ΕΛΔΥΚ: Εθελοντική ή υποχρεωτική κατάταξη;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ένα γρήγορο μύνημα για να ενημερώσω όσους ΔΕΝ θέλουν να φύγουν για κύπρο.(ισχύει μόνο για προστάτες οικογενείας)

Όταν περάσετε από το κλυμάκιο της ΕΛΔΥΚ στο κέντρο και προσκομίζοντας ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα (δηλώνεις στην Υπ. Δηλ. Αιτιολογικό 1) "θανών Πατέρας" και 2) "Κακή ψυχολογική κατάσταση μητέρας" σε κόβουν αμέσως και στέλνουν αυθημερόν την καρτέλα σου πίσω στο στρατολογικό γραφείο του κέντρου σου, για να σου δωθεί νέα ειδικότητα.

έτσι έγινε με εμένα προχθές στο ΚΕΤΘ. Μένω ελλαδίτσα, αλλά χάνω και το ΑΠΜΑ που μου είχαν δώσει αρχικά (προς το παρόν).
Giohellas7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giohellas7 »

Ευχαριστω ρε μαγκες για τις πληροφοριες... Αλλα τελικα σημερα μαθαινω οτι δε με πηραν ελδυκ... Τι να πω...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Giohellas7 έγραψε:Ευχαριστω ρε μαγκες για τις πληροφοριες... Αλλα τελικα σημερα μαθαινω οτι δε με πηραν ελδυκ... Τι να πω...

Καλύτερα που δεν πάς ΕΛΔΥΚ.Εικόνα
Anonymous

Καλησπέρα σε όλους... Είμαι 27 χρονων, μπαίνω τώρα μάιο Μ. ΠΕΥΚΟ κ θέλω να πάω Κύπρο... Ίσως το δηλώσω εθελοντικά... Υπάρχει περίπτωση να με κόψουν λόγω ηλικίας;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

νικος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους... Είμαι 27 χρονων, μπαίνω τώρα μάιο Μ. ΠΕΥΚΟ κ θέλω να πάω Κύπρο... Ίσως το δηλώσω εθελοντικά... Υπάρχει περίπτωση να με κόψουν λόγω ηλικίας;

Εαν εισαι 27 δεν σε κοβουν.

Καλη θητεια.
Αντώνιος
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Αντώνιος »

Μια ερώτηση ακόμα για την ΕΛΔΥΚ, που απ' ότι διάβασα δεν έχει διευκρινιστεί Από έναν πολίτη που περιμένει το χαρτί. ΕΛΔΥΚ μπορεί κάποιος να πάει από όλα τα σώματα Των ένοπλων δυνάμεων Ή μόνο από Στρατό ξηράς;

Anonymous

KΑλησπερα και απο μενα. Αν ολα πανε οπως τα προγραμματιζω με την ΕΣΟ του Νοεμβριου μπαινω στρατο. Ειμαι 24 χρονων και ενδιαφερομαι για ΕΛΔΥΚ. Ξερετε με τι κριτηρια παιρνουν εκει ατομα; Ποτε μπορω να το δηλωσω; Ευχαριστω εκ των προτερων
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Φιλε Christos δεν υπαρχουν καποια κριτιρια! Το οτι θελεις να υπηρετησεις στη κυπρο θα το δηλωσεις στο κεν (κεντρο εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων) !

Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Epilektos »

Καλησπέρα! Στις 19 παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο. Ξέρει κανείς αν μπορώ να πάω 35 ΜΚ στην Κύπρο; Και αν για παραδειγμα πάω και δε την παλέψω (επειδή όπως λένε είναι πολύ δύσκολα) μπορώ να συνεχίσω τη θητεία μου στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις;
Ευχαριστώ, Γιώργος
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Οσο θα εκπαιδευεσαι στο κεντρο θα δηλωσεις μεσα οτι επιθυμεις να υπηρετησεις στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνικη Δυναμη Κυπρου) και θα σου δωσουν να συμπληρωσεις μια υπευθυνη δηλωση. Ολα τα αλλα θα ερθουν απο μονα τους.

Καλη θητεια να εχεις.

stelios17
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stelios17 »

Καλησπέρα σε όλους!
Μπαίνω 18/8 στο υγειονομικό στην Άρτα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνεχίσω τη θητεία μου μετά στην Κύπρο. Υπάρχουν υγειονομικάριοι στην Κύπρο ή θα πρέπει να γίνει μετάταξη σε άλλο σώμα;

Ευχαριστώ παιδιά και καλή θητεία σε όσους είναι ή σκοπεύουν να μπουν σύντομα!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπορείς κανονικότατα φίλε μου. Η κύπρος παίρνει κανονικότατα υγειονομικάριους τους οποίους συνήθως τους τοποθετεί στον Λόχο Διοικήσεως σε οποιοδήποτε τάγμα και αν πάς. Καλή θητεία να έχεις!

stelios17
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stelios17 »

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, φίλε!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τίποτα, καλή θητεία.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από yandr »

Εντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο στρατός για να συμπληρωθεί ο αριθμός των φαντάρων που θα σταλούν στην ΕΛΔΥΚ. Πολλοί πλέον αρνούνται μαζικά να το αποδεχτούν (χρειάζεται άλλωστε να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση) και στα κέντρα εκπαίδευσης καταφεύγουν σε φτηνά τεχνάσματα. Οπως ότι «η Κύπρος αποτελεί ελληνικό έδαφος» ή το «ελληνικό στρατόπεδο αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας» και συνεπώς δεν μπορούν να αρνηθούν τη μετάθεση.

Παραβαίνουν επίσης τη διαταγή του ΓΕΣ που ορίζει ότι οι φαντάροι πρέπει να είναι μέχρι 25 ετών, να μην κατάγονται από νησιά της παραμεθόριας περιοχής ή τον Εβρο, να μην είναι παιδιά χωρισμένων γονιών ενώ αποκλείει όσους χαρακτηρίζονται με σωματική ικανότητα 4 («Ι4»). Βεβαίως, η ίδια διαταγή αυτοαναιρείται, αφού προβλέπει ότι εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, η υπηρεσία τον συμπληρώνει κατά βούληση. Εκείνο, όμως, που προσπαθεί να αποκρύψει το ΓΕΣ είναι ότι πρόκειται για ειρηνευτική αποστολή εκτός των συνόρων και γι' αυτό δεν μπορεί να επανδρώνεται από φαντάρους χωρίς τη θέλησή τους.

Ελευθεροτυπία
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες