ΥΕΑ: Θητεία στο Σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών
Καλησπέρα και καλή μας θητεία!
Έχω επιλεγεί για Εφοδιασμού Μεταφορών ΥΕΑ 101/2015. Ωστόσο λόγω οικογενειακής κατάστασης
είναι άμεση η ανάγκη να τελειώσω τη θητεία και να εργαστώ. Απ'όσα έχω διαβάσει ξέρω οτι μπορείς
να αρνηθείς. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήθελα να ρωτήσω, τι ειδικότητα μπορώ να πάρω και με ποια
κριτήρια.
Ευχαριστώ
Έχω επιλεγεί για Εφοδιασμού Μεταφορών ΥΕΑ 101/2015. Ωστόσο λόγω οικογενειακής κατάστασης
είναι άμεση η ανάγκη να τελειώσω τη θητεία και να εργαστώ. Απ'όσα έχω διαβάσει ξέρω οτι μπορείς
να αρνηθείς. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήθελα να ρωτήσω, τι ειδικότητα μπορώ να πάρω και με ποια
κριτήρια.
Ευχαριστώ
Όσοι περάσατε ΚΕΕΜ Σπάρτης ως ΥΕΑ, να να ξέρετε ότι χαλαρώτητα δεν υπάρχει.
Σαν άλφα οι δουλειές που γίνονται απο το πρωί μέχρι το βράδυ είναι μια σφουγκαρίστρα στο χέρι, ένα ξεσκονόπανο και μια σκούπα Είτε είναι πρωί ειτε βράδυ. Η εκπαιδευση διαρκεί 2 ώρες και όχι κάθε μέρα. Τα χωσιματα καθημερινά, το φαγητό και ειδικά το πρωινό δεν φτάνει καθόλου με αποτέλεσμα ή να μην τρως την μαρμελάδα που σου δίνουν κάθε μέρα και να ξοδευεσαι.
Η πόλη της σπάρτης αδιάφορη και γενικότερα υπάρχει μια κακή νοοτροπία των κατοίκων της.
Οι υεα είναι 6-7 κάθε φορά δλδ 3 βητα και 3-4 άλφα. Καμία εκπαίδευση για σωματική ενδυνάμωση και αν υπάρχει γυμναστήριο ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ γιατί δεν εχει γυμναστές.
Τα έξοδα πολλά και γενικότερα σε βλέπουν το ***** που τα κάνει όλα.
από υπηρεσίες σε πάει 1-1 ή 1-2 ανάλογα.
Το καλό είναι ότι είσαι μέσα στη φύση και δεν έχεις τους βήτα να σου τα ζαλίζουν όλη την ώρα.
Χαιρετας και παρουσιαζεσαι κανονικά βέβαια. Από τυπικότητα όπως αρμόζει.
Για αυτή την περίοδο αυτά επικρατούν. Όποιος έρχεται έχωντας την εντύπωση ότι θα περάσει σαν βητάς με τη λέλα καλύτερα να πάει απλός φαντάρος.
Σαν άλφα οι δουλειές που γίνονται απο το πρωί μέχρι το βράδυ είναι μια σφουγκαρίστρα στο χέρι, ένα ξεσκονόπανο και μια σκούπα Είτε είναι πρωί ειτε βράδυ. Η εκπαιδευση διαρκεί 2 ώρες και όχι κάθε μέρα. Τα χωσιματα καθημερινά, το φαγητό και ειδικά το πρωινό δεν φτάνει καθόλου με αποτέλεσμα ή να μην τρως την μαρμελάδα που σου δίνουν κάθε μέρα και να ξοδευεσαι.
Η πόλη της σπάρτης αδιάφορη και γενικότερα υπάρχει μια κακή νοοτροπία των κατοίκων της.
Οι υεα είναι 6-7 κάθε φορά δλδ 3 βητα και 3-4 άλφα. Καμία εκπαίδευση για σωματική ενδυνάμωση και αν υπάρχει γυμναστήριο ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ γιατί δεν εχει γυμναστές.
Τα έξοδα πολλά και γενικότερα σε βλέπουν το ***** που τα κάνει όλα.
από υπηρεσίες σε πάει 1-1 ή 1-2 ανάλογα.
Το καλό είναι ότι είσαι μέσα στη φύση και δεν έχεις τους βήτα να σου τα ζαλίζουν όλη την ώρα.
Χαιρετας και παρουσιαζεσαι κανονικά βέβαια. Από τυπικότητα όπως αρμόζει.
Για αυτή την περίοδο αυτά επικρατούν. Όποιος έρχεται έχωντας την εντύπωση ότι θα περάσει σαν βητάς με τη λέλα καλύτερα να πάει απλός φαντάρος.
Φίλε μου μπορείς να μου γράψεις την διαδικασία μέχρι να βρεθείς στο ΚΕΕΜ της Σπάρτης; Δηλαδή που παρουσιάστηκες, για πόσο διάστημα, μετά που παρουσιάστηκες με το Φύλλο πορείας σαν ΥΕΑ, πέρασες από ΣΕΑΠ ή κατευθείαν στο ΚΕΕΜ; Ευχαριστώ
Λοιπόν κύριοι καλησπέρα.Για ότι αφορά τους ΥΕΑ του ΣΕΜ κάνουν 1 μήνα εκπαίδευση μαζί με τους υπόλοιπους ΥΕΑ σωμάτων ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ στην ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο και μετά επιστρεφουν ξανα στα κέντρα. Ενα μήνα σε στάζουν στην Σεαπ οι βητάδες οπότε χρειάζεται υπομονή. Όσο αφορα τους ΥΕΑ του ΣΕΜ θα πω αυτά που γνωρίζω διότι ήμουν εκεί τον μάιο του 2015.
Είναι λίγο βαρετά η καθαριότητα πάει συννεφο απαγορεύεται να τρέχεις και τα καψόνια ειναι λιγότερα έως και μηδαμινά. Όσο αφορα τις υπηρεσίες κάποτε λέγανε τα στελέγχη ότι την πύλη του ΚΕΕΜ Την φυλάγανε μόνο οι ΥΕΑ. Πλέον ο ΥΕΑ εκτελεί στην πύλη υπηρεσία υπαρχιφύλακα είτε ως άλφα είτε ως βήτα. Επίσης εκτελεί υπηρεσία ΒΑΥΔΜ (πόσο ισχύει δεν ξέρω πλέον διότι δεν υπάρχουν νεοσύλλεκτοι), ΑΥΔΜ ώς βήτα αλλά και ώς άλφα Μόνο στον λόχο των ΥΕΑ καθώς και υπηρεσία περίπολο.
Το καλό όμως κομμάτι ειναι ότι οι ΔΕΑ του Σεμ δεν εχουν τόσο τρέξιμο όσο οι υπόλοιποι ΔΕΑ ΟΠΛΩΝ πχ ΔΕΑ ΠΖ ΤΘ ΔΒ ΚΤΛ.9 μήνες ως δεα υπηρέτησα στην ποιο μαύρη μοναδα στην ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη στην 23 ΤΘΤ αλλά επειδή ήμουν σώμα και όχι όπλο ήμουν στην ΕΥΠ (επιλαρχία υποστηρίξεως) και έκανα ζωάρα ως ΔΕΑ και οι υπηρεσίες ήταν από τρεις ή τέσσερις κάθε μήνα στον άβαντα σε φυλάκιο ΠΑΠ (προκεχωρημένη αποθήκη πυρομαχικών)
Είναι λίγο βαρετά η καθαριότητα πάει συννεφο απαγορεύεται να τρέχεις και τα καψόνια ειναι λιγότερα έως και μηδαμινά. Όσο αφορα τις υπηρεσίες κάποτε λέγανε τα στελέγχη ότι την πύλη του ΚΕΕΜ Την φυλάγανε μόνο οι ΥΕΑ. Πλέον ο ΥΕΑ εκτελεί στην πύλη υπηρεσία υπαρχιφύλακα είτε ως άλφα είτε ως βήτα. Επίσης εκτελεί υπηρεσία ΒΑΥΔΜ (πόσο ισχύει δεν ξέρω πλέον διότι δεν υπάρχουν νεοσύλλεκτοι), ΑΥΔΜ ώς βήτα αλλά και ώς άλφα Μόνο στον λόχο των ΥΕΑ καθώς και υπηρεσία περίπολο.
Το καλό όμως κομμάτι ειναι ότι οι ΔΕΑ του Σεμ δεν εχουν τόσο τρέξιμο όσο οι υπόλοιποι ΔΕΑ ΟΠΛΩΝ πχ ΔΕΑ ΠΖ ΤΘ ΔΒ ΚΤΛ.9 μήνες ως δεα υπηρέτησα στην ποιο μαύρη μοναδα στην ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη στην 23 ΤΘΤ αλλά επειδή ήμουν σώμα και όχι όπλο ήμουν στην ΕΥΠ (επιλαρχία υποστηρίξεως) και έκανα ζωάρα ως ΔΕΑ και οι υπηρεσίες ήταν από τρεις ή τέσσερις κάθε μήνα στον άβαντα σε φυλάκιο ΠΑΠ (προκεχωρημένη αποθήκη πυρομαχικών)
Καλημέρα σε όλους τους ΥΕΑ,
Λυπούμαι που τα πράγματα έχουν καταντήσει έτσι. Είμαι πλεόν Εφ. Ανθ/γος υπηρετώντας το 2003-2004 17 μήνες. Μέχρι και τη σειρά μου τα πράγματα ήταν δύσκολα ως εξαντλητικά. Παρουσιαστήκαμε σειρά στο ΚΕΕΜ 450 άτομα,3 λόχοι. Φεβρουάριος του 2003.75% πτυχιούχοι.
Από αυτούς 62 μείναμε στην Σπάρτη Σχολή αξιωματικών και άλλοι 20 πήγαν ΣΕΑΠ, Πυροβολικό, και Τεθωρακισμένα.
Προβλεπόμενοι μέχρι αηδίας, τρέχοντας όλη μέρα,4 ώρες μάθημα,4 ώρες άσκηση,6 ώρες σκοπιά, ναι και στην πύλη και στην ΑΟ της σχολής.
Ο εκπαιδευτής μας Ανθυπολοχαγός ΤΕΝΕΦ, μάχιμος δηλαδή στο φουλ. Κάθε μέρα οπλοασκήσεις, στίβο και απόγευμα καθαριότητα. Αλλά επειδή άλλαξαν οι σειρές τότε σε 4, μείναμε μόνο 1 μήνα με τους βήτα,2 μήνες μόνοι μας και 1 μήνα με τους καινούργιους Αλφάδες. Και αυτοί πάρα πολλοί, θυμάμαι ήταν 70 περίπου.
Πολύ καλές αναμνήσεις όμως αξέχαστη εμπειρία και δεν ήμουν και μικρός ήμουν 25.
Συνιστώ ανεπυφίλακτα να γίνεται δόκιμοι.
Καλή θητεία σε όλους
Λυπούμαι που τα πράγματα έχουν καταντήσει έτσι. Είμαι πλεόν Εφ. Ανθ/γος υπηρετώντας το 2003-2004 17 μήνες. Μέχρι και τη σειρά μου τα πράγματα ήταν δύσκολα ως εξαντλητικά. Παρουσιαστήκαμε σειρά στο ΚΕΕΜ 450 άτομα,3 λόχοι. Φεβρουάριος του 2003.75% πτυχιούχοι.
Από αυτούς 62 μείναμε στην Σπάρτη Σχολή αξιωματικών και άλλοι 20 πήγαν ΣΕΑΠ, Πυροβολικό, και Τεθωρακισμένα.
Προβλεπόμενοι μέχρι αηδίας, τρέχοντας όλη μέρα,4 ώρες μάθημα,4 ώρες άσκηση,6 ώρες σκοπιά, ναι και στην πύλη και στην ΑΟ της σχολής.
Ο εκπαιδευτής μας Ανθυπολοχαγός ΤΕΝΕΦ, μάχιμος δηλαδή στο φουλ. Κάθε μέρα οπλοασκήσεις, στίβο και απόγευμα καθαριότητα. Αλλά επειδή άλλαξαν οι σειρές τότε σε 4, μείναμε μόνο 1 μήνα με τους βήτα,2 μήνες μόνοι μας και 1 μήνα με τους καινούργιους Αλφάδες. Και αυτοί πάρα πολλοί, θυμάμαι ήταν 70 περίπου.
Πολύ καλές αναμνήσεις όμως αξέχαστη εμπειρία και δεν ήμουν και μικρός ήμουν 25.
Συνιστώ ανεπυφίλακτα να γίνεται δόκιμοι.
Καλή θητεία σε όλους
Μήπως ξερει κανεις που υπάρχουν μονάδες οικονομικού για εφεδρους αξιωματικούς ;
- filipjohn
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Καλησπέρα. Είμαι υπόχρεος κατάταξης με την Β Εσσό και με έβαλαν στο σώμα εφοδιασμού μεταφορών. Επειδή θέλω να υπηρετήσω αποκλειστικά σαν δόκιμος θα ήθελα να ρωτήσω εφόσον περάσεις τα αθλήματα και τις λοιπές εξετάσεις εαν σου δίνεται η επιλογή να διαλέξεις σε ποιό σώμα η όπλο θα ήθελες να εκπαιδευτείς και να υπηρετήσεις στην συνέχεια ή αναγκαστικά θα τοποθετηθώ σαν ΥΕΑ στο σώμα εφοδιασμού μεταφορών;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
filipjohn έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω εφόσον περάσεις τα αθλήματα και τις λοιπές εξετάσεις εαν σου δίνεται η επιλογή να διαλέξεις σε ποιό σώμα η όπλο θα ήθελες να εκπαιδευτείς και να υπηρετήσεις στην συνέχεια ή αναγκαστικά θα τοποθετηθώ σαν ΥΕΑ στο σώμα εφοδιασμού μεταφορών;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, δυστυχώς. Εφόσον περάσεις τις προβλεπόμενες διαδικασίες προεπιλογής, θα εκπαιδευτείς ως ΥΕΑ ΕΜ και θα υπηρετήσεις εν συνεχεία, εφόσον ορκιστείς, ως ΔΕΑ ΕΜ.
- filipjohn
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε ο μόνος τρόπος είναι να κάνω αίτηση μετάταξης απο Σ. Ε. Μ σε Τεθωρακισμένα που επιθυμώ στην περιπτωσή μου.D.Y.K έγραψε:Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, δυστυχώς. Εφόσον περάσεις τις προβλεπόμενες διαδικασίες προεπιλογής, θα εκπαιδευτείς ως ΥΕΑ ΕΜ και θα υπηρετήσεις εν συνεχεία, εφόσον ορκιστείς, ως ΔΕΑ ΕΜ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Μαρ 01, 2021 4:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- filipjohn
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Καλησπέρα, έχω κατανεμηθεί στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (για κακή μου τύχη) και θέλω να υπηρετήσω ως ΥΕΑ. Πλην αυτών που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής απο τους προγούμενους υπάρχει κάποιος που να έχει υπηρετήσει ως ΥΕΑ στο ΣΕΜ πρόσφατα να μεταφέρει εμπειρίες, και γενικότερες πληροφορίες για το στρατόπεδο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
filipjohn έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε ο μόνος τρόπος είναι να κάνω αίτηση μετάταξης απο Σ. Ε. Μ σε Τεθωρακισμένα που επιθυμώ στην περιπτωσή μου.
Μάλλον στην περίπτωσή σου το βύσμα είναι η λύση.
Ωστόσο εσύ γιατί δεν επιθυμείς να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ στο ΕΜ; Τι σε αποθαρρύνει ακριβώς; Ποιος ο λόγος που θέλεις να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ στα ΤΘ;
Σε ρωτάω διότι άλλοι θα "σκότωναν" να υπηρετήσουν στο ΕΜ και νομίζω ότι συνδυαστικά και ως ΔΕΑ, είναι κάτι το ιδανικό.
- filipjohn
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
D.Y.K έγραψε:Μάλλον στην περίπτωσή σου το βύσμα είναι η λύση.Ωστόσο εσύ γιατί δεν επιθυμείς να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ στο ΕΜ; Τι σε αποθαρρύνει ακριβώς; Ποιος ο λόγος που θέλεις να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ στα ΤΘ;
Σε ρωτάω διότι άλλοι θα "σκότωναν" να υπηρετήσουν στο ΕΜ και νομίζω ότι συνδυαστικά και ως ΔΕΑ, είναι κάτι το ιδανικό.
Απλά δεν θέλω μια λουφαδόρικη θητεία και το οπλο των Τεθωρακισμένων έχει πολύ ζουμί απο όσο έχω ψάξει και ρωτήσει! Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των ΥΕΑ ΣΕΜ είναι ίδιος με αυτό των ΤΘ πράγμα που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εισαγωγής, παρόλου που είμαι άρτια προετοιμασμένος στα αθλήματα όπως όλοι ξέρουμε το βύσμα υπερισχύει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Μαρ 03, 2021 4:53 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες