Ιατρικές, Υγειονομικές Εξετάσεις (2015)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
υποψ2015

Δημοσίευση από υποψ2015 »

Στην ανακοινωση που εβγαλαν οι σχολες Για τις πκε αναφερεται οτι θα πρεπει ο καθε υποψηφιος να εχει μαζι του μια υπευθυνη δηλωση. Μηπως γνωριζει καποιος που μπορουμε να την βρουμε;
Άβαταρ μέλους
diresta
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από diresta »

Γεια σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας. Θα ηθελα να αρχισω τη συμμετοχή μου στο σιτε με αυτες τις ερωτησεις που εχω για τα ψυχοτεχνικα των στρατιωτικων σχολων. Σε λίγες βδομαδες δινω τις δοκιμασιες. Θα ηθελα να ρωτησω πως ειναι η διαδικασια των ψυχοτεχνικων, τι ειδους ειναι και αν υπαρχει καποιο βιβλιο με τετοια. Εχω ψαξει στο ιντερνετ αλλά άλλα λεει το ενα σιτε άλλα το άλλο σιτε. Ακομα πως γινεται η διαδικασια των ιατρικων εξετασεων και τι γιατρους θα περασω στο στρατιψτικο νοσοκομειο; Ευχαριστώ!
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Terminator »

Γραπτος Ελεγχος

Οι υποψήφιοι χωρίζονται συνήθως σε ομάδες των 20-30 ατόμων. Σε κάθε υποψήφιο δίνεται ένας φάκελος που περιέχει ερωτήσεις όπως:

1) ζωγραφίστε έναν άνθρωπο, στη συνεχεία έναν ακόμα του αντίθετου φύλου, δώστε στα σκίτσα μια επαγγελματική περιγραφή, γράψτε την ηλικία τους.

2) περιγράψτε με λίγα λόγια τον εαυτό σας.

3) περιγράψτε την οικογένεια σας.

To Τεστ προσωπικότητας MMPI-2

Οι υποψήφιοι σε ένα μεγάλο χώρο, συνήθως αμφιθέατρο, καλούνται να συμπληρώσουν το τεστ προσωπικότητας. Το συγκεκριμένο μετράει ηλεκτρονικά διάφορα χαρακτηριστικά σας, παθολογικά ή μη. Ανακαλύπτει υστερίες, υποχόνδριους τύπους, φοβικούς, καταθλιπτικούς, ναρκισσιστές, με διπολική διαταραχή

ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στην προφορική συνέντευξη ανά ομάδες των 20 ατόμων οι υποψήφιοι καλούνται να συμμετέχουν ατομικά στην ανάπτυξη ενός θέματος που θα δοθεί από την επιτροπή.; Οι συνηθισμένες ερωτήσεις που παρατίθενται παρακάτω θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τις απαντήσεις σας, έτσι ώστε να μην «μπλοκάρετε» από το άγχος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και να μην σπαταλήσετε χρόνο για να σκεφτείτε την απάντηση εκείνη τη στιγμή.

ΘΕΜΑΤΑ

1) Λογοκρισια

2) Ιδιωτικά ή Δημόσια Πανεπιστήμια

3) Γιατι θελω να μπορω στρατιωτικές σχολές

4) Πιστεύεις οτι η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα

5) Γιατί θέλω να πετάω (Σχολή Ικάρων)

6) Οι στρατιωτικές σχολές ως μεσο αποκατάστασης

Άβαταρ μέλους
diresta
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από diresta »

Ευχαριστω πολύ! Κατα την διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων τι γιατρούς περνάω στο στρατιωτικό νοσοκομείο και ποια ειναι η διαδιακασια;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Δερματολόγο, ορθοπεδικό, παθολόγο
Άβαταρ μέλους
diresta
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από diresta »

Τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου κατα την διαρκεια των ψυχοτεχνικων, των ιατρικων και των αθληματων;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Δελτίο αστυνομικη ταυτότητας
Ταυτότητα υποψηφίου πανελληνίων
Δελτίο Υγειονομική Εξέτασης υποψηφίου
Bill

Δημοσίευση από Bill »

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Σκεφτομαι να βαλω σιδερακια, πιστευετε οτι θα εχω προβλημα στη σχολη;(Περναω ΣΣΕ η ΣΝΔ)
fotis7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από fotis7 »

Παιδια μια ερωτηση.. θελω να παω για Υεα... ποια ειναι τα ορια της μυωπιας...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Πέρα από ΣΙ δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τα σιδερακια
Αποστολης

Δημοσίευση από Αποστολης »

Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω στην περίπτωση που κάποιος σπουδαστής αντιμετωπισει προβλημα ηγειας π. Χ. Σπασει το ποδι του η ειναι αναγκη να κανει εξαγωγη φρονιμιτη τι προβλεπεται?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

TΙ πρέπει δηλαδή να προβλέπεται Περνάς κανονικά Εφόσων δεν έχεις κάποιο απο τα νοσήματα του ΠΔ 11/2014. Ο φρονιμιτης και το σπασμενο πόδι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτα.
KELLY2016

Δημοσίευση από KELLY2016 »

Δίνω φέτος για στρατιωτικές σχολές, στίγμα μεσογειακής αναιμία ή έλλειψη ενζύμου δεν σου δημιουργεί προβλημα υγείας στη ΄ζωή σου και ειναι και πιο εξειδικευμένες οι εξετάσεις που γίνονται. Εκτός από αίματος απλές κάνουν κι άλλες;
KELLY2016

Δημοσίευση από KELLY2016 »

Θα σας παρακαλούσα πολύ να μ'ενημερώσετε ποιά είναι η διαδικασία των ΠΚΕ και ποιες είναι οι εξετάσεις οι ααιματολογικές που γίνονται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

KELLY2016 έγραψε:Θα σας παρακαλούσα πολύ να μ'ενημερώσετε ποιά είναι η διαδικασία των ΠΚΕ και ποιες είναι οι εξετάσεις οι αιματολογικές που γίνονται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πρώτα γίνονται τα ψυχομετρικά τέστ που σκοπό έχουν να δούν κατά πόσο ο υποψήφιος/α είναι ψυχιακά υγιείς έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις όποιες διεταχθήσες απο την υπηρεσία εντολές. Χωρίζεται σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις που διενεργούνται απο επιτροπή στρατιωτικών ψυχολόγων.
Μετά είναι οι υγειονομικές εξετάσεις που διενεργούνται στην σχολή απο επιτροπή γιατρών οι οποίοι αφού ελέγξουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης σου θα υπογράψουν αν σε εγκρίνουν ή όχι. Τέλος είναι τα αθλήματα που γίνονται στην σχολή πρώτης προτίμησης που δήλωσες στην υπεύθυνη δήλωση (υπόδειγμα 7) και περιλαμβάνουν τρέξιμο 1000μ σε 4,20 ή 4,30 (ανάλογα για ποια σχολή θες ο χρόνος είναι ενας απο τους δυο) τρέξιμο 100μ σε 0,16 ή 0,17 (το ίδιο με το 1000) δευτερόλεπτα σφαίρα 7,2 κιλών ρίψη με τα δυο χέρια 4,50 ή 4,40 μέτρα (ανάλογα πάλι με την σχολή) άλμα εις μήκος 3,60 και εις ύψος 1 μέτρο ή 1,05 (το ίδιο) και τέλος για όσους επιλέξουν ΣΝΔ/ΣΜΥΝ/ΣΙ θα πρέπει να κάνουν ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων σε 2 λεπτά

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης