ΠΚΕ Σωμάτων Ασφαλείας (2016)
Στα Π. Κ. Ε της πυροσβεστικής πάρα πολλοί με 6-7-8-9-10-11-12 χιλιάδες μόρια. Μόνο έναν γνώρισα προσωπικά που είχε πάνω από 16.500 χιλιάδες μόρια. Πολλές χαμηλές βαθμολογίες επίσης είναι πολλοί που ψεύδονται για τα μόρια τους και κάνει "μπαμ". Αυτά καλή συνέχεια καλή δύναμη.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Ποια μέρα έδωσες αθλήματα (Αθήνα;)
Καλημερα και παλι παιδια. Γυρισα απο τις υγειονομικες του Π. Σ. Γρηγορα πραγματα, σε 2 ωρες, το πολυ, ειχαμε τελειωσει. Υψος, βαρος (και περασαν τους παντες, κι ενα αγορι και μια κοπελα που ηταν κατω του 1,70) και μετα απλα μας φωναξαν μας ρωτησαν ποσο εχουμε γραψει, αν εχουμε κανει σοβαρα χειρουργεια, μας ειπαν οτι οι καρτελες μας ηταν οκ και μας ειπαν να παμε σπιτια μας. Δεν μας εξετασαν επ'ουδενι. Εκοψαν μονο ενα αγορι γιατι του ελειπε μια υπογραφη στην καρτελα. Ευγενικοι ανθρωποι, χωρις πολλες κουβεντες καναμε τη δουλεια μας. Τα ατομα ηταν ελαχιστα σε σχεση με αυτα που ηταν να παρουσιαστουμε και οι βαθμολογιες ηταν απο 11 μεχρι και 15, με 5-6 να εχουν κατι πανω απο 16.
- George911
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 18
Stripes έγραψε:Καλημερα και παλι παιδια. Γυρισα απο τις υγειονομικες του Π. Σ. Γρηγορα πραγματα, σε 2 ωρες, το πολυ, ειχαμε τελειωσει. Υψος, βαρος (και περασαν τους παντες, κι ενα αγορι και μια κοπελα που ηταν κατω του 1,70) και μετα απλα μας φωναξαν μας ρωτησαν ποσο εχουμε γραψει, αν εχουμε κανει σοβαρα χειρουργεια, μας ειπαν οτι οι καρτελες μας ηταν οκ και μας ειπαν να παμε σπιτια μας. Δεν μας εξετασαν επ'ουδενι. Εκοψαν μονο ενα αγορι γιατι του ελειπε μια υπογραφη στην καρτελα. Ευγενικοι ανθρωποι, χωρις πολλες κουβεντες καναμε τη δουλεια μας. Τα ατομα ηταν ελαχιστα σε σχεση με αυτα που ηταν να παρουσιαστουμε και οι βαθμολογιες ηταν απο 11 μεχρι και 15, με 5-6 να εχουν κατι πανω απο 16.
Οπότε να φανταστώ πως στην καρτέλα στον Δ. Μ. Σ. Και στο ύψος έγραψαν απλά το όριο για τυπικούς λόγους. Τι να πω... Εκεί που έλεγα για την Πυροσβεστική ότι είναι αυστηροί και έχουν οργάνωση, τελικά είναι πιο ''χαλαροί'' και από τις Επιτροπές της ΕΛ. ΑΣ. Τώρα όμως δεν αλλάζει κάτι, καλά αποτελέσματα!
