Τυφέκια και Τεχνολογία κατασκευής

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
AtomicYeti
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 5:34 pm
Επικοινωνία:

Τυφέκια και Τεχνολογία κατασκευής

Δημοσίευση από AtomicYeti »

Αν υπάρχουν πολλά νήματα με τέτοια συζήτηση, σβήστε το νήμα ή την πρώτη γραμμή

Τυφέκια διαφόρων διαμετρημάτων υπήρχαν, και θά υπάρχουν για πολύ καιρό. Διάφορα διαμετρήματα με διάφορες επιδόσεις όσο αναφορά την εμβέλια, ταχύτητα βλήματος, κινητική ενέργεια, πιέσεις, κλπ. Ανάλογα με την φιλοσοφία κατασκευής του όπλου, νέα κράματα ή ακόμα και υλικά ήρθαν για να μειώσουν το κόστος του τυφεκίου. Την εποχή που μεσουρανούσε το Μ1, ήταν ένα όπλο φτιαγμένο απο πολύ καλά μέταλλα. Ο λόγος ήταν 1) διότι το διαμέτρημα 0.30" δημιουργούσε μεγάλες πιέσεις εσωτερικά και 2) διότι το κλείστρο κάθε φορά που ανακύκλωνε ερχόταν σε επαφή με το receiver, οπότε έπρεπε και τα δύο μέταλλα να είχαν την ίδια σκληρότητα.

Με την μείωση του διαμετρήματος, οι κατασκευαστικές εταιρίες βρήκαν τρόπο να μειώσουν το κόστος του όπλου και βεβαίως να ανεβάσουν τα κέρδη τους :D. Πχ, το Μ16 έχει lower receiver (το κομμάτι που δέχεται την γεμιστήρα και έχει τον επιλογέα βολής) φτιαγμένο απο αλουμίνιο. Το 5,56 δεν παράγει μεγάλες εσωτερικές πιέσεις κατα την βολή και το κλείστρο δεν έρχεται σε επαφή με κανένα αλλο μέρος του όπλου παρά την κάννη, η οποία είναι φτιαγμένη απο ατσάλι.

Μερικές απο αυτές τις παραμέτρους έδωσαν το δικαίωμα σε ανθρώπους στο internet να εκτυπώσουν κομμάτια όπλου με τεχνολογία 3D Print,'οπου το πλαστικό μέρος του όπλου άντεξε στις πιέσεις για περίπου 100 βολές. Και όσο προχωράει ο καιρός, εκτυπωτές οι οποίοι κάνουν metal printing, θα γίνουν αρκετά φτηνοί και θα ωθήσουν τα πράγματα στο custom made rifling. Η εταιρία Solid Concepts στην Αμερική έφτιαξε ένα μεταλλικό αντίγραφο ενος πιστολιού 1911 διαμετρήματος 0.45". Βέβαια το κάθε ένα απο αυτά έπιασε 11.000 δολλάρια τιμή πώλησης, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος του project, ήθελαν να τεστάρουν αν η τεχνολογία DMLS ή Direct Metal Laser Sintering μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προιόντων πάσης φύσεως.

Αυτές είναι τεχνολογίες που πρέπει να δουμε πολύ σοβαρά, ειδικά ο στρατός, ο οποίος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πολλαπλά σχέδια απο διαφόρους ανθρώπους και να έχει επιλογές. Επίσης, οι εθνοφύλακες θα μπορούσαν να παράξουν όπλο και πυρομαχικό με το πάτημα ενος κουμπιού, χωρίς να περιμένουν βοήθεια απ'έξω. Ή μήπως αυτό είναι επικίνδυνο; ...

Περιμένω τα σχόλιά σας.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
AtomicYeti
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 5:34 pm
Επικοινωνία:

Τυφέκια και Τεχνολογία κατασκευής

Δημοσίευση από AtomicYeti »

Παραθέτω και 2 βίντεο, ένα για την τεχνολογία και ένα για το όπλο
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης