Διαταγές σε καιρό πολέμου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση

Τι κάνεις όταν λάβεις διαταγές αυτοκτονίας;

Το δημοψήφισμα λήγει την Πέμ Ιαν 13, 2011 10:42 pm

"Απαλλάσεις" τον αξ/κό απο τα καθήκοντα του;
21
28%
Ακολουθείς τις εντολές του;
49
64%
Εγκαταλείπεις την ομάδα σου;
6
8%

Σύνολο ψήφων: 76

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Nαι φίλε μου εγώ δεν λέω ότι κάνανε κάτι κακό. Ίσα ίσα αν δεν κατάλαβες το επικροτώ εν μέρει. αυτό που απλά θέλω να πω είναι πως η άρνηση διαταγών και στην περίπτωση που πει ο άλλος πάνε και πέσε μέσα στο ναρκοπέδιο, μπορεί και εκεί υπό ορισμένων συνθηκών να γίνει σκεπτόμενοι λογικά και πατριωτικά και όχι αναγκαστικά εγωιστικά όπως ισχυρίστηκαν αρκετά παιδιά εδώ.

Prince_23
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Prince_23 »

Γι'αυτο το λόγο δεν υπάρχουν διαταγές; Στην καθημερινότητά μας δεν δεχόμαστε διαταγές; Με διαφορετικούς τρόπους όμως (πχ στη δουλειά μας)γιατι δλδ πρέπει να αψηφήσουμε αυτό το γεγονός μόνο και μόνο για να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας; Ίσως να υπερβάλλουμε λίγο στο γεγονός πως όλοι αυτοί που πέρνουν τις αποφάσεις είναι άχρηστοι και εμείς οι σωστοί. Για να πάρει κάποιος μια απόφαση έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία θεωρητική ίσως και να έχει πολεμήσει. Το θέμα είναι οτι δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που δεν αξίζουν να είναι στις θέσεις τους αλλά όπως έγινε και με τα ίμια μόνοι τους θα το βάλουν στα πόδια και θα μείνουν αυτοί που πραγματικά πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Προσωπική μου άποψη είναι αυτή
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

Markos_Hdi έγραψε: Καμία σχέση. Η στάση των σπαρτιατών είχε εντελώς στρατηγικό σκοπό. Ακυρότατο το παράδειγμα.
Το θέμα είναι πως αν δεν εκτελέσεις διαταγές είτε όταν σου λέει να αρνηθείς να πάρεις μέρος σε μάχη όπως στο περιστατικό στην κύπρο, ενώ εσύ βλέπεις πως πρεπει να πάρεις μέρος, είτε σου πει να πάρεις μέρος σε μια μάχη που είναι σίγουρη αυτοκτονία χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό, είναι το ίδιο ανυπακοή. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις είναι ίσως απόλυτα δικαιολογίσιμη.

ΔΗλ.300 μπροστα σε ενα 1000000 περσες αν δεν ειναι αυτοκτονια τι αλλο μπορει να ειναι.
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Ως Su-35 (πρώην UFO) ψηφίζω το 2. (Τα Guest από το 3ο και μετά είναι δικά μου)

Θανασης
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Θανασης »

Για να λεει ο αξιωματικος να δρασεις ετσι καποιο λογο θα χει. Δεν βρεθηκε καποιος στο δρομο και του πε βαλε μια στολη παρε και δυο τρεια αστερια και πηγαινε πολεμο. Το εχει σπουδασει το θεμα και ξερει οτι αν ειναι ετσι τα πραγματα πρεπει να κανεις αυτο κι αυτο για να εχεις αυτο το αποτελεσμα το οποιο ειναι καλο για σενα.

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Πάντως από ότι βλέπω στην ψηφοφορία υπάρχουν 11 υποψήφιοι (δολοφόνοι-προδότες) που επέλεξαν το 1.

Ποια είναι η ποινή για κάτι τέτοιο εν καιρώ πολέμου;

Εικόνα

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

H ανυπακοή ανήκει στα εγκλήματα κατά της στρατιωτικής πειθαρχίας και σε πολεμική περίοδο τιμωρείται αυστηρά με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη και αν η πράξη τελέσθηκε ενώπιον του εχθρού με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο η πράξη δεν είναι άδικη αν η προσταγή είναι παράνομη.

Αυτά προβλέπει ο νόμος και σίγουρα η πειθαρχία είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία του στρατού αλλά η ιστορία έχει διδάξει ότι η ανυπακοή ίσως και να είχε σώσει κάποια κομμάτια του ελληνισμού που χάθηκαν. Βλέπε Μικρά Ασία και προέλαση στον Σαγγάριο χωρίς πολεμοφόδια και ανεφοδιασμό. Βλέπε Κύπρο όπου οι Τούρκοι έκαναν ανενόχλητοι αποβίβαση.

gio206xr
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από gio206xr »

Το θέμα παιδιά είναι προσωπικό: Εσύ σαν άνθρωπος πως αισθάνεσαι για πατρίδα, θεσμούς οικογένεια κλπ κλπ. Αλλά με τόσα "φουσταρία" (σ. Σ. Συγνώμη για την χυδαιολογία μου) που έχουμε μπλέξει αυτές τις μέρες, όλα αυτά πάνε περίπατο.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Προβλεπω οτι σε καιρο πολεμου τις διαταγες θα τις δινουν τιποτα ανθυπασπιστες η ανθ/λγοι απο σμυ. Γιατι δεν βλεπω ποσοι αξιωματικοι θα ζησουν απο βολες οπλων δικων μας. Μαλλον θα αλληλοεξοντωθουμε. Ξερετε ποσες φορες εχω ακουσει την φραση: Στο πολεμο η πρωτη σφαιρα θα παει στο λοχαγο μου; Προσωπικα δεν την ασπαζομαι, αλλα κατι τετοιο βλεπω να γινεται.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες