Είμαι μικρός ακόμα για στρατό (15) αλλά επειδή μου αρέσει αρκετά έχω κάνει αρκετές αγορές με στρατιωτικά είδη (είμαι στρατοκ****ς)
Όταν πάω για να καταταχθώ επιτρέπεται να πάρω μαζι μου αυτο το γιλέκο; /forum/uploads/25147/we-parts-058.jpg
μαζί με άλλες διάφορες θήκες (MOLLE) +χιτώνια διάφορων παραλλαγών (desert, χακι κ. Α.) +πλατφόρμες μηρού+διάφορα velcro σημαιάκια.
Επιπλέον, ελπίζω να παώ στον λόχο ορεινών καταδρομών, επιτρέπονται αυτά;
Απορίες για ατομικό εξοπλισμό
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Κοίτα επειδή μπορεί να έχεις λάθος αντίληψη για τον Ελληνικό στρατό.
Ο Ελληνικός στρατός δεν πάει σε πολέμους. Οι Έλληνες στρατιώτες το μόνο που κάνουν είναι ασκήσεις-ασκήσεις-ασκήσεις μέχρι να βγουν στην σύνταξη.
Οπότε το γιλέκο κτλ. Τι τα θες ακριβώς; Για να είσαι πιο όμορφος και να δείχνεις πιο ραμπο από τους άλλους στρατιώτες την ώρα των ασκήσεων;
Ο Ελληνικός στρατός δεν πάει σε πολέμους. Οι Έλληνες στρατιώτες το μόνο που κάνουν είναι ασκήσεις-ασκήσεις-ασκήσεις μέχρι να βγουν στην σύνταξη.
Οπότε το γιλέκο κτλ. Τι τα θες ακριβώς; Για να είσαι πιο όμορφος και να δείχνεις πιο ραμπο από τους άλλους στρατιώτες την ώρα των ασκήσεων;
Δεν είχα στον νου μου να φένομαι καλύτερος από τους άλλους απλά ηθελα να ξερω εαν επιτρέπονται γιατί θα ηταν χρήσιμα και δεν θέλω να επιβαρύνω τον στρατό (δεν ξέρω εαν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού).
Ευχαριστώ πάντος
Ευχαριστώ πάντος
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Υποχρέωση του στρατού είναι να σου παρέχει εξοπλισμό. Αλίμονο αν βάζανε οι υποψήφιοι λεφτά ακόμα και για τον εξοπλισμό τους.
1) Όχι δεν επιτρέπονται. Όπως επίσης δεν επιτρέπονται οι διαφορετικές παραλλαγές.
2) Μόνο μετά τη θητεία ως έφεδρος θα μπορείς να φέρνεις τα δικά σου υλικά όταν σε καλούν σε ασκήσεις.
3) Σε περίπτωση επιστράτευσης είναι πολύ πιθανό να διαταχθείς να παραδώσεις μέρος του εξοπλισμού σου.
4) Και ναι JohnTehGreek, πολλοί έφεδροι αλλά και μόνιμοι έχουν δαπανήσει σεβαστά ποσά για αγορά σκοπευτικών ή παρελκομένων για τυφέκια.
Γιλέκα,Camelbak, σκοπευτικά, για να μη μιλήσω για διόπτρες νυκτερινής/θερμικής παρατήρησης, μόνο στις Ειδικές Δυνάμεις θα δεις.
Όταν πας με το καλό να κάνεις τη θητεία σου, θα προσγειωθείς πολύ απότομα με αυτά που θα δεις.
2) Μόνο μετά τη θητεία ως έφεδρος θα μπορείς να φέρνεις τα δικά σου υλικά όταν σε καλούν σε ασκήσεις.
3) Σε περίπτωση επιστράτευσης είναι πολύ πιθανό να διαταχθείς να παραδώσεις μέρος του εξοπλισμού σου.
4) Και ναι JohnTehGreek, πολλοί έφεδροι αλλά και μόνιμοι έχουν δαπανήσει σεβαστά ποσά για αγορά σκοπευτικών ή παρελκομένων για τυφέκια.
Γιλέκα,Camelbak, σκοπευτικά, για να μη μιλήσω για διόπτρες νυκτερινής/θερμικής παρατήρησης, μόνο στις Ειδικές Δυνάμεις θα δεις.
Όταν πας με το καλό να κάνεις τη θητεία σου, θα προσγειωθείς πολύ απότομα με αυτά που θα δεις.
- Giannis95
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα. εχω μια απορια οποιος ξερει ας με διαφωτισει. στον στρατο επιτρεπονται οι βαλλιστικες μασκες; γιατι τον ιανουαριο προκειται να καταταγω στο πεζικο συγκεκριμενα και επειδη φοραω γυαλια σκεφτομουν μηπως επερνα μια μαζι μου για καλυτερη προστασια. ευχαριστω εκ των προτερων vallistikimaska.jpg
Όχι δεν επιτρέπου, και τη συγκεκριμένη μην τη πάρεις γιατί θα θαμπώνουν τα γυαλιά.
Αν θες προτάσεις στείλε μου ΠΜ. Απλώς να ξέρεις ότι οι τιμές τσούζουν.
Αν θες προτάσεις στείλε μου ΠΜ. Απλώς να ξέρεις ότι οι τιμές τσούζουν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες