Θητεία στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας (ΟΨΜ)
Γεια σας! Είμαι επαγγελματίας Κοινωνικός Λειτουργός και το Νοέμβριο κατατάσσομαι στο στρατό. Θα ήθελα να ρωτήσω, η Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας υπάρχει και στις τρεις δυνάμεις του στρατού (αεροπορία, πεζικό &Ναυτικό) ή μόνο στο Στρατό Ξηράς;Υπάρχει κάποιος που να έχει υπηρετήσει σε Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας; Ποια ήταν η εμπειρία του;
Εχεις βυσμα ή απλα πιστευεις οτι θα πας εκει; Εγω για ΤΦ σε κοβω στον εβρο
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 1
Θανάσης έγραψε:Γεια σας! Είμαι επαγγελματίας Κοινωνικός Λειτουργός και το Νοέμβριο κατατάσσομαι στο στρατό. Θα ήθελα να ρωτήσω, η Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας υπάρχει και στις τρεις δυνάμεις του στρατού (αεροπορία, πεζικό &Ναυτικό) ή μόνο στο Στρατό Ξηράς;Υπάρχει κάποιος που να έχει υπηρετήσει σε Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας; Ποια ήταν η εμπειρία του;
Έχω έναν φίλο που υπηρέτησε σαν ΟΨΜ στο Στρατό Ξηράς και από τα λεγόμενα του η θητεία ήτανε πολύ χαλαρή αλλά έχεις μια μεγάλη ευθύνη, οι στρατιώτες σε εσένα εμπιστεύονται τα προβλήματα τους και πρέπει να το χειριστείς λεπτά αυτό το θέμα, πάντως όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί σε ΟΨΜ καταλήγουν, δεν χρειάζεται βύσμα για την ειδικότητα.
Καλησπέρα παιδιά, είμαι ψυχολόγος και κατατάσσομαι στο στρατό το Μάιο. Απ' ότι έχω καταλάβει το πιο πιθανό είναι να μπω στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας. Ωστόσο, δικαιούμαι κατ' εξαίρεση μετάθεση λόγω πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας των γονέων μου. Γνωρίζετε, αν θα μπορούσα να τοποθετηθώ στην Αθήνα και σε ποια μονάδα;
Καλησπέρα. Κι εγώ ψυχολόγος,27 Μαϊου στον Αυλώνα.
Κατά 99% μετά το ΚΕΝ θα πάμε Πεντέλη για ένα μήνα περίπου. Μαθαίνω ότι παίρνουν κοσμο (και άσχετο) μάλλον για να στήσουν κανονικά την ΟΨΜ (πέρα από το να βολέψουν τα βύσματα).
Μετά παίζει.
Αν έχεις κοινωνικούς λόγους μάλλον έχεις καλές πιθανότητες να μείνεις εκεί, αλλά μην το δέσεις κόμπο. Πραγματικά για ψυχολόγους δεν βλέπω να έχει νόημα να μας στείλουν σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα εντός Αττικής εκτός από την ΟΨΜ της Πεντελης και δεν έχω ακούσει κάτι άλλο.
Τώρα αν πάρεις άλλη ειδικότητα, τι να σου πω.
Πάντως το βασικό είναι να έχεις τα δικαιολογητικά για τους κοινωνικούς λόγους.
καλή μας θητεία
Κατά 99% μετά το ΚΕΝ θα πάμε Πεντέλη για ένα μήνα περίπου. Μαθαίνω ότι παίρνουν κοσμο (και άσχετο) μάλλον για να στήσουν κανονικά την ΟΨΜ (πέρα από το να βολέψουν τα βύσματα).
Μετά παίζει.
Αν έχεις κοινωνικούς λόγους μάλλον έχεις καλές πιθανότητες να μείνεις εκεί, αλλά μην το δέσεις κόμπο. Πραγματικά για ψυχολόγους δεν βλέπω να έχει νόημα να μας στείλουν σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα εντός Αττικής εκτός από την ΟΨΜ της Πεντελης και δεν έχω ακούσει κάτι άλλο.
Τώρα αν πάρεις άλλη ειδικότητα, τι να σου πω.
Πάντως το βασικό είναι να έχεις τα δικαιολογητικά για τους κοινωνικούς λόγους.
καλή μας θητεία
ΔΙΟΡΘΩΣΗpagouras έγραψε:Καλησπέρα.
Δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι μετά τον Αυλώνα πάμε Πεντέλη.
Πιθανά πρώτα να παρουσιαστείς στη μονάδα που θα υπηρετήσεις και ύστερα από λίγο σε στέλνουν στην Πεντέλη για εκπαίδευση.
Αν έχεις κάνει πάντως αίτηση για κοινωνικούς λόγους, πιθανά να σε στείλουν κατευθείαν 414.
Για παράδειγμα τώρα στέλνουν στην Πεντέλη κόσμο της σειράς Μαρτίου, που είχαν παρουσιαστεί κανονικά σε μονάδες, επιπλεόν από όσους (λίγους) είχαν πάει κατευθείαν 414 (με ή χωρίς μέσο).
Λίγο μπέρδεμα η υπόθεση.
Οι οπλίτες είναι ένστολοι πολίτες - με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλημέρα. Οι ΟΨΜ υπάρχουν ακόμα; Τι είδους θητεία κάνουν;(σκοπιές, υπηρεσίες) κ. Α.
- Nikos Chatzoglou
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 1
Ναι υπάρχουν. Το είδος της θητείας εξαρτάται από το που θα είναι. Υπηρεσίες κάνουν αλλά εξαρτάται από πολλά πχ είναι σε στρατιωτικό νοσοκομείο, είναι σε λόχο υγειονομικού κλπ
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ευχαριστώ. Τελειώνω κοινωνιολογία και μου είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα για ΟΨΜ. Είμαι από Χίο και μου είπαν ότι πιθανά μετά το Κέντρο να πάω εκει.Γνωρίζεται αν μετά το κέντρο γίνεται κάποια εκπαίδευση και μετά μετάθεση;
Καλησπέρα μπαίνω στην επόμενη εσσο θα ήθελα να κάνω μερικες ερωτήσεις. Α) έχω καταθέσει χαρτιά για πτυχίο και περιμένω, μπορώ να αλλάξω τη δήλωση μου απο φοιτητής σε πτυχιούχος; Β) έχω δηλωθεί σαν υεα στο μεγαλο πευκο αλλά θα δηλώσω ότι δε θέλω να πάω, υπάρχει νόημα στο να δηλώσω το πτυχίο μου με βάση αυτά?
Γνωρίζει κάποιος πόσες πιθανότητες υπάρχουν να υπηρετήσω στην οψμ με πτυχίο κοινωνιολογίας χωρίς να έχω κανένα βύσμα ;
Καλησπερα παιδια. Παρουσιαζομαι υγειονομικο τον Ιανουαριο. Γνωριζει κανεις μηπως παιρνουν ατομα στην ομαδα ψυχοκοινωνικης μεριμνας;
Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μας δώσει τα φώτα του για τους οψμ; Πόσο πιθανό είναι να σε πάρουν χωρίς κανένα βύσμα και έχοντας μόνο πτυχίο κοινωνιολογου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εάν έχεις πτυχίο Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας η Κοινωνικής Εργασίας μπαίνεις στην ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου. Απ ότι καταλαβαίνω ήσουν και εσύ στους οψμ. Μπορείς να μας δώσεις καμία πληροφορία σχετικά;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες