ΟΥΚ: Πως μπαίνω μόνιμος;

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Παιδια κανω την θητεια μου στο πεζικο οταν τελειωσω την θητεια μου μπορω να μπω εποπ και να μπω στα ουκ; Γιατι εχω ακουσει οτι απο εποπ μπορεις να μπεις βατραχος, επισης δεν εχω υπηρετησει στις ειδικες δυναμεις δυστηχος λογο μυωπιας (Ι2 το οποιο γινετε Ι1 γιατι ειχε γινει λαθος σε φακους απο το καταστημα οπτικον και δεν ειχα την σωστη μυωπια σε βαθμους) γινετε μετα την θητεια μου να μπω σαν εφεδρος καταδρομεας;(ή να υπηρετησω σε οποιεσδιποτε ειδικες δυναμεις στρατου) αν και που ξερω πως σε ουκ δεν γινετε να μπεις με μυωπια αλλα αν γινετε να μπεις απο εποπ θα κανω εγχειρηση λέιζερ
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Νίκος έγραψε:Παιδια κανω την θητεια μου στο πεζικο οταν τελειωσω την θητεια μου μπορω να μπω εποπ και να μπω στα ουκ; Γιατι εχω ακουσει οτι απο εποπ μπορεις να μπεις βατραχος, επισης δεν εχω υπηρετησει στις ειδικες δυναμεις δυστηχος λογο μυωπιας (Ι2 το οποιο γινετε Ι1 γιατι ειχε γινει λαθος σε φακους απο το καταστημα οπτικον και δεν ειχα την σωστη μυωπια σε βαθμους) γινετε μετα την θητεια μου να μπω σαν εφεδρος καταδρομεας;(ή να υπηρετησω σε οποιεσδιποτε ειδικες δυναμεις στρατου) αν και που ξερω πως σε ουκ δεν γινετε να μπεις με μυωπια αλλα αν γινετε να μπεις απο εποπ θα κανω εγχειρηση λέιζερ

Δεν βγαίνουν πλέον προκηρύξεις, τσάμπα ονειρεύεσαι.

Αντώνης Κ,

Δημοσίευση από Αντώνης Κ, »

Καλησπέρα,
Έχω κάποιες απορίες για την σχολή Σ. Μ. Υ. Ν και για τα ΟΥΚ.
1) Εάν είσαι από ΕΠΑΛ και περάσεις Σ. Μ. Υ. Ν θα μπορέσεις να δηλώσεις για ΟΥΚ;2) Για να μπεις Σ. Μ. Υ. Ν πόσα είναι περίπου τα μόρια διότι έχω δει με 1400 και 1800 και δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.
3) Για να μπεις στα Σ. Μ. Υ. Ν ή ΟΥΚ πρέπει να περάσεις κάποιες αθλητικές εξετάσεις; Εάν ναι ποιες είναι αυτές;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Απάξ και αποφοιτήσεις από τη ΣΜΥΝ, θα πρέπει να υπηρετήσεις κάμποσο καιρό σε πλοίο του Στόλου και μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αιτηθείς στη Υπηρεσία ότι θες να δηλώσεις υποψήφιος στο Σχολείο της ΔΥΚ.

Όταν με το καλό επιτύχεις να περάσεις τις δοκιμασίες και αποφοιτήσεις από το Σχολείο ΟΥΚ, τότε θα ενταχθείς στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.
Antony K.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Antony K. »

Απο ότι ειδα εδω μπορώ να γινω ΟΥΚ απο (ΣΜΥ-ΣΜΥΝ) πιθανων ειναι το ιδιο
"https://www.facebook.com/permalink.php?id=173305839383518&story_fbid=485356371511795"Αν μπω απο ΣΜΥ θα ειναι το ιδιο πραγμα με ΣΜΥΝ;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το Σχολείο είναι ίδιο για όλους ανεξαιρέτως, απλός ως απόφοιτος της ΣΜΥΝ και ως Υπαξιωματικός Ναυτικού θα ενταχθείς σε μία εκ των 4 ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Οι απόφοιτοι του Σχολείου που ανήκουν στον Στρατό Ξηράς συνεχίζουν να υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, με δυνατότητα να γίνουν στελέχη σε επίλεκτες μονάδες όπως Ζ'ΜΑΚ και ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών).
Antony K.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δηλαδη εαν αποφοιτησω απο ΣΜΥ δεν μπορω να ειμαι μονιμος στο ΟΥΚ. Δεν το καταλαβα πολυ αυτο!
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από marsupilami »

Μπορεις να βγαλεις το σχολειο των ουκ οχι να δουλεψεις και σαν εκπαιδευτης γιατι η σμυ ειναι δτρατος ξηρας οχι ναυτικο εσυ μποερεις να πας μακ που ειναι οι μοναδες αμφιβιων καταδρομων και ανοικουν στον στρατο ξηρας αν μπορω να χρησιμοποιησω τον ορο οπως στο ναυτικο εχουν τα ουκ στο Στρατο ξηρας το αντιστοιχο ειναι οι μακ απο σμυ θα εισαι μονιμος στις μακ για ουκ πρεπει να πας σμυν
Antony K.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ααα καταλαβα αλλα ασχετο πειτε οτι παω σμυν και (αποτυχαινω) στις εξετασεις για ουκ τοτε τι αλλο μπορω να παω απο σμυν;

Επισης μπορω να ξανα δωσω για δευτερη φορα?
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Λογικα θα απορροφηθεις σε καποιο Αλλο τομεα του ναυτικου και ναι θα μπορεις να ξανα δωσεις αυτο δεν το ξερω ε σιγουρια ας απαντησει εγκυρα οποιος αλλος γνωριζει...
Antony K.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Μπορει να ειναι λαθος μερος αλλα ποιοι αλλοι τομεις υπαρχουν εκτος απο ουκ (απο ναυτικο εννοειται)
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Φιλε εδω θα βρεις αρκετες απαντησεις αυτες ειναι οι ειδικοτητες που μπορει να παρει καποιος.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

https://el.m.Wikipedia.org/wiki/Σχολή_Μονίμων_Υπαξιωματικών_Ναυτικού
Antony K.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Τα ειδα αλλα καταλαβα πως εκει μπορεις να πας τεχνικος κτλπ. Εννουσα προηγουμενος σε σχεση με σχολες σαν ουκ... Δλδ απο ΣΜΥ μπορεις να πας αλεξιπτωτιστης κτλπ...

Ααα και μεχρι ποσες φορες δινεις για ουκ

ειλικρινα συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα με βοηθατε πολυ με αυτο !
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Εννοεις γενικοτερα σε ποιες ειδικες δυναμεις μπορεις να πας απο σμυ;

λογικα θα μπορεις αδκετες φορες δεν ξερω να σου απαντησω εγκυρα σε αυτο αλλα φανταζομαι οσο ποιο νεος εισαι τοσο το καλυτερο. Δεν το ξερω αυτο ομως μπορει να σου λεω και βλακειες οποιος ξερει ας απαντησει στο Φιλο εγκυρα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες