Μακηε έγραψε:Καλησπερα παιδια. Αν εχεις αδεια σεκιουριτυ που εχει ληξει εισαι υποχρεωμςνος να παρακολουθηαεις τα μαθηματα σε κεκ; Η πας κατευθειαν κεμεα;
Όχι. Δεν είσαι υποχρεωμένος. Αν δεν είχες καθόλου άδεια θα έπρεπε να παρακολουθήσεις τα μαθήματα, πάρε τηλέφωνο και στο ΚΕΜΕΑ (210 771 0805) Για να στο επιβεβαιώσουν!
Πλέον είσαι υποχρεωμένος εάν δεν έχεις δώσει εξετάσεις για την άδεια (είτε είχες άδεια σε ισχύ, είτε έχει λήξει κλπ) να παρακολουθήσεις τα μαθήματα και μετά να δώσεις εξετάσεις για την επάρκεια.Συνεπώς φίλε, εάν στο παρελθόν ΔΕΝ είχες δώσει εξετάσεις για την άδεια θα πρέπει να παρακολουθήσεις κανονικά τα μαθήματα σε ΚΕΚ και μετά να δώσεις εξετάσεις. Οι 105 ώρες μαθημάτων είναι υποχρεωτικές από την ΕΕ.100% ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία και είχε λήξει η άδειά μου και έπρεπε να δώσω εκ νέου εξετάσεις διότι δεν είχα παρακολουθήσει τα μαθήματα στο παρελθόν. Αυτό θα το κάνεις 1 φορά και μετά θα ανανεώνεις κάθε 5 χρόνια χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δώσεις ξανά εξετάσεις.
Έχω την εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν ισχύει αυτό για τους έχοντας προϋπηρεσία.Δείτε τον σύνδεσμο του ΚΕΜΕΑ http://www.kemea.gr/index.php/el/anakoinwseis/462-2-2016
Giannis έγραψε:Πλέον είσαι υποχρεωμένος εάν δεν έχεις δώσει εξετάσεις για την άδεια (είτε είχες άδεια σε ισχύ, είτε έχει λήξει κλπ) να παρακολουθήσεις τα μαθήματα και μετά να δώσεις εξετάσεις για την επάρκεια.Συνεπώς φίλε, εάν στο παρελθόν ΔΕΝ είχες δώσει εξετάσεις για την άδεια θα πρέπει να παρακολουθήσεις κανονικά τα μαθήματα σε ΚΕΚ και μετά να δώσεις εξετάσεις. Οι 105 ώρες μαθημάτων είναι υποχρεωτικές από την ΕΕ.100% ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία και είχε λήξει η άδειά μου και έπρεπε να δώσω εκ νέου εξετάσεις διότι δεν είχα παρακολουθήσει τα μαθήματα στο παρελθόν. Αυτό θα το κάνεις 1 φορά και μετά θα ανανεώνεις κάθε 5 χρόνια χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δώσεις ξανά εξετάσεις.
Ποιος σου το είπε αυτό; Έχω φίλο με άδεια που θα δώσει τώρα τον Σεπτέμβριο, κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά και δεν τον ενόχλησαν από το ΚΕΜΕΑ, ενώ ένας άλλος γνωστός χωρίς άδεια κατέθεσε τα χαρτιά και τον πήραν τηλέφωνο από το ΚΕΜΕΑ πως θα πρέπει να παρακολουθήσει τα σεμινάρια για να μπορέσει να συμμετάσχει στις εξετάσεις.
Μπορεί να το άλλαξαν τώρα. Συναδέλφισα όμως που έδωσε την τελευταία φορά με προϋπηρεσία μόνο, έδωσε και πέρασε.Άλλωστε γιατί ζητάει χαρτιά προϋπηρεσίας στον πάρα πάνω σύνδεσμο ή το ένα ή το άλλο.
Δες προσεκτικά αυτό.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις είναι τα παρακάτω:
1...
2...
3...
4. Κάποιο από τα παρακάτω:
- Ευκρινές φωτοαντίγραφο άδειας εργασίας - ή ένσημα ασφαλιστικού φορέα - ή νόμιμες βεβαιώσεις εργοδοτών
- ή βεβαιώσεις πρακτικής άσκησης και κατάρτισης - ή φορολογικά ή ασφαλιστικά ή λοιπά στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται η επαγγελματική εμπειρία.
Εχουν δικιο τα παιδια που ειπαν πως δεν χρειαζεται. απο το ΚΕΜΕΑ μου ειπαν πως αν εχεις αδεια(και ας ειναι ληγμενη)δεν χρειαζεται να παρακολουθησεις μαθηματα σε ΚΕΚ. κατευθειαν εξετασεις!
Ουσιαστικά τα μαθήματα δεν είναι υποχρεωτικό να τα παρακολουθήσεις, αλλά κατά τη γνώμη μου ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις διότι αν πας έτσι χύμα να δώσεις εξετάσεις το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχεις. Δεν είναι δύσκολη η ύλη φυσικά, αλλά συνολικά είναι περίπου 300 ερωτήσεις από τις οποίες κληρώνονται και πέφτουν οι 14 στα γραπτά. Εάν θεωρείς ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου χωρίς μαθήματα / υποδείξεις, τότε είσαι λεβέντης. Φιλικά.
D.Y.K έγραψε:Ουσιαστικά τα μαθήματα δεν είναι υποχρεωτικό να τα παρακολουθήσεις, αλλά κατά τη γνώμη μου ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις διότι αν πας έτσι χύμα να δώσεις εξετάσεις το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχεις. Δεν είναι δύσκολη η ύλη φυσικά, αλλά συνολικά είναι περίπου 300 ερωτήσεις από τις οποίες κληρώνονται και πέφτουν οι 14 στα γραπτά. Εάν θεωρείς ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου χωρίς μαθήματα / υποδείξεις, τότε είσαι λεβέντης. Φιλικά.
Σε αυτό συμφωνώ. Δηλαδή. Ότι καλό είναι να είναι να παρακολουθήσει κανείς τα μαθήματα.
Αλλά πολλά τα χρήματα που χρειάζονται όλα μαζί.
Μαθήματα
Παράβολο εξέτασης
Κόστος της άδειας εργασίας.
Και στο τέλος η μία εταιρεία να κλείνει μετά την άλλη και τρέχα γύρευε να πάρεις τα λεφτά σου. Θα μου πεις άλλο θέμα Αυτό.
kwstas έγραψε:Ρε παιδια αν το μετανεισσες κ δεν θες να πας να δωσεις τι γινεται ενω εχεις πληρωσει αυτα που χρειαζοντε τι γινεται !
Κλαις τα λεφτά σου, δεν σου επιστρέφονται χρήματα πίσω εκτός και αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, δηλαδή αρρώστησες και πήγες σε νοσοκομείο και σε έβαλαν εισαγωγή.