To Serve and Protect
George911 έγραψε:Stripes έγραψε:Καλημερα και παλι παιδια. Γυρισα απο τις υγειονομικες του Π. Σ. Γρηγορα πραγματα, σε 2 ωρες, το πολυ, ειχαμε τελειωσει. Υψος, βαρος (και περασαν τους παντες, κι ενα αγορι και μια κοπελα που ηταν κατω του 1,70) και μετα απλα μας φωναξαν μας ρωτησαν ποσο εχουμε γραψει, αν εχουμε κανει σοβαρα χειρουργεια, μας ειπαν οτι οι καρτελες μας ηταν οκ και μας ειπαν να παμε σπιτια μας. Δεν μας εξετασαν επ'ουδενι. Εκοψαν μονο ενα αγορι γιατι του ελειπε μια υπογραφη στην καρτελα. Ευγενικοι ανθρωποι, χωρις πολλες κουβεντες καναμε τη δουλεια μας. Τα ατομα ηταν ελαχιστα σε σχεση με αυτα που ηταν να παρουσιαστουμε και οι βαθμολογιες ηταν απο 11 μεχρι και 15, με 5-6 να εχουν κατι πανω απο 16.
Οπότε να φανταστώ πως στην καρτέλα στον Δ. Μ. Σ. Και στο ύψος έγραψαν απλά το όριο για τυπικούς λόγους. Τι να πω... Εκεί που έλεγα για την Πυροσβεστική ότι είναι αυστηροί και έχουν οργάνωση, τελικά είναι πιο ''χαλαροί'' και από τις Επιτροπές της ΕΛ. ΑΣ. Τώρα όμως δεν αλλάζει κάτι, καλά αποτελέσματα!
Ναι σε καποιους τα εγραψαν καπως ετσι, αλλα ηταν 2-3. Θα μου πεις 2 απο εδω,2 απο εκει, μαζευονται. Μια κοπελα ηταν με το ζορι 1,67 και την περασαν και μετα πηγαμε κορδονι ολες, ειχαμε δεν ειχαμε το υψος λογω αυτης. Τα αγορια λιγο στα κιλα κοιταξαν καποιους αλλα τους περασαν τελικα γιατι ηταν 1 κιλο ξερω γω η διαφορα. Αυτο Που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ουτε μια μπλουζα δε βγαλαμε να μας δουν εστω παθολογικα.
- George911
Stripes έγραψε:George911 έγραψε:Stripes έγραψε:Καλημερα και παλι παιδια. Γυρισα απο τις υγειονομικες του Π. Σ. Γρηγορα πραγματα, σε 2 ωρες, το πολυ, ειχαμε τελειωσει. Υψος, βαρος (και περασαν τους παντες, κι ενα αγορι και μια κοπελα που ηταν κατω του 1,70) και μετα απλα μας φωναξαν μας ρωτησαν ποσο εχουμε γραψει, αν εχουμε κανει σοβαρα χειρουργεια, μας ειπαν οτι οι καρτελες μας ηταν οκ και μας ειπαν να παμε σπιτια μας. Δεν μας εξετασαν επ'ουδενι. Εκοψαν μονο ενα αγορι γιατι του ελειπε μια υπογραφη στην καρτελα. Ευγενικοι ανθρωποι, χωρις πολλες κουβεντες καναμε τη δουλεια μας. Τα ατομα ηταν ελαχιστα σε σχεση με αυτα που ηταν να παρουσιαστουμε και οι βαθμολογιες ηταν απο 11 μεχρι και 15, με 5-6 να εχουν κατι πανω απο 16.
Ναι σε καποιους τα εγραψαν καπως ετσι, αλλα ηταν 2-3. Θα μου πεις 2 απο εδω,2 απο εκει, μαζευονται. Μια κοπελα ηταν με το ζορι 1,67 και την περασαν και μετα πηγαμε κορδονι ολες, ειχαμε δεν ειχαμε το υψος λογω αυτης. Τα αγορια λιγο στα κιλα κοιταξαν καποιους αλλα τους περασαν τελικα γιατι ηταν 1 κιλο ξερω γω η διαφορα. Αυτο Που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ουτε μια μπλουζα δε βγαλαμε να μας δουν εστω παθολογικα.
Κι όμως...2-3 σε εσένα,2-3 σε εμένα... Και αν έχουν γράψει και καλά θα μας φάνε και τις θέσεις! Πάντως απαράδεκτη η ''εξέταση'' που έκαναν... Εμείς τσάμπα γδυθήκαμε;

To Serve and Protect
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 8
Αυτό με τις αθλητικές δοκιμασίες πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα. Ας δώσουν τουλάχιστον 3 ευκαιρίες όχι 1.
Δηλαδή μου φαίνεται αδιανόητο να έχεις ξεπατωθεί μια ολόκληρη χρονιά, ενδεχομένως να έχεις σκάσει αρκετά φράγκα σε φροντιστήρια, να πετάς μετά στα ύψη και μετά να μην τα καταφέρνεις επειδή δεν έκανες αρκετά γρήγορα το χιλλιάρι την πρώτη φορά...
Κρίμα στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν (ειδικά σε αυτά που πραγματικά αγαπάνε το σώμα).
Δηλαδή μου φαίνεται αδιανόητο να έχεις ξεπατωθεί μια ολόκληρη χρονιά, ενδεχομένως να έχεις σκάσει αρκετά φράγκα σε φροντιστήρια, να πετάς μετά στα ύψη και μετά να μην τα καταφέρνεις επειδή δεν έκανες αρκετά γρήγορα το χιλλιάρι την πρώτη φορά...
Κρίμα στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν (ειδικά σε αυτά που πραγματικά αγαπάνε το σώμα).
JohnTehGreek έγραψε:Αυτό με τις αθλητικές δοκιμασίες πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα. Ας δώσουν τουλάχιστον 3 ευκαιρίες όχι 1.
Τα πραγματα μονο αυστηρα δεν ειναι, θα μου επιτρεψεις! Δινουν 3 ευκαιριες στο εκαστοτε αγωνισμα οπως το καθοριζει ο 'αθλητικος νομος'. Δεν νομιζω να εχεις δει ποτε σε αθλητικα γεγονοτα να επιτρεπουν να τρεξουν τα αγωνισματα ταχυτητας ή αντοχης και γενικα αποστασεων πανω απο μια φορα. Αυτο οριζεται, αυτο γινεται και στις στρατιωτικες και τα σωματα ασφαλειας. Στο μηκος, το υψος και τη σφαιρα σου δινουν 3 ευκαιριες οπως επισης οριζεται. Τωρα αν θελεις να πεις να παρατεινουν λιγο τα ορια, δηλαδη αντι για 4.20 τα 1000 μετρα να ηταν 5 λεπτα, τι να πω, αλλα το αλλο δε γινεται.
- George911
John με κάλυψε η Stripes. Στο στρατό τα όρια είναι λίγο πιο χαλαρά, δηλαδή το 1000αρι είναι στα 4:30 (αντί για 4:20) και το 100αρι είναι 17'' (αντί για 16''). Προσωπικά πιστεύω πως τα όρια είναι κανονικά, δεν απαιτείται κάποια προ-εμπειρία στον αθλητικό χώρο. Εμένα η προπόνηση μου ήταν λιγότερο από 1 μήνα και κατάφερα και έβγαλα τα όρια. Το κακό, αντιθέτως, με αυτά τα αθλήματα είναι η αυστηρότητα στα ήδη υπάρχοντα όρια, όχι τα ίδια τα όρια.
To Serve and Protect
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Εντάξει παράδειγμα έδωσα για τις ευκαιρίες. Έστω θα μπορούσαν να αυξήσουν τον χρόνο.
Το θέμα δεν είναι απαραίτητα η φυσική κατάσταση του ατόμου, κάποιος μπορεί εκείνη την ημέρα να έχει απίστευτο άνχγος και να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις δοκιμασίες τουλάχιστον όπως είναι τώρα.
Το θέμα δεν είναι απαραίτητα η φυσική κατάσταση του ατόμου, κάποιος μπορεί εκείνη την ημέρα να έχει απίστευτο άνχγος και να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις δοκιμασίες τουλάχιστον όπως είναι τώρα.
Καλησπερα σας παιδια! Μολις γυρισα απο τις αθλητικες δοκιμασιες του Π. Σ. Τα πραγματα ηταν καλα, ξεκινησαμε νωρις,8 π. Μ. με γρηγορες διαδικασιες. Πρωτα 100, μηκος, σφαιρα, υψος,1000. Καλοπροαιρετοι και ελαστικοι. Κοπηκαν 7 απο τις 13 κοπελες που ειμασταν αλλα ολες πηραν αναβολη πραγμα που δε το καταλαβαινω γιατι οι υπολοιπες που περασαμε δωσαμε το 100%. Στο υψος κοπηκαν 2 αγορια που επισης πηραν αναβολη. Στο 1000αρι μας ειπαν σε ολους πως αν ειμαστε κατω απο 4.30 θα μας περασουν αλλο που το οριο ειναι 4.20. Επικρατουσε καλο κλιμα και μας βοηθουσαν γενικα. Οι βαθμολογιες που ακουσα και σημερα ακομη πιο αναλυτικα ειναι πολυ συγκεντρωμενες γυρω απο το 15-16 και οι αξιωματικοι εκει δεν πιστευαν απο οτι μας ειπαν οτι θα παει οσο ψηλα λενε στο διαδικτυο. Αυτα.
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Παιδιά αν μπορείτε εξηγήστε μου κάτι.
Πότε δίνει ΠΚΕ ένας υποψήφιος;
Ας πούμε αφού περάσεις στην ΑΣστυφυλάκων/Αξιωματικών σε κάλουν μετά από κανα χρόνο να δώσεις ΠΚΕ;
Πως ακριβώς πάει;
Πότε δίνει ΠΚΕ ένας υποψήφιος;
Ας πούμε αφού περάσεις στην ΑΣστυφυλάκων/Αξιωματικών σε κάλουν μετά από κανα χρόνο να δώσεις ΠΚΕ;
Πως ακριβώς πάει;
- George911
Stripes, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Για μια ακόμη φορά απαράδεκτη η στάση των αξιωματικών και γυμναστών στις ΠΚΕ. Αλλά αυτό ξεκίνησε ήδη από την 1η μέρα, που πέρασαν άτομα που δεν είχαν το ύψος. Τώρα για τα όρια, προσωπική μου άποψη είναι ότι, εφόσον δεν έπιασαν τα όρια (και είναι ελαστικοί), δεν πρόκειται να τα πιάσουν όσες φορές και αν τα δώσουν. Εκτός βέβαια αν στο τέλος βαρεθούν και τους περάσουν όλους. Ένας φίλος μου παρουσιάστηκε στις ΠΚΕ χθες και μου είπε ότι ο μέσος όρος βαθμολογιών είναι το 15.500 και όλοι οι άλλοι κάτω.
John οι ημερομηνίες για τις ΠΚΕ διενεργούνται το ίδιο έτος που δίνουν οι υποψήφιοι Πανελλήνιες. Αυτό ισχύει ακόμη και τα τελευταία 3 χρόνια που η εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές γίνεται μετά από 1 ή 2 χρόνια.
John οι ημερομηνίες για τις ΠΚΕ διενεργούνται το ίδιο έτος που δίνουν οι υποψήφιοι Πανελλήνιες. Αυτό ισχύει ακόμη και τα τελευταία 3 χρόνια που η εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές γίνεται μετά από 1 ή 2 χρόνια.
To Serve and Protect
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Για να καταλάβω, δηλαδή ας πούμε οι υποψήφιοι που δώσανε φέτος Πανελλήνιες δίνουν τώρα και ΠΚΕ;
Ασχέτως που δεν γνωρίζουν αν τα κατάφεραν να μπουν στην Ακαδημία ή όχι;
Ασχέτως που δεν γνωρίζουν αν τα κατάφεραν να μπουν στην Ακαδημία ή όχι;
Μα οι ΠΚΕ ειναι το δευτερο βημα για να επιτυχεις στις σχολες αυτες. Αν δεν τις περασεις δεν εισαι υποψηφιος εκει. Ο συνδυασμος βαθμολογιας και ΠΚΕ ειναι που σε βαζει μεσα σε μια σχολη.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες