Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Topcik111

Δημοσίευση από Topcik111 »

Ρε φιλε. σε περιπτωση που πας με τον συνοδο για να παρεις απαλλαγη και σου λενε να κατσεις ενα βραδυ ο συνοδος σου τι κανει θα κατσει και αυτος μες στο στρατοπεδο; εγω παρουσιαζομαι δευτερα 11/9 θα παω με εναν φιλο μου να παρω ι5 εχω χαρτι απο δημοσιο ψυχιατρο. Θελω την ιδια μερα να τελειωσω να γυρισω σπιτι μου..
jimbeam

Δημοσίευση από jimbeam »

Τελικα τι εγινε φιλος; Την πηρες?
PostgradUK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από PostgradUK »

Καλησπέρα! Πρώτη φορά μπαίνω σε αυτό το θέμα δεν γνώριζα τι ισχύει με τις αναβολές λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Προσωπικά έχω παρελθόν με βαριάς μορφής κρίσεων πανικού που μου προκάλεσε μια σειρά από γαστρίτιδες, ευερέθιστο έντερο, μέτριας μορφής κατάθλιψη και άλλα τραγικά πράγματα λόγω ενός θανάτου. Από τότε έχω επανέλθει συνέχισα τη ζωή μου και τις σπουδές μου, αλλά πάντα με ζαναξ και αποφυγή οποιασδήποτε πιεστικής κατάστασης.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο χρόνος αναβολών κρίνεται από μένα ή από τον στρατιωτικό Ιατρό; Και επίσης αν μου αρνηθούν την αναβολή ποιος μπορεί να εγγυηθεί για τη υγεία μου μέσα στο στρατόπεδο;

Μερικές Φορές όταν παθαίνω κρίση πανικού που βγαίνει επιθετική στάση και αργότερα τάση απομόνωσης θα μπορούσαν για παράδειγμα να μου δίνουν αναρρωτικές ώστε να μπορώ να ελέγχω τον εαυτό μου;

bluered

Δημοσίευση από bluered »

Καλησπερα σε ολους.

Ξερω οτι οτι θα πω εδω εχει συζητηθει αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη με τη διαδικασια.

Ας πουμε οτι η αναβολη μου ληγει 1 νοεμβριου του 17 - σε αυτη τη περιπτωση τι ακριβως βηματα πρεπει να κανω;

Θελω Ι5 για ψυχολογικους λογους, δεν υπαρχει πιθανοτητα να μπω. Εχω ενα καρο ψυχολογικα και οικονομικα προβληματα.

Σας ευχαριστω παρα πολυ, θα εκτιμουσα να μου πειτε τα επομενα βηματα

PostgradUK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από PostgradUK »

@bluered

Καλησπέρα,Προσωπικά πήρα τηλέφωνο στη στρατολογία και ενημερώθηκα σχετικά, πράγμα που συνιστώ να κάνεις και συ. Είναι καλύτερο να ζητάς πληροφορίες από το γραφείο, παρά να θέτεις ερωτήματα εδώ. Για οποιοδήποτε λόγο θέλεις να ζητήσεις αναβολή πρέπει να πάρεις βεβαίωση από γιατρό για το συγκεκριμένο πρόβλημα, μου είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα αν ο γιατρός είναι από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Μαζί με αυτό το χαρτί θα παρουσιαστείς στο φρουραρχείο της πόλης σου την ημέρα κατάταξης και θα ζητήσεις αναβολή εκεί θα σε περάσουν από εξέταση ώστε να διευκρινιστεί το πρόβλημα σου. Μπορεί να σου δώσουν αναβολή για έξι μήνες εώς δύο χρόνια, όταν περάσουν τα δύο χρόνια αναβολών τότε θα μπορείς να πάρεις το Ι5.

Επίσης, μπορείς να πάρεις αναβολή για κοινωνικούς λόγους διαρκεί δύο μήνες.

Καλύτερα όμως να πάρεις τηλέφωνο και να ενημερωθείς από κει.

oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από oldie158 »

Παιδιά μην το ζαλίζετε το θέμα, όποιος δε θέλει να πάει δεν πάει. Ότι ζητάνε κάποιο χαρτί (οτιδήποτε) και κάνουν κάποια εξέταση είναι για τους τύπους.
Ι5

Δημοσίευση από Ι5 »

cuervo έγραψε:Επανεξέταση μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση πολέμου.

Αυτό είναι σίγουρο;

γνωρίζουμε αν εχουν γινει επανεξετάσεις από το 2010 που πάρθηκε αυτή η απόφαση;

(http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=363025)

mpoum

Δημοσίευση από mpoum »

Πέρασα από το φρουραρχείο για 3η φορα (για απαλλαγή). Πάσχω από αγχώδη διαταραχή, λανβάνω φάρμακα. Ο γιατρός μου έγραψε Ι5 και με παρέπεμψε στην επιτροπή απαλλγών. Έχω αγχωθεί πολύ. Υπάρχει περίπτωση η επιτροπή να με ζορίσει και να μην μου δώσει την απαλλαγή?
anonimi255
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από anonimi255 »

Ειναι ευκολο να παρεις Ι5 ενω εχεις υπηρετησει 7 μερες; Το αγορι μου φοβαται οτι αν παει κ ζητησει αναβολη για ψυχολογικα μηπως οταν τον ξανα καλεσουν τον ξανα βαλουν να κανει τοσες μερες εκπαιδευση θελει να το παρει κατευθειαν

stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από stefa191 »

Περασα προσφατα απο επιτροπη απαλλαγων για Ι5 αυτη τη φορα. Την πηρα την απαλλαγη χωρις πολλα πολλα.

Λοιπον, θεωρητικα λενε οτι η επιτροπη απλα επικυρωνει την αποφαση του στρ. ιατρου. Λιγο πολυ ετσι ειναι, υπαρχουν φορες που η επιτροπη θα σε ζαλισει με ερωτησεις ή δεν θα ρωτησει απολυτως τιποτα. Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ομως. Οι ερωτησεις ειναι καθαρα ψαρωτικες, εαν υποψιαστουν οτι παιζεις θεατρο. Και να το υποψιαστουν δηλαδη παλι δεν μπορουν να ειναι 100% σιγουροι για το τι γινεται. Δεν θελουν να χασουν την θεση τους και να μπουνε φυλακη εαν εσενα σου ερθει να πηδηξεις απο την ταρατσα στο στρατοπεδο.

Εγω προσωπικα ειχα προβλημα με αγχωδεις διαταραχες οποτε δεν χρειαστηκε να παιξω θεατρο, φανηκε.
Οταν πατε στην επιτροπη, μην πατε με τα καλα σας ρουχα, ωραια χτενισμενοι και με τον φραπε στο χερι. Ειναι ευνοητο δηλαδη τι πρεπει να κανετε.
Χαρτι οτι παρακολουθειστε απο δημοσιο ή ιδιωτη ψυχιατρο, μερικες γνωσεις πανω στα φαρμακα και την παθηση και υπομονη. Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.
Εαν βλεπετε οτι η επιτροπη προσπαθει να σας αποδειξει οτι μπορειτε να υπηρεσετε (προσωπικα σε μενα και τις 4 φορες που πηγα ποτε δεν μου ετυχε) πειτε ΔΕΝ μπορω να υπηρετησω και τελειωσε.
Στρατο κανενας δεν παει με το ζορι, και ποσο μαλλον 2-3 ατομα που δεν παιρνουν μπονους για το ποσους "γιωταδες" θα καταφερουν να ψαρωσουν και να τους στειλουν να υπηρετησουν.

Ολες τις φορες τσαμπα το αγχος μηπως η επιτροπη αλλαξει το Ι5 σε Ι4. Ηρεμιστε, οι ερωτησεις που κανουν συνηθως ειναι για την παθηση (τι νιωθεις κτλ) τι φαρμακα παιρνεις (σημαντικο) εαν εργαζεσαι (εδω δεν νομιζω οτι θελει διευκρινιση το θεμα) και ισως, ισως λεω εαν θελεις να υπηρετησεις.

Στην τελικη στην πολυυυυ σπανια περιπτωση που θα σας στειλουν να υπηρετησετε, την παιρνετε την απαλλαγη απο το στρατοπεδο. Και παλι το τονιζω οτι ειναι εξαιρετικα σπανιο γιατι καθε φορα πηγαινα με αυτο το αγχος και παντα τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα απ οσο τραγικα τα εβλεπα. Γενικα η επιτροπη δεν εχει λογο να αμφιβαλλει με την αποφαση που εγραψε ο στρατιωτικος ιατρος που προτεινε αναβολη/απαλλαγη.

Σχετικα με την τελευταια ερωτηση, Ι5 παιρνεις εφοσον εχεις συμπληρωσει 2 χρονια αναβολων. Το αν θα παρεις Ι5 την πρωτη μερα που θα πατησεις στο στρατοπεδο ή την τελευταια πριν απολυθεις δεν παιζει κανενα ρολο. Ζητας ιατρο για απαλλαγη, σε βλεπει, τελειωσες. Οποιαδηποτε στιγμη.

Επισης στο φρουραρχειο πατε 5 εργασιμες μερες πριν την καταταξη εαν δεν σκοπευετε να μπειτε στο στρατοπεδο.
Για να εχετε πιο ησυχο το κεφαλι σας, καλο ειναι η γνωματευση να γραφει οτι παρακολουθειστε, αναλυτικα, και οχι μια ξερη ονομασια της παθησης.
anonimi255
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Το αγορι μ εχει μπει ηδη μεσα του μενει μια βδομαδα για να απολυθει αλλα δεν αντεχει δηλαδη αν ξερει οτι θα το παρει σιγουρα το ι5 θα ζητησει αναβολη μεχρι να του δωσουν το ι5! Απλα θελω ν ξερω τωρα π εχει μπει ηδη μεσα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα; ... θα το παρει σιγουρα το ι5;
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Του μένει μια εβδομάδα να απολυθεί και θα πάει για Ι5; Γράφει ιστορία το αγόρι σου να του πεις...

Ή μήπως εννοείς μια εβδομάδα για να ορκιστεί;

anonimi255
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Χαχαχαχα το βλεπω και γελαω για να ορκιστει ηθελα να πω... Συγγνωμη!
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Τρόμαξα προς στιγμήν δεν σου κρύβω αχαχα

Αν θέλει Ι5 θα το πάρει, απλά ας βρει μια ιστορία, ας πει παράδειγμα ότι έχει αγχώδεις διαταραχές που παίρνει Ι5 χωρίς πολλά πολλά.

Βέβαια θα πρέπει να επαναλάβει το κέντρο μετά από την αρχή αν θελήσει να ξαναπάει.

anonimi255
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ναι δεν εχει σκοπο να ξανα παει θελει να παρει ι5 γιατι βλεπει οτι δεν αντεχει εκει περα... Απλα φοβαται μην δεν το παρει και ξανα χρειαστει να περασει ολη αυτη την διακασια πριν την ορκωμοσια! Εδω περα τα παρουσιαζουν πολυ ευκολα ολα... Τωρα που ειναι ηδη στο κεντρο πως ακριβως πρεπει να πραξει?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες