Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
PanK

Δημοσίευση από PanK »

Καλησπέρα και από εμένα! Θέλω την άποψή σας. Πως κρίνετε την εργασία σε ΚΛΣ, αντί για φύλακας; Αξίζει; ειναι υπερβολικός ο φόρτος εργασίας, είτε πολύπλοκα τα πράγματα στα ΚΛΣ;
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Ηθελα να ρωτησω σαν νεο μελος με αδεια εργασιας, για τις εταιριες σεκιουριτι τη μισθο δινουν και ποιες ειναι οι πιο αξιοπιστες εταιριες!
Dimos9876
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dimos9876 »

Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση, δεν ξερω αν εχει αναφερθει γι αυτο ζηταω την κατανοηση σας. Ηθελα να ρωτησω αν δεν εχω δωσει για πιστοποιηση ομως εχω το πτυχιο απο ΙΕΚ (2χρονια) + επαγγελματιμη εμπειρια μπορω να συνεχισω να δουλευω και ας μου λειξει η αδεια εργασιας; Γενικα τι διαφορα εχει το πτυχιο απο ΙΕΚ με πιστοποιηση?
Dimos9876
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Για μενα ειναι G4S και Brings. Απο κει και περα ειναι αν εισαι ανω των 25, ημιαπασχοληση ή οχι, νυχτερινα-αργιες και γενικα η εταιρεια
Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Τακης1991 »

Dimos9876 έγραψε:Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση, δεν ξερω αν εχει αναφερθει γι αυτο ζηταω την κατανοηση σας. Ηθελα να ρωτησω αν δεν εχω δωσει για πιστοποιηση ομως εχω το πτυχιο απο ΙΕΚ (2χρονια) + επαγγελματιμη εμπειρια μπορω να συνεχισω να δουλευω και ας μου λειξει η αδεια εργασιας; Γενικα τι διαφορα εχει το πτυχιο απο ΙΕΚ με πιστοποιηση;

Μονο με Αδεια εργασιας -ΣΕ ΙΣΧΥΕΙ- Απο την Αστυνομια μπορεις να δουλεψεις (νόμιμα).
ΙΕΚ και ΚΕΚ η διαφορα ειναι (χοντρικά) οτι απο ΙΕΚ μπορεις να δουλεψεις και στο Δημόσιο τομεα ως Φυλακας ενω απο ΚΕΚ μονο στον Ιδιωτικο τομεα (οπου αυτο δεν ισχύει στο Απόλυτο).
Πιστοποιηση Δινουν ΚΑΙ οι 2 για να παρουν Την αδεια Εργασιας απο την ΕΛ. ΑΣ
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

Από ότι κατάλαβα έχεις τελειώσει το ΙΕΚ 2 χρόνια σπουδές, έχεις πάρει Β. Ε. Κ (Βεβαίωση επαγγελματικής Κατάρτισης) αλλά δεν έχεις πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ.Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν μπορείς να βγάλεις άδεια εργασίας.

Ή θα πρέπει να δώσεις εξετάσεις μέσω ΚΕΜΕΑ για να πιστοποιηθείς όπως κάνουν όσοι έχουν εμπειρία στο επάγγελμα ή να περιμένεις τις εξετάσεις από τον ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίησή σου. Κατόπιν προσκομίζοντας μεταξύ άλλων εγγράφων και την πιστοποίησή σου στην αστυνομία θα μπορέσεις να πάρεις την απαιτούμενη άδεια.

Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Καλησπέρα ξέρει κάποιος να μου πει τη γνώμη του για την εταιρεία safe guard security?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Βάζει «λουκέτο» η εταιρία security «Πυρσός» Ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο enikos.gr και επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία security «Πυρσός».

«Από αυτά που μου είπαν οι συνάδελφοι μου, Είναι η τελευταία ημέρα σήμερα που εργάζονται. Μόλις επιστρέψουν, παραδίδουν στολές και ρούχα και σταματάνε. Έχει σταματήσει να λειτουργεί σαν εταιρεία από χθες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει:

«Τα μέλη του Δ. Σ της εταιρείας έχουν φύγει τελείως, μέτοχοι δεν υπάρχουν, οι υπάλληλοι στα γραφεία έχουν φύγει. Έχουν μείνει μόνο οι υπάλληλοι που ασχολούνται με το κομμάτι των τραπεζών. Να αποσταλούν τα λεφτά στα κεντρικά».

Όπως αναφέρει, το δυναμικό της εταιρείας «είναι γύρω στα 700-800 άτομα σε όλη την Ελλάδα».

«Σύμφωνα με όσα μου λένε οι συνάδελφοι, είναι σε άθλια κατάσταση, από την άποψη ότι τους έχουν ενημερώσει ότι σήμερα είναι η τελευταία τους μέρα. Πάνε παραδίδουν, γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται καν αποζημίωση με τον πτωχευτικό νόμο και αναρωτιούνται τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα», προσθέτει.

«Περιμέναμε να σκάσει το κανόνι»

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, «εμείς οι συνδικαλιστές το περιμέναμε ότι θα έσκαγε κάποια στιγμή. Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και 1,5 χρόνο. Εδώ και 1,5 χρόνο η ΠΥΡΣΟΣ τους άφηνε απλήρωτους 4-5 μήνες. Εργατικές διαφορές γίνονταν στην επιθεώρηση εργασίας. Πολλές υποθέσεις έφτασαν και στον εισαγγελέα, θα έσκαγε το κανόνι. Ήταν ζήτημα μηνών».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, πρόσθεσε: «Μπαίνουν στην ανεργία 700-800 άτομα. Μετά την Ηλεκτρονική το δεύτερο κανόνι είναι ο Πυρσός».

enikos.gr

Dimos9876

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος πότε θα γίνουν πάλι εξετάσεις για πιστοποίηση. Ευχαριστω!
SeC

Δημοσίευση από SeC »

Καλησπερα! Σε λιγες μερες τελειωνω την ειδικοτητα Στελεχος ασφαλειας προσωπων και υποδομων διαρκειας 4 εξαμηνων (2 χρονια) σε ΙΕΚ. Θα ηθελα να μαθω αν γινεται να δωσω εξετασεις ΚΕΜΕΑ (105 ωρες) χωρις να εχω κανει την πρακτικη που απαιτειται απο το ΙΕΚ.(Δεν εχω εργαστει στο παρελθον ως προσωπικο ασφαλειας)
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

Μάλλον Θα πρέπει ολοκληρώσεις και πέμπτο εξάμηνο στο ΙΕΚ εφόσον δεν έχεις προϋπηρεσία, για να πάρεις και ΒΕΚ.(βεβαίωση εκπαιδεόμενων
...

Δημοσίευση από ... »

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει τι χρειάζομαι ακριβώς για να βγάλω άδεια σεκιούριτι; Ευχαριστώ
Guard

Δημοσίευση από Guard »

Ερώτηση: Οι εξετάσεις είναι πολλαπλής επιλογής; Ευχαριστώ!
Μακηε

Δημοσίευση από Μακηε »

Καλησπερα παιδια. αν εχεις αδεια σεκιουριτυ που εχει ληξει εισαι υποχρεωμςνος να παρακολουθηαεις τα μαθηματα σε κεκ; η πας κατευθειαν κεμεα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από D.Y.K »

Πρέπει να παρακολουθήσεις υποχρεωτικά τα μαθήματα σε ΚΕΚ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης