616 ΜΤΠ - Νεοχωρι Ορεστιαδος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
kourtidismakis

Δημοσίευση από kourtidismakis »

υπηρετισα στο 616μτπ νεοχορι ορεστιαδος 1 λοχος με φλορογουλια δηοικητη λοχου212 σειρα περασα δυσκολα
mnm
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mnm »

Καλησπέρα σας.
Το αγόρι μου έμαθε σήμερα από Καλαμάτα που είχε παρουσιαστεί ότι θα τον στείλουν αύριο Εύρο στο 616 στην Ορεστειάδα. Επειδή γι' αυτό το στρατοπεδο δεν μπορώ να βρω κάτι, θα εκτιμούσα όποιος ξέρει κατάσταση/συνθήκες...
Συγκεκριμένα θα ήθελα να μάθω εαν δικαιούται μετάθεση από παραμεθώριο τους τελευταιους μήνες της θητείας του (είναι οκτάμηνος, ορφανός απο πατέρα, μοναχοπαίδι) και αν ισχύει αυτό με τις 2 μέρες τιμητική για κάθε δεκαπέντε μέρες θητείας. Είχα διαβάσει άρθρα σχετικά με αυτό αλλα κανένα δεν αναφέρει το συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Ευχαριστω πολυ.Εικόνα
Άγνωστος

Δημοσίευση από Άγνωστος »

Η τιμητική ισχυει για όλη την παραμεθόριο.Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω δικαιούται μετάθεση kοντά στον τόπο κατοικιάς του σε 4 μήνες από τη στιγμή που θα παρουσιαστεί στον Έβρο.
Καλη θητεία και υπομονή.

G.G.

Δημοσίευση από G.G. »

Καλημερα. Εχω μεταθεση για 616 ΜΚΤΠ. Ειναι ακομα οσο ασχημα ηταν το 2012 (ειχε και αυτοκτονιες... ) η΄εχει καπως η κατασταση βελτιωθει;

Ευχαριστω!
guest

Δημοσίευση από guest »

Μέχρι και την Β' ΕΣΣΟ του 2014 τουλάχιστον, δεν ήταν καλά τα πράγματα εκεί. Προσπάθησε μέσω του διοικητή λόχου και του επιλοχία που θα έχει εκεί μήπως μπορέσεις να πάρεις απόσπαση για τα Κ. Α. Α. Υ. Μάκρης που είναι σχεδόν δίπλα στην Αλεξανδρούπολη (περίπου 10 χλμ.). Όλα τα τάγματα της XII Μεραρχίας, στην οποία ανήκει το 616, στέλνουν απόσπαση μερικά άτομα από τον Μάϊο περίπου μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη. Εκεί δεν θα κάνεις υπηρεσίες και απλά θα αναλάβεις ένα πόστο (π. Χ. Στο bar στην παραλία, στο service στην αίθουσα δεξιώσεων ή κάτι άλλο), έχει αρκετά πόστα. Θα πάρεις και μια τιμητική από 10-15 μέρες και πάνω ανάλογα με τον διοικητή των Κ. Α. Α. Υ. Και θα απολυθείς άνετα, συν ότι θα είσαι εξοδούχος στην Αλεξανδρούπολη που είναι πολύ σημαντικό! Αν μείνει στην Ορεστιάδα δεν είναι και πολύ καλά όχι τόσο από θέμα υπηρεσιών, καθώς τώρα έχουν πάει πολλά άτομα μετά την κατάργηση των βυσμάτων, αλλά από θέμα εξόδων και συνθηκών!
Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Στην ΧΙΙ ανήκουν και οι μονάδες της Σαμοθράκης;
guest

Δημοσίευση από guest »

Νομίζω πως ναι και οι μονάδες της Σαμοθράκης ανήκουν εκεί!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Kourtembeu έγραψε:Στην ΧΙΙ ανήκουν και οι μονάδες της Σαμοθράκης;

Ναι.

Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Stryg »

Το 616 δεν ανήκει στη 16η Μερ;
κοστας

Δημοσίευση από κοστας »

Υπηρετησα 24 μηνες το 1978 εως 1980 αγριες εποχες στο 616μτπ λοχιας 1 λοχο τον 1 θαλαμο αριστερα σκεφθητε το κψμ το φιαχνανε τοτε Κατι 128 εσσο Απο γιαννενα Εγω ημουν 131 αν υπαρχει κανενας απο κινει την περιοδο ας απαντησει
Christos 144

Δημοσίευση από Christos 144 »

Δεα (πζ). Υπηρετησα 80-81 με διοικητή Κολοβό Κων/νο.1ος λόχος. πολλα χρόνια πίσω.
Αντωνης

Δημοσίευση από Αντωνης »

Υπηρέτησα το 1987 1 χρονο εκει παντα ηταν μαυριλα αυτο το στρατόπεδο
ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ »

Και εγώ το 80/81 140 σειρά κοντά σε εσένα νέος αλλά θυμάμαι την σειρά σου, εσύ θύμασε τον μπινηχακη τον κρητηκο; Εγώ στο ΛΥΤ
ΓΙΆΝΝΗΣ

Δημοσίευση από ΓΙΆΝΝΗΣ »

Και εγώ υπηρετούσα το 80 / 81, με ΔΕΑ τον Γιαννάκη από Γιανενα, στον λυτ

Ψάχνω τον συνοπλιτη από την Κρήτη Ντζαμπανακη Νίκο, από Συτια Λασιθίου.1980 Νεοχωρι Ορεστιάδα 1979 / 1980
Ε Μπαγκατζουνης

Δημοσίευση από Ε Μπαγκατζουνης »

Υπηρετησα απο το 82-84 με λοχαγο τον Ν Παπανικολαου και ΔΕΑ τον Τακιανο στον 2 λοχο 2 διμοιρια Καλες εποχες καλα παιδια οπως δανουλακης απο τον εβρο η ο ΔΡΙΔΑΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ. Αγαπη και τρελα για το Μ ΙΙ3
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες