Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) - 2016

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
si333
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από si333 »

Παιδιά ειμαι 18 χρονων, δίνω πανελλήνιες φέτος και θέλω να μπω στην σχολη Ικάρων. Παρ όλα αυτά, εχω ακμή στο πρόσωπο (μέτρια έως μικρη θα έλεγα). Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό;
BILLY

Δημοσίευση από BILLY »

Καλησπέρα σας, είμαι υποψήφιος για τις Πανελλήνιες 2016. Κάπου διάβασα ότι οι ΠΚΕ υγειονομικές κτλ για Ιπτάμενους ειναι πολύ αυστηρές. Ισχύει και για τους υπόλοιπους υποψησίους της Αεροπορίας, όπως ΣΤΥΑ για παράδειγμα.Ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
M1ch43l
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από M1ch43l »

Γεια σας, Σκέφτομαι σοβαρα να μπώ σε στρατιωτική σχολή (αεροπορια) και έχω αλλέργια και ξυροδερμία. Ξέρεται αν υπάρχει κάποιος περιορισμός για κατι από αυτά;
Ευχαριστώ, προκαταβολικά.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Terminator »

EΑν δεν έχεις κάποια απο αυτές τις αλλεργίες που παραθέτω τότε ναι μπορείς να μπείς κανονικά
Χρόνιες κνιδώσεις συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών με ή χωρίς αγγειοοίδημα, κληρονομικό αγγειοοίδημα από ανεπάρκεια C1q (ή επίκτητο), ιδιοπαθής αναφυλαξία, συστηματική αναφυλαξία τροφοεξαρτώμενη μετά από άσκηση, τροφική αλλεργία έάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται παρά τη θεραπεία και μπορεί να συνεπάγεται υποσιτισμό λόγω αδυναμίας παρακολούθησης του διαιτολογίου του Στρατού.
Ατοπική δερματίτιδα ανεξαρτήτως ανταποκρίσεως σε θεραπεία, αλλεργική δερματίτιδα ανεξαρτήτως ανταποκρίσεως σε θεραπεία, αλλεργική δερματίτιδα εξ' επαφής.
Αναφυλαξία από νυγμό υμενοπτέρων.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Γεια σας , εχω μια ερώτηση περί του ύψους για τις σχολές αστυφυλάκων , αλλα και για σχολές στρατόυ οπως ΣΤΥΑ και ΣΜΥ. Δεν ξέρω αν γράφω το θέμα στη σωστή κατηγορία. Λοιπόν πριν 2 μήνες μετρήθηκα σε γραφείο την αστυνομίας σε ύψος 1,69 και 7 χιλιοστά δηλαδή 3 χιλιοστά κατω απο 1.70. Μου είπανε οτι μπορώ να πάρω κάποια χιλιοστά κάνοντας μονόζυγο και ετσι έκανα. Ακόμα δεν εχω παει να ξαναμετρηθω γιατι θα είναι η τελευταία φορά καθώς δεν θα ξανά εχω το δικαίωμα να μετρηθω. Εγω στο σπιτι μετρήθηκα 1.70 ακριβώς πιστεύεται πως και 1 χιλιοστό κατω απο 1.70 να με βρούμε θα με κόψουν; Και θα χάσω κάθε δικαίωμα για αυτές τις σχολές μονο και μονο απο το ύψος; Άσχετος αν στα αθλήματα τα κατέχω το ίδιο (ας ελπίσουμε γιατι ακόμα δεν ξέρουμε ουτε μόρια ουτε βάσεις) και στο βαθμό ; Σας ευχαριστώ.
eleos

Δημοσίευση από eleos »

Γιώργος έγραψε:Γεια σας, εχω μια ερώτηση περί του ύψους για τις σχολές αστυφυλάκων, αλλα και για σχολές στρατόυ οπως ΣΤΥΑ και ΣΜΥ. Δεν ξέρω αν γράφω το θέμα στη σωστή κατηγορία. Λοιπόν πριν 2 μήνες μετρήθηκα σε γραφείο την αστυνομίας σε ύψος 1,69 και 7 χιλιοστά δηλαδή 3 χιλιοστά κατω απο 1.70. Μου είπανε οτι μπορώ να πάρω κάποια χιλιοστά κάνοντας μονόζυγο και ετσι έκανα. Ακόμα δεν εχω παει να ξαναμετρηθω γιατι θα είναι η τελευταία φορά καθώς δεν θα ξανά εχω το δικαίωμα να μετρηθω. Εγω στο σπιτι μετρήθηκα 1.70 ακριβώς πιστεύεται πως και 1 χιλιοστό κατω απο 1.70 να με βρούμε θα με κόψουν; Και θα χάσω κάθε δικαίωμα για αυτές τις σχολές μονο και μονο απο το ύψος; Άσχετος αν στα αθλήματα τα κατέχω το ίδιο (ας ελπίσουμε γιατι ακόμα δεν ξέρουμε ουτε μόρια ουτε βάσεις) και στο βαθμό ; Σας ευχαριστώ.

Δεν κατάλαβα, το ύψος είναι κριτήριο εισαγωγής, άμα δεν το έχεις θεωρείσαι ακατάλληλος, δεν πάει να έχεις και 20.000 μόρια, για αυτό υπάρχουν και τα όρια για να γίνεται ο διαχωρισμός, άσε που στις στρατιωτικές σχολές κόβουν εκατοστά για πλάκα, μπορεί να είσαι 1.73 και να σε βγάλουν 1.70, αν κάνουν σωστή μέτρηση, χωρίς κάλτσες, χωρίς να τεντώνεσαι κτλπ.

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από marsupilami »

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης απο οτι εμαθα ειμαι υποχρεος καταταξης με τη Δ εσσο κετθ αυλωνα διαβιβασεις και ειμαι υποψηφιος για στρτο αστυνομξα και πυροσβεστικη. Τις πκε θα τις περασω πυροσβεστικη αν δεν τις εχω λερασει μεχρι τις 13 ιουλιου οπου πρεπει να παρουσιαστω τι γινεται; Και αν τις περασω πριν πρεπει να παρουσιαστω τστις 13; Δεδομενου οτι εχω ηδη αποφοιτησει απο το λυκειο και δεν εχουν βγει ακομη οι βασεις ωστε να ε χω χαρτι οτι περασα και δικαιουμαι αναβολη... Ττι κανω; Εχω μπερδευτει...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Οταν το Φβερουάριο συμπλήρωσες τα χαρτιά σου για τις πανελλήνιες δεν πήγες το χαρτί στο στρατολογικό να πάρεις αναβολή για τις πανελλήνιες που δίνεις?
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Terminator έγραψε:Οταν το Φβερουάριο συμπλήρωσες τα χαρτιά σου για τις πανελλήνιες δεν πήγες το χαρτί στο στρατολογικό να πάρεις αναβολή για τις πανελλήνιες που δίνεις;

οχι δεν περιμενα πως θα με παρουν τωρα εγω ειχα περασει περιοδευων το φεβρουαριο του15 γτ ειμαι το 97 και με καλεσαν περισσοτερο με αγχωνει το αν δεν εχω δωσει πκε ακομη μεχρι τις 13 τοτε τι γινεται; Αν εχω δωσει παω ενταξει...

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Μεχρι τωρα εγω πηγαινα σχολειο και ηξερα απο αλλους φιλους μ οτι περνουσε ενα διαστημα μερικων μηνων αφοτου τελειωσουν το σχολειο και επειτα τους καλουσαν εμενα με καλουν ενα μηνα αφοτου αποφοιτησω και δεν το περιμενα... Υπαρχει περιπτωση να μην παρευρεθω στις πκε επειδη πρεπει να παρουσιαστω?
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από AlexG7 »

Πηγαινε στη στρατολογια πες τους πως εχει η κατασταση κ θα σου δωσουν αναβολη

edit: Εννοειται παρε μαζι σου οτι μπορει να χρειαστει, ταυτοτητα, τη βεβαιωση οτι εκανες την αιτηση για αστυνομια-πυροσβεστικη, τις καρτελες για τις υγειονομικες εξετασεις, τη βεβαιωση οτι εδωσες πανελληνιες κ οτι αλλο μπορει να δικαιολογισει αυτο που θα πας να ζητησεις.

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Οκ παιδες ευχαριστω πολυ θα παω απο την δευτερα κιολας...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ποιον ενα μήνα πριν αποφοιτήσεις ρε marsupilami αφού εσύ απόφοιτος είσαι απο πέρσυ. Το χαρτί έρχεται το έτος που κλείνεις το 19 έτος της ηλικίας σου δηλαδή μπορούσαν αν σε καλέσουν οποιαδήποτε ημερομηνία μετά την 1-1-2016.
Άβαταρ μέλους
kostas9
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kostas9 »

Καλησπέρα. Αρχικά, φέτος έδωσα πανελλήνιες και έγραψα 19.370 μόρια και είμαι πολύ χαρούμενος που με βάση τα μόρια περνάω στην στατιωτικη σχολή που επιθυμώ. Αυτή την εβδομάδα ήταν οι προκαταρτικές εξετάσεις, όπου σε όλα ήμουν "εντάξει" μέχρι που μας μέτρησαν το ύψος και άκουσα από όλα τα παιδιά της ομάδας μου, είπαν ότι μας έβγαλαν 1-2 εκατοστά λιγότερο και συγκεκριμένα ένα παιδί ξανά έδινε και πέρυσι τον έβγαλαν 170 και φέτος στην ίδια σχολή τον λένε είσαι 168. Την πρώτη μέρα των υγειονομικών με βγάζουν ύψος 169 και επειδή ακριβώς έναν μήνα πριν έκανα την αίτηση και για αστυνομικές σχολές όπου εκεί μέτρησαν το ύψος 170,4 απόρησα που στα υγειονομικά με έβγαλαν αρκετά λιγότερο, με αποτέλεσμα να κρίνομαι ακατάλληλος και για αυτό το λόγο την ίδια μέρα πήγα σε ένα αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης γιατί ήθελα να Μετρήσω το ύψος μου από Περιέργεια Και με έβγαλαν και εκεί 170+. Εκει οι αστυνομικοί με είπαν να μην το αφήσω το θέμα και να πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να πάρω βεβαίωση για το ύψος. 'Ετσι πήγα στο νοσοκομείο με μέτρησαν το ύψος εκεί με λέιζερ και με έβγαλε 170,3. Την επόμενη μέρα περάσαμε τις υγειονομικές εξετάσεις από την ανώτατη επιτροπή, όσοι είχαν θέμα με το ύψος ή κιλά ξανά μετρήθηκαν στο ίδιο αναστημόμετρο και ζυγαριά με αποτέλεσμα να με μετρήσουν και εμένα το ύψος και να με βγάλουν πάλι 169. Πολλά παιδιά είχαν παράπονα διότι τους έκοψαν 2 εκατοστά και κόπηκαν λόγου δείκτη μάζας. Το δικό μου θέμα είναι πως κόπηκα για έναν λόγο που με ανησυχούσε ελάχιστα διότι πάντα ήμουν 170+ και δεν ήθελα να με λυπηθούν και να με περάσουν για λίγα χιλιοστά αλλά ήθελα να μάθω γιατί με έβγαλαν λιγότερο. Οι ίδιοι στρατιωτικοί μέσα στο στρατιωτικό νοσοκομείο μόλις έμαθαν για το πρόβλημα μου και τα μόρια που έχω βγάλει με είπαν να μην το αφήσω έτσι και να κάνω ένσταση αλλά από ότι έχω πληροφορηθεί με την ένσταση το πολύ-πολύ να σε ξανά μετρήσουν στα ίδια αναστημόμετρα και έτσι πάλι θα με βγάλουν 169. Θελω λοιπόν να ολοκληρώσω ότι είναι κρίμα που φέτος διάβασα αρκετά για να βγάλω αυτά τα μόρια γιατί είχα από μικρός αυτό το όνειρο και προσευχόμουν καθημερινά για να το πετύχω τον στόχο αυτό μέχρι που σήμερα κάποιοι έκοψαν τα όνειρα μου για έναν λόγο κατά την άποψη μου άδικο!
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο τετοια κατασταση, ξερω ομως πως οπωσδηποτε μπορεις να κανεις ενσταση και να δικαιωθεις, συζητησε το και με τους γονεις σου και αναζητηστε καποιον απ τους δικηγορους που αναλαλμβανουν τετοιες υποθεσεις για στρατιωτικες σχολες κλπ, χωρις να χασεις χρονο. Ζητηστε κατευθυνσεις απ το δικηγορο και ενεργηστε αναλογως. Μην απελπιζεσαι απ αυτους που σου λενε πως δε θα πετυχεις κατι με την ενσταση. Καλη τυχη
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης