Φυσική κατάσταση και σωματικές προϋποθέσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Μην ανυσηχεις, μπορει να ζοριστείς λιγο στην αρχη αλλα θα συνηθίσεις! Αλλωστε αρκετοι επιναν και καπνιζαν και υπηρετησαν εκειΕικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σαν (πρώην) Μαυροσκούφης, θα προτιμούσα να έκανα 120 χιλιόμετα με μπέργκιν 40 κιλών, θερινή/χειμερινή διαβίωση μερικών εβδομάδων και πολλά άλλα από το να κάθομαι και να τρώω σουβλάκια στα σχοινάκια.

Σίγουρα είναι ζόρικα, αλλά τέλος πάντων μαθαίνεις κάτι.

Εν μέρει ισχύουν αυτά που λέει το κείμενο, μόνο που αυτά περί εξοδών και διανυχτερεύσεων στα νησιά ξεχάστε τα. Το πολύ μια διανυχτέρευση να σας δώσουν και τέλος.
tolios
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από tolios »

Γεια σας παιδες... Να ρωτησω κατι και εγω... Μπαινω τον Μαιο και θα ηθελα να μπω στις ε. Δ (λοκ) σαν δοκιμος... Θα ηθελα να ξερω. Ειναι πολυ δυσκολα μεσα; Απο αποψη ασκησεων κτλπ... Ισχυουν τα 'τρελα' καψονια που καποιοι λενε η' ειναι απλως φημες; Και κατι τελευταιο... Αυτην την στιγμη ειμαι αρκετα αγυμναστος και εχω και καποια περριτα κιλα... Ειναι πολυ επιβαρυντικο για μενα αυτο;
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

tolios έγραψε:Γεια σας παιδες... Να ρωτησω κατι και εγω... Μπαινω τον Μαιο και θα ηθελα να μπω στις ε. Δ (λοκ) σαν δοκιμος... Θα ηθελα να ξερω. Ειναι πολυ δυσκολα μεσα; Απο αποψη ασκησεων κτλπ... Ισχυουν τα 'τρελα' καψονια που καποιοι λενε η' ειναι απλως φημες; Και κατι τελευταιο... Αυτην την στιγμη ειμαι αρκετα αγυμναστος και εχω και καποια περριτα κιλα... Ειναι πολυ επιβαρυντικο για μενα αυτο;
Κοιταξε δοκιμος δεν γινεσαι απευθειας των ειδικων δυνάμεων. Εφόσον περασεις τα αθληματα στο Πευκο, μετα κατα πάσα πιθανότητα θα φυγεις μετα την ορκομωσια για Κρητη. Εκει θα καθησεις μαζι με τους άλλους δοκιμους κάποιους μηνες, μεχρι να γινει η επιλογή των δοκιμων των ειδικών δυνάμεων. Αφου επιλεγεις πας στη ρεντινα να περασεις ταα σχετικά σχολεια των δοκιμων και εφοσον τα καταφέρεις σε στελνουν μετα στις διαφορες μονάδες. Τα σχολεια ειναι ιδιαιτερα δυσκολα οπως εινααι αναμενώμενο καθως επίσης τα καψωνια και οι ασκησεις.

Εχεις δεν εχεις γυμναστει εκει μεσα θες δεν θες θα πρεπει να κάνεις ολες τις ασκησεις που περιλαμβάνει η εκπαιδευση και η καθημερινη γυμναστική. Οποτε ο πρωτος καιρος θα ειναι δυσκολος αλλα μετα θα αποκτησεις αντοχες.

ApOsToLoS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Πρώην Σμηνιτης ''Πολεμικης Αεροποριας''
Επάγγελμα: Ζαχαροπλαστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ApOsToLoS »

tolios έγραψε:Γεια σας παιδες... Να ρωτησω κατι και εγω... Μπαινω τον Μαιο και θα ηθελα να μπω στις ε. Δ (λοκ) σαν δοκιμος... Θα ηθελα να ξερω. Ειναι πολυ δυσκολα μεσα; Απο αποψη ασκησεων κτλπ... Ισχυουν τα 'τρελα' καψονια που καποιοι λενε η' ειναι απλως φημες; Και κατι τελευταιο... Αυτην την στιγμη ειμαι αρκετα αγυμναστος και εχω και καποια περριτα κιλα... Ειναι πολυ επιβαρυντικο για μενα αυτο;
Γεια σου φιλε. Οταν λες μερικα κιλα τι εννοεις. Νομιζω πανω απο 85 σε βγαζουν ι2. Βεβαια βαση και με το υψος σου. Αυτο το λεω βαση τις εμπειριας μου και αυτα που εχω δει.να το ψαξεις καλα το θεμα.
tolios
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από tolios »

Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες... Αποστολε ειμαι 1.88 περιπου αλλα νομιζω οτι ειμαι και γυρω στα 90 κιλα! Μαρινα οι τοποθεσιες που αναφερεις ειναι στανταρ; Δλδ η ορκομοσια γινεται στην ρεντινα; Και κρητη πηγαινεις σιγουρα ε; ! Και εκει οταν λες καποιους μηνες; Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις... :)
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Δ. Υ. Κ όταν λες "Εγω προσωπικα τα ειδα ολα μετα στην μοιρα. " τί παραπάνω είδες δηλαδή; Στη μονάδα όταν πάς δεν πρέπει να είσαι έτοιμος εκπαιδευμένος; Επίσης δεν πιστεύτε οτι οι Ειδικέ Δυνάμεις πρέπει να έχουν ημι-απάνθρωπη εκπαίδευση αν θέλει το κράτος να κάνει κάτι σωστό... ;

Ευχαριστώ Πολύ

Υ. Γ Ως καλογυμνασμένοι που είστε πόσες κάμψεις πέρνετε με τη μία;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εννοω οτι οσον αφορα το θεμα 'εκπαιδευση και αθληση' η ζωη μεταξυ ΚΕΕΔ και Μοιρας ητανε η μερα με την νυχτα!

Και φυσικα φιλε μου συμφωνω μαζι σου οτι ενας νεοσυλλεκτος θα επρεπε να 'παιρνει μια γευση' ηδη απο το κεντρο οσον αφορα την εκπαιδευση και οχι να νομιζει οτι εχει παρουσιαστει σε 'χορο με μπαλαρινες'.

Τωρα οσον αφορα την εκπαιδευση οταν λες 'ημι-απανθρωπη' πως ακριβως το εννοεις;

Γιατι ετσι οπως το θετεις ειναι σαν να μας λες οτι ενας κληρωτος των ειδικων δυναμεων θα πρεπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μαστιγωνεται για να θελουμε να λεμε οτι 'εκπαιδευτηκε' ή κανω λαθος;

Και τελος να σου υπενθυμισω οτι σε μια θητεια των 9 ή των 12 μηνων μην περιμενεις να γινουνε και 'θαυματα'. Ασε που ενας κληρωτος δεν προλαβαινει να 'μαθει την αλφαβητο' σε ενα τοσο συντομο χρονικο διαστημα ας ειμαστε ρεαλιστες.

Αυτη ειναι η αποψη μου και συγνωμη αν κουρασα!
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Jrhellas »

Παιδια θα προσπαθησω να απαντησω κατα το δυνατον σε ολους σας και θελω να τονισω οτι ΤΙΠΟΤΑ απο οσα εγραψα δεν τα ειπα με την μορφη "Κοιταξτε τι καναμε τοτε εμεις και εσεις δεν μπορειτε"

Ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι ολα οσα καναμε τοτε θα μπορουσαν καλλιστα να τα κανουν και ολα τα σημερινα παιδια (η εστω ολα) .

Τιποτα δεν αλλαξε και τιποτα δεν μας εκανε εμας πιο ανδρες απο εσας.

ΤΙΠΟΤΑ το τονιζω.

Το μονο που εχει αλλαξει ειναι οι συνθηκες και τιποτα αλλο... Να ειστε σιγουροι οτι αν θα μπορουσατε να βρεθητε στις συνθηκες που ειχαμε τοτε εμεις θα τα κανατε ολα και εσεις και γιατι οχι ακομα καλυτερα.

Ξερετε τι μας/με εκανε να τα καταφερω; Μα πολυ απλα το οτι "Γιατι αυτος μπορει και οχι εγω"

Οι ανθρωπινες δυναμεις ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ μεγαλυτερες απο οσο νομιζουμε και βγαινουν με το πεισμα και την ανταγωνιστικοτητα.

Ολα οσα περασα και πετυχα τοτε αν θα με ρωτουσε κανεις αν τα μπορω (πριν τα πετυχω) θα ελεγα ενα κατηγορηματικο οχι.

Αρα μην μας ζηλευετε εμας τους "παλιους" ! Μπορειτε και ΕΣΕΙΣ!

Τωρα στο ερωτημα εαν ακομα κραταω την φυσικη μου κατασταση οπως τοτε... ; Ε προσπαθω αλλα σιγουρα βρε παιδια τα χρονια ειναι αμειλικτα και δεν ειναι δυνατον κανεις να γελασει τον χρονο που περναει...

Και φυσικα ΟΥΤΕ εγωΕικόνα.

Η καρδια μου μπορει να ειναι ακομα 20... Το σωμα ομως;Εικόνα

Συνεχιζω οσο μπορω τις δραστηριοτητες μου... Κανω τακτικα καταδυσεις... Εχω γραψει καποιες (και συνεχιζω να γραφω) εκατονταδες αλματα ελευθερας (πληρωνω ομως απο την μεση μου τα αλματα στατικου που δεν χορταινα) και γενικα το παλευωΕικόνα

Οσο αφορα τις λεσχες που υπαρχουν ΝΑΙ... Υπηρξα "ιδρυτικο" μελος σε καποια (την γνωστοτερη ισως) που υπαρχει και συμβουλευω ολους σας, εαν μπορειτε να ειστε κοντα σε καποια, μια και ειναι ενας τροπος να παραμενετε στο κλιμα και στην ψυχολογια των Ειδ. Δυναμεων.

Να ειστε ολοι καλα και ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΑΕικόνα

ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣΕικόνα

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Snakeshit »

Ποια είναι η επιτρεπτή αναλογία βάρους/ύψους για ΛΟΚ. Είνια ίδια με της ΣΣΕ;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Αδερφε δεν υπαρχει αναλογια τουλαχιστον πρακτικα. Εμεις τοτε ειχαμε παιδια 130 κιλα με 1.75 υψος αλλα αυτο δεν ελεγε τιποτα. Αν δεν αντεχαν εφευγαν. Μη κολωνεις πουθενα. Οσο για το παλληκαρι που ρωτησε για το τσιγαρο θελω να του αναφερω οτι στη σειρα μας οι περισσοτεροι με ενα τσιγαρο στο στομα ειμασταν. Εξαλλου μην νομιζετε οτι θα κανετ και τιποτα τρελλο. Και προπαντων μην ακουτε τα παραμυθια του καθε τυχοντα
tolios
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από tolios »

Oddie φιλε μου... Μπαινω στις 20 μαιου! Το χαρτι μου ηρθε για αυλωνα αλλα κατα 99% με εσωτερικη μεταταξη θα παρουσιαστω μεγαλο πευκο... Ενδιαφερομαι βασικα για εφεδρος στα λ. Ο. Κ... Εχω αρκετους προβληματισμους και αποριες αλλα ο κυριαρχος αυτην την στιγμη καθως εχουν φτασει και οι μερες ειναι το οτι δεν ειμαι 'γυμνασμενος'! Δεν ασχολουμαι με κτ συγκεκριμενο δλδ... Αλλα ουτε λαπας ειμαι...1.88 90kg! Θα εχω μεγαλο προβλημα; Μιλωντας για εφεδρους παντα και οτι συνεπαγεται αυτο! Ευχαριστω προκαταβολικα!
tolios
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από tolios »

Μια απαντηση ρε παιδιαα...
Mobius
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mobius »

tolios. Έχεις ύψος εσύ. Άρχησε να κανεις καμια δίαιτα και πλακωσου στη γυμναστική μέχρι να πας. Τουλάχιστον θα έχεις χάσει λίγα κιλά, θα εχεις κανει ενα... ''ζεσταμα'' Και δε θα δυσκολευτείς όσο θα δυσκολευοσουν χωρις να εχεις κανει γυμναστικη. Αλλα δεν Ειναι μονο οι σωματικες αντοχες, ειναι και οι ψυχηκες. Αν έχεις το καταλληλο πνευμα και δεν εισαι λιγοψυχος τραβα στα λοκ και μη κοιτας πισωΕικόνα

tolios
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από tolios »

Mobius ς ευχαριστω για την συμβουλη... Ξερεις τι; ! Πιστευω πως με τις ψυχικες 'δοκιμασιες' θα τα βγαλω περα (θα μου πεις... Και αλλοι το ελεγαν αυτο) Σου λεω το μονο που φοβαμαι ειναι η γυμναστικη αν και μου λενε σχεδον ολοι οτι εκει μεσα θα φτιαξω και δεν θα υπαρχει σημαντικο προβλημα... Αυτο ομως που με 'τρομαζει'... Ειναι ο πυργος ρε φιλε! Δεν τα παω καθολου καλα με το υψος!Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες