Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Κακώς 2 χρόνια το άφησες έτσι, τώρα θα ταλαιπωρηθείς με ευθύνη σου. Δεν ξέρω αν δικαιούσαι άλλη αναβολή λόγω ψυχολογικών, αλλά αν όντως μπορείς, πάρ'την με το που παρουσιαστείς.
chris9999
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από chris9999 »

Δεν θελω να παρω αλλη αναβολη απαλλαγη θελω να παρω αυτο στοχευω αλλα ποιος τροπος υπαρχει αφου εχω περασει ολο αυτο; Υπαρχει η δεν θα το αποφυγω;
chris9999
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από chris9999 »

Μπορει καποιος να μου απαντησει αν ξερει σχετικα με το τι μπορω να κανω με το θεμα μου πιο πανω?
Αγχομενος

Δημοσίευση από Αγχομενος »

Θελω να ερθει γιατρος στο σπιτι γιατι δεν μπορω να παω φρουραρχειο αγχος κλισιμο στον εαυτο μου μπορει να ρθει ο γιατρος του φρουραρχειου σπιτι μου;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πρέπει να πάς με συνοδεία στο Φρουραρχείο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Αγχομενος

Εχω βεβαιωση απο ψυχολογο οτι εχω αδυναμια μετακινησης εκτος της οικιας δεν μετραει; Εχω να βγω δυο χρονια απο το σπιτι μου στο φρουραρχειο στο γουδη που πηρα τηλ μου ειπαν οτι γινεται να παει γονιος σας μαζι με την βεβαιωση και να τους πει θελω να τον εξετασουν στην οικια του Καλα τα λεω;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όλα τα χαρτιά μετράνε.

Αφου στο είπαν δια τηλεφώνου, τότε λογικά μπορούν να στείλουν ιατρό-ψυχολόγο στο σπίτι σου.

Επειδή όμως αναγκαστικά θα πάει ένας εκ των γονιών σου στο Φρουραρχείο για το παρεπεμπτικό της εξέτασης, μάθε αν χρειάζεται πληρεξούσιο υπογεγραμμένο από εσένα.
Αγχομενος

Εγκρινονται ευκολα οι αναβολη στις περιπτωσεις που ερχεται γιαρτος στο σπιτι με τον φρουραρχο να με εξεταση οταν δεν μπορω να μετακινηθω για ψυχολογικους λογους γνωριζεται;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν γνωρίζω.
αγχομενος

Δημοσίευση από αγχομενος »

Ο γιατρος μπορει να δωσει αναβολη ομως?
Κώστας7883

Δημοσίευση από Κώστας7883 »

Καλησπέρα και από μένα.

Η δική μου ιστορία έχει ως εξής:

Μπήκα στρατό το Σεπτέμβρη του 15. Είχα ακούσει από φίλους και γνωστούς αυτά που λένε οι περισσότεροι, ότι ο στρατός είναι πεταμένος χρόνος, ότι δεν έχει νόημα, ότι κάνεις το χαμάλη κτλ. Παρ' όλα αυτά, επειδή είμαι αισιόδοξο άτομο γενικά, το είδα σαν μία νέα εμπειρία και πήγα. Άφησα τη δουλεία μου να την τρέχει ένας έμπιστος φίλος, και παρουσιάστηκα.

2 μήνες μετά, όλη η αισιοδοξία μου έφυγε απ' το παράθυρο και όχι απλά ξενέρωσα, αλλά με έκαναν και μίσησα τα πάντα εκεί μέσα. Είχα νεύρα 24 ώρες το 24ωρο, και ήμουν στο παρά 5 να πιάσω κανέναν απ' το λαιμό. Ούτε εγώ δεν με αναγνώριζα γιατί γενικά δεν ήμουν ποτέ έτσι. Την κατάσταση χειροτέρευαν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν τα στελέχη να μας πείσουν ότι όλοι εκεί μέσα είμαστε ίσοι! Όχι φίλε, μόνο ίσοι δεν είμαστε. Έκανα μία βδομάδα όργανο λόχου και μετά από πολλές καταστάσεις που πέρασαν απ' τα χέρια μου ήξερα ακριβώς το Ι του καθενός. Κάθε τόσο, όλο και κάποιος Ι1, βισματονόταν σε προνομιακή θέση σε γραφείο, πόστο εκτός στρατοπέδου, ιατρείο, ΚΨΜ Ή την έκανε για να υπηρετήσει σε στρατόπεδο κοντά στο σπίτι του. Μαγκιά του δεν λέω, αλλά όταν ερχόταν ο κάθε αγράμματος ανώτερος και μου έλεγε ότι είμαστε όλοι ίσοι, ήμουν στα όρια της τρέλας. Το θέατρο του παραλόγου κανονικά.

Μετά απ' αυτά λοιπόν και από κάποια προβλήματα στη δουλειά μου που εμφανίστηκαν στην πορεία, πείρα ετήσια αναβολή. Το θέμα είναι ότι εκεί μέσα δεν ξαναπάω. Δεν πρόκειται να αφήσω ξανά τη δουλειά μου και τις υποχρεώσεις μου για να πάω να κάνω το χαμάλη του κάθε αγράμματου που απαιτεί κιόλας την πλήρη υποταγή και το σεβασμό μου, πόσο μάλλον όταν οι πράξεις του μόνο σεβασμό δεν εμπνέουν. Απ' την άλλη, ούτε στα χαρτιά θα το παίξω μήπως μου κάτσει και είναι καλύτερα τη 2η φορά, ούτε θα υποχρεωθώ σε κανέναν να με βολέψει για να "τύχω" ευνοϊκής μεταχείρισης. Μάλιστα το θέμα της ευνοϊκής μεταχείρισης μου το πρότεινε και στέλεχος μέσα στο στρατόπεδο όταν του είπα τους προβληματισμούς μου και αρνήθηκα κατηγορηματικά.

Μοναδική διέξοδος είναι το Ι5Ψ το οποίο όμως αν δεν μου το δώσουν και με βγάλουν Ι3 ή 4, τότε τί μπορώ να κάνω;

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Λογω ψυχολογικων προβληματων (κρισεις πανικου διαταραχες αγχους) μαλλον θα παρω ι5 αλλα διατηρω τις επιφυλαξεις επειδη φοβαμαι μηπως καποτε στο μελλον καταργηθει ο νομος περι προστασιας ατομικων δικαιωματων (ιδιαιτερα αν η Ελλαδα βγει απο την ΕΕ) και ξεκινησει να αναγραφεται παλι ο λογω του ι5 με αποτελεσμα να μην μπορω να βρω δουλεια η να με απολυσουν απο αυτη; Υπαρχει τετοια περιπτωση;
kris2015
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kris2015 »

Μια ερωτηση, οταν εφαγα Ι5 για ενα λαθος και με ξαναφωναζουν σε κατι χρονια, τι σημαίνει; Εγω ενα χαρτι που με λεει θα σε ξαναφωναξω σε κατι χρονια για ενα λαθος που εκανα, με ειπε τι μηνα εχουμε και εκανα ενα λαθος ειπα δευτερα και κλαιω που δεν πηγα ολοι με κοροϊδευουν που πηρα Ι5. Λογω οικονομικων δεν πηγα στρατο ΕικόναΕικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μετά από 2 χρόνια σε καλούν ξανά για επανεξέταση με σκοπό την οριστική απαλλαγή.
Αρης

Δημοσίευση από Αρης »

Ενα ερωτημα και εγω με την σειρα μου. Νομικης φυσεως ενα γνωριζει κανεις, ας απαντησει. Την πρωτη μου αναβολη για λογους υγειας μου εδωθει για 2 χρονια. Η επιτροπη απαλλαγων εκρινε πως μοναχα 1 ετος δικαιουμαι... Το καταπια δεν εκανα καποια προσφυγη η αλλη νομικη ενεργεια. Το επομενο ετος ξαναπηγα με την γνωστη πια διαδρομη και διαδικασια και μου εδωθει και αλλο 1 ετος αναβολη για λογους υγειας. Συνολον 2 ετοι. Την τελευταια φορα ο κριτης στην επιτροπη απαλλαγων μου ειπε πως για φετος το βλεπει για Ι4 και καλο θα ηταν να καθαριζω το στρατοπεδο. Ερωτημα πρωτο. Η παθηση μου συμφωνα με τον πινακα νοσηματων επιβαλλει Ι5 de facto. Σε περιπτωση που η επιτροπη ξανα αποφασισει κατα το δοκουν Ι4 τι νομικες ενεργειες μπορω να κανω ετσι ωστε να απαλλαγω; Δηλαδη μπορω να κανω ενσταση; Η προσφυγη κατα της αποφασης; Παρακαλω εαν καποιος γνωριζει ας απαντησει.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης