ΟΥΚ: Πως μπαίνω μόνιμος;
ΣΜΥΝ για την ακριβεια ! Α οποιος γνωριζει θα ημουν ευγνωμων να τον ακουσω
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 3
Νομίζω υπάρχει περιορισμένος αριθμός που είναι 3 φορές αμα κοπείς δεν μπορείς να ξαναδώσεις. Το ΠΝ γενικά δεν έχει τόσα σχολεία όσα έχει ο στρατός ξηράς πέρα. Πέρα απο τα ΟΥΚ που είναι μάχιμο σχολείο του Πολεμικού Ναυτικού υπάρχει Και το διοίκησης επιτελικών αξιωματικών που πας είτε ως πλωτάρχης είτε ως υποπλοίαρχος που πας απο εκεί ως μάχιμος αλλά και ως μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού.
Καλησπερα σας. Γνωριζει κανεις αν μπορω απο λιμενικο να γινω μονιμος των ουκ; Ευχαριστω
Όχι δεν μπορείς να γίνεις μόνιμος στους ΟΥΚ όπως έχουμε ξαναπεί.
Η μόνη δυνατότητα που έχεις σαν στέλεχος του ΛΣ είναι να παρακολουθήσεις το Σχολείο και αν το βγάλεις επιτυχώς να αιτηθείς στην υπηρεσία σου για να ενταχθείς στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Η μόνη δυνατότητα που έχεις σαν στέλεχος του ΛΣ είναι να παρακολουθήσεις το Σχολείο και αν το βγάλεις επιτυχώς να αιτηθείς στην υπηρεσία σου για να ενταχθείς στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Αρα να φανταστω τα στελεχη του ΛΣ και ΣΞ, μετα το περας του σχολειου δεν συμμετεχουν στην επιχειρησιακη εκπαιδευση ετσι?
Στις επιχειρησιακές ομάδες των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν μόνο τα Στελέχη του ΠΝ. Τα στελέχη των λοιπών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δύναται απλά να παρακολουθήσουν το ΣΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού και αν το ολοκληρώσουν επιτυχώς να ενταχθούν σε ομάδες ή μονάδες των σωμάτων τους σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις / πάγιες διαταγές που ισχύουν για τις ίδιες αντίστοιχα.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Δεν μπορω να καταλαβω για να παει ενας στα ουκ πλεον ως μονιμο στελεχος πρεπει να γραψει πανελληνιες καλα χημεια η μαθηματικα. Τι βλακειες ειναι αυτες; Να γιατι οι τουρκοι εχουν στησει παρτι απεναντι μας και μας περιπεζουν καθημερινα με τις παραβιασεις
Ρε ΔΥΚ συγνωμη που σε πριζω αλλα οταν λες να ενταχθουν σε μοναδες των σωματων τους εννοεις οι του λιμενικου στο λιμενικο και οι του στρατου ξηρας στον στρατο ξηρας ή στις μοναδες των ουκ; Ευχαριστω
Ναι, οι του Λιμενικού εντάσσονται στη ΜΥΑ (Μονάδα Υποβρυχιών Αποστολών), και οι του Στρατού Ξηράς είτε σε Μονάδες Αμφιβίων Καταδρομών (ΜΑΚ), είτε σε πιο επίλεκτες μονάδες (Ζ'ΜΑΚ, ΕΤΑ - Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών).
Στα ΟΥΚ (Ομάδες 1,2,3,4) εντάσσονται στελέχη του ΠΝ.
Στα ΟΥΚ (Ομάδες 1,2,3,4) εντάσσονται στελέχη του ΠΝ.
Καλησπέρα,
Επειδή διαβάζω διάφορα και επειδή αλλάζουν συνεχώς τα πράγματα, είμαι 21 και είχα δηλώσει στα 17 να μπω στο τμήμα αλεξιπτοτιστών. Έχω τελειώσει Γενικό λύκειο με απολυτήριο 13, κατι. Γίνεται σαν ΘΗΤΕΙΑ να μπω αμφίβιος αντί αλεξιπτοτιστής; Είναι το ίδιο με τα παλιά ΟΥΚ. Ποια επιλογή έχει τα περισσότερα μόρια;
Επειδή διαβάζω διάφορα και επειδή αλλάζουν συνεχώς τα πράγματα, είμαι 21 και είχα δηλώσει στα 17 να μπω στο τμήμα αλεξιπτοτιστών. Έχω τελειώσει Γενικό λύκειο με απολυτήριο 13, κατι. Γίνεται σαν ΘΗΤΕΙΑ να μπω αμφίβιος αντί αλεξιπτοτιστής; Είναι το ίδιο με τα παλιά ΟΥΚ. Ποια επιλογή έχει τα περισσότερα μόρια;
Δημήτρης έγραψε:Καλησπέρα,
Το ερωτημα σου ειναι τελειως ασχετο με το νημα, βεβαια δεν εισαι ουτε ο πρωτος, ουτε ο τελευταιος που γραφει σε λαθος νημα. Θα απαντησω εγω, κι οι moderators πιστευω να κανουν τα στραβα ματια και να μη σε μαλωσουν

Ναι, ειναι πανευκολο. Για την ακριβεια οταν παρουσιαστεις στο ΚΕΕΔ και σας ρωτησουν σε ποια μοναδα θελετε να παρετε μεταθεση εσυ θα δηλωσεις αμφιβιες μοιρες. Γενικα δε δηλωνουν πολλοι αμφιβιες μοιρες οποτε ευκολα σε στελνουν. Χωρις να χρειαζεσαι βυσματα κτλ οπως στις βορειες μοιρες και στις μοιρες αλεξιπτωτιστων.
Βεβαια τωρα με μπερδεψες που ειπες οτι αμφιβιος ειναι το ιδιο με τα παλια ΟΥΚ. Προφανως σου διαφευγει κατι χοντρα εδω.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Συγνώμη αν είμαι εκτός του νήματος απλά θεώρησα ότι το ερώτημα είναι σχετικό.
Ένας γνωστός μου που είναι στο λιμενικό μου είπε πως δεν γίνεται να κάνεις θητεία σαν ΟΥΚ γιατί πια τους παίρνουν μόνιμους, ισχύει; Μου είπε μόνο ΜΥΚ μπορώ να πάω και από εκεί μετά σαν ΟΥΚ, ισχύει; Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί. Για να μπεις ΟΥΚ πρέπει να πας μέσω πανελληνίων ή πας και διαφορετικά;
Ένας γνωστός μου που είναι στο λιμενικό μου είπε πως δεν γίνεται να κάνεις θητεία σαν ΟΥΚ γιατί πια τους παίρνουν μόνιμους, ισχύει; Μου είπε μόνο ΜΥΚ μπορώ να πάω και από εκεί μετά σαν ΟΥΚ, ισχύει; Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί. Για να μπεις ΟΥΚ πρέπει να πας μέσω πανελληνίων ή πας και διαφορετικά;
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 3
Ναι η θητεία στα ΟΥΚ έπαψε να υπάρχει αλλά μπορείς να πας ΜΥΚ.
Δημήτρης έγραψε:Συγνώμη αν είμαι εκτός του νήματος απλά θεώρησα ότι το ερώτημα είναι σχετικό.
ΜΥΚ σημαινει Μοναδα Υποβρυχιων Καταστροφων
ΟΥΚ σημαινει Ομαδες Υποβρυχιων Καταστροφων.
Θα στο πω απλα λοιπον για το κατανοησεις. Οπου ακους ΜΥΚ και ΟΥΚ εχε υποψιν σου οτι ειναι ακριβως το ιδιο. Για την ακριβεια δεν υφισταται η ΜΥΚ πλεον σαν ορος. Εχει μετονομαστει η μοναδα σε ΔΥΚ (Διοιηκηση Υποβρυχιων Καταστροφων)
Παμε παλι λοιπον να το πουμε αρκετα πιο μπακαλιστικα για να το κατανοησεις. Οπου ακους ΜΥΚ, ΔΥΚ, ΟΥΚ ειναι το ιδιο πραγμα. Τα βατραχια του Πολεμικου Ναυτικου που λεμε.
Οτι στελεχωνεται μονο απο μονιμους η ΔΥΚ, ειναι γεγονος. Αυτο σημαινει οτι απο τη στιγμη που ο θεσμος των ΕΠΟΠ εχει καταργηθει λογω περικοπων στην Αμυνα που υφστανται απο το 2009-2010 και μετα ο μονος δρομος για καριερα στη ΔΥΚ ειναι μεσω Πανελληνιων. Σχολη Ναυτικων Δοκιμων και Σχολη Μονιμων Υπαξιωματικων Ναυτικου.
Τωρα οσο για αυτο που λεγαμε παραπανω, βατραχανθρωπος του Πολεμικου Ναυτικου και Αμφιβιος Καταδρομεας ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα κι οχι σαν τα παλια ΟΥΚ οπως εγραψες πιο πανω.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Κατάλαβα, δηλαδή αυτό ισχύει.
Στρατεύσιμοι και Δ. Υ. Κ. Σήμερα
Σύμφωνα με τον νόμο για τη συμμετοχή των στρατευμένων σε σχολείο ΟΥΚ χρειάζεται υπόλοιπο θητείας 12 μηνών. Από 1/1/2004, οι στρατευμένοι του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών εξαιτίας της μείωσης της θητείας.
Μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.), οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο. Β. Α.), οι μόνιμοι υπαξιωματικοί/αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και οποιοδήποτε στρατιωτικό προσωπικό άλλων κλάδων των Ειδικών Δυνάμεων ή Ξένων Κρατών ή προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα και πληροί το όριο ηλικίας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες