Υποψήφιοι Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2016)

Συζητήσεις για την Πυροσβεστική, τους Εθελοντές και Εποχικούς Πυροσβέστες, την ΕΜΑΚ, ΔΑΕΕ και τους μισθούς / μεταθέσεις
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 37

Δημοσίευση από Terminator »

Η αίτηση συμμετοχής πανελληνίων συμπληρώνεται ύστερα απο υπογραφή εγκύκλιου τον φεβρουάριο π. Χ πέρσυ ήταν απο 10 φεβρουαρίου μέχρι τέλη φεβρουαρίου η προθεσμία. Το μηχα νογραφικό συμπληρώνεται ιούλιο μήνα αφότου σου έχουν κοινοποιηθεί τα μόρια που έχεις γράψει. Οσο για τις εξετάσεις πτυχιούχων ΑΕΙ που λέει η anna citizen οχι δεν γίνεται εκείνες οι προκηρύξεις γίνονταν μέσω γραπτών ειαγωνισμών ΑΣΕΠ. Τώρα η σχολή έχει ενταχθεί επίσημα στις πανελλήνιες εξετάσεις και μέσω αυτών θα μπαίνεις. Τιυλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί στην επιτροπή παιδείας που συνεδρίασε έχουν ακουστεί τρελά πράγματα για τις πανελλήνιες γενικότερα για όλες τις σχολές όπως και για τον τρόπο εισαγωγής σε αυτές.
Άβαταρ μέλους
Vasilis loxias (pz)
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Vasilis loxias (pz) »

Terminator έγραψε:Η αίτηση συμμετοχής πανελληνίων συμπληρώνεται ύστερα απο υπογραφή εγκύκλιου τον φεβρουάριο π. Χ πέρσυ ήταν απο 10 φεβρουαρίου μέχρι τέλη φεβρουαρίου η προθεσμία. Το μηχα νογραφικό συμπληρώνεται ιούλιο μήνα αφότου σου έχουν κοινοποιηθεί τα μόρια που έχεις γράψει. Οσο για τις εξετάσεις πτυχιούχων ΑΕΙ που λέει η anna citizen οχι δεν γίνεται εκείνες οι προκηρύξεις γίνονταν μέσω γραπτών ειαγωνισμών ΑΣΕΠ. Τώρα η σχολή έχει ενταχθεί επίσημα στις πανελλήνιες εξετάσεις και μέσω αυτών θα μπαίνεις. Τιυλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί στην επιτροπή παιδείας που συνεδρίασε έχουν ακουστεί τρελά πράγματα για τις πανελλήνιες γενικότερα για όλες τις σχολές όπως και για τον τρόπο εισαγωγής σε αυτές.

Φιλε τερμινατορ θα διαφωνισω ομως σε ενα πραγμα μαζι σου.. το οτι μπηκε το Π. Σ στις πανελληνιες δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναβγουν προκυριξεις μεσω ασεπ με μορια.. αλλο π. χ ππυ (πυροσβεστης πενταετους υποχρεωσης)κ αλλο σχολη ανθοπυραγων που θα ειναι πλεον μεσω πανελληνιων εξετασεων.. οποτε δεν θα ειναι ο μονος τροπος εισαγωγης στο Π. Σ μεσω πανελληνιων.. απλα αγνωστον ποτε θα βγουν στο μελλον προκυριξεις για ππυ που ειναι μεσω ασεπ

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ετσι πως ετοιμάζονται να κάνουν την παιδεία τώρα δεν έχει πολύ σημασία αν θα βγαίνουν η οχι. Ετσι και αλλιώς Οι πανελλήνιες θα αλλάξουν μορφή εαν γίνουν αυτά που συζητάνε στην επιτροπή διαλόγου για την παιδεία. Οσο για την ανθυποπυραγών τα σχέδια του υπουργείου απο τότε που υπογράφτηκε η εγκύκλιος για την κατανομή των σχολών ανα πεδίο είναι να συμπεριληφθεί και η σχολή πυροσβεστών και η σχολή ανθυποπυραγών στο μηχανογραφικό πανελληνίων οπότε το να ξαναβγεί προκηρυξη πάλι είναι λίγο χλωμό. Εχει ανοίξει και σχολή πυροσβεστών στην πτολεμαίδα για 110 θέσεις.
Άβαταρ μέλους
Vasilis loxias (pz)

Terminator έγραψε:Ετσι πως ετοιμάζονται να κάνουν την παιδεία τώρα δεν έχει πολύ σημασία αν θα βγαίνουν η οχι. Ετσι και αλλιώς Οι πανελλήνιες θα αλλάξουν μορφή εαν γίνουν αυτά που συζητάνε στην επιτροπή διαλόγου για την παιδεία. Οσο για την ανθυποπυραγών τα σχέδια του υπουργείου απο τότε που υπογράφτηκε η εγκύκλιος για την κατανομή των σχολών ανα πεδίο είναι να συμπεριληφθεί και η σχολή πυροσβεστών και η σχολή ανθυποπυραγών στο μηχανογραφικό πανελληνίων οπότε το να ξαναβγεί προκηρυξη πάλι είναι λίγο χλωμό. Εχει ανοίξει και σχολή πυροσβεστών στην πτολεμαίδα για 110 θέσεις.

Ναι φιλε μου αυτο πανω κατω λεω κ εγω.. οτι αλλο σχολη ανθοπυραγων που ειναι το αντοιστοιχο με την σχολη αξιωματικων αστυνομιας που ειναι μεσω πανελληνιων οπως επισης κ η σχολη πυροσβεστων που ειναι κατι αντοιστοιχο με την σχολη αστυφυλακων της ελ. ας που ειναι κ αυτη μεσω πανελληνιων κ αλλο ΠΠΥ που ειναι με μορια μεσω ασεπ κ δεν συγκρινεται με εναν αξιωματικο ανθοπυραγο η εναν απο σχολη πυροσβεστων που ειναι σαν αστυφυλακας πχ.. κ κατι αντοιστοιχο κ οι ειδικοι φρουροι τη ελ. ας που ειναι πενταεντης υποχρεωσης κ αυτοι.. αλλο Ε. Φ μεσω ασεπ κ αλλο αξιωματικος η αστυφυλακας μεσω πανελληνιων.. κ αν δεν ειναι του θεματος εδω και Ε. Φ πιστευω οτι θα ξαναπαρουν και ας ειπαν πριν κανενα τριμηνο οτι δεν θα ξαναπαρουν αλλα κ ΠΠΥ κ ας παιρνουν απο εδω κ περα μεσω πανελλαδικων.. αγνωστο ομως ποτε θα ξαναπαρει.. εδω ακομα δεν εχει παρει ακομα τους επιλαχοντες ΠΠΥ απο το 2011.. τα παιδια ακομα περιμενουν αν κ θα ειναι συντομα μεσα στο σωμα.. τους συμφερει καλυτερα κ πιο οικονομικα τους ερχονται.. κ πιο γρηγορα ειναι εξω εκει που πραγματικα χρειαζονται σε σχεση απο τα παιδια που μπαινουν μεσω πανελληνιων κ θελουν 2 χρονια οι υπαξιωματικοι και 4 χρονια αν ειναι αξιωματικοι για να υπηρετησουν κανονικα κ οχι σαν δοκιμοι κλπ κλπ.. για τις 110 θεσεις που λες στην σχολη πυροσβεστων που ειναι μεσω πανελληνιων το οριο ηλικιας αγνωστο ετσι?

Άβαταρ μέλους
fanaras
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από fanaras »

Vasilis loxias (pz) έγραψε:
Καλησπερα φιλε! Ειμαι ο λοχιας (πζ) κ εφτιαξα κ λογαριασμο. Γενικα ακομα πιστευω οτι και απο γενικο λυκειο οσοι ειναι δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα υπαρχει η πυροσβεστικη φετος στην πανελληνιες. Κατι τετοιο εχω ακουσει. Μπορει να λεω κ βλακειες. Δεν το λεω σιγουρα αυτο. Απο εκει κ περα αν με παιρνει με το οριο ηλικιας που πολυ φοβαμαι πως οχι γιατι κλεινω τα 26 τον απριλιο. Ειμαι γεννημενος απριλιο του 1990. Και ας εχω τελιωσει επαλ μπορω να δωσω πανελληνιες γενικου λυκειου αλλα αυτο σημαινει παραπανω μαθηματα, πολυ πιο δυσκολα απο επαλ αλλα χαμηλοτερη βαση απο οτι θα ειναι στο επαλ αν υπαρχει βεβαια. Τι εννοω δηλαδη κατι αντιστοιχο οπως κ για αστυφυλακων αλλη η βαση απο γενικο κ αλλη απο επαλ. Απο εκει κ περα το μηχανογραφικο κ την σημετοχη τωρα τον φεβρουαριο δεν την κανουμε αν θυμαμαι καλα; Δεν εχω παει καθολου απο το επαλ να μιλησω με καποιον. Απλα μονος μου βρηκα τα βιβλια κ κανω επαναληψεις. Ευχαριστω πολυ φιλε παντως για το ενδιαφερον Εικόνα

Φίλε μου θυμόμουν ότι ρωτούσες συνέχεια και με το που το διάβασα στο έστειλα... Κοίτα να δεις αν διαβάζεις μη το αφήσεις Τώρα για. Κανένα λόγο

Μέσα θα είναι σίγουρα έχει βγει και το σχετικό φεκ έτσι κι αλλιώς. Εγώ ήμουν από επαλ κάι δίνω πάλι Μετά από 4 χρόνια

Αλλά επειδή από την ομάδα α δε προβλέπεται μέλλον τώρα που το Φεβρουάριο είναι οι αιτήσεις μπορείς να δηλώσεις ομάδα β του επαλ και να συμμετάσχεις μέσω Γενικού Λυκείου. Με λίγα λόγια θα συναγωνιζεσαι με το ενιαίου

Απλά θα δώσεις 7

Γνώμη μου είναι καλύτερα

Περισσότερες πιθανότητες

Τώρα για την ηλικία. Ίσως παραμείνει η ίδια όπως ήταν στις προκηρύξεις. Δε ξέρεις εσύ πάντως συνέχισε

AnnaCitizen
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από AnnaCitizen »

Δε γνώριζα ότι υπάρχει η μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ. Στο προηγούμενο μήνυμά μου εννοούσα την πιθανότητα κατατακτηρίων. Ευχαριστώ πολύ όμως για την απάντηση! Φυσικά κατανοώ ότι χωρίς την ενημέρωση για τα κριτήρια των υποψηφίων όσον αφορά τα όρια ηλικίας, τα χέρια όλων όσων είναι 25+ είναι δεμένα.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Εαν είναι να το κάνουν με κατατακτήριες θα είναι όπως στην ΕΛ. ΑΣ που οι αστυφύλακες δίνουν για σχολή αξιωματικών. Ετσι μπορεί αν το κάνουν και στην σχολή πυροσβεστών δηλαδή να δίνει κατατακτήριες για ανθυποπυραγών αλλά θα πρέπει να είσαι ήδη απόφοιτος της σχολής πυροσβεστών.
Άβαταρ μέλους
Vasilis loxias (pz)

AnnaCitizen έγραψε:Δε γνώριζα ότι υπάρχει η μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ. Στο προηγούμενο μήνυμά μου εννοούσα την πιθανότητα κατατακτηρίων. Ευχαριστώ πολύ όμως για την απάντηση! Φυσικά κατανοώ ότι χωρίς την ενημέρωση για τα κριτήρια των υποψηφίων όσον αφορά τα όρια ηλικίας, τα χέρια όλων όσων είναι 25+ είναι δεμένα.

Ναι Αννα υπαρχει. Ολο το Πυροσβεστικο Σωμα ετσι ειναι μεσα μεχρι τωρα. Μοριοδοτισε απο το απολυτηριο λυκειου (οσο πιο υψηλος ο βαθμος τοσο καλυτερα) απο διπλωματα στην πυροσβεστικη μετρανε απο Γ'κατηγοριας κ πανω επαγγελματικα δηλαδη κ μοριοδοτουντε αναλογα την κατηγορια. Μηχανης απεριοριστου κυβισμου επισης κ απο εκει κ περα διπλωματα ξενων γλωσσων απο επιπεδο λουερ κ πανω επισης μοριοδοτητε η τριτεκνια πολυτεκνια κ για τους αντρες παιζει ρολο ο στρατος αν Ηταν απο ειδικες δυναμεις, δοκιμοι αξιωματικοι κλπ κ το οριο ηλικιας ηταν μεχρι 29. Εγω αυτο παλευα τοσα χρονια να κανω να πω στο Π. Σ σαν δευτερη επιλογη ομως. Αυτο που πραγματικα ηθελα κ παλευω απο τα 22 μου για μορια ειναι να μπω στην αστυνομια σαν ειδικος φρουρος που ειναι κ αυτοι μεσω ασεπ (στους ειδικους φρουρους μοριοδοτητε κ του αυτοκινητου το διπλωμα) κ το οριο ηλικιας ειναι μεχρι 28 αλλα τωρα μας εφαγαν με κατι πανελληνιες που ουτε αυτες θα μπορουμε να δωσουμε γιατι το οριο πιστευω θα ειναι οπως στην αστυφυλακων
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasilis loxias (pz)

fanaras έγραψε:Φίλε μου θυμόμουν ότι ρωτούσες συνέχεια και με το που το διάβασα στο έστειλα... Κοίτα να δεις αν διαβάζεις μη το αφήσεις Τώρα για. Κανένα λόγοΜέσα θα είναι σίγουρα έχει βγει και το σχετικό φεκ έτσι κι αλλιώς. Εγώ ήμουν από επαλ κάι δίνω πάλι Μετά από 4 χρόνια

Αλλά επειδή από την ομάδα α δε προβλέπεται μέλλον τώρα που το Φεβρουάριο είναι οι αιτήσεις μπορείς να δηλώσεις ομάδα β του επαλ και να συμμετάσχεις μέσω Γενικού Λυκείου. Με λίγα λόγια θα συναγωνιζεσαι με το ενιαίου

Απλά θα δώσεις 7

Γνώμη μου είναι καλύτερα

Περισσότερες πιθανότητες

Τώρα για την ηλικία. Ίσως παραμείνει η ίδια όπως ήταν στις προκηρύξεις. Δε ξέρεις εσύ πάντως συνέχισε

να σε καλα φιλε. Ευχαριστω για τις συμβουλες. Η αληθεια ειναι οτι αυτο δεν το περιμενα οτι θα ειναι μονο μεσω γενικου λυκειου κ οχι απο επαλ. Εγω διαβαζα χαλαρα του επαλ τα μαθηματα νεα ελληνικα μαθηματικα κ τα δυο ειδικοτητας εδω κ ενα διαστημα χωρις φροντιστηρια που χρειαζονται γιατι με εχει προβληματισει το οριο ηλικιας πιο θα ειναι. Αν το ηξερα κ με επαιρνε σιγουρα θα εκανα κ φροντιστηριο κ θα διαβαζα πολυ περισοτερο θα τα εδινα ολα εν ολιγης. Απλα ειδικα τωρα αμα αναγκαστικα πρεπει να δωσω εξετασεις γενικου λυκειου δεν ξερω που πανε τα τεσσερα με 7 μαθηματα. Ουτε ξερω την υλη τους ουτε πια ειναι. Κ σιγουρα θα ειναι πιο δυσκολα απο του επαλ κ περισσοτερα επισης Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Vasilis loxias (pz) έγραψε: Αυτο που πραγματικα ηθελα κ παλευω απο τα 22 μου για μορια ειναι να μπω στην αστυνομια σαν ειδικος φρουρος που ειναι κ αυτοι μεσω ασεπ (στους ειδικους φρουρους μοριοδοτητε κ του αυτοκινητου το διπλωμα) κ το οριο ηλικιας ειναι μεχρι 28 αλλα τωρα μας εφαγαν με κατι πανελληνιες που ουτε αυτες θα μπορουμε να δωσουμε γιατι το οριο πιστευω θα ειναι οπως στην αστυφυλακων
Εικόνα

Να μην απογοητεύεστε. Η ζωή είναι μπροστά σας, και όταν θελετε κάτι πολύ, συννομοτεί κάποια δύναμη συνδυαστικά με το πόσο θα το κυνηγήσετε εσείς, για να το αποκτήσετε. Να έχετε υπόψιν σας πάντως, ότι όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη.

Άβαταρ μέλους
Vasilis loxias (pz)

dn24 έγραψε:
Vasilis loxias (pz) έγραψε: Αυτο που πραγματικα ηθελα κ παλευω απο τα 22 μου για μορια ειναι να μπω στην αστυνομια σαν ειδικος φρουρος που ειναι κ αυτοι μεσω ασεπ (στους ειδικους φρουρους μοριοδοτητε κ του αυτοκινητου το διπλωμα) κ το οριο ηλικιας ειναι μεχρι 28 αλλα τωρα μας εφαγαν με κατι πανελληνιες που ουτε αυτες θα μπορουμε να δωσουμε γιατι το οριο πιστευω θα ειναι οπως στην αστυφυλακων
Εικόνα

Να μην απογοητεύεστε. Η ζωή είναι μπροστά σας, και όταν θελετε κάτι πολύ, συννομοτεί κάποια δύναμη συνδυαστικά με το πόσο θα το κυνηγήσετε εσείς, για να το αποκτήσετε. Να έχετε υπόψιν σας πάντως, ότι όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη.

αστα να πανε φιλε μου. Εκει που ειχα 1100 κατι μορια στις προκυριξεις του 2010-2011 για ππυ κ ειδικοι φρουροι κ ειμουν στην β κατηγορια κ ενολιγης δεν εμπαινα ουτε με σφαιρες παλεψα 4 χρονια κ τωρα εχω 2510 στην α κατηγορια. Μεχρι κ σχολειο ξαναπηγα 2 χρονια κ εβγαλα 18,1 απολυτηριο... Κ τωρα το απολυτο τιποτα. Οσο μπορω το παλευω κ ελπιζω οτι ισως βγει προκηρυξη πριν περασω το οριο ηλικιας που δεν μου εμειναν κ πολλα περιθωρια πλεον...
AnnaCitizen
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από AnnaCitizen »

Καλησπερα σας. Θελω να κανω την εξης ερωτηση. Εχει βγει ανακοινωση με τις ημερομηνιες κατα τις οποιες οι υποψηφιοι που θα ηθελαν να συμμετασχουν στις πανελλαδικες εξετασεις του 2016, καλουνται να καταθεσουν αιτησεις ωστε να κατοχυρωθουν νομικα για μια θεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γνωριζει κανεις η εαν εχει ακουστα η θα εκτιμουσα επισης καποια γνωμη η καποια πεποιθηση ως προς την ημερομηνια προκηρυξης για τις σχολες του πυροσβεστικου σωματος και αν αυτην η ημερομηνια βρισκεται μεσα στο χρονικο οριο που εχει τεθει απο το υπουργειο παιδειας για τις προαναφερθεντες αιτησεις.
AlexG7
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από AlexG7 »

Αν εννοείς πότε θα βγει η προκήρυξη της πυροσβεστικής της αστυνομίας κλπ που θα λέει ακριβώς πόσα άτομα θα πάρει κ από πού λογικά μέσα στο επόμενο 2μηνο (σίγουρα μετά τον φεβρουάριο που γίνονται οι αιτήσεις για πανελλαδικές κ σίγουρα πριν τις εξετάσεις)
Efstratios
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Efstratios »

Μηπως γνωριζει καποιος αν η σχολη της πυροσβεστικης θα ειναι στο μηχανογραφικο του ΕΠΑΛ ομαδα Α';
Ευχαριστω !
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Οχι γιατί στα ΕΠΑΛ δεν έχει η αίτηση συμμετοχής πανελλήνιες επιλογή για πυροσβεστική ακαδημία μόνο τα ΓΕΛ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης