Καταργούνται οι σκοπιές

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 13

Καταργούνται οι σκοπιές

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Έλα ρε Διόνυσε πολύ κακός είσαι. Έτσι έγινες άντρας εσύ; Εγώ πάντως έγινα αλλιώς και χαίρομαι που δεν ακολούθησα τον δικό σου τρόπο. Πάντως δεν το ήξερα ότι και τα παιδάκια που τους αλοίφουνε την μαρμελάδα οι μάνες τους είναι αδερφές μέχρι να μάθουν να το κάνουν μόνα τους. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Green Berets
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Καταργούνται οι σκοπιές

Δημοσίευση από Green Berets »

Eχει ενα δικιο ομως ο Διονυσος, εαν εισαι Ι1 και λες οτι δεν μπορεις να φυλαξεις σκοπια επειδη φοβασαι το σκοταδι και το εννοεις κιολας, ε συγνωμη ρε Μαρκο αλλα μου ακουγεται καπως. Το θεωρεις εσυ σωστο αυτο;

Αν φοβαται να φυλαξει σκοπια δεν εχει δουλεια στον στρατο, δηλαδη εμεις βετερανοι πολεμου ειμασταν η αιμοβορα τρελα κομμαντα που καναμε σκοπιατο βραδυ; Ελεος τι να πω, το ειδα και αυτο στην θητεια μου και απο Ι1!!!
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καταργούνται οι σκοπιές

Συγνώμη δηλαδή οι σκοπιές υπάρχουνε για να σε κάνουνε ατρόμητο; Ή μήπως όσοι είναι γενικά χέστηδες μετά από σειρά σκοπιών γίνονται ατρόμητοι;

Εκτός βέβαια του ότι η κατάργηση των σκοπιών που υποτίθεται ότι πάει να γίνει δεν γίνεται βέβαια για να απαλλάξουνε αυτήν την τρομαχτική εμπειρία τους στρατευόμενους, αλλά για να μην αναλώνονται σε ανούσια πράγματα και να προωθούνται σε πιο ωφέλιμες υπηρεσίες μέσα στα στρατόπεδα. Όλα βέβαια στην θεωρία, γιατί στην πράξη δεν πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε εξέλιξη.
Green Berets

Καταργούνται οι σκοπιές

Ωπα, αλλου το πας εσυ. Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι ολες οι σκοπιες
χρησιμες, σιγουρα θα μπορουσαν να υπαρξουν καποια μετρα για να υπαρχουν οι απαραιτητες και το σημαντικοτερο να γινονται ΣΩΣΤΑ.

Για να σου απαντησω οι σκοπιες δεν σε κανουν ατρομητο, ουτε καποιος που εχει φυλαξει πολλες σκοπιες γινεται "αντρας" αλλα ειναι κατι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ πως να το κανουμε τωρα; "Στρατιωτης" που να μην εχει φυλαξει σκοπια, να μην εχει νιωσει την ψυχολογικη και σωματικη πιεση του να πρεπει να κανει το καθηκον του παρα τις οποιες αντιξοες συνθηκες και κυριως "στρατιωτης" που λεει οτι φοβαται το σκοταδι, για εμενα ΔΕΝ ειναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ!!!

Και προσεξε, δεν λεω για καποιον που ετυχε να μην φυλαξει(σπανιο αλλα γινεται μερικες φορες) επειδη εκανε αλλου ειδους υπηρεσιες η παρολο που δεν φυλαξε που θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να το κανει αλλα για καποιον που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν το κανει με ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογιες.

Να σου πω για περιστατικο οπου στον ανορθοδοξο ηταν η σειρα μου το πρωι μαζι με εναν φιλο για σκοπια και ειδαμε κατι κυνηγους που εριχναν κοντα σε εμας και ειχαν και σκυλια; Μας πλησιασαν πολυ και τους ειπαμε να απομακρυνθουν κτλ. αλλα εαν κοιμομασταν οπως κανανε αλλοι και συνεβαινε τιποτα; Εαν ηταν τπτ κακοβουλοι και μετα κανανε συλλογη με τα οπλα μας η συνεβαινε τιποτα χειροτερο;

Και ναι, θελει ΗΘΟΣ και ΑΡΧ... Α για να κανεις το ΚΑΘΗΚΟΝ σου ενω ξερεις οτι και να ΜΗΝ το κανεις δεν θα σε πιασουν και δεν θα σου κανουν τιποτα.
Και ιδιαιτερα οταν την αλλη μερα θα εχεις πολυυυυυυυυυυυυ περπατημα και αντι να κοιμηθεις δυο ωρες παραπανω κανεις την δουλεια σου σαν σωστος στρατιωτης. Οχι, δεν ζηταω ευσημα γιατι εκανα κατι πολυ απλο, εμεινα ξυπνιος(κυριολεκτικα και μεταφορικα) για δυο ΓΑΜ.. Σ ωρες, αλλα υπαρχουν κατι αλλοι που δεν θα το εκαναν και ΔΕΝ το εκαναν οταν χρειαστηκε. Για εμενα λοιπον αυτοι ΔΕΝ ειναι στρατιωτες.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καταργούνται οι σκοπιές

Το να κρίνεις από τις δικές σου εμπειρίες και να εξυψώνεις τον εαυτό σου και να μειώνεις τους άλλους το αφήνω να το κρίνουνε άλλοι. Δεν θα έχει αξία να το κρίνω εγώ.

Πάντως το περιστατικό με τους κυνηγούς έχει πλάκα και βέβαια δεν θα το πάρω και στα σοβαρά ως απόδειξη της σκληραγώγησης της σκοπιάς...

Στον αμερικάνικο στρατό είναι δηλαδή τελείως μαλθακοί που δεν κάνουνε σκοπιά ε; Όπως επίσης δηλαδή μπορεί να σε πει μεγάλο φλώρο ένας Ρώσος που δεν έχεις φάει τουλάχιστον ένα μπουκέτο στο στρατό για να στρώσεις και να μπορείς να λέγεσαι στρατιώτης.

Περίεργη αντίληψη πάντως έχεις για το τι είναι στρατιώτης.

Green Berets

Καταργούνται οι σκοπιές

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Δεν εξυψωνω τον εαυτο μου και δεν μειωνω κανεναν, αλλα εαν εισαι Ι1 ΕΝΟΠΛΟΣ στα καθηκοντα σου συμπεριλαμβανεται να κανεις σκοπιες κανω λαθος; Απαντα πρωτα σε αυτο.

Κατα δευτερον η λεξη "σκληραγωγηση" μπορει να εχει πολλες ερμηνειες και
σημασιες. Κατα καποιον τροπο ναι, ειναι "σκληραγωγηση" γιατι μαθαινεις να ξυπνας το βραδυ κουρασμενος και να κανεις σκοπια αντιμετωπιζοντας την κουραση της προηγουμενης ημερας και προσθετοντας κουραση στην επομενη.

Οταν πας σε ασκηση δεν κοιμουνται ολοι, καποιοι μενουν ξυπνιοι για
να κοιμουνται οι αλλοι ασφαλεις, δεν ειναι ελληνικη πρωτοτυπια αυτο και το
κανουν και οι ξενοι και τα στρατοπεδα χρειαζονται σκοπιες σε σημεια οπως ο ορχος, τα καυσιμα κτλ. για πολλους λογους που εαν δεν καταλαβαινεις(που δεν νομιζω) να τους συζητησουμε.

Δεν ειναι το θεμα ποιος την εχει πιο μεγαλη, εγω ο ρωσος η ο αμερικανος αλλα να κανει ο καθενας την δουλεια του σωστα εκει που τοποθετειται, εαν καταλαβαινεις τι εννοω. Δεν νομιζω να εχω καποιου ειδους περιεργη αντιληψη για το τι ειναι στρατιωτης και θα χαιρομουν να μου απαντησεις στα παραπανω για να βγαλουμε μια ακρη σε τι συμφωνουμε/διαφωνουμε και τα λοιπα. Φιλικα.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καταργούνται οι σκοπιές

Ελπίζω να το καταλαβαίνεις ότι βγαίνει μια ανούσια "μαγκιά" και "αντριλίκι" από πολλούς που λένε "τι λε ρε που δε θα κάνουνε σκοπιά τα φλωράκια, αν δεν κάτσεις να φυλάξεις σκοπιά δεν γίνεσαι άντρα. Δεν έχουνε τα αρχ.. α να το κάνουνε γι'αυτό και πάνε να την καταργήσουνε". Εκεί και μόνο είναι η ένστασή μου.

Η δική μου η άποψη είναι ότι με την σκοπιά δεν εξυψώνεται το αξιόμαχο ενός φαντάρου. Έχει πολλά καλύτερα πράγματα να κάνει ένας στρατιώτης για να κάνει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση από το να αναλώνεται το απολύτως μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στην σκοπιά.
Green Berets

Καταργούνται οι σκοπιές

Αλλο αυτο! Αλλα οσοι ειναι ενοπλοι το ξαναλεω, οφειλουν να κανουν
ενοπλες υπηρεσιες χωρις δικαιολογιες τετοιου ειδους. Οχι, δεν θα γινεις πιο αντρας αλλα πρεπει να το κανεις, εαν ο καθενας ελεγε οτι φοβαται το σκοταδι για να μην κανει ενοπλες υπηρεσιες ζητω που καηκαμε! Δεν ειπα εγω οτι οποιος ειναι σκοπανθρωπος ειναι αντρας αλλα τουλαχιστον κανει(; )την δουλεια που του ανεθεσαν. Εαν καποιος δεν θελει να κανει να μην υπηρετει ως Ι1 στον στρατο και ειδικοτερα στις Ειδικες Δυναμεις το θεωρω προσβλητικο για ολους τους υπολοιπους που το κανανε και ας μην ηταν περισσοτερο αντρες με την βιολογικη εννοια της λεξης εαν θες, αλλα σιγουρα περισσοτερο "αντρες" με την εννοια της αποδοχης μιας καταστασης χωρις υπερβολικες αντιδρασεις, την λεγομενη στρατιωτικη υπακοη(για τις σκοπιες μιλαω, μην το παμε αλλου γιατι νοηματικα μπορει να βγαλει διαφορα).
Ι3 αοπλο, δεν ειναι ντροπη, ντροπη ειναι να εχεις οπλο και να μην κανεις
υπηρεσιες επειδη το παιζεις "τρελιτσα". Ο καθενας μπορει να ειναι χρησιμος στον τομεα του.

Για το αξιομαχο χωρις να ξερω τι ισχυει σε ολο τον στρατο μιλωντας προσωπικα απο την δικη μου εμπειρια στον ΕΣ εαν υπαρχει καλη επανδρωση και σοβαρη διοικηση στην μοναδα και προγραμματισμος, τοτε και ενα σωρο ασκησεις θα κανεις(για εφεδρος) και τις υπηρεσιες σου χωρις να εισαι μερα-νυχτα σε σκοπιες-περιπολα. Ειναι που θα πεσεις.

Παντως καποιοι χωροι μεσα στο στρατοπεδο πρεπει να φυλασσονται, το κλειδι ειναι ο προγραμματισμος για να γινονται ολα οπως πρεπει.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καταργούνται οι σκοπιές

Και πάλι μπερδεύεις τον ανδρισμό με ασύγκριτα πράγματα. Έχω να σου αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα γνωστών ανθρώπων -όχι απαραίτητα Ελλήνων- που όχι απλά δεν δέχτηκαν να κάνουνε σκοπιά, αλλά να κάνουνε στρατό γενικά και μάλλον πολύς κόσμος δεν θα μπορούσε να τους πει ότι δεν είναι μάγκες ή να τους την πει κατάμουτρα. Μην μπερδευτείς, τους κατακρίνω εντελώς, για εμένα είναι μια υποχρέωση που πρέπει να την περάσεις, αν και έτσι όπως έχει καταντήσει έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για ορισμένα πράγματα.

Green Berets

Καταργούνται οι σκοπιές

Βασικα δεν διαφωνουμε καπου, απλα εκφραζομαστε διαφορετικα.Εικόνα
Οπως εχω ξαναγραψει σε καποιο θεμα το να μην παει καποιος στρατο δεν το θεωρω "κακο", δεν με πειραζει και το σεβομαι πραγματικα εφοσον μπορει να εχει τους λογους του, οικογενειακα προβληματα, οικονομικα, ιδεολογικους λογους κτλ.

Το θεμα ειναι πως εαν πας πρεπει να κανεις την δουλεια σου. Με καταλαβαινεις; Δεν λεω πως ο στρατος σε κανει ανδρα η η σκοπια αλλα
εφοσον πας κανε σωστα οτι ειναι να κανεις, με αξιοπρεπεια, αυτο εννοω.
Η εαν δεν πας να εισαι ειλικρινης στο γιατι δεν το κανεις και να μην πουλας φουμαρα ουτε να λες φασιστες και στρατοκαυλους και οργανα του ΝΑΤΟ οσους πηγαν. Προτιμω να πει καποιος οτι δεν γουσταρει παρα να το παιζει δηθεν ιδεολογος για να καλυψει την πραγματικη αιτια.

Δυο φιλοι μου δεν πηγανε για τους λογους τους ο καθενας,(δεν τους αναφερω
εδω) αλλα ειναι ατομα αξια σεβασμου απο καθε αποψη, πραγματικα αλλα δεν πηγαν για καποιους ιδιαιτερους λογους, αυτο δεν τους κανει λιγοτερο αντρες απο αλλους που πηγαν ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Αλλα δεν το επαιξαν ποτε ιστοριες για αυτην τους την επιλογη ουτε πηγαν να την ιδεολογικοποιησουν χωρις λογο.

Το θεμα ειναι ο σεβασμος στα δικαιωματα του αλλου. Αυτος να σεβαστει εμενα που πηγα και εγω αυτον και ας μην πηγε. Εφοσον εχουν το δικαιωμα, το εξασκουν και καλα κανουν δεν μπαινω στην λογικη του "εγω
πηγα και εφαγα σκατα να πας να φας και εσυ" αλλα το θεμα ειναι η ιση αντιμετωπιση του κρατικου μηχανισμου σε καποια ζητηματα. Δηλαδη οπως ειπε καπου εδω και ο yandr και εκανα και εγω ενα καυστικο σχολιο, εαν δεχεται το κρατος αντιρρησιες συνειδησης ατομα που δεν θελουν να αγγιξουν οπλο για "ιδεολογικους" λογους, τοτε βγαζουν τους υπολοιπους απο εμας φονιαδες, μαμιαδες της γειτονιας και ψυχανωμαλους!!!
Επισης εαν συμβει κατι παραδεχεται το ιδιο το κρατος οτι καποια ατομα δεν θα πολεμησουν(λεμε τωρα)κατι που σε περιπτωση πολεμου συνεπαγεται μεχρι και θανατικη ποινη!!! Δεν ειναι σωστο αυτο, σε σοβαρες ξενες χωρες, αρνηση να πιασεις οπλο γινεται μονο για σοβαρους λογους που εχουν σχεση με το παρελθον σου, πιθανη εμπλοκη σου σε πεδιο μαχης ως πολιτης παλαιοτερα, περιστατικα βιας κτλ. οχι παιζοντας το "τρελιτσα".

Αλλα το ξαναλεω, αφου πατανε και βρισκουν δεν ειναι δουλεια μου να
το παιξω φωνη της ηθικης, καλα κανουν αλλα να μην μας βγαζουν μ.. ς
η οτιδηποτε αλλο οσους πηγαμε.

Τελος δυστυχως σωστα εχεις αρχισει να αμφιβαλλεις για μερικα πραγματα, με μεγαλη μου λυπη το διαπιστωσα και εγω(αν και το περιμενα και απο πριν).Εικόνα
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καταργούνται οι σκοπιές

Ουσιαστικά όπως το είπες συμφωνούμε. Ούτως ή άλλως από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήγουμε. Σε όσα είπες παραπάνω συμφωνώ απόλυτα καταρχάς. Πάντως για να είμαστε μέσα στο θέμα, αυτό που εγώ λέω είναι ότι συμφωνώ με την κατάργηση έστω ενός μεγάλου ποσοστού σκοπιών που είναι αχρείαστες εντελώς και απασχολούνε έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού, ενώ θα μπορούσανε να κάνουνε κάτι άλλο πολύ πιο εποικοδομητικό και για την λειτουργία της μονάδας τους αλλά και για την προσωπική τους εξέλιξη ως στρατιώτες. Πλέον όπως είπα και πριν το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής θητείας -για τους μη βυσματίες ως επί το πλείστον- αναλώνεται στην σκοπιά.

Τέλος να σου πως για το θέμα της απογοήτευσης, μόλις απολύθηκε ένας φίλος μου και ενώ πριν πάει στρατό ήτανε εντελώς θετικός και έλεγε ότι είναι κάτι σοβαρό να κάνεις την θητεία σου, με το που τέλειωσε βγήκε όχι απογοητευμένος αλλά αηδιασμένος με την κατάσταση...

Anonymous

Καταργούνται οι σκοπιές

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλημέρα σε όλους! Το Νοέμβριο θα μπω φαντάρος! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και συγχωρέστε με αν είναι σε λάθος ενότητα του forum. Στις σκοπιές έχω ακούσει ότι δεν φυλάει τώρα πια μόνο ένας αλλά είναι 2 μαζί! Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;
Tristan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Καταργούνται οι σκοπιές

Δημοσίευση από Tristan »

Και έχω ακούσει, λόγω αρκετών αυτοκτονιών, οι σκοπιές πλέον γίνονται απο 2 άτομα. Οι ειδήμονες ας ενημερώσουν..
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Καταργούνται οι σκοπιές

Δημοσίευση από Nassos »

Nαι. Από το Φλεβάρη του 2007 ισχύει αυτό. Είναι σαν περίπολος.

Βέβαια σε μονάδες με χαμηλή επάνδρωση υπάρχει περίπτωση να είσαι μόνος σου.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Καταργούνται οι σκοπιές

Δημοσίευση από Filippos »

εχει γουστο να αυτοκτονουνε δυο-δυο τωρα :)
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης