Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

θοδωρης έγραψε:Ειμαι καινουριος στο φορουμ και δεν ξερω αν η ερωτηση που θα κανω εχει απαντηθει, εχω δηλωσει στρατο ξηρας αλλα θελω να καταταχτω ειδικες δυναμεις, Δεν εχω μπει ακομα για θητεια, υπαρχει τροπος να αλλαξω ή ισχυει ατο που εχω ακουσει δηλαδη οτι οταν μπεις στο στρατοπεδο ερχεται ενας αξιωματικος και ρωταει ποιοι θελουν ειδικες δυναμεις και κανεις τοτε τα αθληματα, παρακαλω να μου απαντησει καποιος

Μην αγχώνεσαι Θοδωρή, απευθύνθηκες σωστά για την ενημερωσή σου.

Έχει απαντηθεί ή σχολιαστεί δεκάδες φορές απο άτομα σε αυτό εδω το νήμα που έγραψες. Θα σε παρακαλούσα εαν το επιθυμείς, να κοιτάξεις τις προηγούμενες σελίδες. Για οποιαδήποτε άλλη σου απορία, είμαστε στην διάθεση σου. Ευχαριστώ.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από D.Y.K »

θοδωρης έγραψε: ή ισχυει ατο που εχω ακουσει δηλαδη οτι οταν μπεις στο στρατοπεδο ερχεται ενας αξιωματικος και ρωταει ποιοι θελουν ειδικες δυναμεις και κανεις τοτε τα αθληματα, παρακαλω να μου απαντησει καποιος

Ισχύει.

dimitris vasilef

Δημοσίευση από dimitris vasilef »

Εϊμαι 17 χρονών Βούλγαρος αλλά έχω γεννηθει στην Ελλαδα και θελω να υπηρετησω στην σε αυτην την χωρα γιατι την νιωθω πατριδα μου κ ο λογος ειναι οτι 17 χρονια ζω εδω διχως να πατησω το ποδι μου στην βουλγαρια.

Γινεται να μπω στις Ειδικες Δυναμεις; Επιδή μπορώ να λάβω την ελληνικη ιθαγενεια μπορω να υπηρετισω εδω; Σας παρακαλω απαντήστε μου.
Άβαταρ μέλους
blood
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Να πεθανω
Επάγγελμα: Αχρηστος

Δημοσίευση από blood »

dimitris vasilef έγραψε:Εϊμαι 17 χρονών Βούλγαρος αλλά έχω γεννηθει στην Ελλαδα και θελω να υπηρετησω στην σε αυτην την χωρα γιατι την νιωθω πατριδα μου κ ο λογος ειναι οτι 17 χρονια ζω εδω διχως να πατησω το ποδι μου στην βουλγαρια.

Γινεται να μπω στις Ειδικες Δυναμεις; Επιδή μπορώ να λάβω την ελληνικη ιθαγενεια μπορω να υπηρετισω εδω; Σας παρακαλω απαντήστε μου.
Ναι μπορεις αν εχεις ιθαγενεια μπορεις εμεις ειχαμε αλβανο στις ειδικες δυναμεις που υπηρετησε κανονικα στα ΛΟΚ
Δεν υπαρχει μυικα ποιο δυνατος απο εμενα στο κοσμο
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dimitris vasilef έγραψε:Εϊμαι 17 χρονών Βούλγαρος αλλά έχω γεννηθει στην Ελλαδα και θελω να υπηρετησω στην σε αυτην την χωρα γιατι την νιωθω πατριδα μου κ ο λογος ειναι οτι 17 χρονια ζω εδω διχως να πατησω το ποδι μου στην βουλγαρια.

Καταρχήν φίλε μου, όπως σου προαναφέρθηκε, μπορείς. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση, δεν είναι κάποια στιγμή, έστω και κατά την διάρκεια της θητείας σου να σου εκδοθεί η απόφαση της ιθαγένειας, αλλά να εκδοθεί πριν παρουσιαστείς. Τα αναφέρω αυτά αν και κατά κάποιους δεδομένα, περισσότερο για να γίνω ακριβολόγος.

Σίμος

Δημοσίευση από Σίμος »

Καλημερα σας.Εχω δικαιωμα μειωμενης θητειας, δηλαδη 6μηνο, αλλα παρ'ολα αυτα θελω να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις. Αυτο ειναι αδυνατο απ'οτι εχω μαθει.ΟΜΩΣ ενας φιλος απο στρατονομια μου ειπε ανεπισημα οτι μπορω να παω να κανω την βασικη εκπαιδευση και μετα να τους ''αποκαλυψω'' οτι ειμαι 6μηνος και ετσι να με στειλουν παλι πεζικο. Τι εχετε να πειτε γι'αυτο;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σίμος έγραψε:Καλημερα σας.Εχω δικαιωμα μειωμενης θητειας, δηλαδη 6μηνο, αλλα παρ'ολα αυτα θελω να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις. Αυτο ειναι αδυνατο απ'οτι εχω μαθει.ΟΜΩΣ ενας φιλος απο στρατονομια μου ειπε ανεπισημα οτι μπορω να παω να κανω την βασικη εκπαιδευση και μετα να τους ''αποκαλυψω'' οτι ειμαι 6μηνος και ετσι να με στειλουν παλι πεζικο. Τι εχετε να πειτε γι'αυτο;

Λάθος κάνεις.

Μπορείς να αρνηθείς να υπηρετήσεις την μειωμένη θητεία που δικαιούσαι και να αιτηθείς πλήρη θητεία για να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις.

Πέρνα από την Στρατολογία σου για να σε ενημερώσουν για τα περαιτέρω.

Σιμος

Δημοσίευση από Σιμος »

Σκοπος μου δεν ειναι να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις. Σκοπος μου ειναι να εκπαιδευτω βασικα και μετα ναν γυρισω πεζικο για το 6μηνο. Υπαρχει προηγουμενο σε αυτη η τακτικη; Η θα με χωσουν φυλακη?
John Tikis

Δημοσίευση από John Tikis »

Καλημερα.
Μια κατατοπηση παρακαλω πολυ αναφορικα με την καταταξη μου. Στα 17,18 μου, οπως επρεπε, δηλωσα στρατο ξηρας για να καταταγω και στο χαρτι που παρελαβα, ανεφερε οτι θα πρεπει (οταν ερθει η ωρα) να καταταγω στρατο ξηρας.
Τωρα, εχω παρει αναβολη λογω σπουδων. Ομως, θα κανω διακοπη της αναβολης σε λιγο καιρο και θα τσεκαρω την επιλογη στη φορμα που θα συμπληρωσω για να παω ειδικες δυναμεις.(καθως θελω πολυ να ενταχθω στα Λ. Ο. Κ) Οποτε αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:
1) Μπορω απο την αρχη (εστω και με βυσμα αν χρειαστει) να παρουσιαστω στο Μεγαλο πευκο αρχικα απευθειας;
Χωρις να πρεπει να παω στο πεζικο και να περιμενω ποτε και εαν θα ερθουν απο τις Ε. Δ για στρατολογηση.

2) Και αν δεν γινεται (και πρεπει να κατσω στο πεζικο), πρεπει να περασει ολη η βασικη εκπαιδευση του πεζικου και μετα, εφοσον περασω τις δοκιμασιες, να μεταφερθω στις Ε. Δ;

3) Και αν γινει αυτο (να κατσω στο πεζικο για τη βασικη), σημαινει οτι συγκριτικα με καποιον που πηγε απευθειας στο Μ. Πευκο, θα κανω 1 μηνα λιγοτερο στις Ε. Δ, αφου συνολικα η θητεια ειναι 9 μηνες;

4) Τελος, με βυσμα (εκτος απλα απο την προτιμηση μου) θεωρειτε οτι για τα Λ. Ο. Κ, επειδη θελω συγκεκριμενη μοναδα (μια εκ των 3) για το μετα, θα μπορουσα να μπω στη συγκεκριμενη μοναδα;
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Υ. Γ: εχω ξεσκονισει ολο το σαιτ, απλα επειδη οι ερωτησεις μου ειναι πολυ ειδικες, δεν μπορω να πω οτι ειμαι κατατοπισμενος σχετικα μ αυτες.
Οποιος γνωριζει, παρακαλω θερμα να με κατατοπισει σχετικα
Άβαταρ μέλους
DimitrisPinotsis
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από DimitrisPinotsis »

Καλησπέρα! Συγγνώμη για το αν έχει απαντηθεί τέτοιου είδους ερώτηση αλλά δεν βρήκα παρόμοια και αποφάσισα να γράψω εδώ.Έχω μπερδευτεί λίγο με κάποια θέματα και δεν έχω κατατοπιστεί σωστά.

Σε 1 χρόνο τελειώνω την σχολή Εμποροπλοιάρχων και έχω αναβολή.

Μόλις τελειώσω την σχολή μπορώ να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις; Και συγκεκριμένα επιθυμώ στους αλεξιπτωτιστές. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω;

Δεύτερον αν γίνετε να κάνω την θητεία μου εκεί θα πάω ΣΒΕΑ; Η θα γίνονται πτώσεις από Ιμάντα; Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το αν έχει αναρτηθεί ήδη τέτοιου ειδους ερωτηση

Άβαταρ μέλους
giannis_L
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από giannis_L »

Καλησπέρα σας,

Όταν είχα περάσει περιοδεύων πριν τις σπουδές μου είχα δηλώσει πεζικό αλλά θέλω να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις.

Έχω δύο ερωτήματα :

Όταν πάω να διακόψω την αναβολή μου, θα μου δωθεί η δυνατότητα να το δηλώσω με σκοπό να πάω απευθείας στο ΚΕΕΔ;

Εφόσον παρουσιαστώ σε άλλο κέντρο και έρθει κλιμάκιο και περάσω τα αθλήματα, θα με στείλουν στο ΚΕΕΔ αμέσω για το υπόλοιπο της βασικής εκπαίδευσης; Ή θα συνεχίζω στο κέντρο που παρουσιάστηκα μέχρι να πάρω μετάθεση για μονάδα ειδικών δυνάμεων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Γεια σας παιδιά, θέλω να ρωτήσω μετα την ειδικότητα πως πάω αλεξίπτωτα ; Γιατί έδωσα αθλήματα στο Κ. Ε. Ν/Σ. Για αλεξίπτωτα και ήρθε χαρτί για (Χ. Ε. Λ.).
θοδωρης

Δημοσίευση από θοδωρης »

Καλημερα
Θα ηθελα να μου λυσει καποιος μια απορια, με εχουν καταταξει πεζικο και εχω ακουσει οτι μολις μπεις στο στρατοπεδο μετα απο λιγες μερες περναει ενας αξιωματικος και ρωταει ποιοι θελουν ειδικες δυναμεις, εαν ισχυει ακομα αυτο, εγω προκειται να δηλωσω, θα ηθελα να μαθω ποιες κατηγοριες ειδικων δυναμεων μπορουν αργοτερα να δηλωσουν οτι θελουν να πανε κυπρο, εαν καποιος μπορει να μου απαντησει θα του ημουν ευνομων
θοδωρης

Δημοσίευση από θοδωρης »

Επισης ακουσα οτι αν παρεις αναβολη δε σε δεχονται ειδικες δυναμεις ισχυει; Ρωταω γιατι εχω αναβολη επιδη υπηρετει ο αδερφος μου αυτη τη στιγμη
πασοκαρα

Δημοσίευση από πασοκαρα »

Θα ηθελα να ξανα υπηρετησω στο στρατο δε γινεται?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης