ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Alexia1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alexia1 »

Είμαι μια 16χρονη μαθήτρια της 1ης λυκείου και σκέφτομαι σοβαρα να προσπαθησω να μπω στο ιατρικο της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονικη. Μ'αρεσει απο τη μια η ιατρικη και απο την αλλη η ιδεα του στρατιωτικου (σιγουρα με εχει επιρρεασει και το γεγονος οτι ειμαι στους προσκοπους). Ωστοσο γνωριζω πολυ λιγα πραγματα για τη ζωη των φοιτητων εκει καθως και για τη μετεπειτα σταδιοδρομια τους. Θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν υπηρχε καποιος απο εσας που να ξερει να μου πει λιγα πραγματα σχετικα με αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

Και μόνο που από την πρώτη μέρα που θα βγεις ιατρός θα έχεις έναν καλό μισθό... Νομίζω πως είναι μια καλή επενδυση για το μέλλον σου.(αφού σ΄αρέσει)
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδια αν μπορω να βοη8ησω, ειμαι τριτο ετος στη σσας ιατρικη
Δον Κων
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Δον Κων »

Βασικα τωρα εκανα και συνδεση μπας και μπορω να προσφερω σε καποιον
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από kallitexnis »

Αν κάποιος θέλει να μπεί στο στρατό θα μπεί αρκεί να το θέλει και να μην το βλέπει ως επαγγελματική αποκατάσταση.
ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

Κοκα, εσενα ως πρωτοετη τι σε δυσκολεψε πιο πολυ;

ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

Και γενικα αν μπορεις να μου πεις το προγραμμα που κανετε καθε μερα...

Δον Κων
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Δον Κων »

Το μονο που μπορείς να πεις ουσιαστικα ειναι η αρχικη προσαρμογη που χρειαζεται παντου σε οτι και αν κανεις. Δεν ειναι τπτ σπουδαιο. Δεν υπαρχουν ουσιαστικές δυσκολιες οι οποιες δεν 8α σε αφησουν να συνεχισεις. Εξαλου κα83 χρονο φευγουν περιπου 3 απο τους 180,16ο στην δικια μου χρονια. Μπορεις να σκεφτεις οτι αυτοι οι τρεις καλλιστα δεν εκαναν για κανενα λογο στο στρατο ηταν εντελως ξενα στοιχεια. Η σχολη δεν εχει καμια σχεση με αλλες ειναι απο 8εμα στρατιωτικα πολυ χαλαρα εως και αυτο που λεμε λουφα. Ολα παιζονται στο πανεπιστημιο και πιστεψε με το πανεπιστημιο ειναι δυσκολο για τον γιατρο και του φτανει και του περισσευει. Τα αλλα τμηματα πλην οδοντιατρικου και κτηνιατρικου περνανε ζωη και κοτα με κα8ε αποψη που δεν ειναι της παρουσης. Παντως δεν υπαρχει κανενας λογος να φοβη8ει καποιος να μπει λογο της δυσκολιας που μπορει να εχουν ως πρωτοετής... Δεν ειναι τπτ και ισα ισα που στους περισσοτερους μενει σαν μια εμπειρία ηδη τα σκεφτομαι και αναπολω το χαβαλε Με τα υπολοιπα παιδια και τις περιεργες καταστασεις και μερικες φορες 8α η8ελες να τα ξαναζούσες. Παντως ξανα επαναλαμβανω οτι μερικοι χαρακτηρες δεν μπουρουν να ζησουν ουτε στην σσασ.
Αγγελική
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Αγγελική »

Παιδιά, τον Ιούνιο παίτνω πτυχίο. Τελειώνω ΣΣΑΣ Ψυχολόγων. Ήμασταν η πρώτη χρονιά. Αν μπορώ κάπου να βοηθήσω, πείτε μου.
ann-maria
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από ann-maria »

Αγγελική έγραψε:Παιδιά, τον Ιούνιο τελειώνω ΣΣΑΣ Ψυχολόγων. Όποιος θέλει να ρωτήσει το οτιδήποτε, ας μη διστάσει.
Γεια σου! Μηπως θα μπορουσες να μου πεις λιγο την ολη κατασταση εκει περα; Ειναι πολυ δυσκολα; Οσον αναφορα το στρατιωτικο κομματι σας πιεζουν πολυ; Πως γινεται να λαμβανεις και την στρατιωτικη και την ειδικοτητα του ψυχολογου συγχρονως; Θελει πολυ προσπαθεια;

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Όταν γράφετε κάτι σε κάποια ενότητα για το οποίο υπάρχει ξεχωριστό θέμα Κάπου αλλού Μεταφέρεται εκεί. Ευχαριστώ.

Αγγελική
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Αγγελική »

Καλησπέρα. Κοίτα, η κατάσταση είναι αρκετά καλή για στρατιωτική σχολή και όσο τα χρόνια και οι "σειρές" περνούν τα πράγματα βελτιώνονται και εξευγενίζονται όλο και περισσότερο. Πολύ δύσκολα σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα αν το αγαπάς από όλες τις απόψεις αυτό που κάνεις. Δε ζητάν από κανέναν απολύτως τίποτα που δεν μπορεί να κάνει. Όσον αφορά στο στρατιωτικό κομμάτι, η πίεση είναι αρκετά ανεκτή αρκεί να συνειδητοποιήσεις τη νοοτροπία του στρατού που αργά ή γρήγορα θα σε κάνουν να την καταλάβεις. Αλλά τα χρόνια περνούν δίχως να το συνειδητοποιήσεις καλά καλά και τότε μένει το καλύτερο κομμάτι, το επαγγελματικό.

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση γίνεται στο Αριστοτέλειο και σε τίποτα απολύτως δε διαφέρεις από τους υπόλοιπους φοιτητές ακαδημαϊκά. Ίσα-ίσα θα δεις που το διάβασμά σου θα είναι συστηματικότερο λόγω προγράμματος. Έχεις πολλές ευκαιρίες μέσα στη σχολή, αν είσαι τυπικός στο πανεπιστήμιο. Καμία παρακολούθηση μαθήματος δε χάνεται λόγω στρατού. Το πρόγραμμα είναι άνετο.

Ο συνδυασμός τώρα και στρατιωτικού προγράμματος και ακαδημαϊκού μερικές φορές αποδείχθηκε δύσκολη αλλά οι εξεταστικές στο τμήμα της ψυχολογίας είναι σύντομες και αρκετά εύκολες με μια μέτρια προετοιμασία. Αυτά. Καλή επιτυχία σε ό, τι αποφασίσεις.

Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Γεια σου αγγελικη.
ειπες πως τελειωσες την σσας ψυχολογων. λοιπον, εχω να σε ρωτησω μερικα πραγματα...
1) ηταν δυσκολη η σχολη;
2) οσον αφορα τα μορια της σχολης, πως τα καταφερες;
3) αξιζει να σπουδαζεις και να εισαι μεσα στη σχολη για οσα χρονια ειναι η σχολη;(εχω ακουσει οτι ειναι γυρω στα 7)
Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Τι πρεπει να κανω για να περασω ιατρικο σσας στην αεροπορια;
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Xalvas7 έγραψε:Τι πρεπει να κανω για να περασω ιατρικο σσας στην αεροπορια;
Με την επικύρωση της Απόφασης Διαταγής της Εγκυκλίου για ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ στον τομέα ΣΣΑΣ αναγράφονται οι αντίστοιχες θέσεις των ειδικοτήτων για τους κλάδους Σ. Ξ. Π. Ν. Π. Α. Και ΕΛ. ΑΣ.. Νομίζω ότι γίνεται με κλήρωση η κατανομή εκτός και αν το ζητήσεις και το αίτημά σου γίνει δεκτό.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες