Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
hero

Δημοσίευση από hero »

Καλησπερα, Οχι αφου ειχα την πρωτη αναβολη τους ειπα οτι δεν ειμαι ετοιμος και οτι η κατασταση μου δεν εχει βελτιωθει.
Δεν με ρωτησαν για χαρτι απο αλλον γιατρο, μου ειπε μονο
Φανηκε οτι πειστηκε οτι κατι δεν παει καλα, θα ειπε απομεσα του ηρθε και υπηρετησε 3 μηνες εφυγε και ηρθε χωρις χαρτι μαλλον
ειναι στον κοσμο του, δωστου ενα χρονο να ξεμπερδευω μην εχουμε τιποτα προβληματα.
Η αληθεια ειναι καπου στην μεση δεν ειμαι για δεσιμο αλλα δεν μπορω να κανω και τους υπολοιπους 6. Τι να κανω δεν μπορω με αγχωνει πολυ.
Τελικα γνωριζει καποιος τι μπορω να κανω για να μαθω την διαγνωση Και τι Ι ειμαι; Πιστευω οτι θα με βοηθησει για να οργανωθω.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

hero έγραψε:Καλησπερα, Οχι αφου ειχα την πρωτη αναβολη τους ειπα οτι δεν ειμαι ετοιμος και οτι η κατασταση μου δεν εχει βελτιωθει.
Δεν με ρωτησαν για χαρτι απο αλλον γιατρο, μου ειπε μονο
Φανηκε οτι πειστηκε οτι κατι δεν παει καλα, θα ειπε απομεσα του ηρθε και υπηρετησε 3 μηνες εφυγε και ηρθε χωρις χαρτι μαλλον
ειναι στον κοσμο του, δωστου ενα χρονο να ξεμπερδευω μην εχουμε τιποτα προβληματα.
Η αληθεια ειναι καπου στην μεση δεν ειμαι για δεσιμο αλλα δεν μπορω να κανω και τους υπολοιπους 6. Τι να κανω δεν μπορω με αγχωνει πολυ.
Τελικα γνωριζει καποιος τι μπορω να κανω για να μαθω την διαγνωση Και τι Ι ειμαι; Πιστευω οτι θα με βοηθησει για να οργανωθω.

Θα σου πώ επακριβώς, τι παίζει. Διαβάζοντας το ΦΕΚ το οποίο στο επισυναψα στο προηγούμενο μου μήνυμα, εάν έχεις διαγνωσμένη πάθηση απο δημόσιο ιατρό ή νοσοκομείο, θα βρείς το "Ι" σου (το οποίο δεν μας έχεις πεί αν πάσχεις διαγνωσμένα απο κάποια νευρολογική/ψυχική πάθηση). Απο κει και πέρα, εαν δεν έχεις κάποια διαγνωσμένη πάθηση και απλά το πρόβλημα σου ειναι ότι δεν την παλεύεις στον στρατό, είναι καθαρά στην κρίση των ιατρών, εάν θα σου δώσουν την απαλλαγή. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

dmd12

Δημοσίευση από dmd12 »

Χαίρεται. Μπήκα για πρώτη φορα στρατό το 2011. Πήρα αναβολή 1 χρόνο (για ανχωδεις εκδηλώσεις).

Μετά όταν ξαναπαρουσιάστηκα το πάλεψα όσο μπορούσα και έκατσα 3 μήνες και πήγα σε μονάδα αλλα σε κάποια φάση δεν πηγαίνει άλλο (είχα σκέψεις να βλάψω αλλα άτομα (θυμος) και με έπιαναν τα κλάματα στα καλά του καθουμένου από το άγχος).

Να μην πολυλογώ πήρα 1 χρόνο ακόμα απαλλαγή (για καταθλιπτικες εκδηλωσεις) στις αρχες του 13 και Απο εκει οπως μου παροτρυναν οι ψυχολογοι που μιλισα αναζητησα βοηθεια.

Δηλαδη εχω εξαντλησει τα 2 χρονια αναβολη για λογους υγειας.

Με παρακολουθουν ψυχολογος και ψυχιατρος (του δημοσιου) απο το 2013. Και παιρνω αντικαταθλιπτικα απο τα τελη του 2013 μεχρι και σημερα.

Επισης γραφτηκα και σε ΙΕΚ και πηρα αναβολη μεχρι τα τελη του 2015 με την ελπιδα πως ισως μεχρι τοτε να ξεπερασω τα προβληματα μου και να υπηρετησω αλλα που τετοια τυχη.

Η αναβολη του ΙΕΚ τελιωσε τωρα και με καλεσαν 1 Μαρτιου Αυλωνα.

Διαβασα στο ιντερνετ τη διαδικασια. Και θα ηθελα να σιγουρευτω για καποια πραγματα.

1. Θα παρω μια γνωματευση απο τον ψυχιατρο για την παθηση που εχω.

2. Μετα με το χαρτι καταταξης και το χαρτι απο τον γιατρο θα παω στο φρουραρχειο 5 μερες πριν μπω και απο εκει θα με στειλουν στο 414 στην πεντελη.

Εδω εχω 2 αποριες.

α) Στην Αθηνα υπαρχει μονο 1 φρουραρχειο;

β) Χρειαζονται αλλα χαρτια εκτος απο τα 2 που ανεφερα;

3. Οταν παω στο 414 θα με δουν εκει οι γιατροι θα κανουν οτι ειναι να κανουν θα μου δωσουν κατι χαρτια και θα τα παω παλι πισω στο φρουραρχειο να μου βαλουν σφραγιδες.

4. Μετα το φρουραχχειο παω στο Ρουφ και καταθετω αυτα τα χαρτια και περιμενω να με καλεσουν στην επιτροπη απαλλαγων στο 401.

α) Θα με καλεσουν με γραμμα η με τηλεφωνο για επιτροπη απαλλαγων;

β) Θα πρεπει να παω Ρουφ την ιδια μερα η μπορω να παω και την επομενη (σε περιπτωση που δεν προλαβω σε 1 μερα να τα κανω ολα)

γ) Θα χρειαστουν φωτογραφιες στο 401 η αυτο ηταν κατι που κανουν για το Ι οταν υπηρετεις;

Ευχαριστω.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dmd12 έγραψε:Χαίρεται. Μπήκα για πρώτη φορα στρατό το 2011. Πήρα αναβολή 1 χρόνο (για ανχωδεις εκδηλώσεις).

Μετά όταν ξαναπαρουσιάστηκα το πάλεψα όσο μπορούσα και έκατσα 3 μήνες και πήγα σε μονάδα αλλα σε κάποια φάση δεν πηγαίνει άλλο (είχα σκέψεις να βλάψω αλλα άτομα (θυμος) και με έπιαναν τα κλάματα στα καλά του καθουμένου από το άγχος).

Να μην πολυλογώ πήρα 1 χρόνο ακόμα απαλλαγή (για καταθλιπτικες εκδηλωσεις) στις αρχες του 13 και Απο εκει οπως μου παροτρυναν οι ψυχολογοι που μιλισα αναζητησα βοηθεια.

Δηλαδη εχω εξαντλησει τα 2 χρονια αναβολη για λογους υγειας.

Με παρακολουθουν ψυχολογος και ψυχιατρος (του δημοσιου) απο το 2013. Και παιρνω αντικαταθλιπτικα απο τα τελη του 2013 μεχρι και σημερα.

Επισης γραφτηκα και σε ΙΕΚ και πηρα αναβολη μεχρι τα τελη του 2015 με την ελπιδα πως ισως μεχρι τοτε να ξεπερασω τα προβληματα μου και να υπηρετησω αλλα που τετοια τυχη.

Η αναβολη του ΙΕΚ τελιωσε τωρα και με καλεσαν 1 Μαρτιου Αυλωνα.

Διαβασα στο ιντερνετ τη διαδικασια. Και θα ηθελα να σιγουρευτω για καποια πραγματα.

1. Θα παρω μια γνωματευση απο τον ψυχιατρο για την παθηση που εχω.

2. Μετα με το χαρτι καταταξης και το χαρτι απο τον γιατρο θα παω στο φρουραρχειο 5 μερες πριν μπω και απο εκει θα με στειλουν στο 414 στην πεντελη.

Εδω εχω 2 αποριες.

α) Στην Αθηνα υπαρχει μονο 1 φρουραρχειο;

β) Χρειαζονται αλλα χαρτια εκτος απο τα 2 που ανεφερα;

3. Οταν παω στο 414 θα με δουν εκει οι γιατροι θα κανουν οτι ειναι να κανουν θα μου δωσουν κατι χαρτια και θα τα παω παλι πισω στο φρουραρχειο να μου βαλουν σφραγιδες.

4. Μετα το φρουραχχειο παω στο Ρουφ και καταθετω αυτα τα χαρτια και περιμενω να με καλεσουν στην επιτροπη απαλλαγων στο 401.

α) Θα με καλεσουν με γραμμα η με τηλεφωνο για επιτροπη απαλλαγων;

β) Θα πρεπει να παω Ρουφ την ιδια μερα η μπορω να παω και την επομενη (σε περιπτωση που δεν προλαβω σε 1 μερα να τα κανω ολα)

γ) Θα χρειαστουν φωτογραφιες στο 401 η αυτο ηταν κατι που κανουν για το Ι οταν υπηρετεις;

Ευχαριστω.

1. Ναι μόνο 1 φρουραρχείο στο θέατρο badminton στην Μεσογείων λίγο πάνω απο το 401.

2. Αυτά τα 2 χαρτιά και την αστυνομική σου ταυτότητα απαραίτητα, και ότι χαρτί έχεις απο τις 2 προγενέστερες σου επισκέψεις απο φρουραρχείο-νοσοκομείο όταν πήρες τις αναβολές.

3. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Θα σου σημειωθεί η ένδειξη να περάσεις απο την επιτροπή απαλλαγών, και ύστερα απο δικιά σου ευθύνη θα πρέπει να παρουσιαστείς.

4. Ρώτησε στρατολογικό γραφείο, δεν το γνωρίζω για το πότε μπορείς να πας στο ρούφ, και αν θες ενημερωσέ μας.

5. Όχι δεν θα χρειαστεί φωτογραφία σου, ζητάνε όταν είναι να κάνεις ακτινογραφία θώρακος, όπου την επισυννάπτεις μαζί.

dmd12

Δημοσίευση από dmd12 »

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Επειδή διαβάζω διαφορα σε διαφορα forums έχω κάποιες εξτρα Ερωτήσεις.

1. Υπάρχει περίπτωση στο φρουραρχείο να μου μην δώσουν παραπεμπτικό για 414 και να μου πουνε να τα κανω ολα μεσω στρατοπεδου;

2. Υπάρχει περίπτωση να φάω άκυρο από τον γιατρό στο 414 του τυπου να μου πει κάτι σαν "είχες τόσα χρονια για να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά" σου και τέτοια; Το ρωταω αυτο διοτι ακουσα πως την καταθλιψη δεν την πολυπαιρνουν στα σοβαρα πλεον (διοτι πολλοι μαλλον πανε με αυτο). Επισης το χαρτι που εχω απο τον γιατρο που με παρακολουθει λεει και για "αυτοκτονικους ιδεασμους" που εχω και ευτυχως τωρα τελευταια εχουν μειωθει. Με λιγα λογια επειδη θα παω και μονος μου να τα κανω ολα μηπως δεν με πιστεψουν και πουνε αυτος μας κοροιδευει. Σορρυ αμα ακουγομαι λιγο υπερβολικος αλλα το ολο θεμα με εχει αγχωσει.

3. Το σημειωμα καταταξης λεει οτι μπαινω στις 1 του μηνος. Μπορω να παω στο φρουραρχειο για να κινησω τις διαδικασιες την Δευτερα η την Τριτη η πρεπει να παω την Τεταρτη που ειναι η 5η μερα πριν καταταχθω;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dmd12 έγραψε:Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Επειδή διαβάζω διαφορα σε διαφορα forums έχω κάποιες εξτρα Ερωτήσεις.

1. Υπάρχει περίπτωση στο φρουραρχείο να μου μην δώσουν παραπεμπτικό για 414 και να μου πουνε να τα κανω ολα μεσω στρατοπεδου;

2. Υπάρχει περίπτωση να φάω άκυρο από τον γιατρό στο 414 του τυπου να μου πει κάτι σαν "είχες τόσα χρονια για να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά" σου και τέτοια; Το ρωταω αυτο διοτι ακουσα πως την καταθλιψη δεν την πολυπαιρνουν στα σοβαρα πλεον (διοτι πολλοι μαλλον πανε με αυτο). Επισης το χαρτι που εχω απο τον γιατρο που με παρακολουθει λεει και για "αυτοκτονικους ιδεασμους" που εχω και ευτυχως τωρα τελευταια εχουν μειωθει. Με λιγα λογια επειδη θα παω και μονος μου να τα κανω ολα μηπως δεν με πιστεψουν και πουνε αυτος μας κοροιδευει. Σορρυ αμα ακουγομαι λιγο υπερβολικος αλλα το ολο θεμα με εχει αγχωσει.

3. Το σημειωμα καταταξης λεει οτι μπαινω στις 1 του μηνος. Μπορω να παω στο φρουραρχειο για να κινησω τις διαδικασιες την Δευτερα η την Τριτη η πρεπει να παω την Τεταρτη που ειναι η 5η μερα πριν καταταχθω;

1. Θα σου δώσουν Παραπεμπτικό σίγουρα, με τον στρατό έχεις ιστορικό και αυτοί την υποχρέωση.

2. Αν μιλούσαμε για αναβολή, τα πράγματα είναι πιο απλά. Στις απαλλαγές εκεί ζορίζουν τα πράγματά, όμως έχεις το point ότι είχες υπηρετήσει και έφυγες, δεν θα είναι εύκολο, χωρίς να εννοώ ότι δεν θα την πάρεις. Για μένα, πάρε ότι χαρτί έχεις μαζί σου, εννοώ ότι κρίνεις ότι θα ισχυρόποιήσει την θέση σου, όσο μπορείς θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά να θυμάσαι ότι η τρελίτσα στον στρατό δεν περνάει. Συμβουλευτικά στα λέω.

3. Καλά που το ρώτησες, καθότι αν έκανες αυτό που λες, μετά θα έτρεχες. Έχεις περιθώριο έως και 5 εργάσιμες πρίν παρουσιαστείς, φυσικά δεν λογίζεται η ημέρα που παρουσιάζεσαι.

Ευχαριστώ.

dmd12

Δημοσίευση από dmd12 »

Λες να εχω θεμα αμα παω αυριο πρωι πρωι; Γιατι σημερα δεν θα μπορουσα ουτως η αλλος.
dmd12

Δημοσίευση από dmd12 »

dmd12 έγραψε:Λες να εχω θεμα αμα παω αυριο πρωι πρωι; Γιατι σημερα δεν θα μπορουσα ουτως η αλλος.

Πηρα τηλεφωνο το φρουραρχειο και μου ειπαν μεχρι τις 24 του μηνος 2μιση ωρα.

dmd12

Δημοσίευση από dmd12 »

Ολα πηγαν ρολοι δεν χρειαστηκε καν να πω τιποτα. Ελεγα καλημερες εδινα τα χαρτια εφευγα. Περιμενω να μου στειλουν το χαρτι για να παω επιτροπη απαλλαγων και αυτο ητανε.
Μενέλαος

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Καλησπέρα.

Πάρουσιαστηκα τον Φεβρουάριο του 2014 με συνοδό, και λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, εξετάστηκα την ημέρα της κατάταξης μου απο γιατρό του Στρατού και έκρινε πως πρέπει να μου δώσει 2-ετή αναβολή. Στις 11 Μαρτίου του 2016 αυτή ομως λήγει και εγώ ειμαι κάτοικος εξωτερικού που είναι επίσης ένας λόγος που δε μπορώ να καταταχθώ. Απο το στρατολογικό γραφείο κάλεσαν σήμερα, το πατρικό μου, και επέμεναν να δηλώσω ανυπότακτος εως τις 11 Μαρτίου.

Ερωτώ την βοήθεια σας, πώς μπορώ να απαλλαγώ απο τον Στρατό, εφ'οσον τα προβλήματα μου ισχύουν ακόμα και για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους δεν μπορώ να παρευρεθώ... ;

Μενέλαος

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Να προσθέσω επίσης πως δεν παρακολουθουμαι απο καποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο, αλλά έχω παλαιότερα επισκεπτεί ψυχολόγο για 2 ή 3 φορές αλλά σταμάτησα να τον επισκέπτομαι! Οπότε και επίσης γνωμάτευση όπου να αναφερει προβλήματα υγείας μου δεν κατέχω. Το μόνο που έχω είναι το χαρτί της αναβολής και ίσως τη γνωμάτευση που μου έκανε ο στρατιωτικός γιατρός.

TonysStragalis
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από TonysStragalis »

Καλησπέρα!

Εδώ και μερικά χρόνια εχω συμπτώματα κατάθλιψης και τους τελευταίους μήνες έγιναν ποιο έντονα... Αλλά δεν είχα δει ποτέ γιατρό γιαυτό και πάντα το αγνοούσα. Όσο περνούσε ο καιρός γινόμουν όλο και ποιο χάλια. Είχα τάσεις αυτοκτονίας και γενικα ημουν χαλια.Τον ιανουάριο είχα παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο κρήτης στο πεζικο, την πρωτη μερα που περασαμε απο γιατρους ειπα να το παιξω νορμαλ, οτι δεν τρεχει τιποτα και οταν περασα απο ψυχολογο.

Του ειπα οτι ειμαι καλα και δεν τρεχει τιποτα... Περασαν μερικες μερες ειχα πεσει σε βαθια καταθληψη και πηγα να δω τον ψυχολογο, εκει του εξηγησησα ολα οσα μου συμβαινουν και την επομενη μερα με εστειλε στο στρατιωτικο νοσοκομειο στον ψυχιατρο. Μου εδωσε ενα χρονο αναβολη και μου ειπε να παω να δω ψυχιατρο/ψυχολογο επιγοντως.

Αρχισα να πηγαινω στο κεντρο ψυχικης υγειας και να κανω θεραπεια με ψυχιατρο και ψυχολογο οπου μου εκαναν διαγνωση οτι πασχω απο Διπολικη συναισθηματικη διαταραχη, περνω πλεον φαρμακα και βλεπω και ιδιωτικο ψυχιατρο μαζι με τους δημοσιους στο Κ. Ψ. Υ. Η διπολικη διαταραχη θεωρηται Ι5... Πριν κανα μηνα μου ηρθε χαρτι οτι παρουσιαζουμαι ξανα τον ιανουαριο του 2017 και σε 6 μηνες θα μπορω να ξανακανω επανεξεταση...

Ξερω οτι πρεπει να εχω συμπληρωσει 2 χρονια αναβολης για να μου δωσουν. Η ερωτηση μου ειναι, πρεπει αναγκαστηκα τον ιανουαριο του 2017 να παρουσιαστω οπου με καλεσουνε (πχ αυλωνα, τριπολη κτλ.) και αν περασω παλι απο γιατρους για να τους εξηγησω οτι πασχω απο διπολικη διαταραχη; Υπαρχει αλλος τροπος η πρεπει να παω παλι στο στρατοπεδο;

Ανδρεας

Δημοσίευση από Ανδρεας »

Καλησπερα πασχω απο καταθλιψη και αγχωδη διαταραχη λογω καποιου σοβαρου χειρουργειου που ομως δεν δινει ι5 παθολογικο εχω χαρτια και γνωματευσεις απο ολα και μαλιστα απο δυο δημοσια νοσοκομεια επειδη μου ναι απιστευτα κουραστικη η διαδικασια ολη και ψυχοφθορα και ειδικα θεατρο δεν μπορω να παιξω ποια ειναι η ποιο γρηγορη διαδικασια φρουραρχειο η στρατοπεδο; Επισης μπορω να παρω Ι5 κατευθειαν εχω ειδη ενα χρονο ανναβολης το χαρτι του χειρουργειου να το παρω μαζι μ επισης να παρω και τα δυο χαρτια απο τα δημοσια νοσοκομεια;
Χρηστος

Δημοσίευση από Χρηστος »

Καλησπερα παιδια θα ηθελανα σας κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το θεμα της απαλλαγης... Πριν 2 χρονια πηρα αναβοληςγια ψυχολογικους λογους υγειας και κυριως γιατι ο πατερας μου πασχει απο (ψυχωτικη συνδρομη σχιζοφρνικου τυπου) και πρεπει να τον προσεχω γιατι την βλεπει μεγας αλεξανδρος και μου λεεει παω στον πολεμο ειμαι σταλμενος απο τον Θεο. Και ειναι επικινδυνος με λιγα λογια επισης δεν βλεπω απο το ενα ματι καθολου και μου βγαινει και ο ωμος... Η ανβολη εληξε πριν λιγες ημερες και πρεπει να παρουσιαστω στην αυλωνα στης 9 μαιου...

Πηγα στο ρουφ μου ειπαν φρουραρχειο πηγα εκει μεστειλανε σε ψυχιατρο σε Οφθαλμιατρο και ορθοπεδικο... Ο ψυχιατρος μου ειπε δεν με ενδιαφερει το προβλημα του πατερα σου καθολου με ενδιαφερεις εσυ και εσυ μου λεει εισαι μια χαρα... Γιαυτο σε βγαζω ι4... Εν τω μεταξυ του εδωσα ενα χαρτι απο γιατρο ψυχιατρο ιδιωτη που το πηρα ομως πολυ πρπσφατα γιατι φοβομουν τοσο καιρο να παω. Που εξηγει μεσα και το δικο μου το προβλημα αγχωδεις διαταραχες και διαφορα αλλα. Ο ψυχιατρος στο 414 ομως δεν το ελαβε καν υποψην του και μου ειπε δεν με ενδιαφερει...

Τι λεει... Εγω μου λεει μπορω να σου δωσω ι5 αλλα η επειτροπη δεν θα το λαβει υποψην της και του λεω τοτε γιατι δεν το γραφετε; Μου απαντησε γιατι ειναι ψεμα... Τεσπα... Ο οφθαλμιατρος με εβγαλε ι 4 και ο ορθοπεδικος το ιδιο... Οποτε τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο παρα να παρουσιαστω με 3 γνωματευσεις γιατρων που λενε πως ειμαι Ι4 ομως εγω πρεπει να παρω οπωσδηποτε απαλλαγη και για τους δικους μου λογους και για τον πατερα μου... Τι μπορω να κανω;

Ας με βοηθησει καποιος παρακαλω γιατι το θεμα μου ειναι πολυ σοβαρο και δεν θελω να μπω μεσα και να με κρατησουν ουτε 2 3 μερες γιατι με πιανουν φοβιες και πολλα αλλα και κρισεις πανικου... Και εκτος αυτου πρπει να βρισκομαι με τον πατερα μου γιατι μονο εγω μπορω να τον ηρεμησω...

Ευχαριστω πολυ!
chris9999
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από chris9999 »

Παιδια καλησπερα ειμαι νεος χρηστης και θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το θεμα της απαλλαγης που με ταλαιπωρει εδω και 2 χρονια περιπου! Η ιστορια μου ειναι αυτη. Στην αρχη πηρα 4 χρονια αναβολη λογω σπουδων και ολοκληρωσα τις σπουδες το 2013. Το 2014 μου ηρθε το χαρτι καταταξης για τριπολη, Μπηκα μεσα και απο εκει αρχιζουν ολα.

Πηρα αλλη μια αναβολη για λογους υγειας απο τον ψυχολογο του στρατου για 2 χρονια επειδγη δεν ενιωθα καλα και επειδη εχω τον πατεραμου αρρωστο με "Ψυχωτικη συνδρομη Σχιζοφρενικου τυπου" κατι που ειναι ιδιαιτερα επικινδυνο και ειμαι ο μονος που τον προσεχω κι ετσι μου την εδωσαν αμεσως! Το προβλημα αρχιζει τωρα...

Πριν λιγες ημερες απο το πασχα 3 4 το πολυ ηρθε το χαρτι καταταξης μου ξανα για 9 μαιου την επομενη Δευτερα δηλαδη μολις το εμαθα τρελαθηκα γιατι δεν μπορω δεν γινεται να αφησω αυτον τον ανθρωπο μονο του και εκτος αυτου πρεπει να δουλεψω καλοκαιρινη δουλεια παιρνοντας μαζι μου τον πατερα μου γιατι εγω μας συντηρω.

Αρχισα ολα τα διαδικαστικα πηγα ρουφ με στειλανε φρουραρχειο απο εκει μου γραψανε ψυχιατρο στο 414 συν ορθοπεδικο και οφθαλμιατρο που ειχα περασει ξανα πιο παλια και με ειχα βγαλει ι4. Να συμπληρωσω πως απο το ενα ματι δεν βλεπω καθολου εχω χτυπησει με μαχαιρι μικρος και μου βγαινει ο ωμος και δεν εχω κανει ακομα χειρουργειο και και πριν 2 χρονια δεν με βοηθησε κανεις με αυτο. Βοηθησε μονο το χαρτι του πατερα μου!

Πηγα παιδια που λετε στο 414 και εξηγησα στον γιατρο τι ακριβως συμβαινει με τον πατερα μου και γενικα οτι απο ολο αυτο μου εχουν δημιουργηθει και εμενα προβληματα οπως πραγματικη καταθλιψη και οχι βλακειες. Δεν κοιμαμαι τα βραδια και ειμαι συνεχως αγχωμενος και δεν νιωθω καλα λογω αυτης της πιεσης. Μου λεει δεν με ενδιαφερει καθολου για τον πατερα σου εσυ εισαι μια χαρα, δεν μου εφερες καποιο χαρτι απο γιατρο 2 χρονια που ειχες παρει αναβολη για να δω πως εχεις κατι.

Του εξηγησα πως ντρεπομουν και φοβομουν να μιλησω σε καποιον γιατρο γιατι αν το μαθει ποτε ο πατερας μου οχι θα στενοχωρηθει και μονο στην σκεψη οτι μου εχει δημιουργησει κατι τετοιο θα κανει αποπειρα αυτοκτονιας σιγουρα. Του ειπα οτι με εχει δει καποιος αλλα σε βιβλιαρεια και τετοια δεν εχει γραψει κατι γιατι ποτε δεν ζητησα γνωματευση.

Μου λεει δεν με ενδιαφερει καθολου εγω λεει μπορω να σου γραψω Ι5 αλλα ειναι σαν να μην το γραφω λεει γιατι μεσα δεν θα δωσουν καθολου βαση στην επιτροπη. Του λεω τοτε γιατι δεν το γραφετε αφου μονος ειπατε πως γινεται μου λεει γιατι ειναι ψεμα. Το πολυ πολυ λεει μπες μεσα και παιξτο τρελος.

Γιατρος στρατου ο δικος τους γιατρος μου ειπε κατι τετοιο. Εχω τρελαθει και δεν ξερω τι Να κανω. Δεν με βοηθαει κανεις αληθεια αν ο ιδιος ο γιατρος μου λεει κατι τετοιο σε ποιον να μιλησω; Τελος παντων με λιγα λογια ειμαι ι4 απο 3 γιατρους. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω την Δευτερα που θα μπω μεσα και πως μπορω να παρω απαλλαγη; Ειναι σημαντικο πολυ.

Δεν μπορω να κατσω με τιποτα. Θα παω μεσα και απλα θα καθομαι απλα. Ενω μπορω να ειμαι εξω στην ζωη μου στον πατερα μου που δεν μπορει να μεινει μονος και θα παθει κακο γιατι παθαινει κρισεις αν δεν παρει τα φαρμακα του!

Σας παρακαλω πολυ ας με βοηθησει καποιος και συγνωμη για ολα αυτα απλα ηθελα να ξερετε τις λεπτομερειες ολες σχετικα με το προβλημα μου! Ευχαριστω πολυ!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες