Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι και σταμάτα να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια.

Μην νομίζεις ότι δεν έχουμε καταλάβει ποιος είσαι. Σου έχουμε απαντήσει ήδη.

Άβαταρ μέλους
anton92
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από anton92 »

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να καταταγώ Νοέμβριο και τώρα θα πάω να κόψω αναβολή. Είχα δηλώσει στρατό ξηράς (πεζικό) ενώ θα ήθελα να μπω Ε. Δ. Γίνεται να κάνω κάτι γι αυτό έστω τώρα; Ξέρω πως όπου κι αν πας ρωτάνε αν θες Ε. Δ. Αλλά θα προτιμούσα να πάω Μ. Πεύκο, το χω πολύ μεράκι πως να το κάνω. Επίσης αν γίνεται αντικειμενικά ας πούμε να μου πείτε μια καλή "μάχιμη" μονάδα,(ακούω για Δράμα πολύ καλά λόγια.) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Soap »

anton92 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να καταταγώ Νοέμβριο και τώρα θα πάω να κόψω αναβολή. Είχα δηλώσει στρατό ξηράς (πεζικό) ενώ θα ήθελα να μπω Ε. Δ. Γίνεται να κάνω κάτι γι αυτό έστω τώρα; Ξέρω πως όπου κι αν πας ρωτάνε αν θες Ε. Δ. Αλλά θα προτιμούσα να πάω Μ. Πεύκο, το χω πολύ μεράκι πως να το κάνω. Επίσης αν γίνεται αντικειμενικά ας πούμε να μου πείτε μια καλή "μάχιμη" μονάδα,(ακούω για Δράμα πολύ καλά λόγια.) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο πρωτο που ρωτας δε μπορω να σου απαντησω με σιγουρια, αλλα μαλλον σε πρωτη φαση δε γινεται να αλλαξεις το που θα παρουσιαστεις. Βεβαια αν ειναι οντως ετσι τοτε αυτο δεν αποτελει κανενα προβλημα. Στο κεντρο εκπαιδευσεως που θα παρουσιαστεις θα περασει κλιμακιο ειδικων δυναμεων οποτε θα μπορεσεις να το δηλωσεις τοτε, κι ουτε γατα ουτε και ζημια με λιγα λογια.

Για το δευτερο πραγμα που ρωτας, δηλαδη ποια ειναι μαχιμη μοναδα για να υπηρετησεις, εγω προσωπικα ημουν σε αμφιβια μοιρα αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος ουτε απο το επιπεδο εκπαιδευσης ουτε απο το επιχειρησιακο επιπεδο. Προσωπικη μου συμβουλη ειναι να δηλωσεις 35ΜΚ στη Κυπρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να υπηρετησεις οντως στη μοναδα που θελεις συνηθως χρειαζεται βυσμα. Ειδικα για τις βορειες μοιρες και ποσο μαλλον για τα αλεξιπτωτα. Εγω ας πουμε, ειχα δηλωσει ορεινες μοιρες με την εξης σειρα. Δραμα, Ναουσα, Ρεντινα. Και τελικα με στειλανε Χιο. Κριμα δεν ειχα βυσματακι. Ημουνα απο τους χαζους εγω βλεπεις. Γενικα εκει που ευκολα πηγαινεις αν το δηλωσεις ειναι Κυπρο, λιγο πολυ παντα θελουν ατομα για την 35ΜΚ.

Αλλα αξιζει ομως.

Εχει περισσοτερα αντικειμενα εκπαιδευσεως.

Τελος υπαρχει παντα και η επιλογη των Πεζοναυτων σε Βολο και Αυλωνα αντιστοιχα.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Άβαταρ μέλους
anton92
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από anton92 »

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για το θέμα της μονάδας που ρώτησα μιας και μου απαντήσατε, μου είπαν πιο παλιοί ότι μέσες άκρες σε ρωτάνε που θες να πας όταν τελειώσεις με το κέντρο. Εγώ πχ. Θα ήθελα πολύ να καταταγώ στα ΛΟΚ,(αν δε κάνω λάθος Δράμα, Ρεντίνα και Ναουσα) από κει και πέρα όμως ξέρω ότι μπορεί να καταλήξεις και αλλού βέβαια... Γι αυτό όμως και ρωτώ για το ποια είναι καλή μονάδα έτσι ώστε να το δηλώσω μπροστά. Για Κύπρο πάντως όντως γνωρίζω από φίλο ότι είναι καλά (ήταν δόκιμος όμως, δε γνωρίζω αν υπάρχει διαφορά).
eleos

Δημοσίευση από eleos »

Δόκιμοι στη Κύπρο δεν πάνε, άρα ο φίλος σου θα σου έχει πει αρκετές μπούρδες, Κύπρος είναι καλή μοίρα και αν δηλώσεις κατά 99% θα πας, στις άλλες μοίρες δεν παίζει ρόλο τι θα δηλώσεις, αν είσαι Αθηναίος ή γενικά κάτω από Λάρισα χωρίς βύσμα ή τύχη θα καταλήξεις σίγουρα σε αμφίβια μοίρα (Χιο-Μυτιληνη-Σαμο-Ροδο).
john93

Δημοσίευση από john93 »

Γεια σας παιδιά και καλησπέρα σας,
είμαι νέος στο φόρουμ και λέω αυτές τις μέρες να πάω να κόψω την αναβολή μου. Μπήκα στη στρατολογία και έχω καταταγεί για Στρατό ξηράς. Θέλω να επιλέξω Ε. Δ. Και συγκεκριμένα πεζοναύτες επειδή υπάρχει μεγάλο τάγμα στην Αυλώνα και μου έχουν πει ότι είναι εύκολο να μπω. Το θέμα μου είναι ότι έχω κάνει μια χειρουργική επέμβαση στο δεξί μου γόνατο (τελείως επιτυχημένη δεν έχω κανένα σημαντικό πρόβλημα), και άπλα φοβάμαι μην έχω θέμα με την εκπαίδευση στους πεζοναύτες αρχικά και δεύτερον αν υπάρχει περίπτωση να με βγάλουν Ι2 και να μην μπορώ να υπηρετήσω σαν πζν; Επίσης αν επιλέξω πεζοναυτες μέσα απο το κέντρο, μειώνονται οι πιθανότητες να πάω στην αυλώνα ως πεζοναυτης (επειδή η ΕΣΣΟ του νοεμβρη ειναι απο τις πιο μεγάλες);
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όπως σου απάντησα και σε άλλο μήνυμα, δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα όχι. Δεν προβλέπεται να σε βγάλουν Ι2 γι'αυτό, όμως το θέμα είναι αν εσύ θεωρείς πως μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς να καταπονήσεις σημαντικά το γόνατό σου. Είναι καθαρά δική σου επιλογή.
john93

Δημοσίευση από john93 »

Ευχαριστώ πολύ D.y.k, τώρα είδα ότι μου απάντησες και σε αυτό το μήνυμα και πρόλαβα να απαντήσω και στην άλλη συζήτηση Εικόνα Το τελικό θέμα μου είναι αν θα καταπονήσω αρκετά το γόνατό μου, δηλαδή το πόσο επίπονη είναι η εκπαίδευση των πεζοναυτών και αν έχουν υπάρξει προβλήματα, και αν θα έχω μειωμένες πιθανότητες για Αυλώνα αν δηλώσω πζν μέσα απο το κέντρο και οχι μολις κόψω την αναβολή μου.
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Laskaris »

Καλησπερα φιλε Εαν δηλωσεις Αυλωνα λογικα θα πας. Σχετικα με το γονατο θα σου πω βασει της δικης μου εμπειριας απο 35ΜΚ, πιστευω θα εχει κοινα με ΠΖΝ. Το γονατο σου σιγουρα θα επιβαρυνθει πολυ και απο καψωνι(λαγουδακια, παπακια και αλλα πολλα) αλλα και απο ασκησεις και εκπαιδευση, οπως πορειες, τρεξιμο με αρβυλα, ασκησεις περιπολου στις οποιες θα εισαι συνεχεια γονυπετως και με φορτο 25 κιλων. Οπως καταλαβαινεις η επιβαρυνση ειναι αρκετα μεγαλη και ο χρονος για ξεκουραση λιγος. Ακομα και στις σκοπιες θα καταπονουνται τα γονατα σου. Ειδα πολλα ατομα να κοβονται απο μονοι λογω γονατων η να βγαζουν προβλημα εχοντας καποια προδιαθεση η ευπαθεια. Δεν θα σου πω να μην πας απλως να ξερεις οτι καποιο σοβαρο προβλημα θα το κουβαλας σε ολη σου την ζωη. Η αποψη μου ειναι πηγαινε και δες, αν σε ζορισει πολυ καλυτερα να πας σε αλλη μοναδα.
Τάσος

Δημοσίευση από Τάσος »

Καλησπέρα σας. Το θέμα έχει απαντηθεί αδρομερώς (ναι διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια... ) αλλά θέλω μια ειδικωτέραν απάντησιν. Πρό ολίγων ημερών διέκοψα την αναβολή μου περατώσας τις σπουδές και συμπλήρωσα στην αίτησιν ότι δέν επιθυμώ να καταταγώ στις ειδικές δυνάμεις-καταδρομείς στηριζόμενος στο ότι επηρεάζει στό που θα καταταγώ το πρώτον και όχι εάν όντως θα πάω.

Η ερώτησίς μου είναι: Έστω ότι κατατάσσομαι σε ένα στρατόπεδο (στ´ ΕΣΣΟ), πότε μπορώ να δηλώσω ότι θέλω να δοκιμαστώ για αλεξιπτωτιστής, διότι αν έχω μίαν καλυτέραν εικόνα ίσως να το επιδιώξω αντί απλά να περιμένω τελείως «στον αέρα». Δηλαδή ενδείκνυται να απευθυνθώ ως τάχιστα σε κάποιον κατά τήν κατάταξιν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (εν Ελλάδι είμαστε παίδες!) ή είναι μια standard στρατ. διαδικασία;2ον. Λόγω του ότι έχω τελειώσει σχολήν ηλεκτρονικών ενδέχεται να με μετακινήσουν στο τεχνικόν τμήμα λόγω ίσως ελλείψεων αντί για τις Ειδ. Δυνάμεις;

Ευχαριστώ και συγγνώμη διά την αναμασημένη τροφή στο forum.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

1. Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη.

- Παρουσιάζεσαι σε ένα οποιοδήποτε ΚΕΝ (πλην του ΚΕΕΔ που είναι έτσι κ αλλιώς το Κέντρο των Ειδικών Δυνάμεων), περνάει κάποια στιγμή κλιμάκιο των ΕΔ και ζητάει εθελοντές οπλίτες για τις ΕΔ. Περνάς από κάποιες εξετάσεις / επιτροπές και δηλώνεις το που επιθυμείς να μετατεθείς εάν και εφόσον επιλεχθείς για τις Ειδικές Δυνάμεις.Εκεί θα δηλώσεις ότι θέλεις να πας για Αλεξιπτωτιστής και περιμένεις. Όπως αντιλαμβάνεσαι, στον αέρα είσαι έτσι κ αλλιώς διότι όλα είναι σχετικά / πιθανά εις τον Ελληνικόν Στρατό. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα σε πάρουν στους Αλεξιπτωτιστές συγκεκριμένα.

2. Κατέθεσε το πτυχίο σου και ποτέ δεν ξέρεις. Όπως έγραψα και πριν, παντού μπορεί να σε ρίξουν. Όλα είναι σχετικά.

Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από wolver »

Καλησπερα παιδια! Εχω καταταγει στρατο ξηρας αλλα εχω αναβολη λογω σπουδων. Γινεται οταν τελειωσει η αναβολη να παω στην στρατολογια και να ζητησω να παω ειδικες δυναμεις; Γτ θελω τα μορια για τις προκυρηξεις σε αστυνομια! Ευχαριστω εκ των πρωτερων!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν χρειάζεται να ζητήσεις να πας στις Ειδικές Δυνάμεις. Σε οποιοδήποτε ΚΕΝ του Στρατού Ξηράς και αν παρουσιαστείς, μπορείς όταν περάσει το αντίστοιχο κλιμάκιο να ζητήσεις να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις όπως θα κάνουν και άλλα παιδιά σαν και εσένα.

Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από wolver »

Ευχαριστω πολυ! Απλα νομιζα πως για να μπεις ειδικες δυναμεις πας με μεταταξη και οπως διαβασα σε αλλο θεμα δεν γινονται πλεον μεταταξεις!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μετάταξη ζητάνε συνήθως όσοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στις ΕΔ αλλά έχουν κατανεμηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό ή την Πολεμική Αεροπορία. Είναι άλλο πράγμα αυτό. Εσύ εφόσον έχεις κατανεμηθεί να υπηρετήσεις στο Στρατό Ξηράς πολύ απλά όπως σου έγραψα και πριν θα δηλώσεις στο Κέντρο ότι θες για Ειδικές Δυνάμεις όταν έρθει το κλιμάκιο.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης