Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από stefa191 »

Στο 424 η επιτροπη ρωταει αρκετα πραγματα, τουλαχιστο τις περισσοτερες φορες που πηγα. Να ειστε προετοιμασμενοι. Ψαρωτικες ερωτησεις μη φανταστειτε καμια ψυχαναλυση. Απ οσα εχω διαβασει τοσα χρονια συνηθως οι ιατροι ρωτανε πολλα και η επιτροπη 1-2 ερωτησεις ή τιποτα. Στο 424 ειναι το αντιθετο, συνηθως οι ιατροι δεν ρωτουσαν τιποτα απλα κοιτουσαν τις γνωματευσεις και εγραφαν και η επιτροπη με επρηζε.
χριστος

Δημοσίευση από χριστος »

Καλησπερα, εχω περασει ψυχωση και ειχα νοσηλευτει σε δημοσιο νοσοκομειο για 15 μερες, παιρνω φαρμακα εδω και 5 χρονια. Οι λογοι που το επαθα ειναι οτι ειμαι αγχωδης και πιεζομαι ευκολα, η ερωτηση μου ειναι η εξης, μπορω να παρω απαλλαγη απο τον στρατο; Και αν ναι, ειναι δυνατον να παρω απαλλαγη αν τον επομενο χρονο μου κοψει ο γιατρος τα φαρμακα; Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
Paris1312
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Paris1312 »

Καλησπέρα σας θα παρουσιαστώ της 6 Μάιου έχω πάρει αναβολή μέσω φρουραρχειο παλιότερα αλλά τώρα θα πάω να πάρω από το στρατόπεδο αναβολή επειδή δεν θέλω να κάτσω καθόλου μέσα αν παω με συνοδο υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδεύω την ίδια ημέρα... Επίσης η τελευταία φορά που πήρα αναβολή ήταν από ιεκ αλλά δεν πάτησα και τώρα στο φύλλο πορείες μου ζητάει να προσκόμισω ένα χαρτί το οποίο δεν τον έχω ούτε μπορώ να το πάρω και έτσι μου λέει ότι θα δεχθώ μηνιαια πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση τι είναι αυτο;
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

Paris1312 έγραψε:Καλησπέρα σας θα παρουσιαστώ της 6 Μάιου έχω πάρει αναβολή μέσω φρουραρχειο παλιότερα αλλά τώρα θα πάω να πάρω από το στρατόπεδο αναβολή επειδή δεν θέλω να κάτσω καθόλου μέσα αν παω με συνοδο υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδεύω την ίδια ημέρα... Επίσης η τελευταία φορά που πήρα αναβολή ήταν από ιεκ αλλά δεν πάτησα και τώρα στο φύλλο πορείες μου ζητάει να προσκόμισω ένα χαρτί το οποίο δεν τον έχω ούτε μπορώ να το πάρω και έτσι μου λέει ότι θα δεχθώ μηνιαια πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση τι είναι αυτο;

1 μήνας παραπάνω θητεία ή 90 ευρώ πρόστιμο το οποίο το πληρώνεις στην εφορία.

Την ίδια μέρα δεν παίζει να ξεμπερδέψεις.

Άβαταρ μέλους
Paris1312
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Paris1312 »

Παρουσιάζομαι Θεσσαλονίκη αν έχω συνοδο δεν μπορούν να μας πουν να πάμε 424 μόνοι μας
fsafas

Δημοσίευση από fsafas »

Paris1312 έγραψε:Παρουσιάζομαι Θεσσαλονίκη αν έχω συνοδο δεν μπορούν να μας πουν να πάμε 424 μόνοι μας

Το είπαμε και πιο πάνω αυτό τι νόημα έχει να το γράψεις εκ νέου; Η επιτροπή που θα περάσεις δεν εξετάζει όλους εκείνη την ημέρα και αν τελειώσεις εσύ πχ 3 το μεσημέρι δεν μπορείς να πας στο στρατόπεδο και να δείξεις την τελική απόφαση της επιτροπής και να ξεμπερδέψεις θα έχουν φύγει όλοι οι αρμόδιοι.

Marios

Δημοσίευση από Marios »

Καλησπέρα μου ήρθε να παρουσιαστώ 13/05 και θέλω να πάρω αναβολή όποιος ξέρει πως να μου πει
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Lyapunov13 »

Marios έγραψε:Καλησπέρα μου ήρθε να παρουσιαστώ 13/05 και θέλω να πάρω αναβολή όποιος ξέρει πως να μου πει

Θα πρέπει να περάσεις από το Φρουραρχείο για να ζητήσεις αναβολή για λόγους υγείας. Δες το αντίστοιχο τοπικ, τα έχουμε γράψει αναλυτικά για τη διαδικασία.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Jay27 »

Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν για να πάρεις ι5 πρέπει να εξεταστείς από στρατιωτικούς γιατρούς και να νοσηλευτείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Επίσης σε καλούν για επανεξέταση μετά από κάποια χρόνια; Ισχύουν τα παραπάνω ή τα χρησιμοποιούν για εκφοβισμό για να καταταγούμε; Ευχαριστώ. Εικόνα
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Jay27 έγραψε:Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν για να πάρεις ι5 πρέπει να εξεταστείς από στρατιωτικούς γιατρούς και να νοσηλευτείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Επίσης σε καλούν για επανεξέταση μετά από κάποια χρόνια; Ισχύουν τα παραπάνω ή τα χρησιμοποιούν για εκφοβισμό για να καταταγούμε; Ευχαριστώ.Εικόνα

Πας με χαρτι γνωματευσης του προσωπικου σου γιατρου (ψυχιατρος) στο Φρουραρχειο απο 5 μερες εως και τη μερα καταταξης. Εκει ο Στρατιωτικος Γιατρος θα σου ζητησει τη γνωματευση αυτη και θα παρεις παραπεμπτικο για την Επιτροπη Απαλλαγων. Θα σου συστησει αναβολη για λογους υγειας απο 6 μηνες εως 24 μηνες αναλογα την περιπτωση (συνηθως γραφουν 12 μηνες πχ για καταθλιψη /κρισεις πανικου/αγχωτικες διαταραχες).

Εντος 30 ημερων απο την ημερα αυτη θα περασεις απο την Επιτροπη Απαλλαγων οπου και θα επικυρωσει την γνωματευση του προσωπικου γιατρου και του γιατρου του Φρουραρχειου. Αυτο θα χρειαστει να το κανεις ξανα μεχρι να κλεισεις 2 χρονια αναβολων και αλλη μια φορα για την τελικη απαλλαγη.

Να μην αγχωνεσαι καθολου, εφοσον υπαρχει γνωματευση δεν πας στρατο. Δες και στο τοπικ "απαλλαγη μεσω Φρουραρχειου" για περισσοτερες και πιο λεπτομερεις συμβουλες.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Jay27 »

Ευχαριστώ φίλε μου. Εσύ πας για απαλλαγή; Έχεις συμπληρώσει την 2ετια;
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Jay27 έγραψε:Ευχαριστώ φίλε μου. Εσύ πας για απαλλαγή; Έχεις συμπληρώσει την 2ετια;

Περναω Επιτροπη Απαλλαγων στο 401 σε λιγες μερες για πρωτη φορα. Εχω γνωματευση απο προσωπικο γιατρο και παραπεμπτικο απο Φρουραρχειο για 12 μηνες αναβολης για ολους υγειας.

νικος

Δημοσίευση από νικος »

Περναω επιτροπη απαλλαγων στο 414 στην πεντελη πως ειναι η επιτροπη σε αυτο το νοσοκομειο; Ειναι αυστηρη η χαλαρη;

το χαρτι με την διαγνωση που μου εχει δωσει η ψυχιατρος μου (δημοσιου νοσοκομειου) αφου ηδη με παρακολουθει 2μιση χρονια γραφει "μικτη αγχωδης και καταθλιπτικη διαταραχη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη προσωπικοτητας" μετα γραφει την αγωγη που ακολουθω και κλεινει με την φραση "και τακτικη ψυχιατρικη παρακολουθηση" το φεκ για την σωματικη ικανοτητα τοποθετει τα παραπανω σε 2ετη αναβολη που ηδη εχω παρει απο την πρωτη φορα που πηγα και μετα ι5... Ειναι ξεκαθαρο. Το θεμα ειναι μπορει καποιος γιατρος να ανατρεψει 2.5 χρονια παρακολουθησης σε 5 λεπτα και να με κρινει οτι μπορω να υπηρετησω; Εχω ηδη τρομερο αγχος μονο στην ιδεα αυτη...
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Τέλη Μαΐου πήγα με τον γιο μου για την απαλλαγή στην επιτροπή. Μας ενημέρωσαν εκεί να μπούμε στο site της στρατολογίας να εκτυπώσουμε την απαλλαγή. Αφενός δεν υπάρχει κάτι (αν και δεν έχει περάσει πλήρως ο μήνας), αφετέρου και όταν θα είναι έτοιμο, από ποια εννότητα ακριβώς το εκτυπώνεις στο site της στρατολογίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν γνωρίζει καποιος. Παρουσιαζομαι 15 ιουλιου και αυτη την βδομαδα θα κανω την διαδικασια για απαλλαγη. Εχω μοριακη μετάλλαξη - αιμοχρωματωση. Δηλαδη καθε μηνα πρεπει να κανω αφαιμαξεις και πρεπει να μου γινετε συγκεκριμενη δατροφη επειδη δεν μπορω να τρωω φαγητα με βιταμινη C και κυριως σίδηρο. Στον πίνακα ΦΕΚ λεει ι5 αλλα τωρα που εφτασε η στιγμη να περασω αγχωνομαι. Γνωριζεις μηπως κανεις κατι για αυτη την περιπτωση ;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες