Σχολή Ευελπίδων για γυναίκες
δηλαδή στις άδειες δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ να είναι όπως στους φαντάρους 15μερες; απο στρατιωτικές σχολές διαφέρουν οι άδειες μεταξύ τους;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Οι άδειες δεν είναι όπως στους φαντάρους , είναι σε καθορισμένους καιρούς όπως Πάσχα Χρίστουγεννα και καλοκαίρι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς έχεις εκπαίδευση στο Ποσείδι θα υπάρξουν και περιπτώσεις που μπορεί να πάρεις κάποιες μέρες επιπλέον και εκτός καθορισμένων
Νομίζω ακατάλληλες κρίνονται μόνο οι γυναίκες που είναι κάτω από 1,60
Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω.(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
Λολα έγραψε:Οι αφελειες επιτρεπονται στις στρατιωτικες σχολες;
Αν δε σε εμποδιζουν να φτιαχνεις τον προβλεπομενο κοτσο οταν θα φορας την στολη ναι
- TheloNaPaoSnd
- Ταγματάρχης
Μην την παρουν ομως απο κακο ματι.
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
SomeDayAdmiral έγραψε:Μην την παρουν ομως απο κακο ματι.
Αν ειναι προβλεπομενη δεν θα την παρει κανεις με κακο ματι γιατι απλα δεν θα δωσει την αφορμη.
- TheloNaPaoSnd
- Ταγματάρχης
Σωστό, αυτό δεν το σκέφτηκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω, έχω ξυρισμένο μαλλί στα πλάγια και στο πίσω μέρος της κεφαλής, χρειάζεται να το μακρύνω ή δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
Γεια σας είμαι 14 και θέλω να δηλώσω ΣΣΕ θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα οπλα και στα σώματα;
ΣΤΕΒΗ έγραψε:Γεια σας είμαι 14 και θέλω να δηλώσω ΣΣΕ θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα οπλα και στα σώματα;
Διάβασε το παρακάτω νήμα για να πάρεις μια ιδέα.
Όπλα - Σώματα σε στρατιωτικές σχολές
Όπλα είναι πεζικό, τεθωρακισμένα, πυροβολικό, μηχανικό, διαβιβάσεις, αεροπορία στρατού (ελικόπτερα) Σώματα είναι εφοδιασμού-μεταφορών, υλικού πολέμου και τεχνικό
Δεν θα σου πω το κλασικό ότι σώματα θα είσαι σε γραφείο ενώ όπλα έξω σε φυλάκια και μόνιμα σε ασκήσεις γιατί δεν ισχύει
Όλοι φτάνουν να πάρουν γραφείο, άλλοι πιο γρήγορα, άλλοι πιο αργά αλλά αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες
Στην πράξη κάθε αξιωματικός χρεώνεται μια ή περισσότερες "δουλειές" μέσα σε μια μονάδα απλά κάποιες είναι κατεξοχήν για οπλατζιδες και άλλες για σωματατζιδες (πχ οπλουργος είναι από όπλα ενώ υπεύθυνος κψμ είναι πάντα σώματα και συγκεκριμένα εφοδιασμού μεταφορών)
Από όπλα σίγουρα συμμετέχουν σε περισσότερες ασκήσεις και έχουν μεταθέσεις κυρίως βόρεια Ελλάδα.
Σώματα έχουν μεταθέσεις παντού πράγμα το καθιστά πιο εύκολο κάποια στιγμή να πάρεις μια καλύτερη μετάθεση
Κάνεις δεν γλιτώνει την παραμεθόριο και τη βραχονησίδα
Αυτό που ίσως διαφοροποιεί τα δύο εκτός από τα διαφορετικά αντικείμενα που εν τέλει έχει το κάθε όπλο και σώμα είναι η νοοτροπία που επικρατεί μεταξύ των στελεχών, ακριβώς λόγω διαφορετικών αντικειμένων. Αλλά αυτό είναι κάτι που το λέω με επιφύλαξη καθώς δεν ισχύει πάντα αλλά και επειδή πολλές φορές το φαίνεσθαι δεν είναι και το πραγματικό
Τέλος τα σώματα φτάνουν μέχρι το βαθμό του υποστράτηγου για τους αρχηγούς των σωμάτων ενώ όπλα μέχρι αντιστράτηγος ή στρατηγός αν είναι αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Ένας αξιωματικός όπλων ομοιοβαθμος με ένα αξιωματικό σωμάτων είναι αρχαιότερος.
Η εξέλιξη και για τους δύο είναι το ίδιο αργή
Δεν θα σου πω το κλασικό ότι σώματα θα είσαι σε γραφείο ενώ όπλα έξω σε φυλάκια και μόνιμα σε ασκήσεις γιατί δεν ισχύει
Όλοι φτάνουν να πάρουν γραφείο, άλλοι πιο γρήγορα, άλλοι πιο αργά αλλά αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες
Στην πράξη κάθε αξιωματικός χρεώνεται μια ή περισσότερες "δουλειές" μέσα σε μια μονάδα απλά κάποιες είναι κατεξοχήν για οπλατζιδες και άλλες για σωματατζιδες (πχ οπλουργος είναι από όπλα ενώ υπεύθυνος κψμ είναι πάντα σώματα και συγκεκριμένα εφοδιασμού μεταφορών)
Από όπλα σίγουρα συμμετέχουν σε περισσότερες ασκήσεις και έχουν μεταθέσεις κυρίως βόρεια Ελλάδα.
Σώματα έχουν μεταθέσεις παντού πράγμα το καθιστά πιο εύκολο κάποια στιγμή να πάρεις μια καλύτερη μετάθεση
Κάνεις δεν γλιτώνει την παραμεθόριο και τη βραχονησίδα
Αυτό που ίσως διαφοροποιεί τα δύο εκτός από τα διαφορετικά αντικείμενα που εν τέλει έχει το κάθε όπλο και σώμα είναι η νοοτροπία που επικρατεί μεταξύ των στελεχών, ακριβώς λόγω διαφορετικών αντικειμένων. Αλλά αυτό είναι κάτι που το λέω με επιφύλαξη καθώς δεν ισχύει πάντα αλλά και επειδή πολλές φορές το φαίνεσθαι δεν είναι και το πραγματικό
Τέλος τα σώματα φτάνουν μέχρι το βαθμό του υποστράτηγου για τους αρχηγούς των σωμάτων ενώ όπλα μέχρι αντιστράτηγος ή στρατηγός αν είναι αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Ένας αξιωματικός όπλων ομοιοβαθμος με ένα αξιωματικό σωμάτων είναι αρχαιότερος.
Η εξέλιξη και για τους δύο είναι το ίδιο αργή
- GeoCommand
- Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία
Μεταξύ των όσων προαναφέρθηκαν...Και επιπρόσθετα στην τελευταία νοηματική περιοδο: Θεωρώ ότι από όπλα σταδιοδρομείς και φτάνεις δγσ μέγιστα αξιώματα.
Δίχως να θέλω να υποβαθμίσω τα Σώματα, αλλά το μάχιμο της κατεύθυνσης Όπλων (δικαιωματικά;) τα διεκδικεί
Δίχως να θέλω να υποβαθμίσω τα Σώματα, αλλά το μάχιμο της κατεύθυνσης Όπλων (δικαιωματικά;) τα διεκδικεί
Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
Στεβη είναι κι εγώ 14 και ήθελα να ρωτήσω, κι εσένα αν γνωρίζεις κάτι για το θέμα και τους υπόλοιπους, αν στην σσε δεν περάσεις κάποιο άθλημα ή μάθημα στην εξεταστική, το ξανά δίνεις στην επόμενη εξεταστική όπως γίνεται και με τις άλλες ή υπάρχει άλλη διαδικασία ;ΣΤΕΒΗ έγραψε:Γεια σας είμαι 14 και θέλω να δηλώσω ΣΣΕ θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα οπλα και στα σώματα;
- GeoCommand
- Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία
Αν δεν κανω λάθος, στην αθλητικη εκπαίδευση "βγαίνει" ένας βαθμός ενδεικτικός για το σύνολο της αθλητικής απόδοσης του σπουδαστή.Δηλαδή, από τα αθλήματα/ασκήσεις που κάνεις βγαίνει μέσος όρος.
Για παράδειγμα , ένας γνωστός μου κάνει λίγες έλξεις (νομίζω πρέπει 18 για άριστα) αλλά δεν έχει θέμα γιατί πάει καλύτερα σε άλλες ασκήσεις.
Για παράδειγμα , ένας γνωστός μου κάνει λίγες έλξεις (νομίζω πρέπει 18 για άριστα) αλλά δεν έχει θέμα γιατί πάει καλύτερα σε άλλες ασκήσεις.
Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες