Δυσχρωματοψία και Στρατιωτικές Σχολές
Αναφερεται στην προκυρηξη ; Επειδη μαλλον μου διεφυγε
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Όχι είναι το κριτήριο των γιατρών που βάζουν για αν θα κόψουν η να περάσουν κάποιον. Το κανονικό είναι να μην κάνεις κανένα λάθος.Pantelkon έγραψε:Αναφερεται στην προκυρηξη ; Επειδη μαλλον μου διεφυγε
-
- Ταγματάρχης
Επειδή υπάρχει από ότι βλέπω μία συγχιση των υποψηφιων θα σας πω από την δική μου εμπειρία ότι τα σος για να κοπεί κάποιος από γιατρους είναι ο δείκτης μάζας σώματος, το ύψος, η δυσχρωματωψία, η μυωπία και το 1000αρι καθώς και η σφαίρα στα αθλητικά. Εκεί αντιμετωπίζετε το μεγάλο πρόβλημα των υποψηφίων που κόβονται και στα αθλητικά ιδιαίτερα οι γυναίκες.
Μηπως γνωριζει καποιος καποιον στρατιωτικο οφθαλμιατρο που εχει διατελεσει μελος της υγειονομικης επιτροπης προκειμενου να τον επισκεφθω να δω οριστικα με δυσχρωματοψια τι γινεται ;
Ευχαριστω εκ των προτερων
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Pantelkon έγραψε:Μηπως γνωριζει καποιος καποιον στρατιωτικο οφθαλμιατρο που εχει διατελεσει μελος της υγειονομικης επιτροπης προκειμενου να τον επισκεφθω να δω οριστικα με δυσχρωματοψια τι γινεται ;
Ενα στρατιωτικο οφθαλμιατρο χρειαζεσαι φιλε μ υπαρχουν αρκετοι μην ανησυχεις
-
- Ταγματάρχης
σε ποια περιοχη της ελλαδος μενεις;Pantelkon έγραψε:Μηπως γνωριζει καποιος καποιον στρατιωτικο οφθαλμιατρο που εχει διατελεσει μελος της υγειονομικης επιτροπης προκειμενου να τον επισκεφθω να δω οριστικα με δυσχρωματοψια τι γινεται ;
Καποιος να απαντησει. Εχω δυσχρωματοψια. Ξερω οτι στη ΣΝΔ ειναι λογος απορριψης και στην Ικαρων. ΙσχυΙσ και για Ευελπιδων?
Batman έγραψε:Καποιος να απαντησει. Εχω δυσχρωματοψια. Ξερω οτι στη ΣΝΔ ειναι λογος απορριψης και στην Ικαρων. ΙσχυΙς και για Ευελπιδων;
Σε όλες τις στρατιωτικές σχολές.
- TheloNaPaoSnd
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Όλες οι σχολές δέχονται υποψήφιους με ελαφρού βαθμού δυσχρωματοψία, δηλαδή υποψηφίους που τουλάχιστον μπορούν να διακρίνουν τα βασικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε). Ελπίζω να είναι καλά νέα.
Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅ πλα τὰ ἱ ερὰ
- Metallica fan
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Το εχω διαβασει αυτο αλλα και παλι δεν ξερω αν ισχυει ο χρονος θα τα δειξει ολα.
Batman έγραψε:Καποιος να απαντησει. Εχω δυσχρωματοψια. Ξερω οτι στη ΣΝΔ ειναι λογος απορριψης και στην Ικαρων. ΙσχυΙς και για Ευελπιδων;
- Στην περσινή προκύρυξη αναφέρει ότι μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσεις είναι και μια:Οφθαλμολογική εξέ ταση με καταγραφή της οπτική ς οξύ τητας και του βαθμού διαθλαστική ς ανωμαλί ας εκά στου οφθαλμού την ύ παρξη ή μη δυσχρωματοψί ας και την ύ παρξη νοσή ματος ή πά θησης με γνωμά τευση ιατρού (Ν. Π. ∆ ∆ Ή Ν. Π. Ι. ∆ Ή από ιδιώ τη ιατρό της χώ ρας).
- Στο ΦΕΚ 17 Α ́/27-1-2014 σελίδα 238 αναφέρει ότι με δυσχρωματοψία (χωρίς να γίνεται αναφορά σε βαθμό ή κλίμακα σοβαρότητας της οφθαλμολογικής πάθησης αυτής), η σωματική σου ικανότητα κρίνεται ως Ι2, και άρα κρίνεσαι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για οποιαδήποτε στρατιωτική σχολή.
Απο κεί και πέρα, εφόσον μπείς στην διαδικασία να περάσεις ΠΚΕ θα περάσεις και από την ΑΣΥΕ, η οποία θα κρίνει το κατα πόσον ο βαθμός σοβαρότητος της δυσχρωματοψίας σου επηρεάζει την σωματική σου ικανότητα, αν και σου λέω ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ για την σωματική ικανότητα κρίνεσαι Ι2.
Αν παρόλα αυτά, εσύ και πάλι θες να κάνεις την προσπάθειά σου, πρίν κάνεις το οτιδήποτε, ενημερώσου από έναν ειδικό, δηλαδή έναν οφθαλμίατρο για το θέμα σου.
Καλή τύχη σου εύχομαι...
Amat victoria curam
- Metallica fan
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Το ιδιο ισχυει και για τα σωματα ασφαλειας?
Metallica fan έγραψε:Το ιδιο ισχυει και για τα σωματα ασφαλειας;
Στην προκύρηξη για τις Αστυνομικές Σχολές του 2018, στην σελίδα 12 παρ 3, που αναγράφει τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων, αναφέρει το εξής:
- Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστωμένη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, κατά τα οριζόμενα στο Π. Δ.11/2014 (Φ. Ε. Κ. Α΄-17) , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Το φεκ αυτό αφορά τα κριτήρια που ορίζουν την σωματική ικανότητα των στελεχών και στρατεύσιμων των ΕΔ. Εφόσον το ίδιο ισχύει και για την ΕΛΑς, θα ισχύει ότι η δυσχρωματοψία, σε αποκλείει από τις Αστυνομικές Σχολές...
Amat victoria curam
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες