Νέο επιστημονικό πεδίο για Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Ιωάννηςς
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ιωάννηςς »

Καλησπέρα είμαι νέος στο φόρουμ. Είμαι απόφοιτος του 12. Θέλω να δώσω πανελλήνιες το 16 για αστυνομικές σχολες. Εχω Την δυνατότητα να δώσω είτε με το καινούριο σύστημα είτε με το παλιό με το οποίο θα δωθουν το 10% των θέσεων. Ήθελα να ρωτησω γτ έχω μπερδευτεί ποιο σύστημα θα ειναι κατάλληλο ως απόφοιτος;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 141

Δημοσίευση από Terminator »

Άρθρο 60 - Απόφοιτοι Λυκείου του σχολικού έτους 2014-15

1. Απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2014-5 καθώς και προηγούμενων σχολικών ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ή προετοιμάστηκαν για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής των καταργηθεισών διατάξεων του ν.2525/1997 όπως ίσχυε, έχουν το δικαίωμα αν το επιθυμούν να διαγωνισθούν με το ανωτέρω καταργηθέν σύστημα εισαγωγής κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-6 και 2016-7) προκειμένου να εγγραφούν στο 10% των θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

2. Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-6 και 2016-7) να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με το ν.4127/2015 (Α΄ 50). Στην περίπτωση αυτή: Α) οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής σε κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και β) οφείλουν να καταθέσουν μέχρι την 25η Φεβρουαρίου ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν στους υποψήφιους ποιας Ομάδας Προσανατολισμού επιθυμούν να καταταχθούν και σε ποια μαθήματα πρόκειται να διαγωνισθούν.

Ευάγγελος Μιχαλόπουλ

Δημοσίευση από Ευάγγελος Μιχαλόπουλ »

Καλησπέρα σας! Για την χρονιά 2015-2016 από το πρώτο επιστημονικό πεδίο εάν επιλεχθούν τα τέσσερα μαθήματα (αρχαία, έκθεση, ιστορία λατινικά) +μαθηματικά γενικής παιδείας, υπάρχει δικαίωμα εισαγωγής σε κάποια στρατιωτική σχολή ; Ευχαριστώ !
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

ΣΣΑΣ ψυχολογικό/στρατολογικό
Κατ-Για

Δημοσίευση από Κατ-Για »

Καλησπέρα.

Μπορείτε να μου εξηγησετε γιατί από το 3ο επιστημονικό πεδίο των πανελλαδικών 2016 εξαιρούνται οι αστυνομικές, στρατιωτικές και πυροσβεστικές σχολές (ακόμη και η ΣΥΔ) ενώ συμπεριλαμβάνονται στο 1ο Ε. Π. Τα αρχαία και τα λατινικά χρειάζονται περισσότερο από τη φυσική και τη χημεία;

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Κατ-Για έγραψε:Καλησπέρα.

Μπορείτε να μου εξηγησετε γιατί από το 3ο επιστημονικό πεδίο των πανελλαδικών 2016 εξαιρούνται οι αστυνομικές, στρατιωτικές και πυροσβεστικές σχολές (ακόμη και η ΣΥΔ) ενώ συμπεριλαμβάνονται στο 1ο Ε. Π. Τα αρχαία και τα λατινικά χρειάζονται περισσότερο από τη φυσική και τη χημεία;

Μερικοί μερικοί γιατί γράφεται χωρίς να διαβάσετε τα προηγούμενα ποστ. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο υπάρχουν στρατιωτικές σχολές που είναι οι εξής ΣΣΑΣ ιατρικό/κτηνιατρικό/οδοντιατρικό/φαρμακευτικό και φυσικά η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Η κατανομή δεν γίνεται στη τύχη πάει με βάση το τι διδάσκει η σχολή. Δεν γίνεται αστυνομικές σχολές που έχουν μαθηματα ποινική δικονομίας να μην έχουν λατινικά. Το δίκαιο όλων των χωρών της Ευρώπη προέρχεται απο το ρωμαικό δίκαιο ή ΣΣΑΣ στρατολογικό κάνεις και μαθήματα που διδάσκονται στη νομική.
ΑΝΟ

Δημοσίευση από ΑΝΟ »

Εδωσα ξανα φετος εβγαλα 12.125 μορια, δν ξερω αν θα ξαναδωσω. Αν δωσω με πιο συστημα μπορω; , ειδα οτι στο νεο συστημα οι στρατιωτικες ειναι στο 2ο το οποιο εχει χημεια που δν ξερω καθολου (ειμαι τεχνολογικη). Αν μπορω να δωσω με το παλιο συστημα τς σχολες πυροσβεστικης μπορω να της βαλω; Πιστευεται οτι θα ειναι πιο δυσκολα για εμας που δινουμε (αν μπορουμε) με το παλιο να μπουμε σε καποια σχολη! Εγω παντα ηθελα πυροσβεστικη περισσοτερο και απο το στρατο, λετε τα μορια φετος να ειναι πολλα; Και τα αθληματα τν ιδια δυσκολια που εχουν τωρα θα εχουν; Συγνωμη για της πολλες ερωτησης αλλα ψαχνω αυτες τς μερες στο διαδικτυο και δν βρισκω κατι! Ευχαριστω Εικόνα
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

ΑΝΟ έγραψε:Εδωσα ξανα φετος εβγαλα 12.125 μορια, δν ξερω αν θα ξαναδωσω. Αν δωσω με πιο συστημα μπορω; Ειδα οτι στο νεο συστημα οι στρατιωτικες ειναι στο 2ο το οποιο εχει χημεια που δν ξερω καθολου (ειμαι τεχνολογικη). Αν μπορω να δωσω με το παλιο συστημα τς σχολες πυροσβεστικης μπορω να της βαλω; Πιστευεται οτι θα ειναι πιο δυσκολα για εμας που δινουμε (αν μπορουμε) με το παλιο να μπουμε σε καποια σχολη! Εγω παντα ηθελα πυροσβεστικη περισσοτερο και απο το στρατο, λετε τα μορια φετος να ειναι πολλα; Και τα αθληματα τν ιδια δυσκολια που εχουν τωρα θα εχουν; Συγνωμη για της πολλες ερωτησης αλλα ψαχνω αυτες τς μερες στο διαδικτυο και δν βρισκω κατι! Ευχαριστω Εικόνα

Terminator έγραψε:Άρθρο 60 - Απόφοιτοι Λυκείου του σχολικού έτους 2014-15

1. Απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2014-5 καθώς και προηγούμενων σχολικών ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ή προετοιμάστηκαν για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής των καταργηθεισών διατάξεων του ν.2525/1997 όπως ίσχυε, έχουν το δικαίωμα αν το επιθυμούν να διαγωνισθούν με το ανωτέρω καταργηθέν σύστημα εισαγωγής κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-6 και 2016-7) προκειμένου να εγγραφούν στο 10% των θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

2. Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-6 και 2016-7) να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με το ν.4127/2015 (Α΄ 50). Στην περίπτωση αυτή: Α) οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής σε κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και β) οφείλουν να καταθέσουν μέχρι την 25η Φεβρουαρίου ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν στους υποψήφιους ποιας Ομάδας Προσανατολισμού επιθυμούν να καταταχθούν και σε ποια μαθήματα πρόκειται να διαγωνισθούν.

Το μήνυμα αυτό το έχω γράψει ΜΟΛΙΣ 5 ποστ πιο πάνω το οποίο απαντάει ξεκάθαρα το ερώτημα σου αν μπορείς να δώσεις με το παλιό σύστημα. Η σχολή πυροσβεστικής εντάσσεται σε 1ο/2ο και 5ο πεδίο. Πας με το νέο σύστημα οικονομικές σπουδές (μαθηματικά, ΑΟΘ, Πληροφορική, Εκθεση) πληροφορική την είχες στην τεχνολογική οπότε μέρος της ύλης το έχεις δουλέψει τα 2 χρόνια που έδινες 2014-2015. Το ΑΟΘ απο θέμα θεωρίας-σχεδιαγραμμάτων μπορείς άνετα να το δουλέψεις εαν βρείς εναν καλό οικονομολόγο σε φροντιστήριο μπορείς να γράψεις 18 άνετα. Και τέλος μένει έκθεση που επίσης έχεις δουλέψει στις 2 χρονιές που έδινες τέλος το κύριο παλούκι είναι τα μαθηματικά που είναι στο σύνολο 7 κεφάλαια (4 απο μαθηματικά κατευθύνσεως και 3 απο στατιστική).
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Τα αθλήματα παραμένουν τα ίδια όπως ήταν και φέτος και πέρσι και πρόπερσι...
wrc

Δημοσίευση από wrc »

Εχω την εντυπωση οτι η πυροσβεστικες σχολες Θα ειναι σε ολα τα πεδια και σε ολες τις ομαδες προσανατολισμου καθως και οι αστυνομικες σχολες...http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c290043/attach/sxoles_pdf_el_GR.pdf
ANO

Δημοσίευση από ANO »

Σε ευχαριστω παρα πολυ, που ενω το εχεις ξαναφραψει, το ξαναεκανες και συγνωμη που δεν το ειδα πιο πριν. Αλλη μια ερωτηση, εγω λεω να παρω οπως ειπες και εσυ 5ο πεδιο, το οποιο εχει, μαθηματικα, εκθεση, προγραμματισμο κ ως επιλεγομενο λεω να παρω βιολογια αφου την ξερω, μπορω ή ανακαστικα ΑΟΘ; Ή κανω λαθος;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Θα έχεις μειωμένα μόρια εάν επιλέξεις βιολογία γιατί έχει συντελεστή βαρύτητας 0,9 και όχι 1,3 που έχουν στις κατεύθυνση θετικών επιστημών.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Εάν επιλέξεις όμως βιολογία δεν έχεις πρόσβαση στο 5ο πεδίο αλλά στο 3ο που δεν υπάρχει εκεί σχολή πυροσβεστικής
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από D.Y.K »

wrc έγραψε:Εχω την εντυπωση οτι η πυροσβεστικες σχολες Θα ειναι σε ολα τα πεδια και σε ολες τις ομαδες προσανατολισμου καθως και οι αστυνομικες σχολες...http:/ by eDeals"> wwwΕικόνα .fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c290043/attach/sxoles_pdf_el_GR.pdf

Αυτή απλά είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης.
Μένει να δούμε το αν θα ισχύσει / υλοποιηθεί.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Η πυροσβεστική έχει ενταχθεί στα πεδία εδώ και περίπου 1,5 μήνα όπως και όλες οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Τα μόνα νομοσχέδια που περιμένουμε να περάσουν απο τη βουλή είναι για τους επιλαχόντες και την αναβάθμιση των ΑΣΣΥ σε ανώτατα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 3ετούς φοίτησης
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης