Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
mpampis781
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από mpampis781 »

Οχι βεβαια. Παραλλαγη αεροποριας ομως (μπλε) οχι στρατου ξηρας
Rtikuu

Δημοσίευση από Rtikuu »

Καλησπερα! Δικαιουμαι μειωμενη θητεια (3μηνη) λογω οτι ειμαι Ομογενης απο την ΑΛβανια. Μου ηρθε χαρτι για την ΠΑ. Μπορω να υπηρετησω ομως 3μηνο στην ΠΑ ή επειδη ειναι 12μηνη η θητεια θα πρεπει να υπηρετησω λιγο παραπανω; Ευχαριστω προκαταβολικα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπορείς να κάνεις τρίμηνο ναι.
Rtikuu

Δημοσίευση από Rtikuu »

Να σαι καλα φιλε μου καλο μηνα να εχεις!
Άβαταρ μέλους
Ph@nt0m
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ph@nt0m »

Χαιρετώ τους μάχιμους γίγαντες.

Έχουμε και λέμε (βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!)

Όταν είχα πάει παλαιότερα (γεράσαμε!) σε ΚΕΠ να κάνω τα χαρτιά της αναβολής (πώς το λέμε αυτό; Περιοδεύων; ) δεν είχα κάποιες ειδικές δεξιότητες όπως τώρα. Πήρα αναβολή μέχρι το 2016 λόγω δημόσιου πανεπιστημίου. Είχα δηλώσει τότε Αεροπορία.

Μέχρι το 2016 θα έχω τελειώσει σπουδές σε Πληροφοριακά Συστήματα από κολέγιο + εξειδικευμένες γνώσεις για ένα διάστημα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού σε θέματα Ασφάλειας εταιρικής/κυβερνητικής και πάει λέγοντας. Άπταιστα Αγγλικά.

Μπορώ να πάω πάλι σε ΚΕΠ πριν τελειώσει η αναβολή και να κάνω ενημέρωση των δεξιοτήτων μου και να περαστούν στο σύστημα; Μπορώ να δώσω μαζί με ότι χαρτιά ζητηθούν όταν πάω να υπηρετήσω (μακάρι να ήξερα τι χρειάζεται!) και ένα βιογραφικό που περιγράφει αναλυτικά τι γνωρίζω να κάνω μαζί με αντίγραφο bachelor και IT πιστοποιήσεων; Λόγω γνώσεων θα μπορούσα να υπηρετήσω στο Υπουργείο Άμυνας ή σε άλλους "ενδιαφέροντες" τομείς;

Με τα θέματα υγείας τι γίνεται; Παρόλο που γυμνάζομαι αρκετά, έχουμε πολλαπλά χειρουργεία λόγω σχιστιών στο πρόσωπο με μοσχεύματα από τα ισχία δεξιά και αριστερά της λεκάνης, οστεοπενία προς οστεοπόρωση,6 και βάλε μυωπία με αστιγματισμό και βλαισοπλατυποδία.

Θέλω να υπηρετήσω και θέλω να κάνω χρήσιμα πράγματα. Για οτιδήποτε "πιο συγκεκριμένο" ένα p.m. Αρκεί πιστεύω.

Να στε καλά γίγαντες.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Ph@nt0m έγραψε:Χαιρετώ τους μάχιμους γίγαντες.

Έχουμε και λέμε (βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!)

Όταν είχα πάει παλαιότερα (γεράσαμε!) σε ΚΕΠ να κάνω τα χαρτιά της αναβολής (πώς το λέμε αυτό; Περιοδεύων;) δεν είχα κάποιες ειδικές δεξιότητες όπως τώρα. Πήρα αναβολή μέχρι το 2016 λόγω δημόσιου πανεπιστημίου. Είχα δηλώσει τότε Αεροπορία.

Μέχρι το 2016 θα έχω τελειώσει σπουδές σε Πληροφοριακά Συστήματα από κολέγιο + εξειδικευμένες γνώσεις για ένα διάστημα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού σε θέματα Ασφάλειας εταιρικής/κυβερνητικής και πάει λέγοντας. Άπταιστα Αγγλικά.

Μπορώ να πάω πάλι σε ΚΕΠ πριν τελειώσει η αναβολή και να κάνω ενημέρωση των δεξιοτήτων μου και να περαστούν στο σύστημα; Μπορώ να δώσω μαζί με ότι χαρτιά ζητηθούν όταν πάω να υπηρετήσω (μακάρι να ήξερα τι χρειάζεται!) και ένα βιογραφικό που περιγράφει αναλυτικά τι γνωρίζω να κάνω μαζί με αντίγραφο bachelor και IT πιστοποιήσεων; Λόγω γνώσεων θα μπορούσα να υπηρετήσω στο Υπουργείο Άμυνας ή σε άλλους "ενδιαφέροντες" τομείς;

Με τα θέματα υγείας τι γίνεται; Παρόλο που γυμνάζομαι αρκετά, έχουμε πολλαπλά χειρουργεία λόγω σχιστιών στο πρόσωπο με μοσχεύματα από τα ισχία δεξιά και αριστερά της λεκάνης, οστεοπενία προς οστεοπόρωση,6 και βάλε μυωπία με αστιγματισμό και βλαισοπλατυποδία.

Θέλω να υπηρετήσω και θέλω να κάνω χρήσιμα πράγματα. Για οτιδήποτε "πιο συγκεκριμένο" ένα p.m. Αρκεί πιστεύω.

Να στε καλά γίγαντες.
Μόνο από την μυωπία βγαίνεις Ι3 και λογικά με αυτά για λεκάνη κτλπ πας full για άοπλος, διάβασε και το σχετικό ΦΕΚ και θα πάρεις μια εικόνα.

Οι σπουδές στο στρατό δεν μετράνε, όταν παρουσιαστείς θα έχεις μαζί σου τα απαραίτητα χαρτιά επικυρωμένα από το ΚΕΠ και θα τα δώσεις αλλά δεν θα αλλάξει κάτι, θα καταλήξεις σε κανένα νησί ή στον Έβρο και θα βαράς υπηρεσίες, στο Υπουργείο Άμυνας και σε άλλους ενδιαφέροντες τομείς υπηρετούν τα βύσματα, χωρίς βύσμα μην περιμένεις τίποτα, καλώς ήρθες στον ελληνικό στρατό Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Ph@nt0m
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ph@nt0m »

Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα μου εκανες την καρδια περιβολι! Δεν τα παω καλα με τα ΦΕΚ λογω των απειρων ακρονυμιων, της καθολου απλα κατανοητης δομης της γλωσσας με τις επισημοτητες που βαζουν οποτε γι' αυτο ρωτησα. Οταν λες να εχω επικυρωσει τα εγγραφα στο κεπ τι ειδους επικυρωση ειναι και τι χρειαζεται; Για τις αλλες ερωτησεις μου τι εχουμε;

Ευχαριστω.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Ph@nt0m έγραψε:Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα μου εκανες την καρδια περιβολι! Δεν τα παω καλα με τα ΦΕΚ λογω των απειρων ακρονυμιων, της καθολου απλα κατανοητης δομης της γλωσσας με τις επισημοτητες που βαζουν οποτε γι' αυτο ρωτησα. Οταν λες να εχω επικυρωσει τα εγγραφα στο κεπ τι ειδους επικυρωση ειναι και τι χρειαζεται; Για τις αλλες ερωτησεις μου τι εχουμε;

Ευχαριστω.

Ποιες άλλες ερωτήσεις; Σου εξήγησα οι σπουδές σου δεν θα σε βοηθήσουν σε τίποτα παραπάνω, το πολύ πολύ να γίνεις γραφιάς σε κανά γραφείο και να κάνεις τις δουλειές των μόνιμων, τα έγγραφα που θα δώσεις στο στρατό θα είναι όλα αντίγραφα άρα θέλουν και επικύρωση μην κάνεις το λάθος και παρουσιαστείς με τα γνήσια πιστοποιητικά γιατί μετά τα έχασες στο λέω.

Γενικά η θητεία δεν θα σου προσφέρει τίποτα, θα περάσεις ένα 9μηνο που δεν θα θυμάσαι σχεδόν τίποτα.

giannis

Δημοσίευση από giannis »

Παιδιά καλησπέρα! Σε 1,5 βδομάδα παρουσιάζομαι στην πολεμική αεροπορία και θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα...1ον από αυτούς που έχουν ήδη υπηρετήσει ή γνωρίζουν να μου που τι θα χρειαστώ να πάρω μαζί μου... Επειδή κάποιοι φίλοι μου λένε πως ακόμα και οι πετσέτες που σου δίνουν είναι άπλυτες από τον προηγούμενο που τις είχε και σκέφτομαι να πάρω μέχρι και πετσέτες... Γενικά να μου πείτε από άποψη υγιεινής τι θα έπρεπε να πάρω μαζί μου γιατί κάποιοι μου είπαν μέχρι και σπρέυ για κοριούς... Η 2η ερώτηση είναι αν γνωρίζει κάποιος να μου πει σε ποιες πόλεις που λογίζονται ως παραμεθώριες περιοχές έχει στρατόπεδα η ΠΑ... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Καλή θητεία να έχουμε!
JIMMYS13

Δημοσίευση από JIMMYS13 »

Καλησπέρα παιδιά, Το ΚΕΝ της αεροπορίας είναι στην τρίπολη; Η 124 ΠΒΕ πτέρυγα; Εκεί παρούσιάζονται όλοι της αεροπορίας;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 21
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι.
Άβαταρ μέλους
Kissos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kissos »

Καλησπέρα κύριοι
Οφείλω κατ'αρχήν να συγχαρώ τους συντονιστές του forum γιατί πραγματικά η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη όλα αυτά τα χρόνια. Επί του θέματος τώρα, έχω το εξής ερώτημα: Υπάρχει η ειδικότητα του Σμηνίτη Ψυχολόγου, όπως αντίστοιχα υπάρχει ο Οπλίτης Ψυχολόγος; Αν ναι, η εκπαίδευση γίνεται κανονικά στο 251 και μετά ακολουθεί η τοποθέτηση σε μονάδα της παραμεθορίου (πχ Ρόδος, Λήμνος) ;
Ευχαριστώ πολύ

makis

Δημοσίευση από makis »

Greek_Army έγραψε:Ναι.
ΟΧΙ το 9μηνο ισχύει ακόμη κι αν υπηρετήσεις σε Μονάδα παραμεθορίου που είναι η καταγωγή σου
alexis28

Δημοσίευση από alexis28 »

Καλησπερα μαγκες μετα απο πολυ καιρο... Οποιος θελει να κανει 9μηνο και να περασει καλα στην π. Α να δηλωσει μεταθεση στη καρπαθο
aggelos_a
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από aggelos_a »

Παιδιά καλησπέρα, είμαι υπόχρεος για κατάταξη το Γενάρη του '16 στην πολεμική αεροπορία και θέλω να μάθω ποιές είναι οι μονάδες που έχουν υγειονομικό τμήμα στα δωδεκάνησα και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου. Είμαι απόφοιτος ιατρικής, έχω καταθέσει το πτυχίο, και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις μονάδες που μπορώ να δηλώσω στο τέλος της βασικής ώστε να κάνω το 12μηνο 9μηνο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες