Απορίες για ατομικό εξοπλισμό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Jim447
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Jim447 »

Είμαι μικρός ακόμα για στρατό (15) αλλά επειδή μου αρέσει αρκετά έχω κάνει αρκετές αγορές με στρατιωτικά είδη (είμαι στρατοκ****ς)
Όταν πάω για να καταταχθώ επιτρέπεται να πάρω μαζι μου αυτο το γιλέκο; /forum/uploads/25147/we-parts-058.jpg
μαζί με άλλες διάφορες θήκες (MOLLE) +χιτώνια διάφορων παραλλαγών (desert, χακι κ. Α.) +πλατφόρμες μηρού+διάφορα velcro σημαιάκια.
Επιπλέον, ελπίζω να παώ στον λόχο ορεινών καταδρομών, επιτρέπονται αυτά;
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Κοίτα επειδή μπορεί να έχεις λάθος αντίληψη για τον Ελληνικό στρατό.

Ο Ελληνικός στρατός δεν πάει σε πολέμους. Οι Έλληνες στρατιώτες το μόνο που κάνουν είναι ασκήσεις-ασκήσεις-ασκήσεις μέχρι να βγουν στην σύνταξη.

Οπότε το γιλέκο κτλ. Τι τα θες ακριβώς; Για να είσαι πιο όμορφος και να δείχνεις πιο ραμπο από τους άλλους στρατιώτες την ώρα των ασκήσεων;

Jim447
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Jim447 »

Δεν είχα στον νου μου να φένομαι καλύτερος από τους άλλους απλά ηθελα να ξερω εαν επιτρέπονται γιατί θα ηταν χρήσιμα και δεν θέλω να επιβαρύνω τον στρατό (δεν ξέρω εαν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού).
Ευχαριστώ πάντος
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Υποχρέωση του στρατού είναι να σου παρέχει εξοπλισμό. Αλίμονο αν βάζανε οι υποψήφιοι λεφτά ακόμα και για τον εξοπλισμό τους.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Όχι δεν επιτρέπονται. Όπως επίσης δεν επιτρέπονται οι διαφορετικές παραλλαγές.

2) Μόνο μετά τη θητεία ως έφεδρος θα μπορείς να φέρνεις τα δικά σου υλικά όταν σε καλούν σε ασκήσεις.

3) Σε περίπτωση επιστράτευσης είναι πολύ πιθανό να διαταχθείς να παραδώσεις μέρος του εξοπλισμού σου.

4) Και ναι JohnTehGreek, πολλοί έφεδροι αλλά και μόνιμοι έχουν δαπανήσει σεβαστά ποσά για αγορά σκοπευτικών ή παρελκομένων για τυφέκια.

Γιλέκα,Camelbak, σκοπευτικά, για να μη μιλήσω για διόπτρες νυκτερινής/θερμικής παρατήρησης, μόνο στις Ειδικές Δυνάμεις θα δεις.

Όταν πας με το καλό να κάνεις τη θητεία σου, θα προσγειωθείς πολύ απότομα με αυτά που θα δεις.
Άβαταρ μέλους
Giannis95
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giannis95 »

Καλησπερα. εχω μια απορια οποιος ξερει ας με διαφωτισει. στον στρατο επιτρεπονται οι βαλλιστικες μασκες; γιατι τον ιανουαριο προκειται να καταταγω στο πεζικο συγκεκριμενα και επειδη φοραω γυαλια σκεφτομουν μηπως επερνα μια μαζι μου για καλυτερη προστασια. ευχαριστω εκ των προτερων vallistikimaska.jpg
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι δεν επιτρέπου, και τη συγκεκριμένη μην τη πάρεις γιατί θα θαμπώνουν τα γυαλιά.

Αν θες προτάσεις στείλε μου ΠΜ. Απλώς να ξέρεις ότι οι τιμές τσούζουν.
pkontovas
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pkontovas »

Σωστά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες