Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
Να σαι καλα! Μου εφτιαξες την μερα !
D.Y.K έγραψε:1. Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη.
- Παρουσιάζεσαι σε ένα οποιοδήποτε ΚΕΝ (πλην του ΚΕΕΔ που είναι έτσι κ αλλιώς το Κέντρο των Ειδικών Δυνάμεων), περνάει κάποια στιγμή κλιμάκιο των ΕΔ και ζητάει εθελοντές οπλίτες για τις ΕΔ. Περνάς από κάποιες εξετάσεις / επιτροπές και δηλώνεις το που επιθυμείς να μετατεθείς εάν και εφόσον επιλεχθείς για τις Ειδικές Δυνάμεις.Εκεί θα δηλώσεις ότι θέλεις να πας για Αλεξιπτωτιστής και περιμένεις. Όπως αντιλαμβάνεσαι, στον αέρα είσαι έτσι κ αλλιώς διότι όλα είναι σχετικά / πιθανά εις τον Ελληνικόν Στρατό. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα σε πάρουν στους Αλεξιπτωτιστές συγκεκριμένα.
2. Κατέθεσε το πτυχίο σου και ποτέ δεν ξέρεις. Όπως έγραψα και πριν, παντού μπορεί να σε ρίξουν. Όλα είναι σχετικά.
D.Y.K. Καλησπέρα,
καταρχήν ζητώ προκαταβολικά συγγνωμή για την ερώτηση επειδή ξέρω πως έχει απαντηθεί πολλές φορές στο φόρουμ.
Υπάρχει περίπτωση να δηλώσει κάποιος (που φυσικά πληροί τις προϋποθέσεις) Ε. Δ. Στο ΚΕΝ και να μην επιλεγεί;
Προσωπικά, θέλω να δηλώσω Ρεντίνα - Νάουσα - Δράμα. Αυτές θα είναι οι επιλογές μου ή έστω κάποια από αυτές. Υπάρχει περίπτωση να με στείλουν στους Αμφίβιους ή στην χειρότερη σε μονάδα μη καταδρομική;
Ευχαριστώ.
Υπαρχει, αλλα ειναι αμφιβολλο
ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Υπαρχει, αλλα ειναι αμφιβολλο
Υπάρχει περίπτωση και για μη καταδρομική;

Αρχίζω και ανησυχώ γιατί δήλωσα Ε. Δ δεν με στείλανε ΚΕΕΔ, όπως ακόμα δεν με στείλανε Ναύπλιο λόγω πτυχίου. Βλέπω απλά πως είναι πολύ random...
Oblicon έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να δηλώσει κάποιος (που φυσικά πληροί τις προϋποθέσεις) Ε. Δ. Στο ΚΕΝ και να μην επιλεγεί;
Προσωπικά, θέλω να δηλώσω Ρεντίνα - Νάουσα - Δράμα. Αυτές θα είναι οι επιλογές μου ή έστω κάποια από αυτές. Υπάρχει περίπτωση να με στείλουν στους Αμφίβιους ή στην χειρότερη σε μονάδα μη καταδρομική;
Ευχαριστώ.
1) Όχι δεν υπάρχει καμία περίπτωση.
2) Δεν υπάρχει περίπτωση να μετατεθείς σε μονάδα πεζικού αν δεν το ζητήσεις εσύ (δηλαδή μόνο στην περίπτωση που κοπείς οικειοθελώς). Αλλά φυσικά ανάλογα με τις ανάγκες, την ζήτηση και το βύσμα του καθενός, υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν σε οποιαδήποτε μονάδα καταδρομών ναι.
D.Y.K έγραψε:1) Όχι δεν υπάρχει καμία περίπτωση.
2) Δεν υπάρχει περίπτωση να μετατεθείς σε μονάδα πεζικού αν δεν το ζητήσεις εσύ (δηλαδή μόνο στην περίπτωση που κοπείς οικειοθελώς). Αλλά φυσικά ανάλογα με τις ανάγκες, την ζήτηση και το βύσμα του καθενός, υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν σε οποιαδήποτε μονάδα καταδρομών ναι.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, ήσουν κατατοπιστικότατος!
Over!
Καλησπερα εγω θελω να ρωτησω ποσο πιθανο ειναι να σε παρουν ειδικες δυναμεις οταν δηλωσεις οτι θες να πας εκει; Και κατι ακομα πως διαλεγεις αν θα πας αλεξιπτωτιστες η πεζοναυτης; Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
Καλησπέρα παιδιά,
Μπορείτε να επισημάνετε, όσοι γνωρίζετε,
κάποιες βασικές διαφορες της ΕΛ. ΔΥ. Κ με την ΜΚ 35;
Γνωρίζω ότι η ΜΚ 35 είναι ειδικές δυνάμεις αλλά θα ήθελα να μου πείτε χειροπιαστα κάποιες διαφορές στο επίπεδο τους.
Ευχαριστώ πολύ
Μπορείτε να επισημάνετε, όσοι γνωρίζετε,
κάποιες βασικές διαφορες της ΕΛ. ΔΥ. Κ με την ΜΚ 35;
Γνωρίζω ότι η ΜΚ 35 είναι ειδικές δυνάμεις αλλά θα ήθελα να μου πείτε χειροπιαστα κάποιες διαφορές στο επίπεδο τους.
Ευχαριστώ πολύ
wolver έγραψε:Καλησπερα εγω θελω να ρωτησω ποσο πιθανο ειναι να σε παρουν ειδικες δυναμεις οταν δηλωσεις οτι θες να πας εκει; Και κατι ακομα πως διαλεγεις αν θα πας αλεξιπτωτιστες η πεζοναυτης; Ευχαριστω εκ των προτερων!
Ειναι ''εντελως'' πιθανο να σε παρουν ειδικες δυναμεις εαν το δηλωσεις. Μη το σκεφτεσαι καν αυτο. Παρακατω... Το να πας πεζοναυτες ειναι επισης εφικτο. Στο μεγαλο πευκο οταν δηλωσετε τις μοναδες που επιθυμειτε να παρετε μεταθεση, εσυ δα δηλωσεις πρωτα πρωτα τους πεζοναυτες. Οσο για τα αλεξιπτωτα θα χρειαστεις μεσο κατα πασα πιθανοτητα.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Καλησπέρα παιδιά.
Καταρχήν συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί η ερώτηση μου αλλά έχω ψάξει πολλές σελίδες στο Φόρουμ και δεν έχω βρει μια σαφή απάντηση που να απαντάει ευθέως στο θέμα μου.
Είμαι 19 χρόνων και σπουδάζω. Εδώ πάρει αναβολή αλλά σκέφτομαι να την κόψω τον Μάιο για να μπω στρατό. Στο περιοδευον είχα δηλώσει Πολεμικό Ναυτικό αλλά θέλω να μπω Αλεξίπτωτα. Μπορώ να το κάνω αυτό; Όταν κόψω την αναβολή μπορώ να τικαρω την επιλογή να ενταχθώ στις ειδικές δυνάμεις και έτσι να παρουσιαστώ πεζικό;
Ευχαριστώ εκ τω προτέρων.
Καταρχήν συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί η ερώτηση μου αλλά έχω ψάξει πολλές σελίδες στο Φόρουμ και δεν έχω βρει μια σαφή απάντηση που να απαντάει ευθέως στο θέμα μου.
Είμαι 19 χρόνων και σπουδάζω. Εδώ πάρει αναβολή αλλά σκέφτομαι να την κόψω τον Μάιο για να μπω στρατό. Στο περιοδευον είχα δηλώσει Πολεμικό Ναυτικό αλλά θέλω να μπω Αλεξίπτωτα. Μπορώ να το κάνω αυτό; Όταν κόψω την αναβολή μπορώ να τικαρω την επιλογή να ενταχθώ στις ειδικές δυνάμεις και έτσι να παρουσιαστώ πεζικό;
Ευχαριστώ εκ τω προτέρων.
Καλημέρα φίλε
Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό οπυ δήλωσες στο περιοδεύον, αλλά χωρίς βύσμα δεν παίζει να σε πάρουν στο ναυτικό, κι ας το δήλωσες. Θα σε στείλουν στρατό ξηράς, απ' όπου μπορείς να πας αλεξίπτωτα.
Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό οπυ δήλωσες στο περιοδεύον, αλλά χωρίς βύσμα δεν παίζει να σε πάρουν στο ναυτικό, κι ας το δήλωσες. Θα σε στείλουν στρατό ξηράς, απ' όπου μπορείς να πας αλεξίπτωτα.
Ευχαριστώ για την σύντομη απάντηση!
Κάτι ακόμα. Άμα όταν κόψω την αναβολή δηλώσω επιθυμία για Ε. Δ υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστώ Μεγάλο Πεύκο ή αυτό παίζεται και πιο πιθανόν είναι να με στείλουν σε κάνα ΚΕΝ Πεζικου όπου εκεί θα περάσω τα τεστ για Αλεξίπτωτα;
Κάτι ακόμα. Άμα όταν κόψω την αναβολή δηλώσω επιθυμία για Ε. Δ υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστώ Μεγάλο Πεύκο ή αυτό παίζεται και πιο πιθανόν είναι να με στείλουν σε κάνα ΚΕΝ Πεζικου όπου εκεί θα περάσω τα τεστ για Αλεξίπτωτα;
Θα σε στείλουν σε κάποιο ΚΕΝ πεζικού, όπου την 2η ή 3η εβδομάδα θα περάσει κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων και θα ζητήσει άτομα. Όποιοι δηλώσουν περνάνε κάποια εύκολα σχετικά αθλήματα (20 κάμψεις,4 έλξεις,1χλμ σε 5 λεπτά). Όποιοι τα περάσουν πέρνουν μετάθεση σε μονάδα ειδικών δυνάμεων (πχ Β μκδ,1η μαλ,575 κλπ) κι όχι στο ΚΕΕΔ.
Ωραία τέλεια!
Σε ευχαριστώ! Πάντως σε περίπτωση που για κακή μου τύχη με χώσουν ναυτικό (αναγκαστικά το δήλωσα λόγο του πατέρα μου που είναι αξιωματικός στο Π. Ν) τότε θα μπορέσω να δηλώσω αλεξίπτωτα ή ειμαι καταδικασμένος να υπηρετήσω στο Ναυτικό;
Σε ευχαριστώ! Πάντως σε περίπτωση που για κακή μου τύχη με χώσουν ναυτικό (αναγκαστικά το δήλωσα λόγο του πατέρα μου που είναι αξιωματικός στο Π. Ν) τότε θα μπορέσω να δηλώσω αλεξίπτωτα ή ειμαι καταδικασμένος να υπηρετήσω στο Ναυτικό;
Kostas18 έγραψε:Ωραία τέλεια!
Φιλε τα αθληματα για αλεξιπτωτα ειναι διαφορετικα, θα τα δεις στην ενοτητα ελεξιπτωτιστες καταταξη - αθληματα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης