν μόνο σκοπιά, θα επιλεγούν οι 5 αρχαιότεροι, δηλαδή οι 5 με τον πιο μικρό αριθμό μητρώου.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
psofos
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από psofos »

Κατατοπιστικοτατος ο "SKY DIVER", αλλα υπαρχει ενα μικρο θεματακι. Δεν παιζει να βγει καποια προκυρηξη (δυστυχως ή ευτυχως) ...
Μελανα24
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Και ομως το συζηταν πολυ...Μιλησα με ανωτερο στελεχος και μου ειπε θετικα πραγματα... τωρα ενας θεος ξερει!

SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

psofos έγραψε:Κατατοπιστικοτατος ο "SKY DIVER", αλλα υπαρχει ενα μικρο θεματακι. Δεν παιζει να βγει καποια προκυρηξη (δυστυχως ή ευτυχως) ...

Δεν θα διαφωνήσω φίλος... Απλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τους έρθει στο κεφάλι (για την εκάστοτε κυβέρνηση μιλάω) και μπορεί να παίξει την κάθε στιγμή, ας γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά να μην υπολογίζουν σε κάποια προσεχή προκήρυξη. Απλά να γνωρίζουν αν κάποια στιγμή βγει κάτι, το οποίο τους αφορά από θέμα προσόντων αλλά και ηλικίας, πως θα πρέπει να κινηθούν και τι θα ισχύει αν καταφέρουν και επιτύχουν στον διαγωνισμό. Προσωπική μου άποψη πάντως, αν κάποια στιγμή βγει προκήρυξη, τα μόρια θα παίξουν πολύ ψηλά. Θα καταφέρουν να μπουν μόνο όσοι έχουν υψηλά προσόντα σε χαρτιά - πτυχία με μεγάλους βαθμούς... Επίσης πολύ δύσκολο ίσως και αδύνατο το θεωρώ να επιτύχουν γυναίκες μιας και δεν θα μπορούν να μαζέψουν τα μόρια θητείας (τα οποία είναι αρκετά ως και πάρα πολλά / αναλόγως την περίπτωση / αν για παράδειγμα μιλάμε για έφεδρο αξκο ο οποίος ήταν καταδρομέας αλεξιπτωτιστής). Αυτό ισχύει βέβαια και για τους άνδρες που δεν έχουν υπηρετήσει θητεία μέχρι τότε.
Τέλος, για όσους καταφέρουν να επιτύχουν, θα γνωρίσουν πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν. Για όσους έχουν υπηρετήσει και γνωρίζουν τι είναι και πως λειτουργεί ο στρατός, να τους επισημάνω πως θα είναι οι τελευταίοι στην ιεραρχία, πριν φυσικά τους κληρωτούς οπλίτες, οι οποίοι σε πολλές μονάδες δεν ξεπερνούν τους 5. Υπάρχουν μονάδες που δεν υπάρχει ούτε καν ένας κληρωτός οπλίτης. Αυτό όπως καταλαβαίνεται, γνωρίζετε τι συνεπάγεται από θέμα καθαριοτήτων (κοινόχρηστοι χώροι, μαγειρεία, τουαλέτες κτλ) αλλά και από θέμα υπηρεσιών.
Να σας ενημερώσω πως υπάρχουν ΕΠΟΠ με 8 και 9 έτη υπηρεσίας (τελευταίες ΕΣΣΟ ΕΠΟΠ) που έχουν πεθάνει στη σκοπιά και στο περίπολο. Σε κάποιους ίσως να φαίνεται ανώδυνο, απλά ας αναλογιστούν πως θα τους φαινόταν να έχουν 10 και πλέον χρόνια υπηρεσίας, να πλησιάζουν την ηλικία των 40 και να πρέπει να καθαρίζουν τις τουαλέτες και τους δίσκους 20άριδων (στελεχών ΣΜΥ, ΣΣΕ κτλ) και να ξενυχτούν σε κάποια παγωμένη σκοπιά μακριά από την οικογένειά τους για πάνω 5 βράδια το μήνα.
Άφησα τελευταίο, αν και πολύ σημαντικό, την αντικατάστασή τους σε όλα τα παραπάνω από νεότερους. Αν έχουν περάσει 9 χρόνια από την τελευταία προκήρυξη όπου δεν φαίνεται να υπάρχει και κάτι στο προσεχές μέλλον, σε πόσα θα πάρει ξανά; Είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να αναλογιστεί κάποιος που σκέφτεται να κάνει σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας μέσω του θεσμού των ΕΠΟΠ.
Όπως και να έχει, καλή τύχη και καλή επιτυχία σε όλους!Εικόνα
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από marsupilami »

Να ρωτησω κατι εγω τωρα ας υποθεσουμε οτι βγαινει προκυρηξη εποπ και μπαινει καποιος και επειτα βρει κατι καλυτερο επαγγελματικα και θελει να φυγει μπορει να τ κανει; Οι κυρωσεις ειναι μονο οικονομικες?
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

marsupilami έγραψε:Να ρωτησω κατι εγω τωρα ας υποθεσουμε οτι βγαινει προκυρηξη εποπ και μπαινει καποιος και επειτα βρει κατι καλυτερο επαγγελματικα και θελει να φυγει μπορει να τ κανει; Οι κυρωσεις ειναι μονο οικονομικες;

Δεν είναι τόσο δύσκολο να φύγεις όσο λέγεται αλλά δεν είναι και απλό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να φύγεις λέγοντας ότι δεν μου αρέσει, βρήκα κάτι καλύτερο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φύγεις... ;)

ΥΓ Το νήμα αφορά προκηρύξεις για ΕΠΟΠ, οπότε θεωρώ πως πρέπει να μένουμε στο θέμα αυτό και να μην χαλάμε το νήμα διότι υπάρχει κόσμος που το παρακολουθεί και είναι κουραστικό να μπαίνεις και να διαβάζεις άσχετα ποσταρίσματα επί του θέματος.
Φιλικά πάντα!Εικόνα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες