Μπορεις να κλεισεις με εταιρεια χωρις να εχεις δωσει κανενα μαθημα δηλαδη;D.Y.K έγραψε:el_eng έγραψε:Παιδια. Ειδικα εσεις που τα περασατε και εχετε εμπειρια ποτε πρεπει να ξεκινησω τις αιτησεις στις ναυτιλιακες; Εχω ακουσει πολλα για Νοεμβρη. Ισχυει; Απο τοσο νωρις;
Πολλά παιδιά τώρα με την κρίση ξεκινούν τις αιτήσεις και νωρίτερα, απ'τον Οκτώβρη δηλαδή. Για μένα επειδή είναι αρκετές οι ναυτιλιακές και αν θες να τις "γυρίσεις" όλες (που το προτείνω ανεπιφύλακτα) ξεκίνα και εσύ από νωρίς.
ΑΕΝ: Εκπαιδευτικά ταξίδια
Δεν "κλείνεις" ακριβώς. Κάνεις αιτήσεις στις εταιρείες, περνάς και από μια μίνι συνέντευξη / αξιολόγηση και στην πορεία αναλόγως και με την πρόοδο του καθενός και φυσικά το αν έχεις περάσει όλα σου τα μαθήματα (αυτό το μαθαίνουν και οι ίδιοι) γίνεται η δουλειά. Πολλά παιδιά κάνουν αιτήσεις από νωρίς και ξανά περνάνε από τις εταιρείες από μόνοι / ες τους μετά το πέρας της εξεταστικής και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θα τα δεις και μόνος σου αυτά, θα σου τα εξηγήσουν και οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και στην Σχολή όταν με το καλό έρθει εκείνη η στιγμή.
Εγινε. Σε ευχαριστω πολυ φιλε απλα αν και μεγαλυτερος απο αλλους εισαγωμενους ειμαι λιγο ψαρωμενος... Ολα να παν καλα σε ολους! Ευχαριστω και παλι!D.Y.K έγραψε:Δεν "κλείνεις" ακριβώς. Κάνεις αιτήσεις στις εταιρείες, περνάς και από μια μίνι συνέντευξη / αξιολόγηση και στην πορεία αναλόγως και με την πρόοδο του καθενός και φυσικά το αν έχεις περάσει όλα σου τα μαθήματα (αυτό το μαθαίνουν και οι ίδιοι) γίνεται η δουλειά. Πολλά παιδιά κάνουν αιτήσεις από νωρίς και ξανά περνάνε από τις εταιρείες από μόνοι / ες τους μετά το πέρας της εξεταστικής και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θα τα δεις και μόνος σου αυτά, θα σου τα εξηγήσουν και οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και στην Σχολή όταν με το καλό έρθει εκείνη η στιγμή.
Μην αγχώνεσαι, θα τα δεις όλα στην πορεία δεν είναι τίποτα. Αρκεί να μεριμνήσεις εγκαίρως για τις αιτήσεις και καλό θα ήταν να δώσεις "αγώνα" για να περάσεις και όλα τα μαθήματα του εξαμήνου. Καλώς η κακώς οι εταιρίες το "τσεκάρουν" αυτό. Καλή αρχή να έχεις 

Τσεκαρουν δεν τσεκαρουν τα μαθηματα αυτη ειναι η δουλεια μας οποτε πρεπει να διαβασουμε. Αυτην την αποψη εχω! Θελω να σε ρωτησω κατι αν και οφτοπικ απλα πες μου ενα ναι η οχι για να μην ξεφυγουμε. Η ΑΝΥΕ ειναι αυστηρη; Γιατι ειχα μια κουβεντα τις προαλες με παιδια που εχουν τελειωσει και μου λεγαν οτι σε ψαχνουν υπερβολικα. Ισχυει?
Δεν θα έλεγα ότι είναι αυστηρή. Αντιθέτως αρκετά ελαστικούς θα τους χαρακτήριζα καθώς αν δεν έχεις κάποιο "καραμπινάτο" πρόβλημα σε περνάνε εύκολα. Ως τυπική διαδικασία θα την χαρακτήριζα περισσότερο προσωπικά.
Εγινε. Σε ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα οχι μονο για αυτες τις απαντησεις αλλα για ολο τον καιρο που εσυ και αλλο ενα παιδι μου απανταγατε σε οτι απορια ειχα! Να 'στε καλα παιδια!
Να είσαι καλά, καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία γενικότερα να έχεις 

Καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση. Ειμαι δοκιμος μηχανικος στην αεν Ασπροπυργου και εχω κανει 2 μπαρκα. Το 1ο ηταν 5 μηνες και 26 ημερες. Το δευτερο μπαρκο κρατησε 2 μηνες και 10 ημερες γιατι ειχα ενα ατυχημα και χρειαστηκε να βγω εξω. Στο 2ο μπαρκο ομως δεν εκανα το ΚΕΠ 2 που μου δωθηκε. Η ερωτηση μου ειναι: Μπορω να γραφτω στο Δ εξαμηνο, να συνεχισω την σχολη μου κανονικα και να χρωσταω την υπηρεσια μου; Απο την σχολη ξερω πως γινεται επειδη μου ειπαν πως 1ο και 2ο ταξιδι πρεπει να ειναι πανω απο 7 μηνες συνολικα. Μπορει ομως να προκηψει προβλημα επειδη δεν εχω συμπληρωσει το ΚΕπ 2; ευχαρισω.
MΙας και φτανουμε τελη Οκτωμβρη! Θα ηθελα να ρωτησω τους πιο παλιους που γνωριζουν. Μεσα στην επομενη βδομαδα κρινετε καλο να ξεκινησω τις αιτησεις; Η θα με κοιτανε στα γραφεια με μισο ματι; Ευχαριστω.
Καλησπερα... θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις! Εχω απορια για τα υποχρεωτικα εκπαιδευτικα ταξιδια.. πρεπει να γινουν σε πλοια που ταξιδευουν εξωτερικο ή υπαρχει δυνατοτητα να συμπληρωθει θαλασσια υπηρεσια σε πλοια πουν ταξιδευουν ελλαδα.. Επισης ειμαι 22 θα αξιζε να γραφτω στη αεν τωρα;
ελενη έγραψε:Καλησπερα... Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις! Εχω απορια για τα υποχρεωτικα εκπαιδευτικα ταξιδια. Πρεπει να γινουν σε πλοια που ταξιδευουν εξωτερικο ή υπαρχει δυνατοτητα να συμπληρωθει θαλασσια υπηρεσια σε πλοια πουν ταξιδευουν ελλαδα. Επισης ειμαι 22 θα αξιζε να γραφτω στη αεν τωρα;
Σχετικά με τα εκπαιδευτικά ταξίδια διάβασε τα άρθρα της ΑΕΝ Μακεδονίας ΕΔΩ
Επίσης για το αν αξίζει να γραφτείς στις ΑΕΝ διάβασε το Γυναίκες στο εμπορικό ναυτικό
Είμαι πρωτοετής σπουδαστής ΑΕΝ Πλοιάρχων και είμαι σε αναζήτηση εταιρίας για το πρώτο μπάρκο. Απ ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι πάνε σε "γνωστους". Έχω κάνει μερικές αιτήσεις αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες στο που να απευθυνθώ; Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 15
- Επικοινωνία:
ΘωμάςΒ έγραψε:Είμαι πρωτοετής σπουδαστής ΑΕΝ Πλοιάρχων και είμαι σε αναζήτηση εταιρίας για το πρώτο μπάρκο. Απ ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι πάνε σε "γνωστους". Έχω κάνει μερικές αιτήσεις αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες στο που να απευθυνθώ; Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.
Στην σχολή σου... Επίσης, ψάξε για τους "γνωστούς" κι εσύ. Και γύρνα όσες εταιρείες μπορείς περισσότερες.
Γεια σας παιδια θα ηθελα λογω εμπειριας να μ πειτε ποια εινα καλυτερη εταιρεια απο τις παρακατω και ποια εχεις πιο πολλες ελπιδες να σε κρατησει εφοοσον εισαι εννοειτε καλος
λιβανος
μαραν τανκερς
ελετσον
τσακος
μαρμαρας
ευχαριστω εκ των προτερων
λιβανος
μαραν τανκερς
ελετσον
τσακος
μαρμαρας
ευχαριστω εκ των προτερων