Μεταθέσεις στο στρατό - γενικές πληροφορίες

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Taxi έγραψε:Μου ηρθε η μεταθεσει σαν 8 μηνος που ειμαι της 335, και το χαρτι λεει Αττικη 500χλμ μακρια απ τον τοπο κατοικιας μου (θεσσαλονικη), ειναι δυνατον μετα την παραμεθοριο (εβρο) και ορφανο απο μητερα να μην παω κοντα στον τοπο κατοικιας μου, ουτε στους 3ης νομους που εχω επιλεξει;

Εγώ με μόνιμη κατοικία Αθήνα, πήγα παραμεθόριο Χίο, και μετά Ροδόπολη Σερρών ΕικόναΕικόναΕικόνα Δλδ ένα στενό δίπλα από το σπίτι μου! Ένα τσιγάρο δρόμος που λένε και στην επαρχία χαχαχαχα

Drummer

Δημοσίευση από Drummer »

Καλησπερα παιδια. Να κανω μια ερωτηση. Γινεται ν παρω μεταθεση (με... Πλαγιους τροπους φυσικα) απο μερος που κανονικα θεωρειται αμεταθετο η ακομα κι ετσι ειναι δυσκολα τα πραγματα;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Γίνεται αλλά μόνο με πολύ καλό βύσμα, αλλιώς τσάμπα έχεις μπει στην διαδικασία και ονειρεύεσαι μεταθέσεις Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από kolegas »

Ειμαι ορφανος απο πατερα αλλα δεν ειμαι προστατης παιζει ρολο για την μεταθεση που θα παρω?
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

kolegas έγραψε:Ειμαι ορφανος απο πατερα αλλα δεν ειμαι προστατης παιζει ρολο για την μεταθεση που θα παρω;

Όχι για την τοποθέτηση δηλαδή για την μονάδα, αλλά σαν δικαιούχος μειωμένης θητείας (8 μήνες) όταν συμπληρώσεις 4 μήνες Θα πάρεις μετάθεση στον τόπο διαμονής σου.

Tην παραμεθόριο όπως και να έχει για 4 μήνες δεν την αποφεύγεις.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις στο στρατό

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

- Οι οπλίτες που κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς μετά το τέλος της βασικής και ειδικής εκπαίδευσης τοποθετούνται σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και της Μακεδονίας καθώς και σε μονάδες προκάλυψης της μεθορίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

- Στο Πολεμικό Ναυτικό τοποθετούνται καταρχήν σε πλοία, ναυστάθμους, ναυτικά παρατηρητήρια ή υπηρεσίες νησιών και στη συνέχεια σε λοιπές μονάδες και υπηρεσίες, με κριτήριο τη στελέχωση αυτών με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, στο σύνολο της επικράτειας.

- Στην Πολεμική Αεροπορία τοποθετούνται αρχικά σε μονάδες και υπηρεσίες εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, και στη συνέχεια σε μονάδες και υπηρεσίες με όμοιο βαθμό δυσκολίας που βρίσκονται εντός των ανωτέρω νομών.

- Οι αποσπάσεις οπλιτών δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 30 ημέρες καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας, που επεκτείνεται κατά άλλες 15 ημέρες κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

- Η διάθεση οπλίτη σε διαφορετική μονάδα από την τοποθέτηση έχει διάρκεια έως 15 ημερών καθ' όλη τη θητεία του συνολικά ή τμηματικά, σε περίπτωση που οι ανάγκες δεν καλύπτονται με τοποθέτηση, μετάθεση ή απόσπαση.

Όλοι οι οπλίτες υποβάλλουν δήλωση του τόπου προτίμησης τους για τοποθέτηση και μετάθεση, στο κέντρο κατάταξης, εντός 10 ημερών από την κατάταξη τους, που συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά που περιγράφουν την οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση τους. Στη δήλωση μπορούν να δηλώσουν έως 4 τόπους, αλλά τουλάχιστον 2 διαφορετικές φρουρές.

Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται πλήρες σύστημα μοριοδότησης, προκειμένου το καθεστώς των μεταθέσεων και τοποθετήσεων να διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας.

Προτεραιότητα για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών έναντι όλων των κριτηρίων που υιοθετούνται είναι οι επιχειρησιακές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα κριτήρια που εισάγονται διακρίνονται σε υπηρεσιακά, οικονομικά και κοινωνικά και αντικειμενικά, με καθορισμένη εκ των προτέρων βαρύτητα ώστε ο οπλίτης που συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια να μπορεί να διεκδικήσει τοποθέτηση στον τόπο επιθυμίας του ή πλησιέστερα αυτού, πάντα με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Capital.gr
revolver
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από revolver »

Κάποιος που είναι 9μηνος έχει δικαίωμα να κάνει χαρτιά για μετάθεση από Δωδεκάνησα για Κρήτη από την στιγμή που έχει συμπληρώσει 5μηνο ή τα πράγματα είναι όπως παλιά; ... Έτσι όπως αναφέρονται τα πράγματα στο άρθρο πλέον παραμεθόριος θεωρούνται και οι Κρήτη, Ήπειρος κτλ

GBM24
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από GBM24 »

Φίλε revolver ρώτα στην στρατολογία για αυτό. Το παραπάνω λινκ είναι καινούριο σχέδιο-νόμου. Μέχρι να ψηφιστεί, να τυπωθεί και να εφαρμοστή, δεν το βλέπω να μας πιάνει εμάς για τις μεταθέσεις.

Κάτι άσχετο, εγώ δήλωσα στο κέντρο όταν μας κάλεσαν και καταθέσαμε μεταπτυχιακά κτλ και απο πεζικό με πήγαν σε λόχο υλικού πολέμου όταν ήρθε η μετάθεση για τη μονάδα σε τάγμα υποστήριξης. Αυτό θεωρείτε μετάταξη; Η ταυτότητα μου λέει όμως ΣΤΡ (ΠΖ).

Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Τι αλλαξε στο συστημα των μεταθεσεων; Εγω που ειμαι καστελλοριζο αλλαζει κατι για τον 6 μηνα οτι θα παρω μεταθεση;

http://newpost.gr/ellada/513056/ti-allazei-stis-enoples-dynameis-yperpshfisthke-to-nomosxedio-toy-ypetha

ευχαριστω εκ των προτερων

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

kolegas έγραψε:Τι αλλαξε στο συστημα των μεταθεσεων; Εγω που ειμαι καστελλοριζο αλλαζει κατι για τον 6 μηνα οτι θα παρω μεταθεση;

http://newpost.gr/ellada/513056/ti-allazei-stis-enoples-dynameis-yperpshfisthke-to-nomosxedio-toy-ypetha

ευχαριστω εκ των προτερων

Ισχύει ότι ίσχυε με το σύστημα των μεταθέσεων που ήξερες. Δεν αλλάζει κάτι στην διάρκεια της παραμονής στην παραμεθόριο. Αυτό που αλλάζει είναι ότι γίνεται πιο αξιοκρατικό το σύστημα των μεταθέσεων, εννοώντας την μοριοδότηση. Θωρακίζουν -ας το δούμε και στην πράξη- Το πλαίσιο της μοριοδότησης απο τους "βισματίες", με λίγα λόγια γινεται δικαιότερο το σύστημα αυτό. Προσωπική εκτίμιση ότι βίσματα, θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Μα και τωρα δεν υπηρχε μοριοδοτηση και καλα συγκεκριμενη; Πχ οσοι ειναι παραμεθοριο περνουν τοσα μορια απο την ταδε μοναδα με την συμπληρωση του 6 μηνα τοσα μορια λογω οτι ειναι ορφανοι τοσα μορια επειδη ειναι παντρεμενοι κλπ κλπ

εννοεις μορια για την τοποθετηση που γινεται στην αρχη;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

kolegas έγραψε:Μα και τωρα δεν υπηρχε μοριοδοτηση και καλα συγκεκριμενη; Πχ οσοι ειναι παραμεθοριο περνουν τοσα μορια απο την ταδε μοναδα με την συμπληρωση του 6 μηνα τοσα μορια λογω οτι ειναι ορφανοι τοσα μορια επειδη ειναι παντρεμενοι κλπ κλπ

εννοεις μορια για την τοποθετηση που γινεται στην αρχη;

Αυτό που αναφέρεται για τον νέο νόμο που ψηφίστηκε σήμερα, είναι ότι θα αυστηροποιήσουν το ήδη υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για πιο αξιοκρατικές μεταθέσεις.(Βεβαίως και υπάρχει ήδη σύστημα μοριοδότησης αναλόγως τα κοινωνικά κριτήρια και τα σχετικά). Λένε με λίγα λόγια ότι θα πατάξουν τα βίσματα στις μεταθέσεις. Δεν γράφει και κάτι άλλο για τους οπλίτες και τις μεταθέσεις τους. Ότι αλλαγές γίνανε για την διάρκεια των μεταθέσεων, ψηφιστήκανε με τον πρόσφατο νόμο Καμμένου. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Μερικες μοναδες οπως ειναι τα δαν αγ. Ευστρατιου, μεγιστης, τηλου σου δινουν 200 μορια για να παρεις μεταθεση στον τοπο κατοικιας σου για τους 3 τελευταιους μηνες, αλλα νομιζω υπαρχουν και επιπλεον μορια πχ αμα εισαι ορφανος θα παρεις 200+50 ξερω γω... Αμα καποιος εχει 250 ενω ο αλλος που ηταν στην νεα καβυλη στον εβρο που δινει 181 και δεν εχει επιπλεον μορια για αλλους λογους αναπηρια γονεων, ορφανος κλπ κλπ υπαρχει περιπτωση αν μια μοναδα εχει 1 κενη θεσεις να στειλουν αυτον που εχει τα 250 στην μοναδα που ειχε δηλωσει ενω τον αλλον να τον στειλουν σε μοναδα μακρια απο αυτη που ειχε δηλωσει?
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Εικόνα
jojo344
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από jojo344 »

Δικαιουται 9μηνος μεταθεση στον τοπο του εχοντας υπηρετησει το μεγαλυτερο διαστημα σε μεθοριο; Αν γνωριζει καποιος ας απαντησει
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης