Δυσχρωματοψία και Στρατιωτικές Σχολές
Καλησπέρα! Λοιπόν, θα πάω 1η λυκείου και θέλω να ακολουθήσω τις στρατιωτικές σχολές αλλά ο οφθαλμίατρος μου είπε πως έχω δυσχρωματοψία (δεν ξέρω πολύ ή λίγο, αναγνώρισα τις 7/10 κάρτες με τους αριθμούς που μου έδειξε). Αυτό μπορεί να με εμποδίσει από τις στρατιωτικές σχολές και από την θητεία μου στον στρατό;(διότι κάτι τέτοιο άκουσα) Κοίταξα και Προηγούμενα άρθρα που έγιναν στο site γι'αυτό το θέμα αλλά δεν με κάλυψαν... Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει, να απαντήσει.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 7
Άμα δεν σε καλύπτουν αυτά που αναφέρει η προκήρυξη δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.
Αφού στρατιωτικές σχολές δεν μπορώ να πάω, όταν υπηρετήσω θα είμαι σίγουρα Ι4... ;
Chris123 έγραψε:Αφού στρατιωτικές σχολές δεν μπορώ να πάω, όταν υπηρετήσω θα είμαι σίγουρα Ι4... ;
Σωματική Ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Συμφωνα με το νεο ΦΕΚ οποιος εχει δυσχρωματοψία ειναι Ι2 υπηρετεί στο στρατό ομως δεν μπορει να γίνει στέλεχος να περάσει Δηλαδη για στρατιωτικες σχολες. ΦΕΚ17 27/1/2014 Α ΤΕΥΧΟΣ. Για την αστυνομία δεν γνωρίζω τι ισχύει.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 7
Αυτό ίσχυε και με το παλιό ΦΕΚ.
Ομως με την τροποποιηση αρ. Φύλλου 3513 (29 Δεκεμβριου 2014) τεύχος δευτερο που εγινε στο Προεδρικο διαταγματος 11/2014 (αρ. Φύλλου 17 27/1/2014) τευχος πρωτο. Βγαίνει κατι θετικο σχετικα με αυτά τα παιδια που έχουν δυσχρωματοψία Στο στρατό αλλα και στην αστυνομία;
αν ξερει καποιος κατι ας μου απαντήσει παρακαλώ !
αν ξερει καποιος κατι ας μου απαντήσει παρακαλώ !
Σχετικα με την τροποποιηση που αναφερθηκε πιο πανω τι ακριβως ισχυει πλεον; Του χρονου ειμαι και εγω υποψηφιος και ενδιαφερομαι για σμα και σνδ μηχανικοι αλλα εχω δυσχρωματοψια. Να προσθεσω οτι εχω απευθυνθει σε στρατιωτικους οφθαλμιατρους αλλα απο τον καθε ενα πηρα και μια διαφορετικη απαντηση
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 2
Πράγματι στον γενικό πίνακα νοσημάτων του ΠΔ 11/2014 δεν υφίσταται το νόσημα της δισχρωματοψίας αλλά καλό είναι να ρωτήσεις και έναν γιατρπο στρατιωτικού νοσοκομείου.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά το συγκεκριμένο τεστ αν δεν το περνάς είναι αιτία να κοπείς από όλες τις σχολές και όχι μόνο για την ικάρων καθώς και για σώματα ασφαλείας.Κωστας έγραψε:Πηγα στον οφθαλμιατρο και εκανα ενα τεστ που λεγεται Ishilara... Μπορειτε να το βρειτε στο ιντερνετ οσοι θελετε. Απετυχα στο τεστ... Ξερετε αν κοβομαι στην σχολη ικαρων... ; Μυοπεια δεν εχω...
Καλησπερα σας. Διαβασα την τροποποιηση σχετικα με τα νοσηματα π αποκλειουν απο τις στρατιωτικες σχολες και οι εχοντες δυσχρωματοψια χαρακτηριζονται ως Ι1-Ι2 σε αντιθεση με την αρχικη προκυρηξη που χαρακτηριζονταν ως Ι2. Γνωριζει καποιος τι συνεπαγεται αυτο ; Μηπως εξαρταται απο το βαθμο; Υπενθυμιζω οτι ενδιαφερομαι για ΣΜΑ και ΣΝΔ μηχανικοι
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Ενδοιαμεσο δεν υπαρχει αν εννοεις αυτο.I1-I2 σημαινει οτι θα βγεις ειτε Ι1 ειτε Ι2 αναλογα τη βαρυτηα της καταστασης και την εκτιμηση του γιατρου.
Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος αριθμος σωστων απαντησεων που πρεπει να δωσω στο τεστ Isihara που θα κρινει αν ειμαι Ι1 η Ι2;
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 2
Απο την στιγμή που κοπείς στο τέστ (θα σου πούν οι γιατροί πότε κόβεσαι) δεν περνάς στρατιωτικές σχολές. Για περισσότερες πληροφορίες ρώτα και Ένα στρατιωτικό νοσοκομείο.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Λάθος μέχρι ένα μπορείς να κάνεις. Στο δεύτερο έπαιξες και έχασες κόβεσαι.Pantelkon έγραψε:Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος αριθμος σωστων απαντησεων που πρεπει να δωσω στο τεστ Isihara που θα κρινει αν ειμαι Ι1 η Ι2;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης